Nyheter

Stryktålig smarthpone från CAT

den 13 augusti 2015 09:31 Företagsprofil

Cat Phones presenterar den stryktåliga smartphonen Cat® S40: en tuff, tålig mobiltelefon som är lika snygg som den är kraftfull. Telefonen har designats med den växande marknaden för stryktåliga smartphones i åtanke, där 10 miljoner enheter såldes globalt under 2014.

S40 är den tuffaste smartphonen i Cat Phones portfölj hittills.

En undersökning gjord av Cat Phones bland personer som i dag använder en stryktålig smartphone visade att 80 % har skadat en telefon under de senaste fem åren. Hälften av dessa har fått bildskärmen spräckt eller krossad, och lite mindre än hälften har skadat telefonen genom att tappa den i vatten av misstag. Ungefär en tredjedel har varit med om att komponenter, kåpor eller andra delar av telefonen har lossnat, i de flesta fall när telefonen har tappats.

I en annan studie har fokusgrupper med hantverkare och personer som arbetar utomhus visat att mobiltelefoner som skadas i krävande arbetsmiljöer är ett vanligt problem. Mer än hälften av undersökningens deltagare hade någon gång spräckt eller gjort sönder bildskärmen på sin mobiltelefon. Den upplevda bristen på attraktiva, stryktåliga alternativ är en stor anledning till att olämpliga produkter används, trots att många av de tillfrågade hade skadat sina telefoner flera gånger.**

Nya Cat S40 har utformats för att komma till rätta med dessa problem och för att tilltala de 85 miljoner människor runtom i världen som arbetar inom byggbranschen, genom att kombinera överlägset stryktåligt skydd och smartphone-prestanda med utseendet hos en stilren, hett eftertraktad telefon.

Några iögonfallande egenskaper hos S40:

- Falltestad på betong upp till 1,8 meter

- IP68 och överträffar Mil-Spec 810G – vatten, damm och stötar

- Superljus bildskärm som kan användas i direkt solljus

- Hög batterikapacitet

- Corning® Gorilla®-glas 4

- Teknik för användning med handskar

- Teknik för användning med blöta fingrar

- Vattentäta varningssensorer meddelar användaren när telefonen inte är vattentät (och visar med en animation hur det kan åtgärdas)

- Dedikerad appbutik med de senaste relevanta apparna för arbete och fritid utomhus (samt full tillgång till Google Play)

- Lanseras med sitt eget sortiment av stryktåliga tillbehör från Cat


”Allför många blir svikna och ruinerade av smartphones som går sönder därför att de används i arbetsmiljöer som de inte är byggda för”, säger Oliver Schulte, vd på Bullitt Mobile. ”Vi såg behovet av att använda vår expertis för att lansera en stilren och stryktålig smartphone som erbjuder såväl skydd som stil och prestanda. Med den eleganta stryktåliga designen hos S40 presenterar vi en enhet som ser fantastisk ut, kör den senaste versionen av Android och erbjuder den grad av skydd mot skador som våra kunder behöver.”


S40 kommer att ha konsumentpriset 439 EURO och lanseras i över 60 länder från och med den 1 augusti. Mer information hittar du på www.catphones.com.


För mer information, gå till www.catphones.com

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Industrilås storsatsar i Nässjö
Bygger en fabrik som är dubbelt så stor som den gamla.Industrilås köper en 63 500 kvm stor tomt av Nässjö kommun. Den ligger på Södergården 1 i södra delarna av Nässjö. Tomten kommer markberedas av kommunen och byggstart för Industrilås nya fabrik och kontor beräknas påbörjas inom en snar framtid. – I dagLäs mer
Från 1000 komponenter till 70
Fordonskomponentgruppen listar 7 områden med nya möjligheter när elbilarna rullar ut i världen.Från 1 000 till 70 komponenter. Så dramatiskt blir det när bensinmotorn ersätts med elmotorn. Men samtidigt dyker det upp andra helt nya möjligheter för dagens leverantörer när fordonsflottan ska elektrifieras. Peter Bryntesson, Senior Advisor på FKGLäs mer
Premiär på Elmia för ny koncern inom plåtbearbetning
Företagen från Gnosjö, Värnamo och Ljungby kompletterar varandra och siktar nu på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.En helt ny industrikoncern har tagit klivet ut i rampljuset. GLS Industries siktar på att bli Europas starkaste aktör inom plåtbearbetning.– Tillsammans når vi högre och längre! säger vd Jens Petersson. Bakom GLS Industries..
Ford avslöjar klassiskt namn på sin nya elbil:
Världspremiär måndag den 18 novemberPå måndag ska Fords nya elbil avtäckas för omvärlden, men redan idag stod det klart att den helt nya, helelektriska SUV:en kommer bära det ikoniska ponny-emblemet och heta Ford Mustang Mach-E. Helelektriska Ford Mustang Mach-E har världspremiär på måndagLäs mer
Spitze investerar i ytterligare en DMG MORI
Spitze tillverkar flexibla och ergonomiska förpackningslösningar. Spitzes andra maskin från DMG MORI har nu installerats och är igång.Först köpte företaget en CMX 50 U, en 5-axlig fräs och nu en NLX 2000 SY, en svarv med LNS stångmagasin Quick Load Servo 80. Spitze valde den här svarven för man har jobbat i SL- ochLäs mer
Husqvarna möter framtidens utmaningar med nyfikenhet
Per Ericsons berättar från Elmia Subcontractor om tre framgångsrecept för framtiden!Kundens förväntningar ökar. Allt ska vara uppkopplat. Effektiviteten står i fokus. Utmaningar som Husqvarna Group ställs inför varje dag. Och de lär inte minska i framtiden. Så hur möter det globala företaget dessa utmaningar? Två utmaningar sticker utLäs mer
Ny typ av skär till frässkärserien VPX200
Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, nu med en helt ny typ av skär. Mitsubishi Materials högpresterande vändskärsfräs med tangentiella skär, frässkärserie, VPX200, har breddat sitt sortiment med en helt ny typ av skär. Det nya vändskäret, med så kallad L-spånbrytare, kommer nu att erbjudas..
Ny design på verktygshållare från MAPAL
Enkel, självförklarande “Foolproof”- handhavande. Sedan 1993, har Mapal byggt upp ett brett produktprogram av verktygshållare, från spännpatroner till kundanpassade hydraul- chuckar. Företaget tillkännager nu en helt ny design på detta produktprogram. På detta sätt kommer inte bara hållarna ha likaLäs mer
Youtubern Simone Giertz ska locka ungdomar till industrin
På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning är robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på Elmia Subcontractor torsdag den 14 november.Den 12–15 november anordnas Elmia Subcontractor i Jönköping. På initiativ av Gnosjö Automatsvarvning finns världskända robotuppfinnaren och youtubern Simone Giertz på plats för att föreläsa.  Simone Giertz..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
Med en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar. Definitiva dragplåster var den stora portalmaskinen MCR-S samt de nya robotlösningarna ARMROID och STANDROID. Med en..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
xxMed en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det senaste inom maskiner, styrsystem, automatiseringsteknik och industri 4.0-lösningar.Läs mer
Vännäs Verkstad utökar maskinparken - först ut med det senaste igen
Med kunder som Volvo Trucks och Komatsu Forest är 3D-printade polymerdetaljer i kombination med plåt och metallkomponenter en framgångsfaktor för legoföretaget.Det är snart två år sedan den första HP Jet Fusion 3D skrivaren i Norden installerades hos Vännäs Verkstad, en HP Jet Fusion 4210. När HP släppte sin nästa modell, 5210 som är anpassad..
Underleverantörernas besked - konjunkturen viker inom sex månader
Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2019.Svenska underleverantörer är tydliga, lågkonjunkturen står för dörren.  57 procent av de svarande tror att högkonjunkturen viker inom sex månader. - Tyvärr delar allt fler uppfattningen att vi är på väg mot sämre tider, säger Sanna Arnfjorden Wadström,Läs..
FA-Tec och Interconsult bäddar för tillväxt
Förstärker bolagen med ledar- och entreprenörskompetens.FA-Tec och Interconsult växer. För att utveckla verksamheterna till nästa nivå behövs ny kompetens i styrelserna. Joel Hegardt har därför tillträtt som styrelseordförande för både FA-Tec och Interconsult per den 1 november 2019. Han har över 25 års erfarenhetLäs mer
Två nya maskiner från DMG MORI
Att kunna handla direkt av maskintillverkaren och att de själva har en stor egen serviceorganisation, var avgörande.Nu är den nya maskinen på plats och igång hos Examec, en DMC 160 FD dB från DMG MORI. Valet föll på DMG MORI som maskinleverantör för de två senaste investeringarna, på grund av att man handlar direkt av maskintillverkaren och att..