Nyheter

Värde stod i centrum på HaasTec Europe 2015

den 9 juli 2015 09:45 Företagsprofil

Zaventem, Belgien, 22 juni 2015. Haas Automation Europe har nöjet att meddela att nästan 1 000 besökare kom till HaasTec Europes senaste evenemang på huvudkontoret i Bryssel i Belgien.

Det hölls öppet hus och totalt visade 17 CNC-maskinverktyg från Haas upp skärande bearbetning, varav flera var helt nya modeller. Besökare kunde därmed själva bevittna det otroliga mervärde som Haas-maskiner ger tillverkare.

Varje dag framförde man tekniska presentationer för att närmare förklara Haas senaste utveckling. Medlemmarna i Haas ledning, däribland Bob Murray (verkställande direktör för Haas Automation Inc.), Scott Gasich (försäljningschef) och John Roth (produktions- och verksamhetschef), höll framställningar för en publik med lyhörda kunder och berörda parter från hela Europa. Dessutom befann sig Haas nya Formel 1-bil, som kommer att göra premiär i världsmästerskapet i Formel 1 under 2016, i strålkastarljuset sida vid sida med maskinerna. 

”Haas Automations stora framgång fortsätter att utvecklas i snabb takt”, säger Jens Thing, verkställande direktör för Haas Europe. ”HaasTec-evenemanget ger oss möjlighet att visa upp vår senaste produktutveckling och berätta om våra framtida planer, bland annat Gene Haas spännande premiär i Formel 1.” 

Det främsta budskapet var att Haas erbjuder en bättre balans mellan prisvärdhet, kvalitet och prestanda är någon annan CNC-maskinbyggare, samt den lägsta totala ägandekostnaden under maskinernas totala livslängd. ”Våra maskiner är robusta och slitstarka och har en mycket lång drifttid”, förklarar Jens Thing.

Tekniker från Haas demonstrerade skärande bearbetning på en rad olika CNC-maskiner under HaasTec-evenemanget. Bland annat visade man upp nya UMC-750SS från Haas, som är en supersnabb version av företagets populära universella fleroperationsmaskin med fem axlar. Den demonstrerade ogenerat sina speciella förmågor, såsom en direktdriven spindel med 15 000 varv/minut, snabb sidomonterad verktygsväxlare för 40+1 verktyg och kraftfull programvara för maskinbearbetning från Haas Automation.

”Vi är mycket glada över framgången med UMC-750”, kommenterar Jens Thing. ”Som alltid fortsätter Haas att utveckla sina grundläggande maskinmodeller för att öka såväl hastighet som produktivitet, vilket innebär att vi nu kan erbjuda en supersnabb version.” 

På HaasTec Europe 2015 visade man upp flera andra nya modeller, bland annat ST-55, en CNC-svarv med stort genomgående lopp, en kapacitet på 648 × 2 032 mm och ett 318 mm lopp, och GR-712 traversfräs för aluminium, trä, plast och andra lättare material. Något som också drog uppmärksamheten till sig är möjligheten att göra om en av Haas VMC-maskiner, som kräver litet arbetsutrymme, till en kostnadseffektiv femaxlig fleroperationsmaskin med hjälp av Haas TRT100 lutande rundmatningsbord med två axlar.

När Haas började tillverka CNC-maskiner 1987 kostade en VF-1 49 900 dollar. Vid slutet av 2015 kommer företaget att ha sålt 175 000 CNC-maskiner med pålitlig teknik och snabb service till rimliga priser som är tydliga för både produkterna och detaljerna. 

”På Haas strävar vi ständigt efter att skapa mervärde för kunden”, säger Jens Thing avslutningsvis. ”Tack vare detta fokus är maskinerna från Haas alltid populära val, och företaget växer sig starkare inom flera olika industrisektorer i hela världen.”

 

Edströms Maskin AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

Familjeföretaget expanderar i Göteborg
Förvärvar industritomt och bygger ny verkstadshall lagom till 45-årsjubiléet.Familjeföretaget ElectroHeat Sweden AB har förvärvat en industritomt på ca 11000 m2 med fastigheter på ca 1700 m2. Ägorna ligger på Tagenevägen med Göteborgs bästa skyltläge mittemot IKEA Bäckebol. Två av lokalerna kommer hyras ut och det finns även..
Hur utvecklar sig stålmarknaden framöver?
Efterfrågan, råvarupriser och importkvoter är några områden som påverkar, menar Max Fjaestad på BE Group.Max Fjaestad, produkt och inköp, på BE Group siar om stålåret 2020. "TJUGOTJUGO”. Smaka på ordet! Visst finns det något tilltalande och lite kittlande över det? Inte bara för att det är enkelt att uttala, utan också för att det..
Verkstadsföretaget i Ockelbo utökar maskinparken
Ökad orderingång ligger bakom investeringsbeslutet.Lichron har återigen fått förtroendet att leverera en avancerad maskin till ett svenskt verkstadsföretag. Det är Atlings Maskinfabrik AB i Ockelbo som nu investerar ytterligare i en Kiwa KH-45, vilket är en driftsäker maskin för horisontell bearbetning. AtlingsLäs mer
Ny katalog från DENIOS
Miljösmart utrustning för kemikaliehantering.Den nya katalogen har landat och i fokus sta°r miljo¨smarta, ha°llbara och ergonomiska produkter som tillsammans ska bidra till en ho¨jd sa¨kerhet fo¨r ba°de ma¨nniskor och miljo¨. Tips, guider och expertra°d varvas med nya produkter som tillsammans skaparLäs mer
OnRobot utökar sin innovativa Gecko-griparfamilj
Kompakta Gecko Single-Pad (SP)-griparen för tillämpningar med litet fotavtryck.?OnRobot, global ledare inom armslutsverktyg för robotar, har lanserat en kompakt single-pad-version av sin innovativa Gecko-gripare som inte lämnar några märken. Den nya Gecko Single Pad (SP)-griparen erbjuder samma kapacitet för nya tillämpningar medLäs mer
Flera starka funktioner i nya EPLAN-plattformen
EPLAN Platform, version 2.9, är tillgänglig från mitten av februari. Snabbt genererade QR-koder kan lagra hyperlänkar som kan öppnas på fältet. Layers Management säkerställer att alla ändringar sparas automatiskt, vilket gör implementeringen av företagets standarder ännu enklare. Projekt kan genomföras snabbare med massredigeringLäs mer
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Nyhet - Mångsidig fatvändare!
Ny uppdaterad fatvändare för snabb och smidig hantering av olika fat  LOGITRANS lanserar nu en ny produkt i sitt sortiment för snabb, smidig och säker hantering av fat. Den nya fatvändaren hanterar stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600 mm. Den uppdaterade modellen är försedd med fjärrkontroll för..
Nya appen Metallkompetens täcker informationsglapp om mässing
En liten uppslagsbok att ha i fickan, för den som behöver kunskap om mässing. Så beskriver projektledaren Stefan Heino den nya appen med utbildningsmaterial som metallforskningsinstitutet Swerim varit med att ta fram. Appen Metallkompetens, är sedan årsskiftet fritt tillgänglig för alla som vill ha och behöver information om mässing;Läs mer
Dubbelt slipar bättre
Beprövad TYROLIT-teknik med betydande förbättringar – det är nya TWIN FLAP-lamellrondellen. Tack vare dubbellameller kombinerat med keramiska korn slipar den med dubbel kraft, men med mindre friktion. Resultatet är en kallare, precisare och snabbare slipning som inte påverkar färgen på arbetsstycket. Kontakta din lokala TYROLIT återförsäljareLäs mer
Han blir försäljningschef för Lackeby Products
Nästa steg är att rekrytera fler säljare.Lackeby Products AB konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar och företaget har 46 anställda. Nu utser företaget Daniel Lindström till ny marknads- och försäljningschef. -Jag är väldigtLäs mer
Global aktör i fordonsindustrin väljer GARO
Av stor strategisk betydelse för ossGARO AB har tecknat ett ramavtal med en global aktör i fordonsindustrin avseende leverans av laddinfrastruktur för den europeiska marknaden. Avtalet är icke-exklusivt och har inga garanterade volymer, men är av stor strategisk betydelse för GARO då detLäs mer
PMH International AB ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020
I montrarna visas bl a det senaste inom lyftutrustning såsom manuella lyftblock, kättingtelfrar el/luft, traverssystem, portabla aluminium bockkranar, vakuumlyftare samt hela LOGITRANS programmet av lyftvagnar som t ex nya Multi fatvändaren och unika Panther Silent handtruck.  Vi visar bl a följande nyheter i våra montrar:KITOs revolutionerande EQS kättingtelfer med 1-fas,..
ABUS Kransystem på Underhållsmässan 10-13 mars 2020 - monter B10:22
Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en..
Miljövänligt alternativ till tungmetaller för strålskydd
En ny högteknologisk polymerkomposit som absorberar neutronstrålning har lanserats av Uppsala-företaget Additive Composite Uppsala AB, i samarbete med den svenska filament-tillverkaren AddNorth 3D AB.   Materialet är en blandning av borkarbid och nylon och kommer att säljas i form av filament avsett för additiv tillverkning med fused filament fabrication-teknologi..
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Mindsource har levererat en förpackningslinje
Tre nyckelfärdiga robotceller levereras på under en vecka. Tack vare goda förberedelser och utmärkt samarbete med kunden, installerade och driftsatte Mindsource tre nyckelfärdiga robotceller för en helt ny förpackningslinje på under en vecka ifrån leverans. Leveransen omfattade tre fristående robotceller som tillsammans bildar en helt..