AP&T, Automation Press And Tooling AB

Beskrivning

AP&T - One Responsible Partner®

AP&T utvecklar, tillverkar och marknadsför kompletta produktionssystem, automation, pressar, verktyg samt tillhörande eftermarknadstjänster för dig som producerar formade metalldetaljer. Vi strävar ständigt mot mesta möjliga kundtillfredsställelse och kundtrygghet genom hög tillgänglighet och helhetslösningar där vi står för totalansvaret – ett koncept vi kallar One Responsible Partner®.

Vi fokuserar på produktionssystem som ger den färdiga detaljen egenskaper som reducerad vikt, hög säkerhet och energieffektivitet. Vårt utbud passar de flesta som arbetar med plåtformning.

AP&T finns representerat över en stor del av världen, framförallt i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika. Vår filosofi är helt enkelt att finnas där våra kunder finns.

Välkommen till oss på AP&T!

Adress
AP&T, Automation Press And Tooling AB
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21  Ulricehamn
Västra Götaland
Sweden
Telefon
010-471 35 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.aptgroup.comLinkedInYouTube
Kontaktperson
Jan Jonasson
Telefon
010 4713867
Anställda
201 - 500
Omsättning

Specialistområden

Presshärdning, kompletta produktionssystem, automation, pressar, verktyg

Kunder

- Bilindustrin, presshärdning
- Bilindustrin, övrigt
- Takavvattning
- Ventilation
- Värmeväxlarplattor

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Processautomation
Plåtbearbetande Maskiner-CNC Pressar
Plåtbearbetande Maskiner-Excenterpressar
Plåtbearbetande Maskiner-Hydraulpressar
Plåtbearbetande Maskiner-Kantpressar
Plåtbearbetande Maskiner-Mekaniska Pressar
Plåtbearbetande Maskiner-Övrigt
Plåtbearbetande Maskiner-Plåtbearbetande Maskiner
Verktyg-Pressverktyg

Övrigt

Industri-Fordonsindustrin
Kvalitetsäkring-ISO 14001
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Rätt gripdon en viktig nyckel till lönsam produktion
Ingen produktionslinje är som bekant starkare än dess svagaste länk.– Det är viktigt att alla ingående delar optimeras för sitt ändamål och..
Automatiserad pressning dubblade produktionstakten
Företaget har tillverkat varmvattenberedare sedan 1906.På Ideal Boilers i Hull, Storbritannien började man tillverka varmvattenberedare redan 1906. Sedan hösten..
Net shape forming - Formning av komplexa karosskomponenter i ett stycke
En stor utmaning både tekniskt och kvalitetsmässigt. AP&T visar möjligheterna med nytt verktyg för varmformning av höghållfast aluminium. Med AP&T:s produktionsteknik..
Japansk fordonsunderleverantör köper presshärdningslinjer från Ulricehamn
Japanska Unipres förser många av världens stora biltillverkare med karossdelar i pressad plåt. Nu har den globalt verksamma koncernen valt att investera i två kompletta..
De formar framtidens kompositmaterial med senaste presstekniken från AP&T
Forskningsinstitutet RISE SICOMP i Piteå i norra Sverige är specialiserat på utveckling av nya kompositmaterial. Bland annat bedriver man flera projekt i samarbete med..
De formar framtidens kompositmaterial med senaste presstekniken från AP&T
Forskningsinstitutet RISE SICOMP i Piteå i norra Sverige är specialiserat på utveckling av nya kompositmaterial. Bland annat bedriver man flera projekt i samarbete med..
Chassikomponenttillverkaren framtidssäkrar produktionsutrustningen
Uppgraderar slitvarg med ny styrning och automation.I den lilla norska staden Raufoss, drygt 1,5 timmars bilresa norr om Oslo, finns en lång tradition av..
En växande affär för AP&T
– Under de senaste fem åren har vi arbetat målmedvetet för att stärka vårt erbjudande inom underhåll och ombyggnationer av pressverktyg, säger Ulf Andersson.Renovering,..
Effektivare produktion med uppkopplade helautomatiska maskiner
AP&T, som är ledande inom modulbaserade linjärrobotar, ser en stor potential i den förändring som nu pågår inom tillverkningsindustrin.Vi befinner oss i den fjärde..
Hundra levererade presshärdningslinjer
Den Italienska underleverantören Metal Automotive Components investerade i sin första.MA, Metal Automotive Components, med huvudkontor i Rivoli, Turin, Italien, är sedan..
Nya generationen styrsystem från AP&T
Här är användarvänligheten i fokus.AP&T har tagit fram en ny generation styrsystem som förenklar användningen av pressar, automationsutrustning och..
Nytt kraftfullt verktyg för 3D-simulering
Visar möjligheterna med AP&T:s utrustning i kundens miljö.Varje kund som står i begrepp att beställa ny produktionsutrustning vill förstås vara säker..
Machine In a Box är en paketlösning för linjärautomation
Underlättar för integratörerna.Linjärrobotar som byggs av standardkomponenter och levereras i färdiga paket för snabb installation. Det är i korta drag..
Stort intresse för AP&T:s servohydrauliska press på EuroBLECH
Resulterade i ett stort antal nya kundkontakter och offertförfrågningar.EuroBLECH i Hannover – världens största mässa för den plåtformande industrin –..
AP&T:s nya rörliga pressbord – Moving Bolster
För snabba och säkra verktygsbyten. Första kundinstallationen sker i höst.AP&T har utvecklat en ny generation av sitt rörliga pressbord – Moving Bolster – för..
Nya lättviktslösningar kan öka elbilarnas räckvidd
Nya möjligheter att konstruera och tillverka lättare bilkomponenter kan ge nästa generations elbilar den räckvidd som behövs för ett verkligt genombrott. Det menar AP&T som..
Gedia satsar på ny tillverkningsteknik från AP&T
I över 50 år har tyska Gedia utvecklat och tillverkat kallformade kaross- och chassidelar till fordonsindustrin globalt. För att kunna möta marknadskraven investerar Gedia nu i..
Prisas för genombrott i aluminiumproduktionsteknik
Ulricehamnsföretaget AP&T får innovationspris för sin unika produktionslösning för formning av höghållfast aluminium.Den 29 januari delades priserna i Quality Innovation Award..
AP&T i samarbetsprojekt kring sensorer för varmformning av höghållfast aluminium
AP&T har som första företag i världen utvecklat en ny typ av flexibel produktionslinje som gör det möjligt att forma komplext utformade detaljer av flera olika slags höghållfast..
Först i Europa med ny automation från AP&T
De nya produkterna är betydligt lättare, energieffektivare och snabbare än tidigare, vilket skapar förutsättningar för ökad kostnadseffektivitet och produktivitet. Som..
Virtuell modellering för bilindustrin
En unik möjlighet att testa detaljer och komplext formade komponenter i höghållfast varmformad aluminium, för att sänka utvecklingskostnader och korta ledtider.Med hjälp av..
AP&T får order på produktionlinje till Danfoss i Kina
Affären avser en automatiserad produktionslösning för tillverkning av värmeväxlarplattor.Investeringen ger Danfoss möjlighet att utöka sin produktion för att..
Svenska AP&T tecknar avtal om presshärdning i Indien
Genom ett nytecknat samarbetsavtal med den indiska industrikoncernen ISGEC öppnar AP&T nu dörren till ytterligare en betydelsefull marknad och stärker sin branschledande position..
Värmepannetillverkare väljer AP&T
Ordern omfattar bland annat en ny SpeedFeeder pressrobot och uppgradering av styrsystem till befintlig AP&T-press.Brittiska Baxi, som tillverkar värmepannor och..
Brittisk order till AP&T
Automationsutrustningen från AP&T ska installeras på en ny mekanisk press för produktion av detaljer till termiska kylsystem.AP&T har fått en order på en ny..
Presshärdning starkt i Italien
AP&T fortsätter att förstärka sin dominerande position på den italienska marknaden för presshärdning. Nyligen beställde bildelstillverkaren U.form sin andra presshärdningslinje..
AP&T får fler uppdrag från kinesisk fordonsgigant
Nu investerar Yifeng i ytterligare ett antal presshärdningslinjer för att öka sin kapacitet. Det gör Yifeng till en gigantisk spelare och till AP&Ts enskilt största kund.På..
AP&T satsar digitalt
AP&T vill nå ut till en bredare publik och satsar på ny webb och sociala medier.Nu blir det enklare för AP&T:s kunder, potentiella medarbetare och andra intressenter att..
AP&T levererar produktionslinje inom nytt marknadssegment
– AP&T presenterade en komplett lösning som motsvarade våra krav på flexibilitet när det gäller olika materialflöden och processtyrning. De var också villiga att integrera och..
Världens första produktionslinje för varmformning av aluminium enligt HFQ®
Världens första produktionslinje för varmformning av aluminium enligt HFQ® AP&T har levererat världens första produktionslinje för varmformning av aluminium enligt en ny metod – HFQ®. Tekniken gör det möjligt att i..
Produktionslösningar för värmeväxlarteknik: en växande marknad
Produktionslösningar för värmeväxlarteknik: en växande marknad Intresset för energibesparande alternativ för uppvärmning av fastigheter växer globalt. Det har lett till en ökad efterfrågan på bland annat..
AP&T i EU-projekt "minska vikten i morgondagens fordon"
AP&T i EU-projekt "minska vikten i morgondagens fordon" Kan fordonsdetaljer av varmformad, härdad (HFQ®), höghållfast aluminium bli ett konkurrenskraftigt alternativ när det gäller att minska vikten..
Branschledande expertis på AP&T:s seminarier om lättviktsmaterial och formningsmetoder
Branschledande expertis på AP&T:s seminarier om lättviktsmaterial och formningsmetoder Presshärdat stål, avancerat formad aluminium eller kompositmaterial? Den som vill uppdatera sina kunskaper om hur den globala fordonsindustrins behov av lättare..
Ny presshärdningslinje från AP&T i drift hos DTG i Michigan
Ny presshärdningslinje från AP&T i drift hos DTG i Michigan Över tvåhundra representanter från den globala fordonsindustrin var på plats när en ny presshärdningslinje från AP&T togs i drift..
Koreansk fordonsindustri växer med verktyg från AP&T
Koreansk fordonsindustri växer med verktyg från AP&T När den koreanska tillverkaren av fordonsdetaljer I.S. Tech, skulle välja leverantör av verktyg för presshärdning, föll valet på AP&T...
Kinas största SUV-tillverkare väljer svensk leverantör
Kinas största SUV-tillverkare väljer svensk leverantör AP&T har levererat en komplett produktionslinje för presshärdning till Great Wall Motors – Kinas sjunde största biltillverkare. AP&T har tidigare..
AP&T i samarbete för effektivare tillverkning av bränslecellsplattor
AP&T i samarbete för effektivare tillverkning av bränslecellsplattor AP&T, Cell Impact och Sandvik har tillsammans utvecklat en ny lösning för kostnadseffektiv storskalig tillverkning av bränslecellsplattor. Lösningen..
AP&T utvecklar formning av höghållfast kolfiber
AP&T utvecklar formning av höghållfast kolfiber Tillsammans med bland annat KTH, Chalmers, Swerea/Sicomp och ledande företag i flyg- och fordonsindustrin som GKN, SAAB och Volvo har AP&T deltagit i det..
Ny servicechef för AP&Ts europamarknad
Ny servicechef för AP&Ts europamarknad Den 1 april tog Eberhard Heide plats som servicechef för AP&T:s europamarknad, Norden undantaget. Tjänsten är en del av AP&T:s satsning på att..
AP&T får order från kinesisk fordonsunderleverantör
AP&T får order från kinesisk fordonsunderleverantör AP&T har nu fått en order på en komplett presshärdningslinje från Nanjing StarQ för tillverkning av bland annat chassi- och karossdelar,..
AP&T och Cell Impact tecknar samarbetsavtal kring höghastighetsbockning
AP&T och Cell Impact tecknar samarbetsavtal kring höghastighetsbockning AP&T och Cell Impact AB (publ) har tecknat ett långsiktigt samarbetsavtal med fokus på produktionslinjer för bockade plattor till värmeväxlare,..
AP&T får order på presshärdningslinje och verktyg till en ny produktionsanläggning i Italien
AP&T får order på presshärdningslinje och verktyg till en ny produktionsanläggning i Italien Det nybildade bolaget U.form investerar 30 miljoner euro i en ny fabrik i Castellato på Italiens östkust. Målet är att stärka sin position som..
Tjeckisk vitvarutillverkare väljer press från AP&T
Tjeckisk vitvarutillverkare väljer press från AP&T När vitvarutillverkaren Alliance ville ­modernisera sin fabrik i Tjeckien föll valet på en ny press från AP&T. Alliance är en av världens..
AP&Ts reservdelsteam håller dina maskiner i trim
AP&Ts reservdelsteam håller dina maskiner i trim Nu gör vi det enklare för våra kunder att beställa reservdelar. Oavsett om det gäller automatisering, pressar, verktyg eller en hel linje har vi en..
AP&Ts satsning på presshärdningslinjer i Kina utvecklas i rekordfart
AP&Ts satsning på presshärdningslinjer i Kina utvecklas i rekordfart Sedan 2009 då AP&T öppnade sitt kontor i Shanghai har verksamheten utvecklats i rekordfart. Med ett tydligt fokus på utrustning för avancerad formning..
C&K Johansen fullföljer automatisering av 4-presslinje med en SpeedFeeder från AP&T
C&K Johansen fullföljer automatisering av 4-presslinje med en SpeedFeeder från AP&T Sedan 2007 har C&K Johansen i Danmark stegvis byggt ut en befintlig press till en komplett 4-presslinje med en skyttel och tre SpeedFeeders från AP&T. Tre av..
Från kromgodis till presshärdade fordonsdetaljer – AP&T firar 50 år i plåtformningsbranschen
Från kromgodis till presshärdade fordonsdetaljer – AP&T firar 50 år i plåtformningsbranschen 2014 firar AP&T 50 år som tillverkare av utrustning för plåtformning. Resan började med tre små verkstadsföretag på den svenska..
Japansk bildelstillverkare väljer AP&T – Futaba investerar i presshärdning från AP&T
Japansk bildelstillverkare väljer AP&T – Futaba investerar i presshärdning från AP&T Förra året levererade AP&T sin första kompletta produktionslinje för presshärdning i Japan. Nu har företaget sålt ytterligare två..
Japansk bildelstillverkare väljer AP&T
Japansk bildelstillverkare väljer AP&T Förra året levererade AP&T sin första kompletta produktionslinje för presshärdning i Japan. Nu har företaget sålt ytterligare två..
AP&T på hedrande andraplats i Svenska Leanpriset 2014
AP&T på hedrande andraplats i Svenska Leanpriset 2014 Nu är Svenska Leanpriset avgjort. Vid en ceremoni i Malmö under Lean Forums konferens, utsågs vinnarna den 30 september. Tetra Pak Packaging Solutions och..
Ny, snabbare ämnesmatare för fordonsindustrin
Ny, snabbare ämnesmatare för fordonsindustrin AP&T har tagit fram en ny ämnesmatare som möter fordonsindustrins krav på allt högre produktionshastighet. Den nyutvecklade ämnesmataren ger..
AP&T finalist i Svenska Leanpriset 2014
AP&T finalist i Svenska Leanpriset 2014 Nu är Svenska Leanpriset avgjort. Vid en ceremoni i Malmö under Lean Forums konferens, utsågs vinnarna den 30 september. I samband med presentation av..
AP&T i samarbete med nordamerikanska verktygstillverkaren DTG
AP&T i samarbete med nordamerikanska verktygstillverkaren DTG AP&T intensifierar samarbetet med Diversified Tooling Group (DTG) som är en av USA:s största tillverkare av pressverktyg. Målet är att gemensamt..
AP&T - Möt oss på EuroBlech
AP&T - Möt oss på EuroBlech ..
Upplev plåtformning från insidan på EuroBLECH 2014 i Hannover
Upplev plåtformning från insidan på EuroBLECH 2014 i Hannover EuroBLECH är Europas största mässa för plåtformning och som en ledande leverantör av produktionslösningar för presshärdning kommer..
Nyheter från AP&T
Nyheter från AP&T ..
Högtidlig invigning av AP&T:s nya utvecklings- och produktionsanläggning i Ulricehamn
Högtidlig invigning av AP&T:s nya utvecklings- och produktionsanläggning i Ulricehamn Den 11 september invigde AP&T en helt ny utvecklings- och produktionsanläggning i Ulricehamn. Invigningen gav plats åt inbjudna talare, kunder och gäster..
AP&T i samarbete med nordamerikanska verktygstillverkaren DTG
AP&T i samarbete med nordamerikanska verktygstillverkaren DTG AP&T intensifierar samarbetet med Diversified Tooling Group (DTG) som är en av USA:s största tillverkare av pressverktyg. Målet är att gemensamt..
AP&T - Upplev plåtformning från insidan på EuroBLECH 2014 i Hannover
AP&T - Upplev plåtformning från insidan på EuroBLECH 2014 i Hannover EuroBLECH är Europas största mässa för plåtformning och som en ledande leverantör av produktionslösningar för presshärdning kommer..
AP&T stärker servicen för mekaniska pressar
AP&T stärker servicen för mekaniska pressar AP&T fortsätter att utöka sin svenska organisation för service av mekaniska pressar. Så sent som i mars 2013 började Leif Andersson..
AP&T startar nytt R&D Center i Ulricehamn
AP&T startar nytt R&D Center i Ulricehamn Nu öppnar AP&T ett center för forskning och utveckling vid företagets nybyggda anläggning i Ulricehamn. – Här får vi helt nya..
AP&T och USA-företag har utvecklat ny automatiserad process för tillverkning av bromssköldar
AP&T och USA-företag har utvecklat ny automatiserad process för tillverkning av bromssköldar Waukesha® Metal Products i USA har tillsammans med AP&T utvecklat och implementerat en fullt automatiserad process för tillverkning av bromssköldar. Resultatet..
AP&T är i final i Svenska Leanpriset 2014.
AP&T är i final i Svenska Leanpriset 2014. Tävlingen som arrangeras av föreningen Lean Forum, syftar till att lyfta fram förebilder som kan inspirera och driva på utvecklingen av Lean i Sverige...
Great Lakes Metal Stamping automatiserade med hjälp av AP&T
Great Lakes Metal Stamping automatiserade med hjälp av AP&T Våren 2012 stod Great Lakes Metal Stamping i Alabama, USA, inför en stor utmaning. Företaget hade möjlighet till nya viktiga affärer, men för att..
Erfaren tekniker förstärker AP&T Teknisk Support
Erfaren tekniker förstärker AP&T Teknisk Support – Vi vill ge våra kunder bästa och snabbast tänkbara tekniska support. Därför är jag oerhört glad över att vi nu..
AP&T fortsätter dela kunskap globalt under 2014
..
Ny start/stopp-teknik i AP&T:s pressar
Ny start/stopp-teknik i AP&T:s pressar AP&T inför en ny energibesparande teknik i sina hydrauliska pressar. Systemet kallas ”Frequency Drive System” och liknar den start/stopp-funktion som..
AP&T fördjupar samarbetet med Oerlikon Balzers kring utveckling och utprovning av olika typer av beläggningar för verktygsstål.
AP&T fördjupar samarbetet med Oerlikon Balzers kring utveckling och utprovning av olika typer av beläggningar för verktygsstål. Genom att optimera verktygsstålets ytbeläggning så att ytan får rätt egenskaper för sitt ändamål minskar friktion och slitage, och..
Nyheter från AP&T
Nyheter från AP&T ..
Nya affärer i Kina
Nya affärer i Kina I början av 2014 levererar AP&T ytterligare en hydroformningspress till VW-FAW i Changchun, Kina. Det är den tredje affären på kort tid som AP&T..
AP&T presenterar ny ugn för presshärdning
AP&T presenterar ny ugn för presshärdning AP&T har introducerat en ny energisnål ugn med tillhörande automation för presshärdning. Det nya systemet – Multilayer Feeder Furnace –..
Nyheter från AP&T
Nyheter från AP&T ..
AP&T gör fabrikschef i Norge nöjd
AP&T gör fabrikschef i Norge nöjd En fantastisk förbättring. Med de nya styrsystemen från AP&T har produktionskapaciteten i vår befintliga presslinje ökat väsentligt. Genom..
Tyskt företag investerar i nya pressar från AP&T
Tyskt företag investerar i nya pressar från AP&T WWS Metallformen GmbH i Hatzenbühl i sydvästra Tyskland är specialister på avancerad plåtformning. Företaget levererar verktyg, prototyper och..
AP&T Metall Forming Bulletin
..
AP&T certifierar sig med SIS
AP&T certifierar sig med SIS AP&T har nu fem maskinsäkerhetsexperter certifierade av SIS. Christer Bäckdahl, Lennart Johansson, Eje Lööv, Björn Wenzel och Drazen Klint har alla..
Nya möjligheter med 3D-teknik
Nya möjligheter med 3D-teknik 3D-teknik skapar nya möjligheter för AP&T:s kunder Utbildning, demonstrationer och produktutveckling – med hjälp av ett nytt simuleringsverktyg kan..
AP&T förstärker med erfarna tekniker
AP&T förstärker med erfarna tekniker AP&T servar och bygger om pressar av alla fabrikat AP&T har förstärkt sin svenska serviceorganisation med tre erfarna tekniker, som inte bara..
Magnus Baarman ny VD för AP&T
Magnus Baarman ny VD för AP&T Svenska plåtformningsexperterna AP&T byter VD. Efter 20 år lämnar Tord Andersson över till Magnus Baarman, tidigare VD för Frauenthal Automotive..
Fem presshärdningslinjer till Fiat från AP&T
Fem presshärdningslinjer till Fiat från AP&T Allt fler fordonstillverkare väljer nu att använda presshärdade detaljer i sina bilar för att minska vikten och öka säkerheten. En av dem är..
AP&T satsar på service för mekaniska pressar
AP&T satsar på service för mekaniska pressar Nu förstärker AP&T sin svenska serviceorganisation för att ännu bättre kunna möta servicebehovet från kunder som använder mekaniska..
AP&T får nyckelroll när Volvo Personvagnar investerar för framtiden
AP&T får nyckelroll när Volvo Personvagnar investerar för framtiden Fordonstillverkare storsatsar på presshärdning När Volvo Personvagnar drar upp planerna för nästa bilmodell spelar presshärdningstekniken en..
Nya SpeedFeeders för upp till 240 kg
Nya SpeedFeeders för upp till 240 kg AP&T har tagit fram en SpeedFeeder för vikter på upp till 240 kg, speciellt utvecklad för presshärdningslinjer. SpeedFeeder 240 tar hand om matningen av..
Kinesisk tillverkare i samarbete med AP&T
Kinesisk tillverkare i samarbete med AP&T Den kinesiska tillverkaren av fordonskomponenter, TianJin Shun Da Automobile, startar nu presshärdning av chassidetaljer till personbilar med hjälp av en unik metod..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen