Nyheter

Röstsystem för tillfälliga arbetstoppar

den 23 februari 2010 10:58 Företagsprofil

Cadence är en central inköpsorganisation inom dentala produkter baserad i Tremblay-en-France, nära Paris. Verksamheten omfattar försäljning på postorder i Frankrike och utomlands, tredjeparts märkesdetaljhandel och tillverkning av produkter under Cadence varumärke. Totalt 11 000 orderrader tas emot varje dag, vilket motsvarar cirka 3 500 paket, hälften delvis fyllda, hälften helt fyllda. Genom Vocollects röstteknik har företaget kunnat optimera plockprocesserna.

Cadence lagret hanterar tre kategorier av produkter för tandläkare, tillverkare av dentala proteser och sjukhus: förbrukningsvaror (bägare, handskar etc.), utrustning (möbler, osv.) och företagspresenter. Genom att koncentrera logistikverksamhet kan man dela inventeringar, erbjuda högkvalitativa tjänster, förbättra produktiviteten och i slutändan öka konkurrenskraft samt lönsamheten.

Cadence har 40 % av sin försäljning under fjärde kvartalet. En flexibel lösning behövdes för att hantera denna verksamhetstopp.

När vi inledde vår verksamhet år 2007 utgjorde denna topp ett stort problem, kommenterar Grégoire Corby, logistikchef på Cadence.

Genom Reflex WMS system från Hardis kunde Cadence identifiera tre viktiga plockprocesser bland de sju som fanns på plats vid lagret: 1) plockning av snabbrörliga små varor (18 000 aktiva referenser) som lagras i 21 karuseller, 2) dynamisk och statisk plockning, vilket motsvarar 4 000 produktreferenser och 3) plockning av hela paket.

En vinnande lösning
Med erfarenheten från att ha utrustat mer än 2 500 lagerarbetare med röststyrda lösningar, visste vi att röstsystem för plockning passade bättre för Cadences utmaningar än andra tillgängliga alternativ såsom radiofrekvenser, säger Renaud Bézier, försäljningsingenjör på Hardis.

Vocollect röstigenkänningsteknik som installerades i WMS-systemet var en vinnande lösning för optimeringen av plockprocesser. Nyckeln till framgång i ett logistiksystem uppbyggt kring röstteknik är att förbereda korrekta plockvägar och att se till att det finns en ömsesidig dialog mellan systemet och lagerarbetarna, vilka tar hand om varuplockningen, rad för rad.

Cadence drog nytta av det långvariga tekniska samarbetet mellan Hardis och Psion Teklogix, så Reflex WMS och TekSpeech middleware kunde konfigureras via ett standardiserat gränssnitt.

Före maj 2008 använde arbetarna papperslistor. Vi hade redan gjort så många processförbättringar som möjligt med Reflex som var berett att uppgraderas. Integreringen av Vocollect var en enkel åtgärd som endast tog två månader, säger Renaud Bézier.

Cadence genomförde också en kampanj internt för att främja fördelarna med det röststyrda systemet, som består av Vocollect Talkman T5 bärbara terminaler och Vocollect Talkman SR20 headset.

Våra plockare såg snabbt fördelarna med att hålla sina ögon och händer fria, särskilt för partiellt orderplock som kräver båda händerna, påpekar logistikchefen Grégoire Corby.

Färre returer och ökad kvalitet i arbetet
– Vi är helt övertygade om oräkneliga fördelar med röstplockning, säger Grégoire Corby. Det tar bara en och en halv timme att utbilda en operatör att använda Talkman, vilket innebär att både permanenta och tillfälliga arbetare kan komma igång snabbt på samma villkor, oavsett antalet tjänsteår. Resultatet är en stressfri miljö, effektivare lastade paket, betydligt färre returer och högre produktivitet totalt sett. Vi har även kunnat eliminera kvalitetskontrolltabeller, som var en riktig flaskhals.

Två månader efter installationen av röstsystemet hade felplocken minskat med 1 procent. 

Att investera i en state-of-the-art lösning som Vocollect är en tydlig signal till våra kunder att vi vill erbjuda högsta kvalitet. Röstteknik har resulterat i betydligt färre returer, och inte minst ökad produktivitet, säger Grégoire Corby.

 

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer
DMG MORI levererar till Profilgruppen
Aluminiumföretaget utökar maskinparken i Åseda. ProfilGruppen i Åseda har investerat i sin fjärde horisontella flerop från DMG MORI. Den här gången blev det en DMG MORI NHX4000 med en palettväxlare med 2 paletter. Investeringen var ett led i en ökad marknadsandel och samtidigt nya produkter hos enLäs mer
Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar
I förra veckan stod det klart.Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark. Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantörLäs mer
Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI
Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn. Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågårLäs..
Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten
I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.   Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal. -Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är..
Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners
Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än någonsin. Go! SCAN Spark™ har oöverträffad hastighet, användarvänlighet och är skräddarsydd speciellt för produktdesigners och ingenjörer. Med fullt stöd för färg och hög upplösning för komplexa detaljer..
Prototyper i världsklass med skarpt know-how
I över 40 år har de tillverkat modeller, alltid med inriktning mot krävande uppdrag och fordonsindustrin som främsta målgrupp. Nu är företaget ambassadör för Elmia Subcontractor.– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och..
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Våran Puma tar upp till 80mm stänger i stångmagasinet och vår Lynx 65mm. Båda med drivna verktyg och y-axel, båda nya 2018. Vi tar gärna serier om 50-2000 bit, vi kör i automatstål, rostfritt, gjutjärn och plast. Är det lite enklare bitar tar vi inte massa onödigt betalt, kan det rulla igenom obemannat tar vi 400-500kr/h...
KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR.Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedanLäs mer
Masentia stärker sälj
Rekryterar två erfarna säljare.Masentia i Värnamo förstärker sin maskinförsäljning med Dan Forsmark och Thomas Hässel som båda börjar nu i juni. Dan Forsmark, Västerås, kommer närmast från Schaeffler Nordic AB där han arbetat som OEM Sales Engineer med försäljning av kullager och skenstyrningar.Läs mer
Teknikprodukter fördjupar samarbetet med Tufcot Engineering
Blir officiell distributör i Skandinavien.Teknikprodukter har sedan många år tillbaka ett mycket tätt samarbete med komposit-tillverkaren Tufcot Engineering i England. Nu fördjupas samarbetet ytterligare när Teknikprodukter får statusen som "Officiell Distributör i Sverige, Norge och Finland". ILäs mer