Nyheter

Stor potential till svenska exportframgångar

den 17 september 2012 06:30 Företagsprofil

Till årets Stockholm Cleantech Venture Day kommer ett antal erfarna talare som utifrån olika utgångspunkter ger sin syn på de utvecklingsmöjligheter som finns för svenska företag. Ett annat viktigt inslag är tre parallella workshops; Dessa behandlar branschens ljusa framtid i Sverige, Smart Grids enorma potential samt hur svenska företag bäst kan lyckas på de stora tillväxtmarknaderna. Moderatorer för dessa är framstående profiler inom respektive område.
Stockholm Cleantech Venture Day 2012 bjuder på många välmeriterade talare som under dagen ger en god variation av sina egna erfarenheter.
Särskilt intressanta är två av årets huvudtalare:
Förenade Arabemiratens ambassadör Najla Al Quassimi i Sverige, har ett stort personligt engagemang och intresse av cleantechfrågor i Mellanöstern. Genom sitt engagemang ser hon en stor potential för svenska miljöteknikföretag i sin region, exempelvis i Masdar City.
S Raghupathy är verkställande direktör för Confederation of Indian Industry, CII - Green Business Centre, som arbetar för att skapa en hållbar tillväxt för indisk industri. Han kommer att presentera de olika behov som finns och därmed affärsmöjligheter för svenska miljöteknikföretag i Indien.
Ämnena för årets workshops är noggrant utvalda för att svara mot marknadens efterfrågan av senaste kunskap inom området samt visar på behoven och möjligheterna till affärer internationellt. Workshopformatet är ett effektivt sätt att belysa och diskutera specifika frågeställningar utifrån investerares och företagares perspektiv.
- Tidigare Stockholm Cleantech Venture Day har givit mycket goda resultat. Investerare har fått ett större intresse för branschen och deltagande företagare har fått kapital och nya industrirelationer. Genom att även arrangera parallella workshops ger vi samtliga deltagare möjlighet att välja fördjupningsområde inom cleantech. Hanna Eriksson Lagerberg, affärsutvecklare, Stockholm Cleantech.

Årets tre workshops är:
1. Cleantechs ljusa framtid i Sverige
Workshopen behandlar hur dagens investeringar i cleantech ser ut i Sverige samt vilka de huvudsakliga forskningsområdena inom förnybar energi är. Därtill behandlas även hur de svenska statliga insatserna inom området ser ut. Talare är; Sten Engström, chef för Cleantech, Invest Sweden, Linus Palmblad, Program Manager, Energimyndigheten, Dag Agnvall, Senior Advisor, Energimyndigheten.
2. Smart Grids enorma vinstpotential i Sverige
Smarta elnät kan på ett intelligent sätt integrera alla slags energikällor – nya och konventionella, storskaliga och småskaliga. Smarta elnät gör det också möjligt för elkonsumenterna – såväl företag som privatpersoner – att själva bli elproducenter och sälja sitt överskott över nätet. I den omställning av energisystemen som nu sker globalt öppnas nya intressanta möjligheter upp för etablerade företag, innovatörer, entreprenörer och investerare. Den industriella överblicken över Smarta elnät inom vilka nya affärsmöjligheter öppnas, kommer att belysas av Kenneth Johansson, VD, KIC InnoEnergy Sverige och Håkan Johansson, Senior Specialist, Smart Grid, som är aktiv i marknadsföring av Smart Grid initiativet inom ABB. KIC InnoEnergy är ett nytt europeiskt initiativ för att stärka takten i innovation på området hållbar energi.
3. Framgångsrik export av svensk miljöteknik
Den tredje workshopen handlar om hur svenska miljöteknikföretag mer konkret bör gå tillväga för att lyckas på internationella tillväxtmarknader. Jonas Röttorp, affärsutvecklingschef, IVL Svenska Miljöinstitutet, kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge exempel på svenska exportframgångar.

För mer information kontakta
Hanna Eriksson Lagerberg
Project manager, Stockholm Cleantech c/o IVL Svenska Miljöinstitutet AB,
+46 (0) 8 598 563 60,
hanna.erikssonlagerberg@ivl.se

Magnus Rehn
Business Coach, STING Stockholm Innovation & Growth AB,
+46 (0) 705 12 05 48,
magnus.rehn@stockholminnovation.com

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Lasersvetsning i fokus när Permanova stod värd
Laserdagen arrangeras två gånger per år för att öka industrins användning av laserteknik och utgöra en plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte.Torsdagen den 17 oktober ägde årets andra upplaga av laserdagen rum. Värdar var Permanova Lasersystem AB i Mölndal, som arrangerade evenemanget i samarbete med Lasergruppen. Bland talarna fanns representanter från en rad..
Industrilås storsatsar i Nässjö
Bygger en fabrik som är dubbelt så stor som den gamla.Industrilås köper en 63 500 kvm stor tomt av Nässjö kommun. Den ligger på Södergården 1 i södra delarna av Nässjö. Tomten kommer markberedas av kommunen och byggstart för Industrilås nya fabrik och kontor beräknas påbörjas inom en snar framtid. – I dagLäs mer
Från 1000 komponenter till 70
Fordonskomponentgruppen listar 7 områden med nya möjligheter när elbilarna rullar ut i världen.Från 1 000 till 70 komponenter. Så dramatiskt blir det när bensinmotorn ersätts med elmotorn. Men samtidigt dyker det upp andra helt nya möjligheter för dagens leverantörer när fordonsflottan ska elektrifieras. Peter Bryntesson, Senior Advisor på FKGLäs mer
Premiär på Elmia för ny koncern inom plåtbearbetning
Företagen från Gnosjö, Värnamo och Ljungby kompletterar varandra och siktar nu på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.En helt ny industrikoncern har tagit klivet ut i rampljuset. GLS Industries siktar på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.– Tillsammans når vi högre och längre! säger vd Jens Petersson. Bakom GLS Industries..
Ford avslöjar klassiskt namn på sin nya elbil:
Världspremiär måndag den 18 novemberPå måndag ska Fords nya elbil avtäckas för omvärlden, men redan idag stod det klart att den helt nya, helelektriska SUV:en kommer bära det ikoniska ponny-emblemet och heta Ford Mustang Mach-E. Helelektriska Ford Mustang Mach-E har världspremiär på måndagLäs mer
Spitze investerar i ytterligare en DMG MORI
Spitze tillverkar flexibla och ergonomiska förpackningslösningar. Spitzes andra maskin från DMG MORI har nu installerats och är igång.Först köpte företaget en CMX 50 U, en 5-axlig fräs och nu en NLX 2000 SY, en svarv med LNS stångmagasin Quick Load Servo 80. Spitze valde den här svarven för man har jobbat i SL- ochLäs mer
Husqvarna möter framtidens utmaningar med nyfikenhet
Per Ericsons berättar från Elmia Subcontractor om tre framgångsrecept för framtiden!Kundens förväntningar ökar. Allt ska vara uppkopplat. Effektiviteten står i fokus. Utmaningar som Husqvarna Group ställs inför varje dag. Och de lär inte minska i framtiden. Så hur möter det globala företaget dessa utmaningar? Två utmaningar sticker utLäs mer
Ny typ av skär till frässkärserien VPX200
Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, nu med en helt ny typ av skär. Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, frässkärserie, VPX200, har breddat sitt sortiment med en helt ny typ av skär. Det nya vändskäret, med så kallad L-spånbrytare, kommer nu att erbjudas..
Ny design på verktygshållare från MAPAL
Enkel, självförklarande “Foolproof”- handhavande. Sedan 1993, har Mapal byggt upp ett brett produktprogram av verktygshållare, från spännpatroner till kundanpassade hydraul- chuckar. Företaget tillkännager nu en helt ny design på detta produktprogram. På detta sätt kommer inte bara hållarna ha likaLäs mer
Youtubern Simone Giertz ska locka ungdomar till industrin
På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning är robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på Elmia Subcontractor torsdag den 14 november.Den 12–15 november anordnas Elmia Subcontractor i Jönköping. På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning finns världskända robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på plats för att föreläsa.  Simone Giertz..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
Med en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar. Definitiva dragplåster var den stora portalmaskinen MCR-S samt de nya robotlösningarna ARMROID och STANDROID. Med en..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
xxMed en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar.Läs mer
Vännäs Verkstad utökar maskinparken - först ut med det senaste igen
Med kunder som Volvo Trucks och Komatsu Forest är 3D-printade polymerdetaljer i kombination med plåt och metallkomponenter en framgångsfaktor för legoföretaget.Det är snart två år sedan den första HP Jet Fusion 3D skrivaren i Norden installerades hos Vännäs Verkstad, en HP Jet Fusion 4210. När HP släppte sin nästa modell, 5210 som är anpassad..
Underleverantörernas besked - konjunkturen viker inom sex månader
Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2019.Svenska underleverantörer är tydliga, lågkonjunkturen står för dörren.  57 procent av de svarande tror att högkonjunkturen viker inom sex månader. - Tyvärr delar allt fler uppfattningen att vi är på väg mot sämre tider, säger Sanna Arnfjorden Wadström,Läs..
FA-Tec och Interconsult bäddar för tillväxt
Förstärker bolagen med ledar- och entreprenörskompetens.FA-Tec och Interconsult växer. För att utveckla verksamheterna till nästa nivå behövs ny kompetens i styrelserna. Joel Hegardt har därför tillträtt som styrelseordförande för både FA-Tec och Interconsult per den 1 november 2019. Han har över 25 års erfarenhetLäs mer