Automation Region

Beskrivning

Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra vår världsledande automationsindustri och vårt stora automations- och produktionskunnande. Automation är en svensk framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften och för de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö. Automation omfattar alla system runt mätning och styrning av tillverkningsprocesser där produktivitet, kvalitet, miljöstyrning och människans interaktion står i fokus. Detta är områden där svenska företag och högskolor har världsledande ställning och där samarbetet i Automation Region syftar till att ytterligare stärka vår position.

Automation Region arbetar med mötesplatser och kompetens, bland annat genom regelbundna frukostmöten med intressanta talare och mingel. Vi arrangerar workshops inom innovation för nya produkter och avknoppningar. Olika medlemmar bildar referensgrupper där verksamheten vidareutvecklas och naturligtvis har vi en styrelse med stark representation från företag och region. Tillsammans med våra medlemsföretag och partner genomför vi regelbundna möten och samarbeten inom kommunikation, affärsutveckling, innovation, kompetens och forskning.

Adress
Automation Region
Mälardalens högskola - IDT
721 23  Västerås
Västmanland
Sweden
Telefon
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.automationregion.com
Kontaktperson
Gunnar Iggendal
Telefon
070-333 65 95
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Premiär för Automation Region och Svenska Mässan i Hannover
Tillsammans bygger de upp en automationspaviljong med tio svenska företag.   Automationsnationen gästar Hannover Hannover Messe, världens största..
Chalmersarbete om den virtuella fabriken vinnare i Automation Student
Examensarbetet är en fallstudie från SKF och presenterar en tydlig metodik för företag som vill ta steget till en virtuell fabrik.   Chalmersstudenterna Amanda Dalstam..
“Alla har missförstått digitaliseringen”
Ashkan Fardost ger nya perspektiv på digitalisering vid årets Automation Summit.   Hur påverkar digitalisering och modern automation utvecklingen av morgondagens..
addAI ska göra AI människovänligt
Utvecklingen av artificiell intelligens har tagit fart på allvar. Men hur påverkas samhället av smarta algoritmer och AI? Avancerade algoritmer appliceras på stora..
addAI ska göra AI människovänligt
Utvecklingen av artificiell intelligens har tagit fart på allvar. Men hur påverkas samhället av smarta algoritmer och AI? Avancerade algoritmer appliceras på stora..
Från Automation Student till den smarta fabriken
Förra året var Isa Nedersjö en av finalisterna i tävlingen Automation Student. Nu är hon trainee på Scania.   I 2017 års studenttävling tävlade två..
Så kickstartas företagets digitaliseringsresa
Under 2016 initierade Teknikföretagen och IF Metall tillsammans med RISE ett pilotprojekt med syfte att stärka svensk industris konkurrenskraft. Under 2016 initierade..
Hon ska se till att Northvolts batterier blir de grönaste i världen
-Vi bygger något mer än bara en batterifabrik, vi bygger en ny basindustri i Sverige, säger Northvolts miljöchef Emma Nehrenheim. Emma Nehrenheim är chef..
Kvinnor i teknikbranschen samlas under #teknisktfel
Under hashtaggen #teknisktfel har 1139 kvinnor slutit upp för att uppmärksamma sexuella trakasserier i den svenska teknikbranschen.   Många har delat med sig av..
Kvinnor i teknikbranschen samlas under #teknisktfel
Under hashtaggen #teknisktfel har 1139 kvinnor slutit upp för att uppmärksamma sexuella trakasserier i den svenska teknikbranschen.   Många har delat med sig av..
Gränslös Innovation Bryter Ny Mark i Västerås
Den 24 oktober öppnas dörrarna för Fast Forward - Västerås nya unika satsning för startup-företag. ABB-ägda SynerLeap är en av medarrangörerna till evenemanget.  På Fast..
Så lockas tjejerna till teknikbranschen
Projektet Teknikbussen drivs av Jobba i Västerås. Syftet är att locka unga tjejer till tekniska yrken och förändra inställningen till branschen. Teknikbussen på besök..
Framtidens affärsmodell för produkttillverkare
Traditionella produkttillverkare utsätts idag för hård konkurrens och minskad lönsamhet. Men genom att kombinera produktkomponenter med tjänster skapas möjligheter till nya..
Smart industri – digitalisering nyckeln till att möta ökad global konkurrens
Men för att lyckas med att utnyttja digitaliseringens möjligheter krävs ett aktivt samarbete mellan politik, näringsliv, forskning och myndigheter, skriver Johan Carlstedt,..
Exjobb om smarta fabriken belönades
Produktionspersonalens framtida roll i den smarta fabriken var ämnet som ledde till första platsen i årets upplaga av Automation Student.Hanna Lindkvist och Amanda Nilsson..
Han utvecklar synen för industrirobotar
Synen är den viktigaste sinnesfunktionen för vår omvärldsuppfattning och motoriska förmåga. För att robotar ska kunna samproducera med människor på ett effektivt och säkert sätt..
Från prisbelönt exjobb på Chalmers till trainee inom automationsbranschen
Från prisbelönt exjobb på Chalmers till trainee inom automationsbranschen Emma Vidarssons examensarbete om effektivisering av industrirobotars rörelser belönades med förstapriset i 2015 års upplaga av studenttävlingen..
Industriell IT och automation ökar kraftigt i Sverige
Industriell IT och automation ökar kraftigt i Sverige Omsättningen inom industriell IT och automation i Sverige uppgår till över 70 miljarder kronor, det visar en kartläggning som har utförts på..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen