Nyheter

Wåhlins utökar maskinparken med ytterligare en plasmaskärare

den 16 april 2015 09:40 Företagsprofil

Sven Wåhlins AB i Dalarna utökar sin maskinpark med en ny maskin från Iberobot.


"Vi har utökat maskinparken med en ny kraftigare plasma som tar större format. Samtidigt har vi vår tidigare plasma kvar med fashuvud 7000 x 2500 +-0,5 mm." Säger Joseph Wåhlin.

Den nya maskinen har en skäryta på upp till 8 meter och kan skära i 50mm plåt.


Fakta nya maskinen:
Koike Deltatec 4500 med en Plasmaströmkälla HPRXD 400
Skäryta 8000 x 3000
Skära upp till 50 mm med en tolerans på +-0.5 mm

www.iberobot.se

 

Sven Wåhlin AB är totalleverantör inom figurskärning, specialiserade på figurskärning av tjock plåt. 

Wåhlins har idag närmare trettio års erfarenhet inom branschen med tio anställda som är specialiserade på tjock varmvalsad plåt. Tack vare finplasmamaskier kan de dessutom erbjuda kunder konkurrenskraftigt alternativ till laserskärning.

Wåhlins är en totalleverantör som hjälper till att se över hela produktionskedjan med kostnadseffektiva och anpassade helhetslösningar där även ultraljudsprovning, svetsning, maskinbearbetning, bockning, blästring och målning ombesörjs.

www.wahlins.se

Wåhlins Skärteknik AB

Tipsa dina vänner på Facebook
tweetTips dina vänner på LinkedIn

Mer Pressmeddelande

High Coast of Sweden rekryterar från bilbranschen
Nya aluminiumbåttillverkaren High Coast med säte i Örnsköldsvik vill utmanana det traditionella båtägandet.High Coast of Sweden utvecklar, tillverkar och säljer aluminiumbåtar med mycket hög kvalitet och finish. Båtarna är designade i Sverige med tanke på den nordiska marknaden. Förutom ett mycket genomtänkt skrov, designat av båtkonstruktören,..
Hydroscand öppnar sin 70:e butik i Sverige
Fortsätter sin starka expansion och öppnar inom kort tre nya butiker i Sverige. Den 70:e butiken beräknas öppna i Sandviken redan under hösten 2019. -Butiken i Sandviken kommer att bli ett bra komplement till Hydroscands butik i Gävle. Etableringen innebär att vi kan öka tillgängligheten för kunderna i Gävleborg, säger Lars Hemgren,Läs mer
Minskad ställtid med minimala ”Mini” och ”Micro” från YASKAWA
Med Yaskawas nya Mini- och Micro-serier är det lätt att börja robotsvetsa för att öka produktiviteten och minska ställtiden. De är idealiska för att helt ersätta, eller komplettera manuell svetsning, som t.ex vid förmontering innan svetsning i en större robotcell. Precis som de större modellerna i ArcWorld familjen, är ArcWorld RS Mini och ArcWorld HS Micro..
Uddeholms nya stål för verktyg till plastindustrin
Den 23 maj lanserades Uddeholm Tyrax ESR globalt. Stålsorten ska användas i tillverkningen av verktyg inom plastindustrin, till exempel till elbils- och förpackningstillverkning. Med högre krav på material i plast, där fokus ligger på både funktionalitet och miljö, följer också utmaningar. Uddeholm TyraxLäs mer
Zander & Ingeströms mobila mässa besöker kunderna
– När kommer ni nästa gång? är en fråga som hörts från flera kunder, sedan förra gången vi reste runt i Industrisverige med vår Roadshow 2015, säger Zander & Ingeström.Vi kan förstå intresset. Vi kommer nämligen med vår rullande mässmonter och parkerar på gatan utanför våra kunder. Det är ett lika smidigt som kostnadseffektivt arrangemang..
Ny pH-logger från Chauvin-Arnoux
IP67 utförande samt vattentät även om elektroden är inkopplad eller inte.Enkel kalibrering med instruktioner samt lista med buffertlösningar gör att du sparar tid. Med den inbyggda signalstabilatorn görs mätningen vid rätt ögonblick. CA Mätsystem AB Johan Bodin Telefon: 08-505 268 00 jb@camatsystem.com www.camatsystem.comLäs mer
Fine Scandinavia - One Partner
Fine Scandinavia - One Partner
Din flexibla leverantör med stor kapacitet och produktions-anläggningar i Sverige och Vietnam.   Vi hjälper till med Legotillverkning Genom våra moderna produktionsanläggningar i Sverige och Vietnam får du tillgång till kompletta maskinparker och teknologi som stärker ditt företags kapacitet inom industriell produktion och..
125 kg kättingtelfer av typen DCMS i steglöst utförande
Till skrämmande lågt pris.Lägg där till, det ergonomiskt utformade handtaget och du får en lösning som både skonar last och dig själv. Dessutom får du en ekonomisk fördel då den går snabbare utan last vilket gör att du snabbare kan påbörja nästa moment i ditt arbete. Vi vill attLäs mer
HP presenterar nya Jet Fusion 5200-serien
Fördjupar samtidigt sitt samarbete med Siemens genom sitt Additive Manufacturing Experience Center i Tyskland.HP lanserar i majg sin expanderande portfölj av 3D-skrivare med den nya HP Jet Fusion 5200-serien, med bland annat ett nytt certifierat TPU-material anpassat för att tillverka elastiska delar. Under lanseringseventet presenterades också samarbeten medLäs mer
Elektroautomatiks succéavdelning fyller 5 år
2014 lanserades Elektroautomatiks succéavdelning EA Service. Sedan dess har det gått spikrakt uppåt och serviceavdelningen har utvecklat flera nya erbjudanden. - Det är efterfrågan som styr utbudet, säger Urban Gustavsson, affärsområdeschef för EA Service. Vi har märkt ett stort behov av våra tjänster och det är det som har drivit utvecklingen..
Har du höga krav på prototyper och små serier?
Nu är det bara 1 vecka kvar - Datron neo kommer till Solectros showroom i Lomma.Passa på att boka in ett besök där du kommer att få se hur snabbt och enkelt det är att få fram en färdig detalj med det vägledande, smarta och enkla arbetsflödet på bara fyra steg.    Datron neo har en display med enkel..
Okuma ställer ut på Paris Air Show 2019
Verktygsmaskintillverkarens portfölj för flygindustrin omfattar tillverkningslösningar för många olika arbetsstycken som exempelvis turbinkomponenter, växellådor, hydraulventiler och landningsställ. Okuma, i Sverige representerad av Stenbergs, deltar i årets Paris Air Show den 17-23 juni. Okuma har mer än tre decenniers kompetens inom bearbetningsteknik för flygindustrin och..
WJX högmatningsfräs från Mitsubishi
Mitsubishi Materials har lanserat en ny serie högmatningsfräsar till sitt omfattande sortiment av vändskärsfräsar. WJX har utformats för att vara multi-funktionell och verka med höga matningar för att garantera effektivitet och funktionsduglighet över ett brett urval av applikationer. Den höga matningsprestandan hos denna nya fräskropp innebär att den är..
MittX i Färila stod värd för årets Företagargala i Ljusdal
MittX Aluminiumproffset blev Årets Företagare i Ljusdal 2018 och som värd för årets gala fick man tillfälle att visa såväl företag som produkter lite extra.Torsdagen den 9 maj korades Årets Företagare i Ljusdal 2019. Företagargalan ägde rum hos fjolårsvinnaren MittX i Färila.  MittX Aluminiumproffset AB, som grundades 1995, är proffs på att svetsa i..
Ökande orderingång bakom nyinvesteringar i Järpås
Legföretaget har vid flera tillfällen utökat såväl produktionsyta, som personal och maskinpark. Nu är det dags igen.Franzéns Mekaniska Verkstad AB som grundades 1971 är ett företag med specialisering på avancerad NC-bearbetning. Företaget kör legotillverkning av precisionsdetaljer i såväl små som stora serier till ett flertal av landets ledande..