Nyheter

Plåt och Laserteknik satsar på nya områden för tekniska hus

den 9 mars 2015 13:10 Företagsprofil

Plåt och Laserteknik i Trollhättan, tillverkare av tekniska hus för den norska marknaden, satsar nu på nya kundområden. Den nya satsningen sker till följd av en ökad efterfrågan från andra branscher i behov av specialbyggda tekniska hus.

Från att ha fokuserat på transformatorstationer satsar nu företaget på flertalet nya kundområden och applikationer med tekniska hus. Bland annat kommer företaget att satsa på att attrahera såväl bostadsrättsföreningar, byggbolag och andra företag inom telekom och eldistribution. Företagets vd, Jan Björk, ser positivt på den nya satsningen:

– Sedan vi började med tekniska hus har vi arbetat med transformatorhus. Vi väljer nu att vidga våra vyer vilket är väldigt spännande, speciellt med tanke på att vi skiljer oss från övriga aktörer på marknaden i det att vi sällan erbjuder standardlösningar.

På bilden hus med isolering och värmesystem.

Nya kundgrupper

I dag ligger företagets fokus på den norska marknaden för transformatorstationer. I och med den ökade efterfrågan från andra kundgrupper har företaget för avsikt att bredda såväl kundgrupper som geografiska marknader. Totalt har man identifierat tre nya kundområden: hus för VA-system, hus för förvaring och mobila hus.

– Den här typen av hus passar utmärkt till exempelvis VA-system som hanterar inkommande eller utgående vattenflöden samt hus för cyklar och soptunnor eller mobila hus på byggarbetsplatser, säger Jan.

Exteriören anpassas för att smälta in i närmiljön.

Satsningen kommer även leda till att företaget kommer leta sig utanför den norska marknaden där Sverige är en intressant marknad. Som en del av den nya satsningen har Plåt och Laserteknik i Trollhättan också för avsikt att dubblera produktionen till 250 tekniska hus per år, från dagens 125.

Lösning efter behov
Marknaden för tekniska hus utgörs till största del av större aktörer som erbjuder standardiserade lösningar åt kunder inom en rad branscher. Vad man har märkt av är att allt fler företag är i behov av mer anpassade lösningar.Alla hus ritas först i en 3D-modell, taket kan lyftas av för att installera skrymmande utrustning.

– Tar man sig en titt på marknaden så ser man att det finns en stor del standardiserade hus som inte tar till hänsyn att kunder har olika behov och olika typer av applikationer, säger Jan.

Med insikten att företag är i behov av anpassade produkter har Plåt och Laserteknik i Trollhättan gjort detta till sin nisch och erbjuder därför ett modulsystem. Denna lösning medför att kunden får möjlighet att få ett teknisk hus helt anpassat efter behov vad gäller mått och inredning.

Underhållsfria i 25 år
Tekniska hus är byggda för att klara av alla sorters väder och klarar sig utan underhåll i 25 år. För att uppnå den hållbara designen använder företaget sig av stålplåt från franska Arcelor, känd för sitt höga korrosionsskydd.

– Utöver hållbarhet är design viktigt för oss då vi anser att dessa hus inte behöver vara tråkiga att titta på. Därför förser vi våra hus med träpanel för ett tilltalande yttre, avslutar Jan.

www.plt.se kan du hitta exempel på hur dessa tekniska hus kan se ut samt hur de kan passa ert företags behov. Här kan du även läsa mer om Plåt och Laserteknik i Trollhättan och deras övriga tjänster och produkter.

Källa: Tema Industri på dn.se

Plåt & Laserteknik i Trollhättan AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Corona: Tjeders ställer om produktion för tillverkning av visir
-Vi ser det som vår skyldighet, med egen produktion i Sverige, att försöka hjälpa till, säger vd Marie Svensson.Tjeders i Malmköping har ställt om viss produktion för att stödja Sveriges vård- & omsorg med skyddsutrustning utifrån det akuta läget som råder på grund av COVID-19. I första omgången kommer 5 000 visir kunna produceras och..
3D-utskrifter
3D-utskrifter
HPs 3D-skrivare används för att skriva ut detaljer ritade i 3D-verktyg. Den vanligaste kommersiella användningen inom industrin har varit att snabbt och enkelt skapa prototyper, men den snabba utvecklingen gör att tekniken blir allt mer konkurrenskraftig direkt i serietillverkning.  Man kan snabbt och billigt skapa prototyper för att säkerställa form..
Teknikprodukter och Rönnes går samman
Bildar Sveriges mest kompletta leverantör av tätningslösningar. Den 1 april 2019 förvärvade Teknikprodukters moderbolag Addtech Nordic samtliga aktier i Aktiebolaget N.O. Rönne. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och föra de två bolagen samman. Resultatet blir Sveriges mest kompletta leverantör av Tätningslösningar.Läs mer
Ny vd för Swedrive i Lagan
Han har en bakgrund på Växjö Industriplast och Atlas Copco.Swedrive AB i Lagan tillverkar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar. Företaget grundades 1973 och har idag cirka 60 medarbetare. Swedrive kom tidigt att profilera sig genom kundanpassningar och speciallösningar av växlar och domkrafter ochLäs mer
Knappsats med riktigt höga krav
Husqvarna utvecklade ett nytt användargränssnitt för kommande batteriprodukter och tog hjälp av OEM Electronics.Husqvarna AB var mitt uppe i utvecklingen av ett nytt användargränssnitt för kommande batteriprodukter. De visste ganska väl vad de ville ha för egenskaper i knappsatsen, men inte hur de skulle nå dit. Tillsammans med OEM Electronics nådde man fram..
Premiär för Sveriges nyaste högprofilplåt TR 136
Plåten är optimerad för nordiska förhållanden och tillverkas i Skara, precis som Borgas övriga plåtprofiler.Nu lanserar Borga Plåt AB den nya högprofilplåten TR 136.  - Med TR 136 har Borga ett komplett utbud av plåtprofiler och beslag från egen tillverkning och därmed ett mycket starkt erbjudande till byggare i hela Norden, säger Borga Plåt AB:s..
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Är du i behov av frigöra kapital eller gå ner i fasta kostnader?
Högbloms Legomontage är kontraktstillverkaren som åtar sig ett helhetsansvar inom logistik, produktion, lagerhållning, verifiering och distribution.  På vår anläggning i Vallentuna utanför Stockholm kan vi ta hand om delar eller hela kedjan från inköp till distribution, här har vi arbetat med legomontering i över 20 år...
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek stödjer medicintekniska företag med sourcing av komponenter och produkter
Qimtek AB, Sveriges största marknadsplats för tillverkningsindustrin, gör sin sourcingtjänst tillgänglig för inköpare i medicintekniska företag. Syftet är att ge inköparna snabb tillgång till underleverantörer i Sverige för att stödja produktionsökningen av vårdutrustning.  ”Behovet av medicinteknisk..
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Create4solutions Sweden AB lanserar sin nya hemsida
Nu har Create4solutions Sweden AB i Västerås lanserat sin nya hemsida.  Nya hemsidan har stöd för att kunna marknadsföra företaget på sociala medier och Youtube. Create4solutions är ett svenskt företag med bakgrund och erfarenhet för att leverera metall- och plastdelar på ett snabbt sätt med hög kvalitet...
Virusbekämpande rengöringsmedel från Bio-Circle
Viral cleaner 100 har en virusbekämpande effekt.Bio-Circle har i dagarna lanserat ett nytt rengöringsmedel, Viral cleaner 100 som har en virusbekämpande effekt. Rengöringsmedlet bryter upp virusets yttre skikt, Lipidmembranet ett fettlager, och tränger in och på så vis blir viruset inaktivt och ofarligt,Läs mer
SSG lanserar kostnadsfri kurs om coronaviruset och covid-19
SSG lanserar nu en kostnadsfri informationskurs om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Syftet är att öka kunskapen om man förebygger smittspridning, baserat på information ifrån svenska myndigheter.Det nya coronaviruset har på kort tid spridit sig över världen. Konsekvenserna av viruset, och den medföljande sjukdomen covid-19 har tvingat samhällen till..
Sex missar i krispaketen som lägger krokben för småföretagen
Företag hör av sig och är besvikna över stödet till företagen där det mesta består av lån Många företag befinner sig i sin värsta kris någonsin och har nu inlett permitteringar. De arbetar febrilt för att snabbt minska personal och utgifter, samtidigt som de försöker få tag i pengar för att täcka de kostnader som för många känns..
Gnosjöföretaget delar ut gratis handdesinfektion till kunderna
Viktigt att vi tillsammans jobbar emot de globala motgångarna och tar oss igenom dem gemensamt, menar Emil Göhlin.Den 18 mars tog familjeföretaget Göhlins i Gnosjö kontakt med bolaget Anolytech AB som har utvecklat utrustning för att effektivt kunna tillverka desinfektionsmedel på lokal nivå. De hade valt att gratis erbjuda handdesinfektionsmedel till de som..
5th Axis sätter en ny standard för 5-axlig bearbetning
För tre år sedan introducerade Partille Tool ett helt nytt fabrikat på den svenska marknaden, amerikanska 5th Axis. Nu släpps flera nyheter inom uppspänning som hjälper till att öka produktivitet och lönsamhet.– Med rätt utrustning kan du förkorta dina tider för omriggning till sekunder, det ger ökad lönsamhet och större produktivitet, säger Bo Blom, vd..
Fine Scandinavia - One Partner
Fine Scandinavia - One Partner
Din flexibla leverantör med stor kapacitet och produktions-anläggningar i Sverige och Vietnam.   Vi hjälper till med Legotillverkning Genom våra moderna produktionsanläggningar i Sverige och Vietnam får du tillgång till kompletta maskinparker och teknologi som stärker ditt företags kapacitet inom industriell produktion och..