AB Volvo

Beskrivning

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 100 000 personer, har produktionsanläggningar i 19 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2014 cirka 283 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök www.volvokoncernen.se eller www.volvogroup.mobi om du använder din mobiltelefon.

Adress
AB Volvo
Corporate Communications
405 08  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031 660000
Fax
Hemsida
www.volvo.com
Kontaktperson
N/A
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Vd utsedd till Volvos nya affärsområde
Han rapporterar till koncernchef Martin Lundstedt och ingår i Group management-teamet.Nils Jaeger, idag vd för Region EMEA, Volvo Financial Services, har blivit utsedd till..
Volvokoncernen och Isuzu Motors avser bilda strategisk allians
Volvo överlåter UD Trucks globala verksamhet, värderat till 22 miljarder kronor, till Isuzu.Volvokoncernen och Isuzu Motors har undertecknat en icke-bindande..
Volvo utser en Chief Digital Officer
Han ska driva fordonsjätten digitala omställning.Scott Rafkin, idag vd för Volvo Financial Services, har blivit utsedd till den nya rollen Chief Digital Officer för..
Volvo Group Venture Capital investerar i Autotech Ventures
Ser fram emot att få samverka med fler förstklassiga innovativa företagVolvo Group Venture Capital AB har investerat i Autotech Ventures – en ledande amerikansk venture..
Volvokoncernen satsar på autonoma transportlösningar
Bildar nytt affärsområde och rekryterar chef.Den globala utvecklingen går mot en växande efterfrågan på transporter, samtidigt som många vägar redan..
Volvo ökar försäljningen till 99 miljarder
Men efterfrågan på nya fordon minskar.Volvo nådde en omsättning om 99 miljarder kronor (92) i tredje kvartalet, samtidigt som rörelseresultatet..
Volvos miljöpris 2019 går till arktisk forskare
”Urbefolkningar kan lära oss om respekt för naturen”Han har tillbringat många år med fältstudier på tundran i Alaska och Sibirien och var en av de första..
En miljon uppkopplade enheter från Volvokoncernen
Volvokoncernen har nu levererat fler än en miljon uppkopplade enheter i form av lastbilar, bussar och anläggningsmaskiner. Den stora mängden data som samlas in används..
Volvokoncernen och Samsung SDI bildar strategisk allians
Alliansen omfattar gemensam utveckling av batterier Volvokoncernen och Samsung SDI har ingått en strategisk allians för att utveckla batterier till Volvokoncernens..
Volvo och Nvidia utvecklar AI-plattform för självkörande lastbilar
Partnerskapet med Nvidia viktigt för att successivt kunna introducera autonoma applikationer, menar Volvos koncernchef Martin Lundstedt.Fordonstillverkaren Volvo har skrivit..
De vinner Volvos teknikpris för elektrifiering av bergtäkt
– Det här priset lyfter inte bara fram en innovation – utan en hel rad av innovationer som var nödvändiga för att tänka nytt kring en urgammal process, säger Lars Stenqvist, CTO..
Volvo gasar vidare
Omsättningen ökade till 107 miljarder kronor i första kvartalet.Volvokoncernens positiva utveckling fortsatte under Q1 2019. Under första kvartalet 2019 ökade..
Volvo miljardinvesterar
Satsar 1,6 miljarder i Skövde.Volvokoncernen satsar stort i Skövdefabriken. Ökad flexibilitet vad gäller material och produkter är syftet med den investering..
Miljardsmäll för Volvo
Reserverar 7 miljarder för kostnader kopplat till avgassystem.Som tidigare meddelats har Volvokoncernen upptäckt att en komponent i avgasefterbehandlingssystemet som..
Volvo gör miljardavyttring
Säljer majoritetsandel av dotterbolag till Volkswagen.Volvokoncernen har idag undertecknat ett avtal om att sälja 75,1% av aktierna i sitt helägda dotterbolag..
Volvo drar ned på lastbilsproduktionen i Göteborg
Anläggningen i Tuve kommer att behöva friställa när produktionen dras ner. AB Volvo bekräftar uppgifter för Göteborgsposten att lastbilstillverkningen kommer att..
Volvo stämmer Scania
Volvo Lastvagnar stämmer Scania på 10 miljoner för patentintrång.Volvo Lastvagnar yrkar, vid vite om tio miljoner kronor, att Scania förbjuds att tillverka, bjuda ut,..
Martin Lundstedt är Årets ledare 2018
Entusiasm, bråddjup branschkunskap och lagarbete är några nyckelord som leder Volvo-chefen till topplaceringen.Tidningen Affärsvärlden, tillsammans med PA Consulting,..
Tjugofem 90-tonnare från Volvo säkrar malmflödet dygnet runt
Järngruvan är inte bara en nystartad gruva, nu tar bolaget även täten som Norrbottens största åkeri. Se filmen!Kaunis Iron är en nystartad järnmalmsgruva utanför..
Volvo Financial Services lanserar iLabX
Ett accelaratorprogram som erbjuder entreprenörsbolag samarbete med VFS kring nya lösningar, anmälan fram till den 2 december.Volvo Financial Services (VFS) lanserar iLabX, ett..
Full gas för Volvo
Levererar sitt hittills starkaste tredje kvartal.Volvo ökade nettoomsättningen till 92,3 miljarder kronor i tredje kvartalet, samtidigt det justerade..
Volvokoncernen har upptäckt för tidigt åldrande av en komponent
Omfattningen är inte utredd ännu, men kostnaderna för att åtgärda problemet kan bli betydande.Volvokoncernen har upptäckt att en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem..
Volvobolagen planerar för nytt upplevelsecentrum
Volvo Cars och Volvokoncernen utreder möjligheten att flytta Volvo museum från Arendal och skapa ett upplevelsecentrum i centrala Göteborg. – Det här handlar om att..
Nu vänder Volvo och Skanska upp och ned på gruvindustrin
På onsdagen inleddes testerna vid världens första ”utsläppsfria” bergtäkt.Den 29 augusti testar Volvo Construction Equipment tillsammans med Skanska hur väl det egna..
Volvo satsar på hållbarhetsfrågor när Volvo Ocean Race kommer till Göteborg
Redan vid entrén kommer besökarna till Volvo Ocean Race mötas av hur en stadsmiljö kan upplevas om en stad trafikeras av elektriska fordon. Hur tyst är en stad som..
Volvokoncernen har genomfört miljardförsäljning
Reavinsten hamnar i segmentet anläggningsmaskiner.Volvokoncernen har nu genomfört den tidigare annonserade försäljningen av ett kinesiskt dotterbolag med aktier i..
Mack Trucks planerar en helt eldriven soplastbil i New York 2019
Sopbilen är utrustad med en integrerad elektrisk drivlina från Mack och kommer att testas av New York City Department of Sanitation (DSNY), en av Macks största..
Volvo: Full rulle i orderingången
Fordonsjätten rapporterar ett starkt första kvartal.Under Q1 2018 ökade nettoomsättningen med 16% till 89,1 miljarder kronor (76,9). Både det justerade och..
Volvo startar förarutbildning i Casablanca
Marocko vill stärka sin position som ett regionalt transportcentrum. Samtidigt har Marocko stora problem med trafikolyckor och dödsfall på vägarna.Volvokoncernen startar..
Ny miljardstämning hotar Volvo
Skadeståndskrav från 100-tals europeiska företag.Ännu en jättestämning på över 3 miljarder kronor har lämnats in mot Volvo och övriga..
Volvo gör rekordår
En orderingång som klår förväntningarna.Under det fjärde kvartalet ökade Volvos nettoomsättning med 11% till 91,7 miljarder kronor (82,6). Justerat för..
Mack Truck plockar vd från Volvo CE
Kvarstår som medlem i koncernledningen för Volvokoncernen.Martin Weissburg, nuvarande VD för Volvo Construction Equipment, har från och med den 1 juni 2018, utsetts..
Stark rapport från Volvo
Ökar både försäljningen och rörelseresultatet.”Under det tredje kvartalet fortsatte både Volvokoncernens försäljning och lönsamhet att öka, med en..
Oceanernas beskyddare tilldelas Volvos Miljöpris
Han är en av världens mest innovativa forskare när det gäller världshaven och marint liv.Professor Rashid Sumaila är ekonomen som ifrågasatt det traditionella..
Nu lanseras nästa generations tunga lastbilar i USA
– När folk ser nya Anthem första gången är det många som reagerar på dess kraftfulla, typiska Mack-utseende, säger John Walsh på Volvo-ägda bolaget Mack Trucks. Den nya lastbilen..
Rörelsemarginalen ska överstiga 10 procent
Volvo-koncernen inför nya finansiella mål.Styrelsen i AB Volvo har i sin årliga översyn beslutat att införa nya finansiella mål för..
Volvokoncernen – det andra kvartalet 2017
Volvokoncernen ökade både försäljningen och lönsamheten under det andra kvartalet.”Volvokoncernen ökade både försäljningen och lönsamheten under det..
Volvo avyttrar motortillverkare
Försäljningspriset uppgår till 1,9 miljarder kronor.Volvokoncernen har idag sålt hela sitt innehav i den tyska, börsnoterade motortillverkaren Deutz AG. Det..
Volvo vinstskräller
Analytikerna hade räknat med ett justerat rörelseresultat på 5.309 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.Lastbilskoncernen Volvos..
Stark rapport från Volvo
Något lägre volymer men förbättrad lönsamhet. Fordonstillverkaren höjer utdelningen.”2016 var ett år med något lägre volymer. Vår omsättning minskade med..
Arriva investerar stort i Volvo-hybrider i Storbritannien
Storbritannien är nu Volvos största marknad för hybrider. Arriva har gjort en större investering i sin bussflotta genom köpet av 174 Volvo B5LH dubbeldäckade..
Utrotningshotat exemplar i Tiptop-skick
- Det krävde mycket jobb att få den i fint skick, men nu är den förmodligen den mest kompletta Titan Tiptop som existerar idag, säger bröderna Robert och Rustan Eliasson, som nu..
Nu är det sålt
Volvo har slutfört försäljningen av fastigheter i Göteborg för 2,7 miljarder kronor.Volvokoncernen har slutfört den sedan tidigare tillkännagivna..
Miljardaffär på gång för Volvo
Emiratet Qatar ska köpa nya stridsvagnar och Volvo och finska Patria är med i striden om 10 miljardersaffären.Volvo och vapenjätten Nexter är på väg mot sin..
Åtta av tio får jobb efter Volvosteget
Enligt Volvokoncernens uppföljning av sin yrkesutbildning uppger åtta av tio att de fått jobb, varav över hälften är kvar inom industrin.Volvosteget är ett..
Volvo vill sälja enhet för specialfordon
Volvokoncernen inleder nu en process för att avyttra affärsområdet Government Sales, som säljer specialanpassade fordon till bland annat regeringar och..
Volvo avyttrar för 2,7 miljarder i Göteborg
Att sälja fastigheterna är en del i en långsiktig plan, där Volvokoncernen planerar samla sina kontorsanställda i nya Campus Lundby.Volvokoncernen har tecknat ett avtal med..
Sjunkande försäljning för Volvo Group
Volymerna för lastbilsverksamheten i tredje kvartalet var ned på samtliga marknader förutom i Europa där aktiviteten var fortsatt hög. ”Det tredje kvartalet..
Volvo får filmpris i Cannes
Med några av Europas främsta miniatyrvärldar visar filmen hur Volvos lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer är en förutsättning för människans vardagsliv runt om i..
Volvo når uppgörelse med EU-kommissionen
Volvokoncernen har nått en uppgörelse med EU-kommissionen vilket avslutar en under lång tid pågående utredning om överträdelse av EU:s konkurrensbestämmelser. Som en del av..
Volvokoncernen – Bra andra kvartal 2016 trots sämre försäljning
”Trots en lägre försäljning under det andra kvartalet fortsatte vi att förbättra vår underliggande lönsamhet tack vare en bra kostnadsutveckling. Omsättningen minskade med 7%..
Rutten satt för världens tuffaste idrottstävling - Volvo Ocean Race
Den hittills längsta rutten i racets historia passerar fyra oceaner och stannar i elva större städer på fem kontinenter 2017-2018.Volvo Ocean Race anses vara den tuffaste och..
Volvo justerar ned lastbilsproduktionen i Nordamerika
Volvo drar ned lastbilsproduktionen ytterligare något under sommaren i Nordamerika, i syfte att balansera lager med produktion och återförsäljarnivåer. Det berättade Volvos..
Andrea Fuder ny medlem i Volvokoncernens ledning
Andrea Fuder har utsetts till ny medlem av Volvos koncernledning och Executive Vice President Group Trucks Purchasing, Volvokoncernens inköpsorganisation för lastbilar. Andrea..
Ny lastbilschef till Volvo
Jan Ohlsson har utsetts till medlem av Volvos koncernledning och Executive Vice President Group Trucks Operations, Volvokoncernens produktorganisation för lastbilar.Jan Ohlsson..
Minskad försäljning för Volvo
Vd Martin Lundstedt: Under det första kvartalet hölls lönsamheten uppe tack vare en lägre kostnadsbas och fokus på följsamhet mot svängningar i efterfrågan. Detta trots något..
Volvo säljer IT-affären
Volvo säljer IT-affären Volvokoncernen har ingått ett slutgiltigt avtal med HCL Technologies om försäljningen av den externa IT-affären och driften av IT-infrastrukturen...
Volvo ändrar lastbilsorganisationen: tydligare affärsansvar
Volvo ändrar lastbilsorganisationen: tydligare affärsansvar Volvokoncernen inför en varumärkesbaserad organisation med tydligare affärsansvar för koncernens olika lastbilsvarumärken. Fyra separata enheter..
Volvos lastbilsleveranser juli 2015
Volvos lastbilsleveranser juli 2015 Totalt levererade Volvokoncernens helägda verksamheter 15 586 lastbilar i juli 2015, vilket var samma nivå som i juli 2014. Lastbilsleveranserna i juli 2015..
Volvo investerar i framtidens energieffektiva och miljövänliga skogsmaskiner
Volvo investerar i framtidens energieffektiva och miljövänliga skogsmaskiner Volvo Technology Transfer AB går in som ny delägare i El-forest AB, Örnsköldsvik och satsar därmed i utvecklingen av energieffektiva och miljövänliga skogsmaskiner. Investeringen..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen