Nyheter

Skolbesök ska locka unga till industrin

Företagsprofil

På tisdag startar Underhållsmässan på Svenska Mässan. Ett hett ämne på mässan är den stora kompetensbrist som råder inom svensk industri idag.

Därför bjuds ett antal skolklasser från årskurs 1-7 in som får testa hur det är att jobba i en moderna automatiserad industri med VR och robotteknik. Allt för att skapa ett teknikintresse redan hos unga.  Svensk industri går för högtryck, men det saknas

Läs mer

Svenska Mässan AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Bearbetning av komponenter för elmotortillverkning
Elektriska motorer blir allt viktigare inom bilindustrin. Antalet elektriska fordon som produceras ökar ständigt. MAPAL erbjuder redan ett brett utbud av innovativa bearbetningslösningar för tillverkning av enskilda detaljer och komponenter som bearbetas. Hög precision för stora diametrar med ultralätta verktygPrecisionsbearbetningLäs mer
Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning - Avtalet nu klart
Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning - Avtalet nu klart
Danskt-svenskt samarbete om flyttbar robotcell för svetsning Avtalet är nu klart. Svenska MIT Automation och danska DanRobotics inleder ett samarbete om försäljning av DanRobotics kompakta robotcell, CompactWelder+, i Sverige. Peter Söderqvist, vd för MIT Automation och Kim Koertsen, vd för DanRobotics inleder ett samarbete om försäljning av en..
Maskinsäkerhetsfönster finns hos Mekom
Maskinsäkerhetsfönster finns hos Mekom
MASKINSÄKERHETSFÖNSTER Maskinsäkerhetsfönster hindrar verktyg, maskindelar eller trasiga partiklar från att skjutas ut från maskinens arbetsområde. Säkerhetsfönster Maskinsäkerhetsfönster levereras i efterfrågade tjocklekar Grundmaterialet utgörs av PC-plattor i 4-15 mm tjocklek i kombination med en skiva i härdat..
10% på Kitagawa rundmatningsbord hos Chuckcenter
10% på Kitagawa rundmatningsbord hos Chuckcenter
Kitagawa Rundmatningsbord! Kitagawa är världsledande leverantör av chuckar och rundmatningsbord. Rundmatningsborden finns i många utföranden som 4- eller 5-axliga och med flera spindlar. Även modeller till trådgnist ingår i sortimentet. Fram till 30/4 2019 lämnar Chuckcenter 10% rabatt på SAMTLIGA KITAGAWAS RUNDMATNINGSBORD
Norditek flyttar hem monteringen
Norditek flyttar monteringen av den populära vindsikten VS1220 för att korta ned leveranstiden och möta den stora efterfrågan på densitetssikten.Norrländska Norditek säljer, leasar eller hyr ut krossar och sorteringsverk och har över 400 st sålda maskiner i Sverige, varav c:a 50 % är placerade inom grus och berg och 50 % inom återvinningsektorn.  Företaget..
igus E2 Micro - Minst i familjen
E2 Micro är kabelkedjan som klarar 25 % längre fribärande längd och upp till 100 % mer vikt trots sin låga vikt och kompakta storlek. Ni hittar E2 Micro på OEM Automatic. E2 Micro är en av våra minsta familjer kabelkedjor som finns i en mängd olika utföranden. En låg vikt utan att förlora stabiliteten gör den idealisk för högdynamiska..
En ny maskin och två nya medarbetare
Lidköpingsföretaget bestämde sig för att expandera under 2018Dahlbergs Mekaniska Verkstad AB i Lidköping är specialiserade på stångmatad CNC-svarvning från 6 mm till 65 mm. Under 2018 togs beslutet att utveckla befintlig verksamhet. Så två nya medarbetare har under 2018 värvats. Med dessa förvärv räknar DahlbergsLäs mer
TruLaser Tube 5000 nu även med gängade rör
TRUMPF integrerar ytterligare en process i sin rörlaser. Två i en: nya TruLaser Tube 5000 integrerar rörskärning och gängning i en maskin och sparar tid och logistikarbete i produktionen. Konfigurationen av den nya maskinen är lika mångsidig som dess tillämpningar och anpassas individuellt till produktionsflödet. GängskärningLäs mer
Ständig teknisk utveckling driver på Husqvarnas produktutveckling
Husqvarna arbetar ständigt med innovation och utveckling när det handlar om att producera nya produkter. Då är valet av leverantörer oerhört viktigt och termer som kvalitet och tillit blir nyckelord i urvalsprocessen.– Vi strävar efter långsiktiga affärer. Då är det också viktigt att vi kan lita på varandra, säger Andreas Rangert, produktlednings- och..
MVR: 5 tips om budget
Varför gör man en budget, för budgetens egen skull eller för att faktiskt ha något att relatera till? Målet med en budget är bland annat att hålla koll på kostnader och intäkter, men även målsättning för vilken försäljningsvolym man vill nå. En bra budget kan få karaktären av en prissatt aktivitetsplan. Med hjälp av..
Devex Mekatronik i Linköping expanderar
Devex Mekatronik utökar för framtiden och kontoret i Linköping har under hösten 2018 flyttat in i nya större lokaler belägna i Mjärdevi.   Kontoret firar 10 år i regionen och flytten innebär bland annat nya smartare samarbetsytor med kapacitet för utökade kompetens- och helhetsuppdrag. Efterfrågan på företagets tjänster ökar och fler kunder..
Maskinsäkerhet har aldrig varit så enkelt
Safety Simplifier är ett säkerhets-PLC som erbjuder ett enkelt sätt att bygga skyddssystem för mobila och fasta maskiner, helt trådlöst.Nu kan ni hitta Safety Simplifier på OEM Automatic. Säkerhetslösningar kan upplevas som komplicerade och oflexibla men med säkerhets-PLC´t Safety Simplifier erbjuder vi dig flexibla och användarvänliga..
Järpås Verkstad satsar på ny fiberlaser från Intercut
På kundlistan står bland annat Alfa-Laval. Gas- och plasmaskärning från Messer har alltid funnits i fabriken. Nu satsar Järpås Verkstad på en DURMA med 6kW Fiberlaser från Intercut, för att kunna erbjuda sina kunder bästa tänkbara skärsnitt och toleranser. Järpås Verkstad grundades 1983 och drivsLäs mer
Låglutande infästningssystem för solpaneler
Ny lösning från Weland Stål, utvecklad för nordiska förhållanden. Med över 40 års erfarenhet av taksäkerhet och infästning i tak har Weland Stål utvecklat infästningssystem för solpaneler anpassade för våra nordiska förhållanden. Weland erbjuder nu ett nyutvecklat infästningssystem med få och lättanvända..
De kyler industrin med rymdteknik
Piteå-startup har utvecklat en effektiv kylteknik, som är applicerbar inom flera branscher, inte minst fordonsindustrin.   Bolaget heter Centropy AB och har utvecklat en ny och effektiv kylteknik för elektronisk utrustning som processorer, kraftelektronik eller laserdioder men lämpar sig även inom andra områden. Bolaget har sitt säte i Piteå och ska nu..