Nyheter

Sonnebring ny agent för tre ledande spanska producenter

den 8 april 2011 10:37 Företagsprofil

Sonnebring Enginweering & Trading AB är ny agent för tre ledande spanska producenter av varmvalsade och kalldragna stålprodukter, Losal S.A, Calibrados Pradera S.A och Nueva Incal S.A

Sonnebring Engineering & Trading AB, baserat i Linköping, har nu utsetts till agent i Sverige för Losal S.A, världsledande producent av komplicerade varmvalsade specialprofiler i stål samt för systerföretagen Calibrados Pradera S.A. och Nueva Incal S.A., ledande producenter av kalldraget stål; rund-, 6K-, 4K- och plattstång.

Samtliga företag är placerade kring Bilbao i norra Spanien, har totalt ca 200 anställda, en produktionskapacitet på ca 100 000 ton och ingår i koncernen Losal Group. Nueva Incal S.A har lagerhållning av kalldragen platt- och 4K-stång i konstruktionsstål. Calibrados Pradera har lagerhållning av kalldragen rund-, 6K- och 4K-stång i automatstål.

Sonnebring Engineering & Trading AB erbjuder förutom ovan nämnda produkter även varmvalsade och kalldragna stålprofiler från två av världens ledande tillverkare Calvi SpA och Falci SrL samt tjänster inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning, med spetskompetens på strategifrågor inom produkt- och affärsutveckling, riktat mot små och medelstora företag.

Kalldraget stångstål används t ex vid massproduktion av detaljer genom skärande bearbetning, som svarvning, fräsning, borrning och gängning. Speciellt uppskattas den skärbarhetshöjande effekt som uppnås hos materialet genom själva kalldragningen.

Genom att använda en varmvalsad eller kalldragen stålprofil kan man vid komponentframställning i tillämpliga fall ersätta fräsning, smide, gjutning eller sintring. Material är kolstål, rostfritt stål och enklare verktygsstål. Stålprofilerna används t ex i truckar, tunga/lätta fordon, verktyg för träbearbetning, kraftgenerering, hästskor, verktygsmaskiner och lantbruksmaskiner.

För mera information, kontakta Per-Åke Sonnebring, VD för Sonnebring Engineering & Trading AB (tfn 070-202 43 64, e-post sales@sonnebring.se).

Sonnebring Engineering & Trading AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Nya hårdsvarvningssorter
Sandvik Coromant presenterar två nya sorter för intermittenta hårdsvarvningsoperationer, CB7125 och CB7135. Sorterna finns tillgängliga från oktober 2018 och fulländar företagets erbjudande för hårdsvarvning genom att komplettera de befintliga sorterna CB7105 och CB7115. De senaste Sandvik Coromant-sorterna möjliggör medeltunga till tunga intermittenta..
Ny Nordenchef för Rockwell Automation
Han kommer närmast från det schweiziska industriautomationsföretaget Endress & Hauser. Rockwell Automation har utsett Felix Langkjaer till sin nye Nordenchef. Arbetet innebär att han är vd för de svenska och danska bolagen och försäljningsdirektör för hela Norden och Baltikum. Hans uppgift blir att utveckla Rockwells affär i de nordiskaLäs mer
Max(x)imal säkerhet vid kemikalieförvaring
Nya SolidMaxx IBC- och fatskåp med integrerat uppsamlingskärl.Nya IBC- och fatskåpen, SolidMaxx från DENIOS ger optimala förhållanden för lagring av miljöfarliga eller brandfarliga ämnen. Med plats för 2 IBC á 1000 liter eller 8 fat á 200 liter kan kemskåpen utrustas för aktiv förvaring och/eller isolerad och tempereradLäs mer
Nu finns även de största elektriska motviktstruckarna med litiumjonbatterier
– Bara ett fåtal tillverkare erbjuder elektriska motviktstruckar i den här storleken, säger Björn Walter på Linde Material Handling.   De största elektriska motviktstruckarna från Linde Material Handling finns nu tillgängliga med litiumjonbatterier. Det innebär därmed att det går att välja mellan blysyra- och litiumjonbatterier på alla elektriska..
Minivinkelslip för bearbetning i svåråtkomliga utrymmen
Norton lanserar en ny pneumatisk minivinkelslip som underlättar slipning och ytbearbetning i svåråtkomliga utrymmen. Den används med kvickrondeller eller minilamellrondeller för ytkonditionering och borttagning av ytdefekter på profiler, konturer och små ytor. Nortons nya minivinkelslip är avsedd för slipning och ytkonditionering med 38 mm eller 50 mm..
Stor premiär för MEKOM på Nordens största elmässa
17–18 oktober smäller det. MEKOM gör en unik satsning och tar steget in på Elmässan i Kista för att ställa ut maskin- och industribelysning från FKBs varumärke Techmalux. Det tyska företaget FKB med varumärket Techmalux är en av marknadsledarna när det kommer till belysning med hög IP-klass. FKB har noga följt med i utvecklingen som LED tekniken har skapat de..
Föredömlig utryckning av Bilfinger
Under semesterperioden blev Bilfingers mekaniska beredskap utkallad på natten vid Borealis Krackeranläggning i Stenungsund.Det var under semesterperioden somBilfingers mekaniska beredskap blev utkallad på natten för att åtgärda en läcka i en så kallad Quickrelease på en lastarm. Arbetet var högt prioriterat, då flera båtar låg och..
Nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontroll
Hög produktionstakt kombinerat med avancerad mätning och kvalitetskontroll i 3D kan låta som en tuff utmaning. MLT Maskin & Laserteknik menar det motsatta. På ScanAutomatic 9-11 oktober visar vi upp våra lösningar med den allra senaste tekniken för högprecisionsmätning inline – vi kallar det för Inline Metrology. Mätning och kvalitetskontroll inline..
Nytt parallellgripdon kompletterar Aventics produktomfång
Ett universellt parallellgripdon för noggrann hantering av runda och vinkelräta objekt för robot- och portalapplikationer.   Gripdonet har en oval kolv, vilket ger en högre kraftöverföring och funktionen bygger på kilprincipen som ger en exakt synkroniserad och parallell rörelse. Käftarna löper i t-spår och är extremt robusta mot yttre..
Lyckat matchmakingevent under High Tech Steel Conference
Över 60 matchmakade möten mellan stora företag och innovativa Startups. Under HTSC 2018 genomförde Ignite Sweden över 60 matchmakade möten mellan stora företag och innovativa Startups.  Startup-bolagen som reste till Västerås från hela Sverige presenterade innovation inom grafen, additive manufacturing, robotik, digitaliseringLäs mer
Effektiv övervakning av transporter
Vill du övervaka din transport för att se att den inte utsatts för omild behandling på vägen? Intabs transportlogger MSR175 är framtagen för att logga det som är viktigt att veta under en transport, exempelvis stötar och temperaturväxlingar. Transportloggern är försedd med dubbla accelerometrar och en temperatursensor i grundutförandet. MinnetLäs mer
Axiallänkar från norelem
Perfekt för justerbara tillämpningar. Oavsett om man behöver rörelse längs axeln eller komplett klämma, är norelems utbud av axiallänkar lämpliga för tillämpningar där absorberande dragkrafter är nödvändiga. Axiallänkar används vanligtvis i allmänna konstruktioner såsom gasfjäderaggregat,Läs mer
Ny CFO för Midway Holding
På måndagen tillträder industrikonglomeratets nye vd.Som tidigare kommunicerats har Rikard Fransson utsetts till ny CFO för Midway Holding AB. Rikard tillträder sin tjänst i dag den 17 september. Rikard kommer närmast från tjänsten som koncernredovisningschef för Midway och innan dess har han bland annatLäs mer
Minskar stopptider med nya höghastighetskameror
Genom att koppla upp kameror via vpn-lösning går det att serva och övervaka produktionssystemet från vilket land som helst, perfekt för företag med tillverkning i flera olika länder. Essity ökade sin produktion med hjälp av ett nytt kamerasystem från Great Security. Deras egenutvecklade lösning, med avancerade höghastighetskameror och egna mjukvarumoduler, ökar..
Nu lanseras AGA:s online shop i Sverige
Nu kan kunder i Sverige enkelt och smidigt beställa gas och gasutrustning i AGA:s online shop, en komplett digital inköpslösning som är öppen dygnet runt.  -Vår målsättning har varit att ta fram en användarvänlig lösning som är öppen dygnet runt varje dag i veckan för att underlätta för våra kunder, säger Javier Gonzalez, chef..