Nyheter

VI GÖR DIG BÄTTRE
JCK Produkter i Sävsjö AB
Bygg ihop din egen automationscell
Elektroautomatik AB
Festo förser för första gången världen med en standardiserad plattform - Festo Motion Terminal
Festo AB
Scania: Styrelsen drar tillbaka förslag om utdelning
Scania CV AB
Långsiktig hållbarhet inom tillverkningsindustrin kräver vattenhushållning
SMC Automation AB
Brand i Boliden Kevitsa, omfattande skador.
Boliden AB
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
Svensk Verkstad
Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
FKG - Fordonskomponentgruppen AB
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Lichron AB
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Mitsubishi Electric Europe B.V.
Autoliv ger uppdatering av marknads- och affärsläget för bilsäkerhetsföretaget
Autoliv Sverige AB
Milstolpe i alliansen mellan Volkswagen och Ford
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Följ arbetet med Högskolans Västs AI-influencer, se filmen här!
Högskolan Väst
Epiroc vinner stororder för gruvutrustning och service från Codelco i Chile
Epiroc Rock Drills AB
Teknikföretagen släpper lektionsmaterial med koppling till Coronakrisen
Teknikföretagen
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Nadine Crauwels, vd Sandvik Coromant. Ett liv på toppen
Sandvik Coromant AB
Schnutz Riktverk - för integrering i befintliga linjer eller nya linjer
Friedrich Vollmer Skandinavien AB
3D-skrivaren som ökar produktiviteten och flexibiliteten
3DVerkstan Nordic AB
Smart Automation från Östrand & Hansen
Östrand & Hansen AB

Nyheter

Stor potential till svenska exportframgångar

den 17 september 2012 06:30 Företagsprofil

Till årets Stockholm Cleantech Venture Day kommer ett antal erfarna talare som utifrån olika utgångspunkter ger sin syn på de utvecklingsmöjligheter som finns för svenska företag. Ett annat viktigt inslag är tre parallella workshops; Dessa behandlar branschens ljusa framtid i Sverige, Smart Grids enorma potential samt hur svenska företag bäst kan lyckas på de stora tillväxtmarknaderna. Moderatorer för dessa är framstående profiler inom respektive område.
Stockholm Cleantech Venture Day 2012 bjuder på många välmeriterade talare som under dagen ger en god variation av sina egna erfarenheter.
Särskilt intressanta är två av årets huvudtalare:
Förenade Arabemiratens ambassadör Najla Al Quassimi i Sverige, har ett stort personligt engagemang och intresse av cleantechfrågor i Mellanöstern. Genom sitt engagemang ser hon en stor potential för svenska miljöteknikföretag i sin region, exempelvis i Masdar City.
S Raghupathy är verkställande direktör för Confederation of Indian Industry, CII - Green Business Centre, som arbetar för att skapa en hållbar tillväxt för indisk industri. Han kommer att presentera de olika behov som finns och därmed affärsmöjligheter för svenska miljöteknikföretag i Indien.
Ämnena för årets workshops är noggrant utvalda för att svara mot marknadens efterfrågan av senaste kunskap inom området samt visar på behoven och möjligheterna till affärer internationellt. Workshopformatet är ett effektivt sätt att belysa och diskutera specifika frågeställningar utifrån investerares och företagares perspektiv.
- Tidigare Stockholm Cleantech Venture Day har givit mycket goda resultat. Investerare har fått ett större intresse för branschen och deltagande företagare har fått kapital och nya industrirelationer. Genom att även arrangera parallella workshops ger vi samtliga deltagare möjlighet att välja fördjupningsområde inom cleantech. Hanna Eriksson Lagerberg, affärsutvecklare, Stockholm Cleantech.

Årets tre workshops är:
1. Cleantechs ljusa framtid i Sverige
Workshopen behandlar hur dagens investeringar i cleantech ser ut i Sverige samt vilka de huvudsakliga forskningsområdena inom förnybar energi är. Därtill behandlas även hur de svenska statliga insatserna inom området ser ut. Talare är; Sten Engström, chef för Cleantech, Invest Sweden, Linus Palmblad, Program Manager, Energimyndigheten, Dag Agnvall, Senior Advisor, Energimyndigheten.
2. Smart Grids enorma vinstpotential i Sverige
Smarta elnät kan på ett intelligent sätt integrera alla slags energikällor – nya och konventionella, storskaliga och småskaliga. Smarta elnät gör det också möjligt för elkonsumenterna – såväl företag som privatpersoner – att själva bli elproducenter och sälja sitt överskott över nätet. I den omställning av energisystemen som nu sker globalt öppnas nya intressanta möjligheter upp för etablerade företag, innovatörer, entreprenörer och investerare. Den industriella överblicken över Smarta elnät inom vilka nya affärsmöjligheter öppnas, kommer att belysas av Kenneth Johansson, VD, KIC InnoEnergy Sverige och Håkan Johansson, Senior Specialist, Smart Grid, som är aktiv i marknadsföring av Smart Grid initiativet inom ABB. KIC InnoEnergy är ett nytt europeiskt initiativ för att stärka takten i innovation på området hållbar energi.
3. Framgångsrik export av svensk miljöteknik
Den tredje workshopen handlar om hur svenska miljöteknikföretag mer konkret bör gå tillväga för att lyckas på internationella tillväxtmarknader. Jonas Röttorp, affärsutvecklingschef, IVL Svenska Miljöinstitutet, kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge exempel på svenska exportframgångar.

För mer information kontakta
Hanna Eriksson Lagerberg
Project manager, Stockholm Cleantech c/o IVL Svenska Miljöinstitutet AB,
+46 (0) 8 598 563 60,
hanna.erikssonlagerberg@ivl.se

Magnus Rehn
Business Coach, STING Stockholm Innovation & Growth AB,
+46 (0) 705 12 05 48,
magnus.rehn@stockholminnovation.com

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Svagt positivt i fordonsindustrin, men varslen minskar inte totalt
I en enkät gjord av FKG visar fordonsindustrin en liten ökning, dock är framtida varsel ett orosmoln.I den senaste snabbenkäten som FKG-Fordonkomponentsgruppen gjorde till sina medlemsföretag och andra intressenter i måndags den 25 maj så har en svag, men positiv utveckling skett i industrins återhämtning. Så vad visar då trenden enligt enkäten?..
Bygg ihop din egen automationscell
Automationsbyggaren som bygger på principen - Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på flera olika tjänster. Elektroautomatik lanserar konfigurator.  Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell. I..
VI GÖR DIG BÄTTRE
VI GÖR DIG BÄTTRE
Produktion mitt i Småland gör kommunikationen enkel och transporterna korta. Vi tillverkar Dina detaljer med moderna maskiner i både mindre och större serier.  Vi jobbar med de flesta tillverkningstekniker men är experter på skärande bearbetning. Materialet kan vara plast, stål, rostfritt, aluminium eller mässing. Vi är extra duktiga..
Ny Cobot MELFA ASSISTA från Mitsubishi Electrics med enkel hantering
Säker och precis support för människan i produktion.Mitsubishi Electrics nya kollaborativa robot, MELFA ASSISTA, har utvecklats för att arbeta tillsammans med människan utan behov av maskinskydd, samtidigt som den uppfyller dagens krav på säkerhet för personal i produktionen. MELFA ASSISTA erbjuder maximalLäs mer
Verkstadsindustrins underleverantörer investerar igen
Ordern gäller två stora fleroperationsmaskiner. Skövdeföretaget Lichron AB har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner till svensk verkstadsindustri. Det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik i Enköping som investerar och förnyar sin maskinpark. Investeringen består av ett ArborrverkLäs mer
Den tyska jättemässan AMB ställer in årets mässa
En undersökning med AMB utställare visade ett entydigt reslutat.Nästa ordinarie AMB kommer att hållas 13 till 17 september 2022, men AMB Forum är planerat för september 2020 och 2021. Utställarna stöder beslutet. Även om utställarundersökningen genomförd av Messe Stuttgart tydligt visade att det inte finns någon tillräckligLäs mer
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
Innovativa lösningar för den tillverkande industrin
AUTOMATION Vi är experter på automation och digital produktion. Behöver du en produktionslösning anpassad efter era specifika behov? Vi hjälper gärna till att ta fram den optimala utrustningen. Automationslösningar Stjernberg Automation tar fram skräddarsydd automation för alla branscher och företag. Som ett fullserviceföretag inom..
LGL Construction i Smålandsstenar uppköpt
Tillverkaren av stålkonstruktioner får ny ägare.Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i LGL Construction AB. LGL är ett småländskt företag som erbjuder kompletta lösningar inom stålbyggnation där man konstruerar, tillverkar och monterar bland annat stålkonstruktioner för industri, logistik, butikLäs mer
?Förnyade kvalitetscertifikat för Hydroscand Special Hoses
Hydroscand har förnyat sitt certifikat ISO 3834-2 för tillverkning av metallslang på Special Hoses i Motala. Hydroscand Special Hoses producerar och monterar specialslang. För att kvalitetssäkra produkterna som produceras på Special Hoses arbetar Hydroscand systematiskt för att uppfylla alla krav enligt ISO 3834-2 och det marina certifikatet från DNV/GL – ettLäs mer
Ny chef till Borga Plåt
Ska växa inom industribyggnation och tillsätter ny konstruktionschef.Borga tror starkt på framtiden och som ett led i strategin att växa inom industribyggnation tillsätts Daniel Ljus som ny konstruktionschef. Han har en bred bakgrund inom stålbyggnadskonstruktion och en gedigen utbildning som kommer att hjälpa Borga iLäs mer
Uddeholms bidrag inom medicinindustrin
Den värmländska produktionsanläggningen tillverkar verktygsstål som just nu används till respiratorer, syrgasmasker och testkit för coronaviruset.Uddeholm är ett av världens mest framgångsrika stålföretag när det gäller produkter, forskning och utveckling.  Just ni bidrar deras högkvalitativa stål till att hjälpa tillverkare..
Antibakteriella dörrhandtag från Ekstrands
Antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti. Ekstrands utökade samarbete med FSB har resulterat i ett bredare sortiment av handtag och beslag till dörrar och fönster. Ekstrands kan nu även erbjuda antibakteriell ytbehandling av dörrhandtag i aluminium eller rostfritt via FSB, med livstidsgaranti.Läs mer
IMS Maskinteknik investerar i sin femte Soraluce
Legotillverkaren i Mälardalen har ett brett register och kan fräsa detaljer upp till 10,5 meter och svarva 2,5 meter. -Vi utför avancerad maskinbearbetning till svensk industri och vi menar att resultatet kommer när man har gjort ett bra jobb, säger Björn Abrahamsson VD på IMS Maskinteknik AB. IMS Maskinteknik med anor sedan 1976 och ligger i Tillinge Nykvarn i..
OEM Automatic och Elektroautomatik utvecklar samarbetet.
En heldag med igus.I förra veckan var OEM Automatic på plats hos en av sina stora kunder i Skövde, där företaget tillsammans med Elektroautomatik och igus® höll ett kundevent för att presentera vårt samarbete och nyheter från igus®. Det var bra uppslutning och ca 30 medarbetareLäs mer
Lesjöfors går in i en digital framtid Spetskompetens.
Går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden.Spetskompetens. Hög servicenivå. Och leveranssäkerhet. Lesjöfors går in i en digital framtid genom att finnas nära kunden – och att bistå med sin erfarenhet tidigt i processen. De sätter en ära i hög servicenivå, satsar på intern kompetens och investerarLäs mer