Nyheter

Underhållsmässan 2016: "Intresset är enormt!"

den 9 december 2015 15:16 Företagsprofil

Med tre månader kvar till mässtart har Underhåll 2016 redan passerat förra årets mässa i volym och antal utställare. Alla tunga aktörer finns med.

Underhållsfrågorna är heta nu och hamnar allt högre upp på företagens agendor, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för Underhåll.

En av dem återvänder i stor stil:
- Läget känns helt rätt nu, säger Jonas Kemi på Momentum, som gör sin största mässatsning någonsin.

Över 200 utställare har hittills bokat plats på Underhåll, norra Europas största fackmässa inom drift och underhåll, på Svenska Mässan i Göteborg. Därmed blir nästa års mässa markant större än den förra upplagan, som gick 2014. Både i antal utställare och i såld nettoyta.

- Intresset är enormt! Underhållsfrågorna är heta nu och hamnar allt högre upp på företagens agendor, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för Underhåll.

Hon anar att det ökade engagemanget delvis är en effekt av Industri 4.0, den tyska industristrategin som även inspirerat nytänkande och ökad aktivitet kring smarta teknikkoncept i Skandinavien.

- Det pågår en intensiv teknikutveckling just nu. Det är en vital fråga för drift och underhåll vilket avspeglas i hög grad på mässan, säger Anna.

- Vi introducerar t ex ett nytt forum för forskning och utveckling, i samarbete med bl a Chalmers och forskningsinstitutet SICS, som har regeringens uppdrag att ta fram ny teknik för att stärka svenska företags konkurrenskraft.

Största utställare på Underhåll 2016 är Momentum, som tillsammans med systerföretaget Tools disponerar en monter på över 400 kvadratmeter.

- Det blir företagets största mässatsning genom tiderna, säger Jonas Kemi, produktområdeschef på Momentum.

Att satsningen sker just nu, sedan man dragit ned på mässdeltagandet under en följd av år, ser han som logiskt:
- Dels hänger det samman med att vi lanserar vårt nya, eller nygamla, företagsnamn: Momentum. Dels är marknadsläget spännande. Och för oss är Underhållsmässan den bästa arenan att möta våra kunder och samarbetspartners.

- Framförallt vill vi visa var vi står för: högkvalitativa produkter och tjänster, som leder till hållbar produktion, minskad energiförbrukning och lägre totalkostnader för våra kunder, t ex inom pappers-, stål- och bilindustrin.

Jonas Kemi upplever ett nyvaknat intresse för underhållsfrågorna:
- Under lång tid såg många underhållet enbart som en kostnad. Nu inser man vad ett genomtänkt underhåll betyder för produktivitet och lönsamhet och för en hållbar utveckling.

Svenska Mässan AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Aktuella nyheter

Husqvarnas planer sågas
Tillverkaren av trädgårdsprodukter offentliggjorde på tisdagmorgonen sina mål inför kapitalmarknadsdagen som ska hållas i Huskvarna idag. Aktien föll 6 procent under Börsens första handelstimme.”Nästa fas – redo för lönsam tillväxt” är temat för kapitalmarknadsdagen idag. Företaget ska presentera huvuddelarna i strategin: kundupplevelse, robot- och..
Stålproduktionen ökade i augusti
Hösten har börjat bra, säger Bo-Erik Pers, vd på Jernkontoret.Den svenska råstålsproduktionen uppgick till 362 tusen ton under augusti 2019. Det är en ökning med 4,9 procent jämfört med samma månad 2018, visar statistik från Jernkontoret. Hittills har det producerats sammanlagt 3 308 tusen ton råstål i Sverige underLäs mer
PLAY: Sveriges första kvinnliga ingenjör
I år genomför IVA Vera Road Show, uppkallad efter Sveriges första kvinnliga ingenjör, Vera Sandberg.Vera Sandberg tog ingenjörsexamen på Chalmers 1917. Bland 500 män gick hon mot strömmen och blev Sveriges första kvinnliga ingenjör. Alltsedan dess är kvinnor i Sverige fortsatt underrepresenterade i ingenjörsutbildningarna, något som framgår av..
Produktionsstörningar hos Gränges
Den reducerade produktionskapaciteten i juli och augusti kommer att påverka försäljningen i tredje kvartalet. Gränges har under juli och augusti haft temporära produktionsstörningar i fabrikerna i Huntingdon och Salisbury i USA. Produktionsstörningarna har påverkat de redan högt utnyttjade valsverken och resulterat i reducerad produktionskapacitet och..
Kvinnor fortsatt rejält underrepresenterade i ingenjörsutbildningar
Utbildningarna till högskoleingenjör och civilingenjör är nu de enda yrkesutbildningarna på högskolan där kvinnorna fortsatt är tydligt underrepresenterade. På torsdagen nådde Vera Roadshow Stockholm och KTH. Fler kvinnor behövs inom teknikområdet – av jämställdhetsskäl, för att ge individen möjligheter samt för att tillgodose ökade rekryteringsbehov...
Sandvik får order värd 400 miljoner
Sandvik Materials Technology har säkrat en stor order för högförädlade rör till olje- och gasindustrin; OCTG-rör. Ordern bokades under det tredje kvartalet 2019 till ett värde om cirka 400 miljoner kronor med leveranser planerade från det första halvåret av 2020.  - Jag är mycket nöjd att vi återigen visar att vi är en ledande leverantör av..
Sandvik har säkrat en stor order avseende rör
Värdet är ca 400 miljoner och planerad leverans är första halvåret 2020 Sandvik Materials Technology har säkrat en stor order för högförädlade rör till olje- och gasindustrin; OCTG-rör. Ordern bokades under det tredje kvartalet 2019 till ett värde om cirka 400 miljoner kronor med leveranser planerade från det första halvåretLäs mer
Världens kraftfullaste dieselutombordare är svensk
Världspremiär på Genoa Boat Show 20-24 september.Cimco Marine AB (publ.) har utvecklat nästa generations dieseldrivna utombordare - OXE 300. Det är världens mest kraftfulla dieselutombordare och den mest bränsleeffektiva i jämförelse med andra utombordare med 300 hk. OXE 300 förbrukar cirka 40% mindreLäs mer
Doosan och Engcon satsar på Europa tillsammans
Under hösten levereras de första Doosan grävmaskinerna som är fabriksförberedda för att utrustas med Engcons utrustning.Doosan och Engcon har tecknat avtal om utökat samarbete i Europa. Under hösten levereras de första Doosan grävmaskinerna som är fabriksförberedda för att utrustas med Engcons tiltrotator, styrsystem och fästen. Samarbetet innebär att..
Konjunkturvändningen är nära
Sveriges underleverantörer upplever att högkonjunkturen snart är över. Det andra kvartalets Underleverantörsbarometer som idag presenteras av Svensk Industriförening Sinf visar att vändningen verkar vara nära. Antalet företag som tror att högkonjunkturen håller i sig ett tag till börjar nu att minska. Den allmänna uppfattningenLäs mer
Rekordaffär till Epiroc
Kontraktet som uppgår till 656 miljoner kronor är ett av de största någonsin för Epirocs division Mining and Rock Excavation Service.Epiroc har vunnit ett betydande kontrakt från Codelco för service av gruvutrustning som används vid Andina-gruvan nära Chiles huvudstad Santiago.  Fullserviceavtalet sträcker sig över sju år och omfattar bl.a. Epirocs..
ABB bygger robotfabrik i Shanghai
Investerar 1,5 miljarder i Kina, världens största robotmarknad. ABB tillkännager idag att byggandet av sin nya robottillverknings- och forskningsanläggning har startat i Kina. Anläggningen förväntas öppna under 2021 och innebär en total investering på 150 miljoner dollar (1,1 miljarder RMB). ABB Robotics har treLäs mer
Semcon och Husqvarna i nytt partnerskap inom autonom teknik
Skapar nya möjligheter för den smarta tekniken. Yeti Snow Technology som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser kan i framtiden applicera sin lösning på helt nya områden. Idag offentliggörs att Husqvarna Group blir ny delägare i bolaget tillsammans med Semcon och Øveraasen. Därmed öppnas nyaLäs mer
Ansys och Autodesk i samarbete för att främja bilindustrin
Samarbetet erbjuder kunderna olika lösningar för att främja utvecklingen av banbrytande designSTOCKHOLM, 11 september 2019 – Det ledande företaget inom teknisk simulering ANSYS (NASDAQ: ANSS) och leverantören av mjukvara för design och tillverkning Autodesk, Inc. tillkännager i dag ett samarbete för att hjälpa bilföretag att kombinera visuellLäs mer
Saab presenterar första Gripen E för Brasilien
I slutet av 2020 kommer flygplanet att flyttas till Brasilien för att fortsätta flygtesterna Saab har tagit ytterligare ett viktigt steg i leveranserna av Gripen E till den brasilianska kunden. Vid en ceremoni i Linköping den 10 september levererades den första brasilianska Gripen E för att markera starten på flygtestprogrammet.   InledningsvisLäs mer