Nyheter

Rekordaffär till Volvo

den 12 juni 2018 08:45

Ska leverera 497 hybridbussar med option på upp till 1028 bussar.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått en order på 497 hybridbussar från kollektivtrafikhuvudmännen i provinsen Quebec i Canada. Det är den enskilt största order på hybridfordon inom Volvokoncernen hittills. Ordern omfattar en option

Läs mer

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Tunga namn bakom Industri-Quizen som tar mark
-Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide. Med mer än 13 000 registrerade Quiz-resultat på bara åtta veckor så har Manufacturing Guides nya satsning levererat högt över förväntan. Manufacturing Guide..
Hon tar plats i Scanias styrelse
Invald vid extrastämman den 23 maj.Lilian Fossum Biner har vid en extrastämma i Scania AB den 23 maj utsetts till ledamot i bolagets styrelse och samma dag valts till medlem av dess revisionskommitté. Lilian Fossum Biner är civilekonom med examen från Handelshögskolan i Stockholm och harLäs mer
Volvo Construction Equipment och SDLG tar nästa steg i Kina
Alla grävmaskiner på den kinesiska marknaden som väger 15 ton och uppåt ska tillverkas i en enda produktlinje baserad på den senaste Volvotekniken och vara marknadsförd under Volvovarumärket.Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och SDLG utvidgar sitt samarbete för att öka takten i den lönsamma tillväxtresan. Från och med december 2020 kommer alla grävmaskiner..
PLAY: ABB-koncernens första fabrik i världen som är koldioxidneutral
Efter två års design- och konstruktionsarbete inom ramen för ”Mission to Zero” presenterar ABB nu sin första koldioxidneutrala produktionsanläggning i Lüdenscheid, Tyskland, med en solenergianläggning i drift. Den installerade ABB-tekniken kommer under soliga dagar att generera tillräckligt med el för att täcka 100 procent av fabrikens energibehov. I sin anläggning i..
100 miljoner till satsning på ökad automation
Insatserna riktas mot svenska små och medelstora företag och ska underlätta för dessa att våga göra investeringar i automationsteknik och robotar.IUC (Industriella utvecklingscentra) har fått ett nytt treårigt uppdrag av Tillväxtverket inom regeringens initiativ Smart Industri/Robotlyftet. Sveriges små och medelstora industriföretag (SMF) svarar för en stor del av..
500 konsulter får lämna Volvo Cars
Biltillverkaren ser över kostymen.Volvo Cars ska skära kostnader. Enligt vdn Håkan Samuelsson handlar om runt 500 konsulter som ska bort. Det säger han till Di i samband med Automotive News konferens i Göteborg. ”Vi har vuxit kraftigt och det kan vi inte fortsätta med i motvind”, sägerLäs mer
PLAY: Boeings första eldrivna passagerarplan utan pilot
I januari i år genomförde Boeing för första gången en testflygning av ett elektriskt passagerarflygplan som saknar förare. Under en knapp minut svävade planet utan problem innan det landade på en flygplats i Virginia, USA. Målet med övningen var att testa planets autonoma systemet samt fjärrstyrning. Det skriver Veckans Affärer. Över 100 år gamla..
SAS och Airbus vill utveckla elflygplan
Startar gemensamt forskningsprojekt.SAS och Airbus har tecknat en avsiktsförklaring om forskning kring att utveckla flygplan som drivs av elektricitet. Det är första gången som ett flygbolag startar ett projekt tillsammans med en flygplanstillverkare för att införa elflyg för storskaligt,Läs mer
Förlust och invigning för solfångarföretaget Absolicon
Den ekonomiska utvecklingen följer plan, menar utvecklingsbolaget som för två veckor sedan invigde nya produktionslinan i Härnösand.Solfångarföretaget Absolicon i Härnösand har lämnat delårsrapport för första kvartalet, där nettoomsättningen minskade till 608 (16 312) KSEK och rörelseresultatet blev en förlust om -4 808 (4 547)..
Alstom får beställning på världens största flotta bränslecelltåg
Det totala ordervärdet uppgår till cirka 500 miljoner euro, varav Alstoms andel uppgår till 360 miljoner euro.RMVs (Rhein-Main-Verkehrsverbund) dotterbolag fahma utlyste ett anbud i hela Europa för 27 bränslecellståg. Nu är vinnaren utsedd: Den franska tågtillverkaren Alstom kommer att leverera fordon av typen Coradia iLint vid tidpunkten för den årliga..
De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt
– Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo, som samarbetat med Skanska, Energimyndigheten och två universitet. Se filmen om projektet.Ett helt nytt koncept för en självkörande batterieldriven dumper utvecklades för Volvo CE:s Electric..
Svensk stålexport ökar
Det den svenska stålindustrin hittills i år förlorat på gungorna i USA har vi med råge tagit igen på karusellen i andra länder runt om i världen, säger Mathias Ternell, handelspolitisk direktör på Jernkontoret.Trots att Donald Trump i juni förra året införde importtullar på stål med 25 procent, har den samlade svenska stålexporten globalt hittills i år..
Sandvik höjer ribban
Nya långsiktiga mål och ökad förvärvstakt.Idag på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors, Finland, har Björn Rosengren, VD och koncernchef för Sandvik och Tomas Eliasson, ekonomi- och finansdirektör på Sandvik presenterat de huvudsakliga strategiska fokusområdena baserat på den underliggande principenLäs mer
Ökat kapacitetsutnyttjande i industrin
Når 91 procent.Industrins kapacitetsutnyttjande ökade med 0,5 procentenheter under det första kvartalet 2019 jämfört med det fjärde kvartalet 2018, i säsongrensade tal. Ökningen av kapacitetsutnyttjandet i industrin innebar att utnyttjandegraden ökade till 91,0 procent,Läs mer
Boliden satsar på vindkraft
Har tecknat ett långsiktigt elförsörjningsavtal med ett företag inom vindkraftsutveckling, vilket innebär utökad produktion av fossilfri el i både Finland och Sverige.Avtalet innebär också att Bolidens energiförsörjning fortsatt säkerställs till konkurrenskraftiga villkor.  – Överenskommelsen innebär att vi får en ökad..