Nyheter

Sonnebring ny agent för tre ledande spanska producenter

den 8 april 2011 10:37 Företagsprofil

Sonnebring Enginweering & Trading AB är ny agent för tre ledande spanska producenter av varmvalsade och kalldragna stålprodukter, Losal S.A, Calibrados Pradera S.A och Nueva Incal S.A

Sonnebring Engineering & Trading AB, baserat i Linköping, har nu utsetts till agent i Sverige för Losal S.A, världsledande producent av komplicerade varmvalsade specialprofiler i stål samt för systerföretagen Calibrados Pradera S.A. och Nueva Incal S.A., ledande producenter av kalldraget stål; rund-, 6K-, 4K- och plattstång.

Samtliga företag är placerade kring Bilbao i norra Spanien, har totalt ca 200 anställda, en produktionskapacitet på ca 100 000 ton och ingår i koncernen Losal Group. Nueva Incal S.A har lagerhållning av kalldragen platt- och 4K-stång i konstruktionsstål. Calibrados Pradera har lagerhållning av kalldragen rund-, 6K- och 4K-stång i automatstål.

Sonnebring Engineering & Trading AB erbjuder förutom ovan nämnda produkter även varmvalsade och kalldragna stålprofiler från två av världens ledande tillverkare Calvi SpA och Falci SrL samt tjänster inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning, med spetskompetens på strategifrågor inom produkt- och affärsutveckling, riktat mot små och medelstora företag.

Kalldraget stångstål används t ex vid massproduktion av detaljer genom skärande bearbetning, som svarvning, fräsning, borrning och gängning. Speciellt uppskattas den skärbarhetshöjande effekt som uppnås hos materialet genom själva kalldragningen.

Genom att använda en varmvalsad eller kalldragen stålprofil kan man vid komponentframställning i tillämpliga fall ersätta fräsning, smide, gjutning eller sintring. Material är kolstål, rostfritt stål och enklare verktygsstål. Stålprofilerna används t ex i truckar, tunga/lätta fordon, verktyg för träbearbetning, kraftgenerering, hästskor, verktygsmaskiner och lantbruksmaskiner.

För mera information, kontakta Per-Åke Sonnebring, VD för Sonnebring Engineering & Trading AB (tfn 070-202 43 64, e-post sales@sonnebring.se).

Sonnebring Engineering & Trading AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Vad krävs av en underleverantör för att vara med i matchen?
I bilföretaget Cevts nya fabrik, som kommer anställa 3500 personer, krävs det senaste inom teknologi. Då blir det viktigt att även leverantörerna hänger med i den tekniska utvecklingen, menar Cevts vd Mats Fägerhag. På Elmia Subcontractors stora scen berättade bilföretaget Cevts vd Mats Fägerhag om Cevt och de utmaningar som de har i framtiden. Mats menar att det är..
Automationsdagen 2018 med digitalisering i fokus
Onsdag 21 november är det dags för femte upplagan av Automationsdagen i Trollhättan, i år med temat ”industrins digitalisering”.   Här möts teknikföretag, akademi och industri för att få inspiration och kunskap kring robotteknik och smarta produktionsflöden. Automationsdagen äger rum i Produktionstekniskt centrum, Innovatum. Hit kom förra..
Robotar och CNC-maskiner – en effektiv kombination
CNC-maskiner har en noggrannhet och en skärkraft som är svår att överträffa av en robot. Men jämfört med robotar har de nackdelar som att de är oflexibla och innebär förhållandevis stora investeringskostnader. Under det fräsningsseminarium som genomfördes på KUKA Techcenter i Göteborg den 8 november visade KUKA och en rad samarbetspartners upp vilka möjligheter det..
Paneldebatt: It all comes back to mankind!
Vad krävs för att Sverige ska vara ett attraktivt produktionsland? Debatt på Elmia Subcontractor.Under en paneldebatt som AutomaTHINK höll i idag på stora scenen på Elmia Subcontractor, pratades det om vad som just är avgörande för det. Moderator var Sinfs vd Joakim Norlén. Medverkande; Tomas Berg - Schunk Intec, Stefan Gustafsson Ledell - ProtonLäs mer
Weland Solutions satsar på export
Rekryterar ny exportsäljare.Alexander Ljungberg, med mångårig bakgrund inom export, teknik och marknadsföring, har tillträtt som säljare på Weland Solutions (f.d Weland Lagersystem) där han kommer att vara verksam på exportmarknader. Alexander Ljungberg, som tidigare var egen företagareLäs mer
Exjobbet ledde till två nya rekryteringar
Först levererade Alexander och Jint användbara lösningar i sitt examensarbete. Nu har de fått anställning som konstruktörer på företaget i Karlshamn. – Vårt fokus var först och främst att göra ett bra exjobb, men visst fanns förhoppningen om en anställning på sikt. Nu hade vi flyt att det blev så direkt efter exjobbet, berättar Alexander Boneck, som..
The Intelligent Machine på Soraluce Technology Days
Just nu pågår TECHNOLOGY DAYS 2018, 12 till 16 november, vid BIMATEC SORALUCE Center i Limburg, Tyskland, där de senaste lösningarna inom fräsning, borrning, svarvning och slipning visas. Stenbergs är svensk återförsäljare. SORALUCE presenterar nyheter under Technology Days 2018, The Intelligent Machine -Multitasking: vi adderar komplett slipningskapacitet -Hög avverkningskapacitet med nytt..
Med visionen att bli världens snabbaste tillverkare av plastkomponenter
Färre tjänster men med spjutspetskompetens. Det handlar om 3D print, PUR-gjutning och formsprutning med tillhörande verktygstillverkning.Trogna mässbesökare känner säkert igen företagsnamnet. Prototal har funnits med som utställare på Elmia Subcontractor i många år – men nu möter vi delvis ett nytt och förändrat bolag. Nya..
Nytt fordonsstål från Tata Steel
Passar krävande applikationer där målet är att minska fordonsvikt eller höja komponentprestandan. Den varmvalsade produkten släpps under första kvartalet 2019 och kombinerar exceptionellt god formbarhet med ultrahög hållfasthet och konsekventa materialegenskaper som möter tillverkarnas krav på lättviktsdesign och produktionseffektivitet. Visas påLäs mer
Uppsalaföretagets patenterade material prisas
Nya slitstarka legeringar som ökar livslängden och kapaciteten för industriella verktyg och komponenter. Optimerad materialanvändning och energisnål tillverkning. Uppsalaföretagets patenterade material belönas nu med tyskt innovationspris. "VBN Components har utifrån sin banbrytande teknik kunnat verka för ett tekniskt och digitalt paradigmskifte i hurLäs mer
Sverigepremiär för Pumps & Valves på Malmömässan
Mässan är en nischad mötesplats för pumpsystem och utrustning för industriell bearbetning. Den 6–7 februari 2019 är det Sverigepremiär för det internationellt etablerade mässkonceptet Pumps & Valves på Malmömässan.  - Vi är stolta över att kunna presentera att helt nytt mässkoncept i Sverige! Här fokuserar vi på hantering av..
Teknikprodukter stödjer Mustaschkampen
Teknikprodukter blev utmanade av sitt systerbolag KMC Ytbehandling att vara med i Mustaschkampen 2018, för att stödja kampen mot Prostatacancer, Sveriges vanligaste cancersjukdom.   Eftersom att vi är företaget som älskar utmaningar var det ett enkelt val.  Utöver att Teknikprodukter såklart bidrar med pengar, uppmanar vi anställda, kunder och..
Ny maskin för rörlaserskärning till Smålandsstenar
Närmare bestämt företagets sjuttonde.Weland har investerat i en ny maskin för rörlaser av märket Mazak Fabri Gear 400 3D. Den nya maskinen för rörlaser har integrerad gängningsfunktion, Welands sjuttonde rörlasermaskin till antalet, och ett välkommet tillskott till en redan effektiv ochLäs mer
DIDO är nu certifierade till AS9100D
DIBO Produktionspartners i Katrineholm utökar sin certifiering ytterligare med AS9100D vilket är krav för kvalitetshanteringssystem inom flyg-, rymd- och försvarsorganisationer.För att jobba med den högsta kvalitetsstandarden som krävs för DIBO Produktionspartners kunder inom aero-industrin så har företaget utökat sina kvalitetssystem till AS9100D."Det..
Norelems dämpare levererar rätt struktur
Eftersom chockabsorption och vibrationsstyrning är kritiskt för långsiktig maskinprestanda så erbjuder norelems sortiment av industriella dämpare en enkel och kostnadseffektiv lösning.Dämparna fungerar som ändkuddar för att stödja effektiviteten i verktygsmaskiner, linjära glidbanor och pneumatisk utrustning för verktygstillverkning och andra tillämpningar...