Nyheter

Underhållsmässan kör dig ända till dörren!

den 28 januari 2014 15:21 Företagsprofil

 


Dela på Facebook

Dela på Twitter

Dela på LinkedIn


Snart slår portarna upp

Underhållsmässan bjuder på fria bussresor och
nytt mötesverktyg

Anna Jarnö, mässansvarig Underhåll
Foto: Anna Sigvardsson

Snart är det dags att öppna Skandinaviens största mässa för drift och underhåll. Underhållsmässan, som i år firar 30 år, bjuder på en mängd nyheter – från fria bussresor och utbildningar till trendspaningar och tårtkalas. Omkring 250 medverkande företag finns på plats.

Att gå på mässa handlar inte bara om att träffa leverantörer, hitta nyheter och lyssna på föredrag. En stor och viktig bit är att nätverka och skapa nya relationer. I år har många besökare möjlighet att börja nätverka redan under resan till Göteborg – på bussen! Från 21 orter i Sverige och tre i Norge bjuder Underhåll på fri tur - och returresa för mässbesökare.

- Den som vill värna lite extra om miljön tillsammans med Underhåll kan åka buss till mässan ihop med andra företagare från sin hemort. Bussen går hem samma dag och kostar inte en krona. Att ta bussen till mässan är inte bara praktiskt – det är ett perfekt sätt att träffa nya kontakter, säger Anna Jarnö, mässansvarig för Underhåll.

Utöver de nya kontakter man hittar på bussen finns även andra möjligheter att nätverka. En är att använda Underhållsmässans nya Meeting Point, ett kostnadsfritt verktyg för mässplanering för att få ut mesta möjliga av sitt mässbesök.
- Alla som skriver ut ett kostnadsfritt entrékort innan mässan får tillgång till vår Meeting Point. Där kan man boka möten med de personer man vill träffa redan ett par veckor innan mässan öppnar. Vi har satsat på det här systemet för att underlätta erfarenhetsutbyte och bidra till nätverkande. Att boka in personliga möten redan innan man kommer till mässan är verkligen att utnyttja tiden på bästa sätt, menar Anna Jarnö.

Som inspirationskälla inför mässbesöket kan besökare använda sig av de filmer som redan nu finns på hemsidan. Det är intervjuer med tidigare mässbesökare som ger sin syn på branschens möjligheter och utmaningar. De delar med sig av tips och erfarenheter utifrån sina respektive branscher.
Väl på mässan finns mängder av spännande programpunkter att ta del av. Konferensprogrammet är späckat och handlar om allt från kompetenssäkring till Lean och energieffektivitet. Branschorganisationen Svenskt Underhåll (SAMS) står bakom programmet.

På Stora Scenen, mitt i mässhallen, avlöser talare och föredrag varandra. Fokus är erfarenhetsbyte och flera olika case presenteras. Exempel på rubriker är ”Traditionell Whiskeytillverkning på ett modernt sätt” och ”Storstopp på raffinaderi – ett jätteprojekt”.
- Vi räknar med cirka 9 000 besökare under mässans fyra dagar. Årets Underhållsmässa är välfylld och så ska det väl vara när man firar 30 år!, avslutar Anna Jarnö.

Länkar till mer information
Ta bussen till Underhållsmässan>>>
OBS! Bokningen öppnar 10/2 och det är ett begränsat antal platser.
Meeting Point >>>
Filmerna finns på www.underhall.se
Konferensprogram Underhåll >>>
Program Stora Scen >>>
Pressmaterial och bilder >>>

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Jarnö, mässansvarig, tfn031-708 80 85,0702-91 41 84
E-post: anna.jarno@svenskamassan.se Hemsida: www.underhall.se

Detta är Underhållsmässan
Underhåll är Skandinaviens främsta övergripande forum för alla som arbetar med driftsäkerhet och underhåll. Mässan pågår 11-14 mars 2014 på Svenska Mässan i Göteborg och firar 30 år i branschen.
Underhållsmässan är idag en tvärfunktionell mötesplats där i stort sett alla industribranscher är representerade. Här finns bredaste tänkbara utbud för den som arbetar med tekniskt underhåll, men även inspiration och kunskap för de chefer och ledande befattningshavare som driver investerings- och beslutsprocesserna kring underhållsfrågor. 2012 hade mässan 246 utställare och 9 139 besökare.

Dela på LinkedIn

Dela på Facebook

Svenska Mässan AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

SmartControl från Castrol
Ny lösning för smartare hantering av metallbearbetningsvätskor.Castrol, en av världens ledande tillverkare av smörjmedel, lanserar SmartControl, ett nytt system som erbjuder automatisk, maskinbaserad övervakning i realtid, samt hantering av vätskor för metallbearbetning. Castrol SmartControl har utvecklats i samarbeteLäs mer
Verkstadstrion startar eget
Med automation och robotlösningar som huvudinriktning startar de om Gemek i Ljusdal och jobben har redan börjat redan trilla in. De senaste åren har maskinerna i verkstadsföretaget Gemeks lokaler i Ljusdal stått stilla. Men nu är det full fart i verkstaden igen. En slipad och erfaren trio från Ovanåker kör igång verksamheten. – Vi gör..
Bränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistik
Nu lanserar Linde Material Handling dragtrucken P250 med ett av framtidens mest lovande energisystem – bränsleceller.   Teknologin erbjuder en rad fördelar, bland annat sänkta kostnader, minimal miljöpåverkan och snabb påfyllning. Infrastrukturen på flygplatser är avgörande för att passagerare och gods ska kunna transporteras på ett..
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
LaserProFusion-teknologin för verktygsfri formsprutning
EOS högproduktiva teknik gör industriell 3D-printing till en attraktiv lösning för massproduktion med polymerer. Mellan den 16–23 september 2019 går K Trade Fair, den ledande mässan för plast- och gummiindustrin, av stapeln.  Under mässan kommer EOS att presentera sin nya LaserProFusion-teknik, en revolutionerande process för polymerbaserad additiv tillverkning.Läs..
IT-säkerhet i industrisystem
Vägledning för IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster för industriautomation.Ytterligare en del av den internationella standarden IEC 62443 för IT-säkerhet i industriella automationssystem är nu svensk standard. Det är SS-EN IEC 62443-2-4 som handlar om IT-säkerhetsprogram för dem som tillhandahåller tjänster. Den nya delen avLäs mer
Universal Robots lanserar kollaborativ automatiseringscobot med hög nyttolastkapacitet 
Byggd för att göra mer är den idealisk för automatisering av tung materialhantering samt maskinbetjäning. Unverisal Robots nya UR16e, med imponerande 16 kilos nyttolastkapacitet, förstärker kollaborativa robotlösningar och tillför hög nyttolastkapacitet för producenter som önskar påskynda sin automatisering. UR16e kombinerar hög nyttolastkapacitet med..
Danobat förvärvar nederländska Hembrug
Företagens expertis inom slipning och hårdsvarvning utlovar nya banbrytande erbjudanden. Maskinverktygstillverkaren Danobat tillkännagav på måndageftermiddagen förvärvet av nederländska Hembrug Machine Tools. Förvärvet tillkännagavs på plats på verktygsmaskinmässan EMO i Hannover. Danobat är marknadsledande inom..
Dunderstart för svenska VBN Components på EMO
På måndagen vann Uppsalaföretaget MM Maschinenmarkts innovationspris.Nu har vinnarna utsetts för tyska MM Maschinenmarkts innovationspris på EMO i Hannover, en av världens största verktygsmaskinmässor. Den 16 september gick prisceremonin av stapeln och VBN Components segrade i kategorin additiv tillverkning, med sin 3D-printadeLäs mer
Ny leverantör av hydraulpressar på den skandinaviska marknaden
Ett imponerande kvalitetsarbete, välutbyggd R&D och stort fokus på industri 4.0 avgörande när Olsons Maskinservice breddar programmet för hydraulpressar med integrerade automationslösningar. Olsons Maskinservice AB har tecknat avtal om att representera Hursans breda pressprogram i Skandinavien och Baltikum. Hursan Press är en ledande tillverkare av hydraulpressar i Turkiet med en..
Mitsubishi öppnar teknikenter
Ett tekniskt center för utbildning och teknik för lösningar inom skärande bearbetningar. Mitsubishi Materials har öppnat ett nytt teknikcenter - MTEC (Mitsubishi Technology & Education Center) nära Stuttgart, Tyskland. Det nya centret är inrymt i en modern tvåvåningsbyggnad och invigdes officiellt med en öppningsceremoni i juni 2019. MedLäs mer
Första vändskärsborret för håldjup på 7xD
Nya borret från Sandvik Coromant visas på EMO i hall 5, monter B06. Borret CoroDrill® DS20 från specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant är det första vändskärborrskonceptet som kan tillverka hål med ett djup på upp till 7xD. Borret, där kroppen och skären har helt ny design, ger användarna..
Världens första kategori 5 lyftbord i standardutförande
Kategori 5 är den tuffaste klassificeringen av lyftbord enligt lyftbordsstandarden SS-EN 1570-1, och innebär att produkten har en livslängd på mer än 512 000 cykler med full märklast.Två år av hårt arbete och testkörningar är äntligen över. Nu lanserar EdmoLift världens första hydrauliska kategori 5-lyftbord i standardutförande, HDL 2000. –..
Verkstaden investerar i ännu en DMG MORI
Valet var enkelt.Tramek AB i Karlshamn är ett mindre verkstadsföretag som är inriktat på att rationellt tillverka mekaniska produkter i enstaka enheter eller mindre serier. Idag arbetar TRAMEK som partner och problemlösare till företag inom olika sektorer som ex. stål-Läs mer
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker av produkter av större och mindre dimensioner i begränsade serier. Kunderna finns främst inom maskin-, fordons- och försvarsindustrin. EnLäs mer