Nyheter

Sonnebring - ny agent för Calvi SpA och Falci SrL

den 23 augusti 2010 15:07 Företagsprofil

 

Sonnebring Engineering & Trading AB, baserat i Linköping, har nu utsetts till ny agent i Sverige, Norge och Danmark för Calvi SpA, ledande producent av komplicerade kalldragna specialprofiler i stål samt för systerföretaget Falci SrL, ledande producent av komplicerade varmvalsade små specialprofiler i stål.
Calvi SpA är baserat i närheten av Milano, har 180 anställda och omsätter ca 40 miljoner Euro/år. Falci SrL är baserat i närheten av Turin, har 30 anställda och omsätter ca 5 miljoner Euro/år. Företagen ingår i koncernen Calvi Holding, som har ca 1700 anställda och omsatte 2009 ca 372 miljoner Euro. I koncernen finns ett flertal företag specialiserade på bland annat tillverkning av specialprofiler i stål.
Sonnebring Engineering & Trading AB är ett konsultföretag som förutom specialprofiler i stål erbjuder utvecklande och lönsamhetsskapande tjänster inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning, med spetskompetens på strategifrågor inom produkt- och affärsutveckling, riktat mot små och medelstora företag.
Genom att använda en kalldragen eller varmvalsad stålprofil kan man vid komponentframställning i tillämpliga fall ersätta tillverkningsmetoder som fräsning, smide, gjutning och sintring. Material är kolstål, rostfritt stål och enklare verktygsstål. Stålprofilerna används i många applikationer, några exempel är: truckar, tunga/lätta fordon, verktyg för träbearbetning, kraftgenerering, hästskor, verktygsmaskiner och lantbruksmaskiner.

För mera information, kontakta Per-Åke Sonnebring, VD för Sonnebring Engineering & Trading AB (tfn 070-202 43 64, e-post sales@sonnebring.se).

Sonnebring Engineering & Trading AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

BE Group starkt andra kvartal
Starkt kassaflöde, försäljning och rörelseresultatBE Group redovisar ett starkt andra kvartal med en försäljning på SEKm 1 312 (1? ?147), 7% över våra estimat. Tillväxten Y/Y blev därmed 14%, varav 8% organisk tonnagetillväxt. Det underliggande rörelseresultatet för den löpande verksamheten, justeratLäs mer
ProfilGruppen levererar stabilt
Upp 21 procent första 6 månaderna jämfört med föregående årProfilGruppens vd och koncernchef, Per Thorsell kommenterar: ”Vi fortsätter leverera ett stabilt resultat i kvartalet. Jag tycker att samtliga delar i verksamheten gör ett starkt arbete och kontinuerligt utvecklas för att skapa än bättre kundnytta ochLäs mer
Absolent Group förstärker koncernledningen
Han bidrar med djupa teknik- och marknadskunskap. Den 1 juli 2018 anslöt Jan Berntsson till koncernledningen för Absolent Group. Han kommer att inneha befattningen som CTO (Chief Technology Officer). Jan har en lång karriär inom koncernen och kommer framför allt att bidra med sin breda och djupa teknik-Läs mer
Lediga jobb - Ansvarig för ORDER / INKÖP  av slitdelar till svensk industri
Intercut är ett väletablerat och framgångsrikt agenturföretag med ca 20 anställda som säljer och servar produktionsmaskiner för stålindustrin.Vi har funnits över 30 år på marknaden och våra kunder är allt från de största industriföretagen i Sverige till mindre smidesverkstäder. Nu satsar vi framåt och vill nu stärka vår avdelning..
Nöjda kunder hos Proton Lighting i Värnamo
Under våren 2018 skickade Proton Lighting i Värnamo ut en kundnöjdhetsundersökning till registrerade kunder runt om i Sverige.   Undersökningen delades upp i två delar, Exaktor samt Solutions, och resultatet var glädjande. Värnamobaserade Proton Lighting har en stark förankring på den skandinaviska marknaden. Med mer än 70 års erfarenhet..
En kompakt ready-to-use CNC-maskin
Med rätt tillbehör kan ICV 4030 användas för att t.ex borra, mäta, skära, dispensera, limma, grada, polera, testa, scanna, trycka, placera, montera, skruva och mycket mer. ICV 4030 är Isel Germanys kompakta, ready-to-use CNC-maskin. ICV 4030 har en särskilt anpassad maskinlucka för att kunna uppnå en lång körsträcka i Z-axeln..
Nya regler för utförande av stålkonstruktioner
Nyheter i EN 1090-2:2018 – seminarium för stålbyggare, svetsansvariga och kontrollanter. Nu har nya versionen av SS-EN 1090-2:2018 publicerats på SIS. Det betyder att det är hög tid att anpassa er till den nya standarden, oavsett om ni är certifierade tillverkare, montörer eller både och. För er som är certifierade enligt EN 1090-1 så krävsLäs..
Parker lanserar P1F
Helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinder.   Parker Hannifin, världsledande inom rörelse och kontroll, har nyligen lanserat en ny serie ISO15552-klassade, pneumatiska cylindrar. P1F-cylindern finns med cylinderdiametrar från 32 till 125 mm och är idealisk för allmänna industriapplikationerLäs mer
Anrikt Bodenföretag i konkurs
Ett 20-tal anställda berörs.Det anrika verkstadsföretaget Berglunds rostfria i Boden har gått i konkurs. Det uppger NSD. – Bolaget lämnade in en egen ansökan om konkurs. Jag har varit i Boden och informerat personalen och gjort en genomgång av verksamheten med företagsledningen.Läs mer
Microprecision investerar mera
I juni förvärvade Microprecision bolaget Mecona Produktion. Sedan dess har en ny maskin hunnit landa och ytterligare två är på väg. I juni förvärvade Microprecision samtliga aktier i Mecona Produktion AB. Ambitionen med förvärvet var att tillföra ytterligare specialkompetens för att bli en starkare och flexiblare aktör. Sammanslagningen resulterar i..
Här ska den viktigaste komponenten i FlexQube-konceptet tillverkas
På plats hos legotillverkaren i Varberg för att inviga den nya produktionsanläggningen.Ny tillverkningsmetod ökar kapaciteten och sänker kostnaderna. FlexQube har under våren arbetat med Bendiro i Falkenberg för att ta fram ett rullformningsverktyg för tillverkning av den viktigaste komponenten i FlexQube-koncept, den så kallade FlexBeamen™.Läs mer
Almedalen: ”ASSAR är tillverkningsindustrins bästa vän”
ASSAR är en mötesplats som olika typer av industriföretag kan dra nytta av, inte minst de små och medelstora företagen. Tillverkningsindustrin står idag för 20 procent av Sveriges BNP. Men den står samtidigt inför utmaningar – inte minst i ljuset av digitalisering och globalisering. Lösningen kan stavas ASSAR. Mötesplatsen, och dess möjligheter, var..
Skruvtryckfjädrar avlastar bekymren
I brist på en fjäder gick maskinen sönder...I brist på en maskin försvann ordern. I brist på en beställning gick kontraktet förlorat. I brist på ett kontrakt, gick företaget förlorat. Och allt detta för en fjäder ... Skruvtryckfjädrar (ibland kända som kompressionsfjädrar) är lätta att underskatta,Läs mer
Hon tar över vd-posten på verkstadsföretaget
Hon har en gedigen erfarenhet från tillverkningsindustrin, med ledande positioner på bland annat Thule och Norma. Boel Felixson har utsetts till ny VD för Skeppshult Press & Svets AB. Hon tillträder den 13 augusti och efterträder därmed Peter Gustavsson. Boel har en gedigen erfarenhet inom tillverkningsindustrin med ledande befattningar på framgångsrika..
Känd industriprofil till IGB
Han ska arbeta som projektsäljare på IGB - Industrigruppen Botnia, som ägs av bolagen Stilmek AB, Gallac AB, HF Progress AB och Relitor AB .IndustriGruppen Bothnia, IGB, har engagerat Jan H Nilsson, 61 år, som ny projektsäljare. Han kommer att agera som stöd för kunderna från inledande tekniska diskussioner till installation och driftsättning av gruppens..