Dassault Systèmes

 

Dassault Systèmes presenterar SOLIDWORKS 2014

Dassault Systèmes - 2013-10-02 11:30 CEST

Dassault Systèmes, företaget bakom 3DEXPERIENCE och världsledande inom mjukvarulösningar för 3D-design, digitala 3D-mock-ups och Product Lifecycle Management (PLM)-lösningar har nu introducerat SOLIDWORKS® 2014, en produktsvit av 3D-mjukvara med ett rikt utbud av lösningar inom bland annat 3D CAD, Simulation, Product Data Management, Technical Communication och Electrical Design, som gemensamt förstärker möjligheten för användarna att designa utan gränser.

Den nya utgåvan, SOLIDWORKS 2014, levererar stora förbättringar i fråga om produktivitet och användarvänlighet och låter företag tillbringa större del av tiden med att lösa de uppgifter som tänjer gränserna för innovation. Förbättrade rutiner för arbetsflöden och mobilitet ökar produktiviteten och tillåter användare att enklare och mer dynamiskt dela och återanvända data för att förbättra samverkan mellan olika utvecklare. Med stöd för Android och iPhone OS kan de fler än 2.1 miljoner SolidWorks-användarna få tillgång till designen var som helst och när som helst.

Studier av marknaden slår fast att en produkts utseende och design blir av allt större vikt för köpet och upplevelsen – något som inte bara gäller konsumentprodukter utan även exempelvis maskiner för tillverkningsindustri eller medicinteknik. SOLIDWORKS 2014 hjälper produktdesigners att överföra kreativa idéer från skisser till 3D-modeller snabbare än tidigare och utvidgar utbudet av designverktyg för att ta idéerna vidare till färdig produkt.

—  Vårt uppdrag är att leverera en produktportfölj som lystrar till användarnas feedback och skyddar deras investering. Vi stöder våras användares strävan mot perfektion genom att ge dem de nya funktioner som krävs för att validera och dela sin produktdesign - oavsett område, säger Bertrand Sicot, CEO för SolidWorks på Dassault Systèmes.

—  SOLIDWORKS 2014 är det främsta exemplet på att utvecklare lyssnar på vad användarnas önskemål och behov, och sedan gör det till verklighet, säger SolidWorks-användaren Michael Lewis, Senior Mechanical Engineer på Rethink Robotics.

SOLIDWORKS 2014

Att dela och testa 3D-modeller kan också göras genom fysiska prototyper genom samarbetet med SOLIDWORKS partners inom 3D-utskrifter. Med eDrawings kan företag också se prototyper i 3D och demonstrera hur de agerar i den verkliga världen genom en Augmented Reality-baserad 3D-värld på iOS-baserade plattformar, till exempel iPad eller iPhone.

SOLIDWORKS 2014 omfattar nya verktyg och förbättringar för att korta designprocessen, förbättra samarbetet och öka produktivitet inom fyra nyckelområden: Designverktyg, integrerade arbetsflöden, prestanda och visualisering. Följande lista innehåller de mest efterfrågade nyheterna som ingår i SOLIDWORKS 2014:

DESIGNVERKTYG

Advanced Shape Control – låter användare skapa komplexa ytor och organiska former snabbare, enklare och mer precist.

Faster Drawing Detailing– snabbare och mer automatiserad produktion av detaljskisser

Sheet Metal Improvements– Ny funktionalitet för att stödja tillverkning med plåt, till exempel för hörnbehandling och ytbehandling.

INTEGRERADE ARBETSFLÖDEN

 

  • SOLIDWORKS Enterprise PDM Streamlined Workflow– Hantera större datamängder enkelt genom Microsoft Office-integration och en utökad webklient med förhandsvy.
  • SOLIDWORKS Electrical Improved Integration and Performance– Utökad integration med SOLIDWORKS Enterprise PDM och eDrawings gör det möjligt för användare att optimera, dela och spåra elektronisk design enklare för förbättrad samverkan.

 

ÖKAD PRODUKTIVITET

 

  • Design Communication and Collaboration– Numera finns stöd för Android-baserade smartphones och surfplattor, såväl som iOS. 
  • Streamlined Cost Estimating and Reporting – Snabbare och mer effektiv kostnadsestimering och förbättrade rutiner för delning av kostnadsdata, bland annat med stöd för att automatiskt skapa rapporter i Excel.

 

UTÖKAD VISUALISERING

 

  • Streamlined Simulation Setup – SOLIDWORKS Simulation drar automatiskt nytta av produktdata för att återanvända i simuleringar, vilket minskar dubbelarbete och effektiviserar samverkan.
  • Enhanced Assembly Performance and Visualization – Snabbare och enklare tillgång till sammansättningsvyer genom de nya verktygen Quick Mate och Slot Mate. Användare kan inkludera eller exkludera enskilda komponenter från skisserna för bättre visualisering.

 

SOLIDWORKS designmjukvara drivs av Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform och är lika lättanvänd som kraftfull – SOLIDWORKS gör det möjligt för alla företag att förverkliga sina visioner. SOLIDWORKS levererar en intuitiv upplevelse för produktdesign, simulering, datahantering och hållbarhetsanalys – och hjälper miljontals ingenjörer världen över att designa utan gränser.

Mer information
Mer information om SOLIDWORKS 2014
http://www.solidworks.com/PR_launch2014.

För att komma i kontakt med en återförsäljare, besök:  
http://www.solidworks.com/locateVAR/.

Seminarier om SOLIDWORKS 2014
http://www.solidworks.com/launch/find-a-seminar.htm.


Om Dassault Systèmes:

Dassault Systèmes, ledande inom 3D-upplevelser, tar fram virtuella miljöer för hållbar innovation. Dess världsledande lösningar förändrar hur produkter utvecklas, tillverkas och underhålls. Dassault Systèmes lösningar för samarbeten uppmuntrar till innovation och ger utökade möjligheter för den virtuella världen att förbättra den fysiska. Dassault Systèmes ger mervärde till 150 000 kunder av olika storlek och inom olika branscher i fler än 80 länder. Mer information finns tillgänglig på www.3ds.com/sverige.

 
 

Läs på Mynewsdesk

Dassault Systèmes presenterar SOLIDWORKS 2014

Resurslänkar

 
 

Om Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, företaget bakom 3DEXPERIENCE, tillhandahåller enskilda och företag med virtuella världar där man kan skapa hållbara innovationer. Dess världsledande programvara för 3D-konstruktion, virtuella prototyper och PLM-lösningar omvandl...

Besök nyhetsrummet »

Presskontakt

Mikael Löwenhielm

Marketing Director EuroNordics
mikael.lowenhielm@3ds.com
+46 (0)8 684 304 75

Mattias Källman

Kommunikationskonsult
Pressförfrågningar, bilder etc
mattias.kallman@axicom.se
+46 8 545 131 57

Stefan Bonnevier

AxiCom PR
stefan.bonnevier@axicom.com
+46 (0)73 702 78 41