Nyheter

Rekordkvartal för CTT Systems i Nyköping

den 11 augusti 2017 08:47 Företagsprofil

Den utökade produktionsytan i Nybro har hittills nyttjats för att klara produktionsvolymsökningen. Nu planerar man för serielveranser till Boeing.

CTT Systems i Nyköping ökade återigen kvartalsomsättningen. Det framgår av bolagets delårsrapport för andra kvartalet 2017. Omsättningen uppgick till 75,3 MSEK (67,9) och resultatet efter skatt landade för andra kvartalet på 12,1 MSEK (9,8). Även halvårsresultatet

Läs mer

CTT Systems AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Rekordår för Scania
Samtidigt jäser ett missnöje med löneutvecklingen bland de anställda på Scania. Scanias nettoomsättning steg till rekordhöga 119,7 miljarder kronor för helåret 2017, en ökning med 15 procent jämfört med föregående år. Leveranser av lastbilar nådde den högsta nivån någonsin och efterfrågan på nya lastbilsprogrammet..
Ny toppmodern fabrik etableras i Jönköping
Det goda geografiska läget, kommunikationsmöjligheterna och den dynamiska regionen fällde till sist avgörandet för fabriken som vid full produktion beräknas sysselsätta 70-90 personer.I hård konkurrens valde Kingspan Insulation Jönköping när företaget nu investerar i en ny toppmodern fabrik för tillverkning av isoleringsmaterialet Kooltherm. Det..
ÅF tar automationsorder värd 200 miljoner
Det är Henriksdals reningsverk i Stockholm som ska utvecklas till ett av världens modernaste reningsverk.ÅF ska leverera ett nytt automationssystem till Henriksdals reningsverk i Stockholm som ska moderniseras och byggas ut för att klara framtida krav på vattenrening. Ordern är en totalentreprenad och värd cirka 200 miljoner kronor. – Vi har haft flera..
FMV-order till Saab - värd över 100 miljoner
-Arbetet kommer i första hand att utföras på våra produktionsorter Linköping och Arboga, säger Ellen Molin, chef för Saabs affärsområde Support and Services.Saab har tecknat ett avtal med Försvarets materielverk (FMV) för underhåll och tekniskt systemstöd inom området flygsäkerhetsmateriel. Avtalets totala värde inklusive optioner uppgår till 117,5..
Vinner Svenska monteringspriset för nya monteringslinjen på Volvo CE
-Cykeltider som är helt outstanding för vår bransch, säger fabrikschefen Tommy Bengtsson.   Svenska Monteringspriset 2018 har tilldelats Christian Nilsson och Tommy Karlsson. Priset delades ut den 14 mars i samband med årets Monteringskonferens som arrangeras av Svenskt Monteringsforum. Prisutdelare var Anna Davidsson, ansvarig förLäs mer
Affär för 100 miljoner till Habia Cable
Ordern avser kabel till offshoreindustrin. Beijer Almas dotterbolag Habia Cable AB har tecknat en order avseende kabel till offshoreindustrin.  Ordervärdet är cirka 100 MSEK och leverans sker i huvudsak under 2019. Beijer Almas vd och koncernchef Henrik Perbeck kommenterar affären: -Det är mycketLäs mer
PLAY: Titta in i ikoniska Guinness bryggeri i Dublin
Den 17 mars infaller Irlands nationaldag, St. Patrick´s Day, där ett givet inslag är den ikoniska stouten Guinness. Bryggaren Arthur Guinness startade på 1700-talet och än idag brygger man på St. James Gate Bryggeri i Dublin. Titta in!St. Patrick´s Day hyllas av 70 miljoner människor med firanden utspridda över hela världen. Ett givet inslag är också denstouten..
Kineser planerar ny jättefabrik i Trollhättan
Kinesiska investerare satsar 4 miljarder i Nevs och vill bygga en helt ny batterifabrik på biltillverkaren Nevs område i Trollhättan. Det var på onsdagen det stod klart att Nevs i Trollhättan – som köpte upp Saab Automobiles konkursbo – fått en investering på drygt fyra miljarder kronor från Kina. Nyheten meddelades i närvaro av statsminister Stefan Löfven..
EOS öppnar innovationscenter för 3D-print i Düsseldorf
Här kan företag hyra maskinutrymme såväl som projektrum och EOS erbjuder både utbildning och rådgivning om design och optimering av de delar som ska tillverkas.EOS öppnade i veckan ett innovationscenter för 3D-printing i Düsseldorf. På plats erbjuds företag stöd för sina 3D-utskriftter och innovationsprojekt med ett brett utbud av konsulttjänster..
HANZA vald tilltillverkningspartner av marknadsledande Silva
Affären bedöms överstiga 100 MSEK över en femårsperiod. Efter att HANZA analyserat Silvas tillverkningsstrategi genomförs en effektivisering av tillverkningen genom att den flyttas till HANZAs tillverkningskluster. Detta sker redan andra kvartalet 2018 och innebär att verksamheten i HANZAs kluster i Suzhou,Läs mer
SSAB erbjuder elbilsladdning till anställda
Ståljätten planerar vara fossilfri till 2045.För att minska miljöpåverkan och främja miljöinsatser erbjuder SSAB i Oxelösund anställda möjlighet till elbilsladdning. Stationen är bland de större i Sverige med fem destinationsladdare som har totalt 10 laddpunkter.   -Det här är något vi vill testaLäs mer
Lyckad premiärflygning för Saab GlobalEye i Linköping
GlobalEye är Saabs nya luftburna övervakningssystem och Förenade Arabemiraten är först ut med att beställa tre system. Se premiärflygningen!Klockan 12:52 den 14 mars 2018 lyfte GlobalEye för första gången från Saabs flygfält i Linköping. Under den 1 timme och 46 minuter långa flygningen genomfördes en rad tester och en stor mängd data samlades in med..
Ovako uppköpt
En av världens största stålproducenter köper det svenska specialstålsföretaget.Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation (NSSMC), en av världens största stålproducenter, har tecknat avtal med fonder som rådges av Triton att förvärva 100 procent av Ovako Group. Förvärvet är föremål för myndigheters godkännande. NSSMC är..
Tata Steel och Ahlsell rör om på marknaden med nytt distributionsavtal
Det behövs konkurrens på marknaden för plåtslagerimaterial och de stora bjässarna i Sverige behöver utmanas. Det tycker i alla fall Tata Steel och Ahlsell som ingår distributionsavtal för just plåtslagerimaterial. Idag utannonserar Tata Steel, en av Europas ledande stålproducenter och Ahlsell Sverige, landets ledande distributör av byggmaterial ett nytt samarbete som innebär att..
Nya drivlinor från Toyota minskar CO2-utsläpp med ytterligare 18 procent
Världens energieffektivaste serieproducerade bensinmotor för bilarToyota har utvecklat en ny generation av motorer och växellådor som kommer att användas i många av de bilar som säljs på de stora marknaderna i världen. De nya drivlinorna går i produktion från våren 2018 och kommer att bidra till att ytterligare sänkaLäs mer