AB Sigfrid Stenberg

AB Sigfrid Stenberg

Beskrivning

På Stenbergs går vi in i varje projekt med samma målbild. Våra kunder ska alltid känna att Stenbergs bidrar med kunskap, teknik och support utöver det vanliga. När vi är klara ska det kännas rätt i produktionen, men också på sista raden. Stenbergs har varit en naturlig partner för verkstadsindustrin sedan 1919. Under åren har samhället och tekniken förändrats, men vår inställning är densamma då som nu. Vår viktigaste uppgift har alltid varit att öka våra kunders produktivitet och lönsamhet. Vi gör det genom att kombinera hög kompetens och kreativt tänkande med den senaste tekniken från ledande leverantörer. Däremellan erbjuder vi allt från kvalificerad utbildning till eftermarknad i världsklass. Kombinationen har gjort oss till av en av de ledande aktörerna inom CNC-styrda maskiner och nyckelfärdiga totallösningar för olika typer av industrier. Våra trogna kunder är det bästa beviset på att långsiktighet och noggrannhet lönar sig i längden.


Se våra produkter på Qimtek Products här >> 


 

Adress
AB Sigfrid Stenberg
Box 3027
Vasavägen 3 D
550 03  Jönköping
Jönköping
Sweden
Telefon
036-30 44 00
Fax
036-30 44 30
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.stenbergs.seLinkedInYouTube
Kontaktperson
Jonas Wihlborg
Telefon
036-30 44 44
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Okuma, YCM, Soraluce

Kunder

Våra kunder består av allt från fordonsindustrin till mindre underleverantörer.

Maskiner

svarvar, fleroperationsmaskiner, fräsar, flerfunktionsmaskiner, automation, trådgnist, bäddfräs, portalmaskiner, CNC-maskiner.

Verksamhetsområden

AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg

Klicka på bilden för att förstora

AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg
AB Sigfrid Stenberg

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Styrsystem
Maskiner för Bearbetning-Arborrverk
Maskiner för Bearbetning-Borrmaskiner
Maskiner för Bearbetning-CNC Fräsar
Maskiner för Bearbetning-CNC Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Fräsar
Maskiner för Bearbetning-Gängmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Gnistmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Horisontella Flerop-maskiner
Maskiner för Bearbetning-Konventionella Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Kuggbearbetningsmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Övrigt
Maskiner för Bearbetning-Slipmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Specialmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Stångautomater
Maskiner för Bearbetning-Vertikala Flerop-maskiner
Mätteknik-Koordinatmätning
Mätteknik-Testutrustning
Mätteknik-Vågar
Underhåll-Balansering
Underhåll-Kalibrering
Underhåll-Komplett underhåll
Underhåll-Maskinunderhåll
Underhåll-Smörjning
Verktyg-Skärverktyg
Ytbehandlingsutrustning-Blästringsmaskiner
Ytbehandlingsutrustning-Industritvättmaskiner
Ytbehandlingsutrustning-Lack- och Målningsutrustning
Ytbehandlingsutrustning-Övrig Ytbehandlingsutr.

Övrigt

Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Ständigt aktuella Metal Inspiration Days har slagit upp portarna
Inpirationsdagarna i Jönköping går in på sjunde året. Jonas Wihlborg på Stenbergs, som är en av medarrangörerna betonar vikten av att ständigt hitta nya vinklar och aktuella..
Fullspäckat program på Metal Inspiration Days 27-28 november i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar.Arrangörerna utlovar ett..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
Med en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare fick uppleva det..
Automatisering, digitalisering och bearbetning när Okuma deltog på EMO 2019
xxMed en monter på ungefär 1 500 kvm, visade Okuma, representerat i Sverige av Stenbergs, en rik portfölj av ny teknik vid årets EMO i Hannover. Besökare..
Fullspäckat program på Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjunde året i rad öppnar tre av branschens tyngsta aktörer, ABB Robotics, Edströms och Stenbergs, portarna till två inspirerande dagar. Metal Inspiration Days är en..
LMV AB Investerar i en Okuma
Ökar effektiviteten och förbättrar logistikflödet.Lidköpings Mekaniska Verkstads AB har fokus inom skärande bearbetning med extremt fina toleranser. Tillverkning sker..
Okuma ger plats för digitalisering och automation
För Okuma börjar digitaliseringen långt innan själva bearbetningen sker. Vid årets EMO kommer Okuma att presentera en rad egna helhetslösningar.Okuma, representerat i Sverige av..
Okuma till stora scenen på EMO
Bland lösningarna för form- och verkygsindustrin är en av höjdpunkterna en nyutvecklad portalmaskin för 5-sidig precisionsbearbetning av stora arbetsstycken.Okuma, som..
CNC-maskiner som kombinerar additiv och subtraktiv tillverkning
Multitaskingmaskinerna - nästa generations bearbetning.Under de senaste åren har framstegen inom additiv tillverkning tillåtit att röra sig långt bortom snabb..
När Engcon rekordinvesterar levererar Stenbergs
Stenbergs i Jönköping levererar maskiner till Strömsundstillverkaren, vars investeringsplan väntas tredubbla produktionskapaciteten.Industriföretaget Engcon investerar 90..
Tillverkaren i Vaggeryd genomför investeringsprogram
Nu installeras fleropen som ska öka kapaciteten.PMC Cylinders i Vaggeryd med fokus på mobila cylindrar genomför nu ett stort investeringsprogram där man bland..
Stenbergs plockar säljare från branschkollega
Med 30 års erfarenhet i ryggen ska han ta sig an marknaden i norr.Stenbergs hälsar en ny säljare välkommen till distrikt Norrland. Formellt började Gunnar..
Portalmaskiner för fordonsindustrin
Okuma erbjuder hög precision för stora formar.Okuma, som representeras i Sverige av Stenbergs, uppfyller bilindustrins höga krav. Deras portalmaskiner erbjuder hög..
Östrand & Hansen tar tillbaka bearbetning med hjälp av ny Okumamaskin
Företaget har haft bra tryck i flera år och tvingats lägga ut viss bearbetning.Östrand & Hansen AB i Bankeryd, som är verksamma inom plåtpressningsverktyg samt..
Supermultitasking som kombinerar additiv och subtraktiv tillverkning
Nu kommer nästa generations CNC-maskiner.Under de senaste åren har framsteg i additive tillverkning tillåtit att röra sig långt bortom snabb prototyp..
Okuma firar mer än hundra år av innovationer inom maskinbearbetning
CNC-maskintillverkaren Okuma, som representeras av Stenbergs i Sverige, firar sitt 120-årsjubileum. En huvudsaklig idé har funnits i företagets kärna i mer än..
The Intelligent Machine på Soraluce Technology Days
Just nu pågår TECHNOLOGY DAYS 2018, 12 till 16 november, vid BIMATEC SORALUCE Center i Limburg, Tyskland, där de senaste lösningarna inom fräsning, borrning, svarvning och..
Tjäna mer pengar i Sverige - Metal Inspiration Days i Jönköping
För sjätte året i rad samlas metallbearbetande industrin i Jönköping för Metal Inspiration Days. Träffa några av branschens tyngsta aktörer.Metal Inspiration Days 2018 - Money...
Unik automation hos Uddeholm
Ett långt utredningsarbete föranledde projektet och det hela startade redan 2011/2012 med önskan att automatisera hela Uddeholms standardsortiment, alla stålsorter. Vid..
Verkstadsföretaget som ökar produktionskapaciteten
Affordable Excellence är Okumas egna ord om GENOS-serien som är en ny serie vertikala fleroperationsmaskiner med den senaste tekniken. En stabil och noggrann maskin där man..
På legoföretaget i Skövde är operatörerna med i inköpen
Björn Nystedt, som är ägare och vd, tycker att det är viktigt med tillit till personalen. -Naturligtvis kan det bli fel, men de intresserar sig och vill utveckla både sig och..
Direkt från EMO Milano: "Den svenska marknaden har höga krav"
Direkt från EMO Milano: "Den svenska marknaden har höga krav" I Okumas monter träffar vi Stenbergs vd Jonas Wihlborg som samspråkar med Henrik Saldner, vd för Svia. På bilden Henrik Saldner (t.v.) och Jonas..
Metal Inspiration Days - Trion inspirerade igen
Metal Inspiration Days -  Trion inspirerade igen För tredje året arrangerade de tre Jönköpings-företagen Stenbergs, Edströms och SVIA Metal Inspiration Days i slutet av augusti. Intresset har..
Vi söker servicetekniker / serviceingenjör
Vi söker servicetekniker / serviceingenjör Ett stimulerande jobb med engagemang och hjärta. Vi söker dig som har mycket god erfarenhet av service och/eller produktion på CNC maskiner för..
Okuma till EMO Milano 2015 - Skärande bearbetning med maximal produktivitet
Okuma till EMO Milano 2015 - Skärande bearbetning med maximal produktivitet Okuma är en av världens ledande maskintillverkare. Under årets EMO-mässa i Milano – Italien, 5-10 oktober – presenterar Okuma..
Första Okuman hos Herrströms
Första Okuman hos Herrströms I våras installerades en horisontell fleroperationsmaskin av modell Okuma MA600II hos Herrströms Mekaniska Verkstads AB. Herrströms startade upp..
Nytt 5-axligt från Okuma
Nytt 5-axligt från Okuma Efter ökad global efterfrågan på 5-axliga flerfunktionsmaskiner har Okuma nu utvecklat den nya modellen ”Okuma MU-8000V” som är en 5-axlig..
Kuszlis Mekaniska Verkstad AB investerar i en Okuma från Stenbergs
Kuszlis Mekaniska Verkstad AB investerar i en Okuma från Stenbergs Företaget utökar sin maskinpark med ytterligare en maskin från Okuma, denna gång satsar man på en fleroperationsmaskin av modellen Okuma MB-4000H...
Verktygsteknik Småland investerar i trådgnist!
Verktygsteknik Småland investerar i trådgnist! Stenbergs har nyligen levererat ytterligare en trådgnist från Excetek, denna gång av modell V650G som har en rörelse på X650 Y400 Z350. Maskinen har..
Okuma Skiving Gear Package Kuggbearbetning i flerfunktionsmaskiner.
Okuma Skiving Gear Package Kuggbearbetning i flerfunktionsmaskiner. Okuma Corporation har utvecklat en högkvalitativ kuggbearbetnings teknologi för produkter som inre- och utvändiga kugg och splines i en flerfunktionsmaskin. ..
JKPG Metal Inspiration Days med branschens tunga aktörer
JKPG Metal Inspiration Days med branschens tunga aktörer De senaste två årens upplagor av JKPG Metal Inspiration Days har blivit en verklig succé. På mångas begäran samlar därför tre tunga..
Temadagar hos Stenbergs - Kugg, Renhet & Tvätt
Temadagar hos Stenbergs - Kugg, Renhet & Tvätt Den 28-29 april välkomnar Stenbergs och Euromaskin er till temadagar med inriktning "Kuggbearbetning i standardmaskiner" och "Tvätt av detaljer med renhetskrav"...
Kugg, Renhet & Tvätt event!
Kugg, Renhet & Tvätt event! Ni missar väl inte vårat event den 28 & 29 April ? I april anordnar Stenbergs tillsammans med EuroMaskin temadagar i Stenbergs lokaler. Dagarna kommer bland..
Svarvmekano investerar i en fyraxlig svarv från Stenbergs.
Svarvmekano investerar i en fyraxlig svarv från Stenbergs. Företaget som är specialiserade inom svarvning, fräsning, håltagning, kuggning och slipning har nu köpt en fyraxlig svarv från Okuma av..
Bröderna Carlsson gör strategisk investering
Bröderna Carlsson  gör strategisk investering Företaget är beläget i Motala och har för närvarande17 anställda med en omsättning på ca 25-30 Msek. Man är verksamt inom..
OKUMA ÖPPNAR NYTT SPINDELCENTER
OKUMA ÖPPNAR NYTT SPINDELCENTER - Lämnar 24 månaders garanti på utbytesspindlar!  Okuma använder ett unikt utbytessystem för spindlar som innebär att man intebehöver..
SUCCÉ FÖR STENBERGS TRÅDGNISTAR!
SUCCÉ FÖR STENBERGS TRÅDGNISTAR! NA-form har investerat i en ny trådgnist av modellen V500G från Excetek och nu är maskinen på plats. Maskinen har ett rörelseområde på..
Robojob signerar nytt samarbetsavtal med Stenbergs
Robojob signerar nytt samarbetsavtal med Stenbergs Robojob- den Belgiska specialisten på robotautomation har signerat ett samarbetsavtal med AB Sigfrid Stenberg. Företaget har tidigare samarbetsavtal med den..
Metal Inspiration Days - Skål för ett etablerat samarbete med resultat
Samarbetet mellan Stenbergs, Edströms och Svia befästes ytterligare när man åter arrangerade Metal Inspiration Days i Jönköping i slutet av..
"Metal Inspiration Days" i Jönköping
"Metal Inspiration Days" i Jönköping ..
Handtmann visar nyheter på AMB i Stuttgart 16-20 september
Handtmann visar nyheter på AMB i Stuttgart 16-20 september På AMB i Stuttgart (September 2014) presenterar Handtmann A-Punkt Automation GmbH 2 maskiner i HBZ Trunnion serien. På årets AMB i Stuttgart kommer..
Okuma bjöd in till Workshop
Okuma bjöd in till Workshop Komplex kuggbearbetning i standardmaskiner   Den 4-6 juni bjöd Okuma in till "Kuggbearbetnings Workshop" i Krefeld, där visades kuggbearbetnings metoder i..
Nyheter från Stenbergs
Nyheter från Stenbergs ..
VK Mekaniska AB investerar i ny Okuma maskin från Stenbergs
Maskinen är en Okuma MA-600HB Horisontell Fleroperations maskin med 12000 varv i spindeln och hydrauliska fixturer. Tack vare maskinens snabbhet kommer man korta..
Stenbergs summerar Elmia Automation
Stenbergs summerar Elmia Automation ..
Events hos Stenbergs drar fullt hus
Events hos Stenbergs drar fullt hus Stenbergs är offensiva och arrangerar med hög frekvens skilda event med teknik i fokus i sitt nya hus i Jönköping. Genom samarbete med flera..
Stenbergs värvar 5 axligt
Stenbergs värvar 5 axligt STENBERGS NYA MASKINKONCEPT Vi på Stenbergs är mycket glada över att presentera Handtmann Automation GmbH, som representerar ett för oss..
Stenbergs har levererat sin första trådgnist!
Stenbergs har levererat sin första trådgnist! LS-vertyg i Torsvik har investerat i en ny trådgnist av modellen V650G från Excetek och nu är den på plats!  - Maskinen har ett..
Nästa generation styrsystem från Stenbergs
Nästa generation styrsystem från Stenbergs ENKELT, SNABBT & SÄKERT MED NÄSTA GENERATIONS STYRSYSTEM. Stenbergs erbjuder nu ett helt nytt styrsystem för OKUMA-svarvar (OSP-P300-L),..
PMC Swedrive kortar sina ledtider med Okuma Multus B400
PMC Swedrive kortar sina ledtider med Okuma Multus B400 Konkurrensen på marknaden är hård. Ofta handlar det om vem som levererar högkvalitativa detaljer snabbast. Det ställer höga krav på..
Bra dialog och investeringar ger ett framgångsrikt företag
Bra dialog och investeringar ger ett framgångsrikt företag 2005 tog Roger Berggren över Fårbo Mekaniska AB som grundades 1988. På knappt 5 år har företaget vuxit från 4 anställda till i dag 15 anställda. 2005 fick Roger Berggren..
The Milling/Drilling Selection
The Milling/Drilling Selection Det finns en uppsjö leverantörer av solida borr och pinnfräsar, men inte nog med det. När du väl har valt leverantör har även de en mängd att välja från. Stenbergs i Nässjö såg..
OKUMA VTM-200 en vertikal flerfunktionssvarv för diametrar upp till två meter.
OKUMA VTM-200 en vertikal flerfunktionssvarv för diametrar upp till två meter. I Okumas program av vertikala flerfunktionssvarvar finns nu en större storlek än någonsin. – Det fanns ett behov av en flerfunktionssvarv som kunde arbeta med svarvdiametrar..
Multus B750 - En vinnare i vårt sortiment
Multus B750 - En vinnare i vårt sortiment Okuma Multus B750 presenterades för första gången på JIMTOF-mässan 2008 och blev snart belönad med Monozukuri Prize som en av årets top10 nyheter i branschen. Priset är ett..
Kundresa för ökad kompetens om skärande bearbetning i svåra material
Kundresa för ökad kompetens om skärande bearbetning i svåra material Under november 2008 arrangerade AB Sigfrid Stenberg en kundresa till Okumas technical center, Krefeld. Fokus låg på flygindustrin. Den 12-13 november åkte AB Sigfrid Stenbergs..

Products

products.qimtek.se
 
Fräsar  
Märke: SORALUCE ; Typ: TA-A; Beskrivning: Vår minsta bäddfräs med manuellt eller automatiskt huvud och med eller utan verktygsmagasin. Med automatiskt huvud och verktygsmagasin.
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: OKUMA ; Typ: MULTUS B400II; Beskrivning: Flerfunktionsmaskin med möjlighet att utrusta med motspindel. Maskinen är utrustad med Thermo-Friendly Concept, vilket alltid garanterar hög bearbetningsnoggrannhet. Okumas styrsystem OSP-P300L med touch panel, USB ingång och möjlighet till uppkoppling mot nätverk. Maskinen har kollisionsskydd (CAS) som standard.
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: OKUMA ; Typ: MULTUS U3000; Beskrivning: En självklar stjärnspelare med större Y-axel och högre avverkningsförmåga för frässpindeln. Med nedre revolver och 4-axlig bearbetning ges förutsättning för en avsevärd tempohöjning! Det som utmärker MULTUS U modellerna är den betydligt större Y-axeln och att nedre revolver med 12 verktygsplatser för svarv- och drivna verktyg finns som tillval. Okuma MULTUS U3000 med arbetsområde dia 650mm x 1000 (1500mm) Maskinernas frässpindel med infästning HSK-A63 eller Capto C6 och med 22kw effekt samt 120Nm i vridmoment har en hög avverkningsförmåga på upp till 400ccm/min! Verktygsmagasin med 40 alt. 80 verktygsplatser är placerat på framsidan av maskinen och tillsammans med utformningen av styrsystem OSP P300S vilket ger mycket bra ergonomi Maskinerna har som standard: Thermo-Friendly Concept - Ger högsta bearbetningsnoggrannhet genom kompensation för yttre och inre värmepåverkan. Collision Avoidance System - Antikollisionssystemet som förkortar riggningstiderna oc
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: OKUMA ; Typ: GENOS 460V-5AX; Beskrivning: Tillverkad i Japan! Denna nya, nästa generations 5-axliga vertikala fleroperationsmaskin, är speciellt konstruerad för att tillverka detaljer osm kräver hög precision och levererar imponerande bearbetning av metall i en kompakt design. GENOS M460V-5AX ger enastående noggrannhet, stabilitet och hastighet på bordet. Spindeln ger mindre vibrationer vid verktygspetsen för enastående ytfinish och metallbearbetning. Den här överkomliga 5-axliga maskinen ger hög produktivitet och lönsamhet.
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: GENOS M560-V; Beskrivning: Baserat på den beprövade tekniken i MB-V-serien erbjuder GENOS M-serien fleroperationsmaskiner med högt Okuma-värde till ett överkomligt pris. Termiskt stabila, noggranna och stabila, maskinerna ger hög produktivitet och lönsamhet. Med andra ord, Affordable Excellence. Utrustad med Okumas branschledande OSP-system, har dessa miljövänliga vertikala fleroperationsmaskiner kraft och flexibilitet att leverera resultat gång på gång.
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MB4000H; Beskrivning: Ny serie horisontella fleroperationsmaskiner med palettväxlare eller palettmagasin. Helt ny modell med 400mm palett och BT40 kona som med sina 60 m/min i snabbtransport och högvarviga spindel passar perfekt för exempelvis aluminiumbearbetning. Maskinens stabilitet medför att den även lämpar sig för hårdare material.
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Okuma; Typ: MA600HII; Beskrivning: Horisontella fleroperationsmaskiner med palettväxlare eller palettmagasin. Fleroperationsmaskiner från Okuma är alla utrustade med "Thermo-Friendly Concept" vilket innebär att temperaturförändringar kompenseras av styrsystemet. "Thermo-Friendly Concept" ger maskiner som kännetecknas av bearbetningsnoggranhet och hög tillgänglighet. Maskinen lämpar sig till alla typer av produktion.
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: LT3000EX; Beskrivning: Okuma LT är en fleroperationssvarv med motspindel och två eller tre revolvrar. 16 verktygsplatser, drivna verktyg och möjlighet till Y-axel i samtliga revolvrar. Maskinen kan utrustas med stångutrustning och urplockare och är lämplig för stångkörning. Fleroperationssvarvar från Okuma är utrustade med "Thermo-Friendly Concept" vilket innebär att temperaturförändringar kompenseras av styrsystemet. "Thermo-Friendly Concept" ger maskiner som med bearbetningsnoggranhet och hög tillgänglighet. Okumas styrsystem OSP-P300L med touch panel, USB ingång och möjlighet till uppkoppling mot nätverk.
CNC Svarvar  
Märke: Okuma; Typ: GENOS L2000-E; Beskrivning: Det senaste i GENOS L-serien ärsvaren GENOS L3000 med en integrerad spindel för kraftfull CNC-bearbetning med hög precision. Denna kompakta svarv är perfekt för att enkelt bearbeta en mängd olika material. Den integrerade spindelmotorn ger ökad bearbetningskapacitet..