Nyheter

Röstsystem för tillfälliga arbetstoppar

den 23 februari 2010 10:58 Företagsprofil

Cadence är en central inköpsorganisation inom dentala produkter baserad i Tremblay-en-France, nära Paris. Verksamheten omfattar försäljning på postorder i Frankrike och utomlands, tredjeparts märkesdetaljhandel och tillverkning av produkter under Cadence varumärke. Totalt 11 000 orderrader tas emot varje dag, vilket motsvarar cirka 3 500 paket, hälften delvis fyllda, hälften helt fyllda. Genom Vocollects röstteknik har företaget kunnat optimera plockprocesserna.

Cadence lagret hanterar tre kategorier av produkter för tandläkare, tillverkare av dentala proteser och sjukhus: förbrukningsvaror (bägare, handskar etc.), utrustning (möbler, osv.) och företagspresenter. Genom att koncentrera logistikverksamhet kan man dela inventeringar, erbjuda högkvalitativa tjänster, förbättra produktiviteten och i slutändan öka konkurrenskraft samt lönsamheten.

Cadence har 40 % av sin försäljning under fjärde kvartalet. En flexibel lösning behövdes för att hantera denna verksamhetstopp.

När vi inledde vår verksamhet år 2007 utgjorde denna topp ett stort problem, kommenterar Grégoire Corby, logistikchef på Cadence.

Genom Reflex WMS system från Hardis kunde Cadence identifiera tre viktiga plockprocesser bland de sju som fanns på plats vid lagret: 1) plockning av snabbrörliga små varor (18 000 aktiva referenser) som lagras i 21 karuseller, 2) dynamisk och statisk plockning, vilket motsvarar 4 000 produktreferenser och 3) plockning av hela paket.

En vinnande lösning
Med erfarenheten från att ha utrustat mer än 2 500 lagerarbetare med röststyrda lösningar, visste vi att röstsystem för plockning passade bättre för Cadences utmaningar än andra tillgängliga alternativ såsom radiofrekvenser, säger Renaud Bézier, försäljningsingenjör på Hardis.

Vocollect röstigenkänningsteknik som installerades i WMS-systemet var en vinnande lösning för optimeringen av plockprocesser. Nyckeln till framgång i ett logistiksystem uppbyggt kring röstteknik är att förbereda korrekta plockvägar och att se till att det finns en ömsesidig dialog mellan systemet och lagerarbetarna, vilka tar hand om varuplockningen, rad för rad.

Cadence drog nytta av det långvariga tekniska samarbetet mellan Hardis och Psion Teklogix, så Reflex WMS och TekSpeech middleware kunde konfigureras via ett standardiserat gränssnitt.

Före maj 2008 använde arbetarna papperslistor. Vi hade redan gjort så många processförbättringar som möjligt med Reflex som var berett att uppgraderas. Integreringen av Vocollect var en enkel åtgärd som endast tog två månader, säger Renaud Bézier.

Cadence genomförde också en kampanj internt för att främja fördelarna med det röststyrda systemet, som består av Vocollect Talkman T5 bärbara terminaler och Vocollect Talkman SR20 headset.

Våra plockare såg snabbt fördelarna med att hålla sina ögon och händer fria, särskilt för partiellt orderplock som kräver båda händerna, påpekar logistikchefen Grégoire Corby.

Färre returer och ökad kvalitet i arbetet
– Vi är helt övertygade om oräkneliga fördelar med röstplockning, säger Grégoire Corby. Det tar bara en och en halv timme att utbilda en operatör att använda Talkman, vilket innebär att både permanenta och tillfälliga arbetare kan komma igång snabbt på samma villkor, oavsett antalet tjänsteår. Resultatet är en stressfri miljö, effektivare lastade paket, betydligt färre returer och högre produktivitet totalt sett. Vi har även kunnat eliminera kvalitetskontrolltabeller, som var en riktig flaskhals.

Två månader efter installationen av röstsystemet hade felplocken minskat med 1 procent. 

Att investera i en state-of-the-art lösning som Vocollect är en tydlig signal till våra kunder att vi vill erbjuda högsta kvalitet. Röstteknik har resulterat i betydligt färre returer, och inte minst ökad produktivitet, säger Grégoire Corby.

 

Qimtek AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer
DMG Tramek
xxTramek har investerat i ytterligare en 5-axlig fräs från DMG MORI. Förra gången var det en DMU 75mB och den här gången är det en CMX 70 U med Heidenhain TNC620, 20bar genom spindeln, 600 liter papperbandsfilteranläggning och MPC machine protection control. ValetLäs mer
Växande efterfrågan på additiv tillverkning
Prototal växlar upp maskinparken ytterligare och driftsätter nya maskiner.Nu tar Prototal ytterligare ett steg på resan mot digital tillverkning av plastkomponenter och driftsätter sin fjärde Multi Jet Fusion 4210 3D-printer. Huvudanledningen till investeringen är att möta den fortsatt ökande efterfrågan samt för att kunnaLäs mer
Prevas utsedd till rekommenderad systemintegratör i Robotlyftet
Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska öka automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Robotlyftet ger ekonomiskt stöd i form av automationscheckar så att företagen kostnadseffektivt kan ta in extern..
En växande affär för AP&T
– Under de senaste fem åren har vi arbetat målmedvetet för att stärka vårt erbjudande inom underhåll och ombyggnationer av pressverktyg, säger Ulf Andersson.Renovering, underhåll och ombyggnation av pressverktyg är en växande verksamhet inom AP&T. Nu vill företaget få ännu fler kunder att upptäcka de möjligheter man erbjuder på..
Ny sugkopp från SMC
För hantering av livsmedelsförpackningar.SMC introducerar nya ZP3P-JT och breddar därmed sortimentet av sugkoppar. Serien är anpassad för förpackningsindustrin i och med hög lyftkraft och lågt läckage vid hantering av påsar och föränderliga material. Sugkopparna finns i fem olika storlekar ochLäs mer
50 procent lättare
Världens första moduluppbyggda hybridkedja från igus, tillverkad av stål och plast.Energiförsörjningssystem tillverkade av stål och plast klarar långa förflyttningar utan upphängning utan problem, och kan öppnas och stängas blixtsnabbtSäker, lodrät styrning av kablar och slangar: igus har nu utvecklat sin första hybridkedja av plastLäs mer
”Förhindra produktåterkallning”
Kamerainspektion på ett enklare sätt.Tillverkarna i en rad branscher pressas allt hårdare och förväntas förbättra lönsamheten genom att begränsa antalet återkallade produkter. ”Förhindra produktåterkallning” har blivit något av ett mantra, och med allt fler regler att följa har efterlevnadLäs mer
FULLSATT på Robotkonferensen i Jönköping
Många hade tagit tillfället i akt att lära sig mer om trenderna inom tillverkningsindustrin och hur man kan automatisera sin egen verksamhet.På en fullsatt Robotkonferens på Elmia i Jönköping vänder man i dagarna två på frågor kring en tillverkningsindustri i förändring. Utvecklingstrender varvas med goda råd och konkreta exempel. Här..
KYOCERA Fineceramics Group har förvärvat Aliaxis Utilities & Industry AB
Köpet gäller den nordiska keramiska verksamhet tillsammans med FRIATEC GmbH’s – keramiska produktion och verksamhet i Tyskland I juni 2019 gick Aliaxis’ ut med ett pressmeddelande betr. den planerade transaktionen av Aliaxis’ keramverksamhet till KYOCERA Fineceramics Group. De nya namne på de båda företagen är; KYOCERA Fineceramics Nordics AB samt KYOCERA Fineceramics..