Nyheter

Stabil stålproduktion över året

den 14 november 2017 13:01 Företagsprofil

Ökar med 23,4 procent i oktober från en relativt låg nivå föregående år.

Den svenska råstålsproduktionen uppgick till 444 tusen ton under oktober 2017. Det är en ökning med 23,4 procent jämfört med samma månad 2016, visar statistik från Jernkontoret. Hittills under 2017 har det producerats 3 899 tusen ton råstål i Sverige.

Läs mer

Jernkontoret

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Stena Recycling blir hållbarhetspartner för Volvo Ocean Race
- Plastmaterial är en utmaning, men för oss som är Sveriges ledande återvinningsföretag, är det viktigt att också prata om plast som en resurs, säger Stena Recyclings vd Kristofer Sundsgård.Tävlingen, som nu är inne på sin fjärde sträcka, fokuserar i år på att skapa uppmärksamhet kring plasten i världshaven och vilken skada den nedskräpningen..
Toyota-roboten som speglar kroppsrörelser
Den tredje generationen av Toyotas ”partnerrobotar” har 32 leder i armar, ben och kropp samt tio ledade fingrar. Tekniken väntas ha betydelse för personer med funktionsnedsättning samt vid utvecklingen av självkörande fordon.Toyota har utvecklat en människoliknande robot, kallad T-HR3, som kan spegla en människas kroppsrörelser i detalj. Med 32 leder i armar, ben och kropp samt..
Svensk verkstadskoncern gör pilotinstallation med Flowscape
Om piloten faller väl ut, blir nästa affär hos ett av dotterföretagens nya huvudkontor, en affär som skulle vara värd 3-5 miljoner.  Flowscape är en "modern office Flowmakers". Genom att erbjuda en toppmodern positioneringsteknik, minskar Flowscape tidsödande och ökar interaktion och produktivitet bland kollegor. Huvudfunktionen, Flowmap, ger företag..
Ny försäljningschef till XMReality
Blir en nyckelperson i organisationsuppbyggnaden.XMReality AB (publ) en ledande utvecklare av kunskapsöverföring inom Augmented Reality (AR), meddelar att man stärker organisationen genom att tillsätta Marcin Szymanski som bolagets CSO - Chief Sales Officer. Marcin Szymanski. XMReality har under senareLäs mer
Här är teknisk kundsupport 24/7 en självklarhet
Nu stärker AP&T i Ulricehamn upp eftermarknadssidan ytterligare med fler servicetekniker och en effektivare reservdelsförsörjning.AP&T förstärker nu sin eftermarknadsorganisation för att erbjuda kunderna ökad trygghet och tillgänglighet globalt. Det betyder bland annat fler servicetekniker, en effektivare reservdelsförsörjning och utökad teknisk..
Patronfabriken i Åmotfors varslar 29
Anledningen är en vikande USA-marknad. Patrontillverkaren Norma i Åmotfors varslar 29 anställda om uppsägning. Det uppger Arvika Nyheter. I slutet av november rapporterade Arvika Nyheter om minskad produktion på Norma. Nu följs alltså detta av ett varsel. 25 kollektivanställda och fyra tjänstemänLäs mer
Vara Maskinimport förvärvar Ottosson Truck
Genom förvärvet ingår agenturen för Hyundai gaffeltruckar i samma koncern som säljer Merlo teleskoplastare i Sverige. Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB. Affären innebär att Ottosson och Vara Maskinimport kan satsa offensivt på att öka Hyundai Forklifts svenska marknadsandel. Nyheten om förvärvet och..
Wermland Mechanics uppköpt
Det är Hanza Holding som förvärvar en av Nordens ledande tillverkare av tunnplåtsdetaljer.HANZA Holding AB (publ) har i dag tecknat avtal om att förvärva Wermland Mechanics Group AB. Wermech kommer att ingå i HANZAs tillverkningskluster i Sverige, som redan omfattar fabriker inom elektroniktillverkning och skärande bearbetning. KöpeskillingenLäs mer
Pumptillverkaren rekryterar ny försäljningschef
Han ska ansvara för försäljniningen av hydraulikprodukter i Nordamerika.Concentric är en av världens ledande utvecklare och tillverkare av pumpar med produktionsenheter i Sverige, Tyskland, England, USA, Argentina, Indien och Kina. Företaget är den tidigare Hydraulics Division inom Haldex-koncernen, som sedan 2011 är ettLäs mer
Ny affär utökar maskinparken på Delete
Det är Delete i Umeå och Skellefteå som tecknat avtal med Stena Recycling i Örnsköldsvik.Delete har tecknat nytt avtal med Stena i Örnsköldsvik, Umeå och Skellefteå. Stena har i samband med avtalet valt att utöka samarbetet med Delete gällande sug- och spolbilstjänster samt ADR och transport av farligt avfall. Samarbetet har sedan tidigareLäs mer
Saab inviger nytt utvecklingscenter i Finland
Under 2017 rekryterade Saab ett antal ingenjörer och investerade i etableringen av Saab Technology Centre i Tammerfors, Finland. Rekryteringen och investeringarna fortsätter under 2018.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab utökar sin verksamhet i Finland genom att etablera ett nytt utvecklingscenter – STC (Saab Technology Centre) inklusive ett utvecklingslaboratorium – i..
Rekommenderad av Scania
Under hösten har ny utrustning för att prova vidhäftningsförmåga tagit plats i lokalerna i Bankeryd. Proton Technology i Bankeryd satsar, rustar och stärker sin verksamhet ytterligare, i och med att ny utrustning för att prova vidhäftningsförmåga tagit plats i lokalerna under hösten. Det handlar om vidhäftningsprovning av lackerade ytor med två olikaLäs..
Fabriken i Strömsund står modell när tillverkningskapaciteten i Europa byggs ut
-Europa har upptäckt tiltrotatorn, konstaterar framgångssagan Engcons grundare Stig Engström, som nu inviger ytterligare en mångmiljonsatsning. Engcon, den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer för grävmaskiner 1,5-33 ton, fortsätter expandera och satsa stort på sina produktionsanläggningar. Festligheterna kring öppnandet av Engcons nya fabrik i..
Nimbus förvärvar svensk aluminiumbåtstillverkare
Med förvärvet breddar 50-åriga Nimbus sin varumärkesportfölj.   Norrtäljebaserade ALUKIN aluminiumbåtar slår sig samman med Nimbus Boats för att höja tillgängligheten för båtköpare i hela landet. Därmed utökar Nimbus sin varumärkesportfölj med ett aluminiumbåtsmärke som komplement till de redan befintliga..
Multidocker på plats i USA
Bolagsetableringen fortskrider enligt plan och Norrköpingsföretaget har kontrakterat nio av de viktigaste återförsäljarna i USA och Kanada.MultiDocker utvecklar, producerar och säljer materialhanteringsmaskiner för hamnar och terminaler. Maskinerna bygger på pålitliga CAT-komponenter som testats och använts i tuffa applikationer och många exemplar världen..