Nyheter

Underhållsmässan kör dig ända till dörren!

den 28 januari 2014 15:21 Företagsprofil

 


Dela på Facebook

Dela på Twitter

Dela på LinkedIn


Snart slår portarna upp

Underhållsmässan bjuder på fria bussresor och
nytt mötesverktyg

Anna Jarnö, mässansvarig Underhåll
Foto: Anna Sigvardsson

Snart är det dags att öppna Skandinaviens största mässa för drift och underhåll. Underhållsmässan, som i år firar 30 år, bjuder på en mängd nyheter – från fria bussresor och utbildningar till trendspaningar och tårtkalas. Omkring 250 medverkande företag finns på plats.

Att gå på mässa handlar inte bara om att träffa leverantörer, hitta nyheter och lyssna på föredrag. En stor och viktig bit är att nätverka och skapa nya relationer. I år har många besökare möjlighet att börja nätverka redan under resan till Göteborg – på bussen! Från 21 orter i Sverige och tre i Norge bjuder Underhåll på fri tur - och returresa för mässbesökare.

- Den som vill värna lite extra om miljön tillsammans med Underhåll kan åka buss till mässan ihop med andra företagare från sin hemort. Bussen går hem samma dag och kostar inte en krona. Att ta bussen till mässan är inte bara praktiskt – det är ett perfekt sätt att träffa nya kontakter, säger Anna Jarnö, mässansvarig för Underhåll.

Utöver de nya kontakter man hittar på bussen finns även andra möjligheter att nätverka. En är att använda Underhållsmässans nya Meeting Point, ett kostnadsfritt verktyg för mässplanering för att få ut mesta möjliga av sitt mässbesök.
- Alla som skriver ut ett kostnadsfritt entrékort innan mässan får tillgång till vår Meeting Point. Där kan man boka möten med de personer man vill träffa redan ett par veckor innan mässan öppnar. Vi har satsat på det här systemet för att underlätta erfarenhetsutbyte och bidra till nätverkande. Att boka in personliga möten redan innan man kommer till mässan är verkligen att utnyttja tiden på bästa sätt, menar Anna Jarnö.

Som inspirationskälla inför mässbesöket kan besökare använda sig av de filmer som redan nu finns på hemsidan. Det är intervjuer med tidigare mässbesökare som ger sin syn på branschens möjligheter och utmaningar. De delar med sig av tips och erfarenheter utifrån sina respektive branscher.
Väl på mässan finns mängder av spännande programpunkter att ta del av. Konferensprogrammet är späckat och handlar om allt från kompetenssäkring till Lean och energieffektivitet. Branschorganisationen Svenskt Underhåll (SAMS) står bakom programmet.

På Stora Scenen, mitt i mässhallen, avlöser talare och föredrag varandra. Fokus är erfarenhetsbyte och flera olika case presenteras. Exempel på rubriker är ”Traditionell Whiskeytillverkning på ett modernt sätt” och ”Storstopp på raffinaderi – ett jätteprojekt”.
- Vi räknar med cirka 9 000 besökare under mässans fyra dagar. Årets Underhållsmässa är välfylld och så ska det väl vara när man firar 30 år!, avslutar Anna Jarnö.

Länkar till mer information
Ta bussen till Underhållsmässan>>>
OBS! Bokningen öppnar 10/2 och det är ett begränsat antal platser.
Meeting Point >>>
Filmerna finns på www.underhall.se
Konferensprogram Underhåll >>>
Program Stora Scen >>>
Pressmaterial och bilder >>>

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Jarnö, mässansvarig, tfn031-708 80 85,0702-91 41 84
E-post: anna.jarno@svenskamassan.se Hemsida: www.underhall.se

Detta är Underhållsmässan
Underhåll är Skandinaviens främsta övergripande forum för alla som arbetar med driftsäkerhet och underhåll. Mässan pågår 11-14 mars 2014 på Svenska Mässan i Göteborg och firar 30 år i branschen.
Underhållsmässan är idag en tvärfunktionell mötesplats där i stort sett alla industribranscher är representerade. Här finns bredaste tänkbara utbud för den som arbetar med tekniskt underhåll, men även inspiration och kunskap för de chefer och ledande befattningshavare som driver investerings- och beslutsprocesserna kring underhållsfrågor. 2012 hade mässan 246 utställare och 9 139 besökare.

Dela på LinkedIn

Dela på Facebook

Svenska Mässan AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Flexibelt slutet återkopplat system från Festo
Servodrivsteg och servomotor som en enhet. Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget,Läs mer
Elektroautomatik bir systemintegratör i Robotlyftet
100 miljoner i potten för små- och medelstora tillverkande företag som vill robotisera.Robotlyftet är en storsatsning av regeringen med syfte att främja robotiseringen i svensk industri. Elektroautomatik är en av de medverkande systemintegratörerna som är med och stärker de företag som behöver stöttning med automationstjänster. Fram tillLäs..
Två jätteventiler till ny testanläggning
Askalon har levererat två stora ventiler till Xylems nya testanläggning av stora avloppspumpar i Emmaboda.   - Vi är väldigt nöjda med supporten vi har fått från Askalon, säger verktygskonstruktör Magnus Amnér. Xylem är ett företag inom vattenteknik och har ungefär 17 000 anställda i drygt 150 länder. I Emmaboda tillverkar..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
Din Maskin levererar till norsk verkstadsgrupp
Med nära 500 miljoner i omsättning siktar nu norska Stansefabrikken ännu mer mot den svenska marknaden, bland annat fordonsindustrin.Det norska företaget Stansefabrikken i Fredrikstad investerar i en lasermaskin Prima Power Platino Fiber 1530, levererad av Din Maskin. Med mer än 50 års erfarenhet i branschen och kundspecifika lösningar i metall har Stansefabrikken som..
6-skärig konvex konisk pinnfräs
VQ, den senaste serien av pinnfräsar från Mitsubishi Materials har utökats med ytterligare en innovativ ny 6-skärig konvex konisk fullradiepinnfräs, VQT6UR. Den senaste utökningen av sortimentet har specialdesignats för högpresterande finbearbetning av turbinblad i titanlegeringar och för fräsning av andra material från mjukt stål till..
Nytt stångmagasin från Iemca
Det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits.IEMCA, som tillverkat stångmagasin sedan 1961 presenterar nu det senaste inom teknik i nya MAESTRO® 80 no limits. Detta magasin kan hantera stänger Ø 10 till 80 mm. Tack vare ett antal nya patent kan man nu reducera omställningstiden till ett minimum.Läs mer
Uppnå högtransparent yta med Datrons fräsverktyg
DATRON har tagit fram ett väsentligt lönsammare alternativ för diamantfräsar med sin verktygsserie för bearbetning av Akryl. När man fräser i akrylglas och vill uppnå polerade konturer av högsta kvalitet utan efterbearbetning så har det fram tills nu bara funnits polerfräsar med natur- eller industridiamanter som alternativ och priset för diameter..
Verkstaden i Färjestaden fräser på med ny maskin
Styrkan är fåstyckstillverkning av komplicerade detaljer men tack vare den breda maskinparken står även medelstora volymer på repertoaren.Öländska ZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskin fabrikat MTE modell BF 3200 från Mekana Maskin AB för att kunna öka sin fräskapacitet. Maskinen har en längdrörelse på 3000 mm och..
G A Lindberg växer inom elektroniksegmentet
Indutradebolaget G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet.Lim- och smörjmedelsleverantören G A Lindberg har förvärvat delar av Edvard Schneidlers verksamhet. Köpet innebär att delar av verksamheten blir en del av G A Lindberg ChemTech AB och därmed stärker G A Lindberg sin position inom elektronikmarknaden. AffärenLäs mer
Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten för fjärde året i rad och tio tjejer och tio killar, som läser andra året på teknik eller natur, får då prova på olika delar av ingenjörsyrket samtidigt som det väcker..
Med två nya maskiner kan verksamheten i Stora Höga utökas
För att möta den ökande efterfrågan behövdes nya maskiner och valet var enkelt.Lichron i Skövde har nyligen installerat två stycken horisontella fleroperationsmaskiner från Hyundai-Wia till Processkontroll Mekaniska AB beläget i Stora Höga utanför Stenungsund. Maskinerna Hyundai-Wia HS5000 och HS6300 har palettstorlek 500x500mmLäs mer
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Ett annat projekt avslutat för Madesta-Steel Prefabrication
Tidigare i år levererade Madesta-Steel Prefabrication cirka 500 ton #prefabricated #steel #plates för Prio Energys nya tankpark i Gafanha da Nazaré, Portugal. Madestas prefabriceringstjänster minskade kostnaden och underlättade tankkonstruktionen, jämnt jämfört med lokala alternativ. ===================================== #premium #steel #prefab..
Återvinningsbar rengöringsvätska för metallbearbetning
Nya Castrol Techniclean XBC för metallbearbetning minskar avfall, förbättrar hållbarhet och bidrar till den cirkulära ekonomin.Castrol, världsledande tillverkare av smörjmedel, har introducerat sin första återvinningsbara serie av högpresterande rengöringsvätskor för metallbearbetning, Castrol Techniclean XBC. Det nya sortimentet gör att..
Brickpack utökar maskinparken
Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning. Investeringen omfattar en FanucLäs mer