Nyheter

Toyotas ”supertaxi” är nu verklighet

den 13 november 2017 13:59 Företagsprofil

Driftskostnaderna är så låga, att besparingen i princip motsvarar hela bilens inköpspris under en förväntad drifttid på fem år.

För två år sedan visade Toyota en konceptbil i form av en gashybriddriven, högbyggd taxi med lågt golv, bred skjutdörr och god plats för rullstolsburna. Nu har den börjat säljas på hemma­marknaden i Japan. Jämfört med dagens japanska taxibilar är driftskostnaderna

Läs mer

Svensk Verkstad

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Volkswagen investerar 22,8 miljarder euro i produktionsanläggningar över hela världen
Ett väsentligt lyft för den största produkt- och teknikoffensiven i märkets historia.MÅ, NOV 20, 2017 14:40 CET Omkring 14 miljarder euro investeras i de tyska produktionsanläggningarna Huvudfokus de närmaste fem åren på elektrisk mobilitet och modularisering Herbert Diess: "Investeringarna innebär ett väsentligt lyft för märkets störstaLäs..
Får fortsatt förtroende från Siemens
Ska fortsätta leverera svetsade rörsystem till Siemens turbiner i ytterligare tre år. Jernbro har tecknat ett förnyat ramavtal med Siemens Industrial Turbo Machinery AB. Det betyder att Jernbro i Finspång kommer att fortsätta leverera svetsade rörsystem i ytterligare tre år. Tack vare avtalet kan Jernbro bibehålla och utveckla bådeLäs mer
30 nya jobb hos industriaktören
Just nu snurrar svensk industri på högvarv. Det märks inte minst hos en av Sveriges ledande aktörer inom industriservice, som just nu rekryterar på flertalet orter över hela landet.Högt tempo i svensk industri innebär en stark efterfrågan på Jernbros tjänster och produkter som bidrar till en effektivare produktion. Därför söker Jernbro just nu ett 30-tal..
Med en aggressiv niomånadersplan startar Teslautmanaren bygget av nya fabriken
Polestar 1, kommer att erbjuda 15 mils räckvidd på ren el - den längsta räckvidden av samtliga hybrider i världen. Planen är att bygga maximalt 500 bilar per år. Polestar har inlett konstruktion av toppmoderna Polestar Production Centre i Chengdu, Kina, där företagets första modell, Polestar 1, kommer att produceras. Konstruktionen startar strax över en månad efter..
VA Automotive tar hem fyra miljonaffärer
-Det är kunder som alla har höga krav på företaget de utser som sin underleverantör, säger företagets vd Lars-Åke Grundmark. VA Automotive ha erhållit ordrar avseende detaljtillverkning och verktygstillverkning. Orderläggarna är Volvo Cars, Husqvarna AB, Nitator AB och IAC. Det totala värdet av ordrarna är ca 10 MSEK och tillverkningen av verktygen kommer att starta..
Alstom visar elvägsprojekt i Göteborg
I samband med att Frankrikes president Emmanuel Macron besökte Sverige presenterade Alstom sitt elvägsprojekt för lastbilar som just nu utvärderas vid Volvo Groups testanläggning i Göteborg.I partnerskap med Volvo Group deltar Alstom i ett elvägsprojekt sponsrat av Energimyndigheten, där Alstom anpassar sin elektrifieringslösning APS, som för närvarande används..
ABB Ability™ förbättrar effektiviteten i Gränges fabriksanläggning
40 % förbättring av planheten för aluminiumband hos Gränges,ABB Ability™ molnbaserade lösningar i kombination med ABB Stressometer planhetssystem möjliggör upp till 40 % förbättring av planheten för aluminiumband hos Gränges, en global ledare av valsade produkter såsom band för värmeväxlare Högklassiga systemLäs mer
Tilltänkt GKN-vd slutar omedelbart
Lämnar företaget och styrelsen med omedelbar verkan.GKN:s tilltänkta vd ­Kevin Cummings lämnar företaget och styrelsen med omedelbar verkan. Det framgår av ett pressmeddelande enligt tidningen ttela.se. Enligt pressmeddelandet blir Anne Stevens tillförordnad vd. Hon är styrelseledamot och tar över tjänstenLäs mer
PLAY: Nu delas en miljon kronor ut till den första stipendiaten av “Number 10”
Bakom stipendiet står Zlatan Ibrahimovic, Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet. Inför utdelningen möttes Zlatan och Jan Gradvall för en öppenhjärtig intervju.Sedan Zlatan själv hängde av sig landslagströjan med nummer 10 på ryggen har han velat bidra med något nytt till svensk fotboll. Tillsammans med Volvo Car Sverige och Svenska Fotbollförbundet tog han..
Nevs anställer 70 i Trollhättan
Just nu tillverkas karosser i Nevs fabrik i Trollhättan, som sedan fraktas till Tianjin i Kina för att sättas ihop till testbilar. Elbilstillverkaren Nevs ska anställa runt 70 personer till produktionen i Trollhättan i början av nästa år. De ska jobba med att tillverka delar till bilarna, som sedan skeppas till Kina där bilarna byggs klart. Det rapporterar P4..
Högtryck i svensk export
Exportföretagen är optimistiska om framtiden. Business Swedens Exportchefsindex (EMI) ökade med 0,8 enheter till 59,7 fjärde kvartalet, från 58,9 tredje kvartalet. Uppgången i EMI förklaras av en positiv förväntan på exporten de kommande tre månaderna. EMI har legat högt kring 60 hela 2017, vilketLäs mer
En couture-jacka av gamla fläktremmar
Den legendariske lastbilsbyggaren Svempa Bergendahl har tillsammans med världskända modedesignern Bea Szenfeld designat en jacka av återvunna fläktremmar. Så här blev den!  Den oväntade duons delade passion för innovation och skräddarsydd design resulterar i en helt unik couture-jacka: The Griffin Jacket. Inspirationen till jackan kommer från den klassiska Scania-gripen...
Miljonorder till svenska elbussuppstickaren
Etablerar samarbete med världens största underleverantör av drivlinor till fordonsindustrin. Hybricon har fått en order på drivaxlar med tillhörande hjulmotorer värd cirka 7 MSEK. Beställare är Umeå Kommunföretag AB, som valt att byta ut de befintliga hjulmotorerna på grund av kvalitetsbrister. Affären har blivit möjlig sedan Hybricon..
PLAY: Många fina och bra besök i Qimteks monter på Elmia Subcontractor
På torsdagen fick Qimtek besök av inköpare från Volvo Personvagnar, vilka bland annat använder Qimtek Sourcing för att hitta sina underleverantörer. Delegationen från Volvo var mycket nöjda med såväl årets underleverantörsmässa som med den support de får från nätverket Qimtek. Samtidigt som Volvo stämde av framtida inköpsbehov med Tina..
Ett miljövänligt kompositmaterial
Det började 2012 som ett mindre forskningsprojekt. I dag är det ett miljöprojekt på stor frammarsch.   – Användning av naturfiber som armering i stället för glas och kolfiber är både starkt och miljövänligt, säger Jeremiah Dutton på Trifilon, utställare på Elmia Subcontractor för första gången. Sedan starten som ett..