Nyheter

Solsidan fortsätter - i Tykoflex monter på Elfack 2011

den 30 mars 2011 12:52 Företagsprofil

Det är inte bara tv-succén som utspelar sig i Solsidan utanför Stockholm. Där finns Tykoflex nya unika Stolpskåp 340 Luftopto premiärinstallerad i Sverige. Ett skåp som tack vare sin mångsidighet ger unik flexibilitet vid installationer. Men det är bara en av alla spännande nyheter som visas på Elfack i Tykoflex monter B07:09.
”Vi har redan börjat ladda för Nordens viktigaste mässa”, säger Magnus Bjertsjö, vd Tykoflex. ”Förutom att vi premiärvisar vårt nya stolpskåp, en flexibel lösning för alla byggsätt, har vi även en hel del än så länge hemliga nyheter i montern.  Fokus är, förutom relationsskapande aktiviteter, att stolt visa våra svensktillverkade innovationer och helhetslösningar, all made in Tyresö”.
Tykoflex, som startade 1958 i en villa i Tyresö utanför Stockholm har blivit branschledande med sina driftsäkra produkter för optisk fiberkommunikation, tekniken bakom snabbare bredband, telefoni och kabel-tv. Andra produktområden är flexibla kopplingselement för rörsystem, hinderljus för master och torn, samt bevattning för timmer, lantbruk och industri. Bland annat levererade Tykoflex bevattningsutrustning för tillfälliga timmerterminaler motsvarande 370 fotbollsplaner efter stormen Gudrun.
All tillverkning sker i Sverige enligt parollen ’Made in Tyresö’. En process där kunddialogen kontinuerligt förs från idé till godkännande av slutprodukt. Yrkesskicklig personal arbetar med djupdragning, hydroformning, skärande bearbetning, svetsning och montering. Resultatet blir kvalitetssäkrade helhetslösningar som kräver lite service med låg total kostnad över produktens livslängd. Miljöbonusen, den får man på köpet.

Unikt stolpskåp från Solsidan in i montern
En av nyheterna som visas i montern; Tykoflex Stolpskåp 340 Luftopto är inte vilket stolpskåp som helst. En helt unik lösning som är framtagen för accessnät (FTTH) där man använder stolpar och luftledning för förläggning av fiber. Skåpet klarar förutom kablar även mikrokablar och blåsfiberdukter, där alla kan anslutas uppifrån, underifrån eller både och, allt för att underlätta vid installationen. Magnus Bjertsjö fortsätter;
”Liknande stolpskåp har ej funnits tidigare och med denna mångsidighet och flexibilitet öppnas helt nya möjligheter för nätägare som bygger accessnät, projekterare och entreprenörer”
”Sedan är det festligt att testinstallationen av stolpskåpet hamnade i Solsidan, där succéprogrammet från tv spelades in. Nu hoppas vi att samma tittarsuccé kantar vår ökade montersatsning på mässan, Elfack 2009 var en riktigt bra mässa och i år ska den bli ännu bättre. Ni vill absolut inte missa vår monter”, avslutar Magnus Bjertsjö.

Pressinbjudan till Elfack2011
Premiärvisningar av nya Tykoflex Stolpskåp 340 Luftopto samt andra Tykoflexinnovationer visas i monter B07:09 på Elfack 2011, all press är välkommen att besöka montern. Boka gärna pressvisning till kontaktperson nedan.

För mer information, intervjuer kontakta:
Emelie Örjes, Marknadskoordinator Tykoflex, 08-505 949 76,
emelie.orjes@tykoflex.se

Om Tykoflex
Är ett verkstadsföretag med egen produktutveckling och tillverkning. Våra främsta produktområden är kapslingar för skarvning av optisk fiber, kopplingar för rör och slangsystem samt bevattningsanläggningar för lantbruk och timmer. Förutom ett brett standardsortiment kan vi tack vare vår flexibla produktion erbjuda kundanpassade lösningar och kvalitetsservice. Huvudkontoret är beläget i Tyresö där all utveckling och produktion sker.  Mer info
www.tykoflex.se

Tykoflex AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Dorato Tools blir representant för världens största tillverkare av fräshobbar
I förra veckan stod det klart.Dorato Tools AB med säte i Eskilstuna blir representant för koreanska fräshobbstillverkaren DTR i Sverige, Norge och Danmark. Koreanska DTR är specialiserat på tillverkning av verktyg för framförallt kuggbearbetning. Man är idag världens största leverantörLäs mer
Holsby Metall investerar i maskiner från DMG MORI
Samtidigt bygger man ut produktionslokalerna i både Vetlanda och Holsby Brunn. Mikael Fasth och Simon Nilsson förvärvade Holsby Metall AB i Vetlanda i februari 2011. Båda två har flera års erfarenhet från verkstadsindustrin och ser mycket ljust på företagets framtid. Just nu byggs det för fullt och utökning av produktionsytan pågårLäs..
Fordonstillverkaren från Getinge växlar nu upp farten
I Getinge norr om Halmstad har man från dag ett arbetat med ambitionen att bli en professionell tillverkare av produkter som ska tåla många år i svenskt klimat.   Nu växlar bilbyggaren i Getinge upp en växel och anställer mer personal. -Vi har tillsammans med ett antal kunder under två år hårdtestat våra hästlastbilar och är..
Creaform lanserar nästa generation 3D-scanners
Snabbare, enklare, förbättrade algoritmer och precision - Creaforms senaste generation portabla 3D-scannrar är bättre än någonsin. Go! SCAN Spark™ har oöverträffad hastighet, användarvänlighet och är skräddarsydd speciellt för produktdesigners och ingenjörer. Med fullt stöd för färg och hög upplösning för komplexa detaljer..
Prototyper i världsklass med skarpt know-how
I över 40 år har de tillverkat modeller, alltid med inriktning mot krävande uppdrag och fordonsindustrin som främsta målgrupp. Nu är företaget ambassadör för Elmia Subcontractor.– Vi har maskinerna. Vi kan tekniken. Men det är vår spjutspetskunskap och djupa erfarenhet som gör oss till förstaval hos de stora bolagen, säger Daniel Larsson, vd på Unnaryd Modell och..
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Vi håller öppet i sommar och har ledig kapacitet i två av våra maskiner
Våran Puma tar upp till 80mm stänger i stångmagasinet och vår Lynx 65mm. Båda med drivna verktyg och y-axel, båda nya 2018. Vi tar gärna serier om 50-2000 bit, vi kör i automatstål, rostfritt, gjutjärn och plast. Är det lite enklare bitar tar vi inte massa onödigt betalt, kan det rulla igenom obemannat tar vi 400-500kr/h...
KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR.Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedanLäs mer
Masentia stärker sälj
Rekryterar två erfarna säljare.Masentia i Värnamo förstärker sin maskinförsäljning med Dan Forsmark och Thomas Hässel som båda börjar nu i juni. Dan Forsmark, Västerås, kommer närmast från Schaeffler Nordic AB där han arbetat som OEM Sales Engineer med försäljning av kullager och skenstyrningar.Läs mer
Teknikprodukter fördjupar samarbetet med Tufcot Engineering
Blir officiell distributör i Skandinavien.Teknikprodukter har sedan många år tillbaka ett mycket tätt samarbete med komposit-tillverkaren Tufcot Engineering i England. Nu fördjupas samarbetet ytterligare när Teknikprodukter får statusen som "Officiell Distributör i Sverige, Norge och Finland". ILäs mer
Kafeko Nordic representerar HCG Packaging
Kafeko Nordic har signerat ett avtal med HDG Packaging, Tyskland, för att representera dem exklusivt i Norden.HDG Verpackungsmaschinen GmbH grundades 1984 av Hans Detlef Glindeman – som tidigare arbetade på Hamac Höller (idag Bosch Packaging). Företaget är specialiserat på utveckling och tillverkning av förpackningsmaskiner för livsmedels-, farmaceutiska-,..
Nya elcylindern EPCC från Festo
För enkel positionering.För enkla positioneringsuppgifter med ett utmärkt pris/prestandaförhållande, finns nu elcylindern EPCC från Festo. Den högkvalitativa kulskruven med låg intern friktion för korta positioneringstider säkerställer hög dynamisk respons. Elcylindern EPCCLäs mer
Attraktivare arbetsuppgifter inom industrin
DATRONs CNC-fräsmaskiner erbjuder operatören en attraktivare, högteknologisk och renare bearbetningsteknik utan smörjolja. Den yngre generationen har en bild av att industrin är tråkig och smutsig, men så måste det inte vara. DATRONs CNC-fräsmaskiner använder inte smörjolja utan detaljen kyls med luft eller sprit, vilket ger en ren..
Mikromekaniska byggrupper färdigmonterat, testat och klart
Mikromekaniska byggrupper färdigmonterat, testat och klart
Texpart har lång erfarenhet av avancerade sammanbyggda komponentgrupper som omgående kan integreras i slutprodukten. Från standard och kundspecifika detaljer med olika leverantörer i in och utlandet, bygger vi samman en komplett och testad komponent. Som kund sparar du tid med färre ingångskontroller och kostnader för mellanlagring. Du avlastar produktionen..
Hårda material och formdetaljer MIM / CIM
Hårda material och formdetaljer MIM / CIM
För detaljer som utsätts för slitage eller måste tåla särskilda belastningar kommer material som kompositer, hårdmetaller, keramik, rubin, safir till insats. Att mekaniskt kunna bearbeta sådana material krävs speciella kunskaper. Våra samarbetspartner, även ofta leverantörer till schweiziska klockindustrin, är specialister och..
Precisionsdetaljer av högsta kvalitet från Schweiz och Asien
Precisionsdetaljer av högsta kvalitet från Schweiz och Asien
Texpart i Schweiz erbjuder sedan över 30 år tillbaka tillverkning av kundanpassade mikromekaniska precisionsdetaljer från utvalda specialistföretag i Schweiz och Asien. Med egna medarbetare på plats i Indien och Malaysia, intergrerar vi högsta europeiska kvalitetskrav med mycket konkurrenskraftiga tillverkningskostnader. Genom våra..