Arcam AB

Beskrivning

Arcam utvecklar, tillverkar och marknadsför utrustning för direkttillverkning av metalldetaljer med FriFormsteknik. Utrustningen används av flyg- och implantatindustrin för snabb och kostnadseffektiv tillverkning av komplexa komponenter. Teknologin ger möjlighet till betydande besparingar i både ledtid och produktionskostnader.

Adress
Arcam AB
Krokslätts Fabriker 27A
431 37  Mölndal
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-710 32 00
Fax
031-710 32 01
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.arcam.com
Kontaktperson
Anders Thelander
Telefon
031-710 32 38
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Arcam erbjuder en komplett portfölj av EBM ® (Electron Beam Melting) -maskiner, kringutrustning, programvara, metall pulver, service och utbildning för att stödja våra kunder.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Arcam avnoteras
Majoritetsägaren GE påkallar tvångsinlösen av resterande aktier.Arcam AB (publ) offentliggjorde den 27 december 2017 information om att GE Sweden Holdings..
GE ökar ägandet i Arcam
Planerar avnotering för Arcam från Nasdaq Stockholm.Arcam AB (publ) har fått information om att General Electric har ökat sin ägarandel till 95 procent. Det..
Arcam tecknar lokalkontrakt i linje med expansionsplaner
Nya lokalerna blir tre gånger så stora.Arcams orförande Göran Malm, har tidigare i december berättat om företagets expansionsplaner. Nu skriver Arcam i ett..
Mittuniversitetet tecknar kompetenskontrakt med ett av världens främsta inom additiv tillverkning
Avtalet ger 3D-printföretaget Arcam tillgång till framtidens kompetens av maskiningenjörer och för studenter på Mittuniversitetet öppnas nya jobbmöjligheter.  - Det här..
Arcam vill sjudubbla produktionen
Planerar att expandera tillverkningskapaciteten i Göteborg kraftigt. Mölndalsföretaget Arcam flyttar till nya lokaler i Härryda och siktar på att sjudubbla..
Topparna lämnar 3D-printföretaget
Vd och ekonomichef hoppar av Arcam, som utvecklats till ett av de ledande företagen inom additiv tillverkning.Magnus René, VD och koncernchef i Arcam AB (publ) och Bolagets..
3D-printtillverkaren ökar förlusten
Arcam-koncernen fortsätter växa, men ännu är marknaden inte helt mogen.Arcam-koncernen, som tillverkar metallpulver och utrustning för additiv tillverkning, fortsätter..
Arcam inviger nya pulverfabriken
För att möta den växande marknaden för additiv tillverkning har Arcam satsat ca 200 miljoner kronor i en fabrik som kommer att sysselsätta ett drygt 100-tal.Arcam AB, ledande..
Arcam får order på 10 system för additiv tillverkning
Ordervärde ca 100 miljoner kronor. Arcam har fått en order från GE på 10 EBM-system. GE, som sedan november 2016 är bolagets huvudägare, kommer att..
USAs största mässa för additiv tillverkning - svenska Arcam är där
På plats i Pittsburgh visar Arcam hela produktprogrammet, från industriella EBM-system till metallpulver och kontraktstillverkning av ortopediska implantat. Arcam AB ställer..
Han blir ny chef för Arcam EBM
För att driva tillväxten separerar Arcam EBM-verksamheten och tillsätter en industriveteran som chef.För att effektivt driva den fortsatta tillväxten i Arcam kommer..
Svenska Arcam jubilerar med pionjär inom 3D-printade implantat
Redan 2007 beslutade italienska Lima att tillämpa Arcams teknik för additiv tillverkning av ortopediska implantat i syfte att förbättra ytstrukturen och därmed beninväxten. Arcam..
Stora satsningar och utmanande marknadssituation för Arcam
3D-printertillverkaren Arcam redovisar siffrorna för fjärde kvartalet. ?   Nettoomsättningen ökade med 12,5 % till 648,3 (576,1) Mkr ?  ..
Arcam: Osäker ägarbild gör marknaden avvaktande
3D-printerföretaget har haft en lägre försäljning i tredje kvartalet, delvis på grund av den osäkra ägarbilden skriver bolaget i sin delårsrapport. Nettoomsättningen..
Svenska 3D-printertillverkaren har tagit första spadtaget till nya fabriken
Egen tillverkning av metallpulver blir strategiskt viktigt för att möta efterfrågan och den snabba tillväxten inom additiv tillverkning. Arcam AB ledande leverantör av..
Jättebud lagt på 3D-printföretaget Arcam
GE Sweden, dotterbolag till General Electric, har på tisdagen lämnat ett kontantbud om 285 kronor per aktie för samtliga aktier i Arcam. Budet värderar Arcam till 5,86 miljarder..
Arcam får order från Alcoa
”Vi på Arcam är stolta över att Alcoa, ett ledande bolag inom additiv tillverkning för flyg, väljer vår unika EBM-teknik för sin produktion”, säger Magnus René, VD på Arcam.Arcam..
Arcam växer inom flygindustrin
LAI International har valt Arcams Q20plus-teknik för sin tillverkning inom flygindustrin.Arcam AB, noterat på NASDAQ Stockholm och ledande leverantör av maskiner..
3D-skrivartillverkaren Arcam fortsätter växa
Under första kvartalet var tillväxten 43 % och företaget presenterar idag sin delårsrapport för första kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 43 % till 159,9 (111,4)..
Arcam får rekordorder från flygindustrin
Arcam får rekordorder från flygindustrin Avio Aero i Turin, Italien, är ett dotterbolag till GE Aviation. Avio Aero har framgångsrikt använt Arcams EBM-system under många år och de går..
Arcam-bolag söker fler strategiska patent
Arcam-bolag söker fler strategiska patent Arcam, noterat på NASDAQ Stockholm, meddelar att deras dotterbolag AP&C, baserat i Montreal, Kanada, har lämnat in ytterligare en strategisk patentansökan som..
Arcam delårsrapport: fortsatt stark tillväxt
Arcam delårsrapport: fortsatt stark tillväxt Tillväxten fortsätter för Arcam, som levererar utrustning för additiv tillverkning, även kallat 3D-printning. Mer av samma vara väntas, enligt..
Arcam får Kina-order
Arcam får Kina-order Arcam AB har fått en order på fem Arcam Q10 system från Beijing AK Medical, en kund i Kina. Systemen kommer att användas för volymproduktion av..
Arcam: kinesiskt godkännande för additivt tillverkat ortopediskt implantat
Arcam: kinesiskt godkännande för additivt tillverkat ortopediskt implantat Arcam AB, noterat på NASDAQ Stockholm, och ledande leverantör av maskiner för AM-produktion, meddelar att ett nytt höftimplantat från Beijing AK..
Arcam växer i USA
Arcam växer i USA Arcam AB, ledande leverantör av maskiner för AM-produktion, expanderar i USA genom ett nytt kontor för försäljning och service i Woburn, MA, strax..
AP&C tar sin tredje pulverreaktor i bruk
AP&C tar sin tredje pulverreaktor i bruk Arcam AB, noterat på NASDAQ Stockholm, har tagit en tredje pulverreaktor i bruk på dotterbolaget AP&C i Montreal, Kanada. Den nya pulverreaktorn ger en betydande..
Arcam får order på två Q20-system för tillverkning av flygkomponenter
Arcam får order på två Q20-system för tillverkning av flygkomponenter Arcam AB har fått en order på två Arcam Q20-system från GKN Aerospace i Storbritannien. Systemen kommer att användas för tillverkning av..
Arcam får order på EBM-system i Asien
Arcam får order på EBM-system i Asien Arcam har fått en order på ett EBM-system från ett institut i Asien verksamt i flygindustrin. ”Denna affär visar hur marknaden i Asien ökar..
Order på fyra EBM-system från flygindustri
Order på fyra EBM-system från flygindustri Arcam AB har fått en order på fyra EBM-system från en befintlig kund inom flygindustrin. Systemen kommer att levereras under 2013. ”Denna order..
Order på EBM-system från institut i Polen
Arcam, noterat på NASDAQ OMX, har fått en order på ett EBM-system från Center for Advanced Manufacturing Technologies (CAMT) vid Wroclaw University of..
Arcam får order på EBM S12-system
Arcam får order på EBM S12-system Arcam AB, noterat på NGM-listan, har fått en order på ett EBM S12-system från en implantattillverkare. Kunden, som därmed tar leverans av sitt andra system, kommer att använda..
Arcam får order på Arcam A2-system
Arcam får order på Arcam A2-system Arcam AB har fått en order på ett Arcam A2-system. Systemet planeras för leverans under 2007. Arcam A2 och Arcam EBM S12 är elektronstrålebaserade system för så kallad Free..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen