Blästerteknik i Gislaved AB

Beskrivning

Vi är två bröder som äger och driver Blästerteknik i Gislaved AB. Till vår hjälp har vi fem duktiga medarbetare som alltid sätter kunden och slutresultatet främst. För våra kunders skull jobbar vi såväl dag- som nattskift. Företaget bedriver verksamheten i moderna och ändamålsenliga lokaler på Henja industriområde i Gislaved.

Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att förverkliga dina idéer.

Jörgen Stjerneby, Ulf Stjerneby

Adress
Blästerteknik i Gislaved AB
Baldersvägen 31
332 35  Gislaved
Jönköping
Sweden
Telefon
0371-809 90
Fax
0371-134 71
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.blasterteknik.se
Kontaktperson
Ulf Stjerneby
Telefon
0371-809 93
Anställda
1 - 4
Omsättning

Kunder

Våra kunder kommer från de mest skilda branscher och verksamheter. Det är det som gör det här jobbet så roligt. Du hittar våra kunder inom:

Pressgjuterier inom aluminium och zink
Härdverkstäder
Laserskärning
Svetsindustrin
Inredningsindustrin
Rostfria industrin
Möbelindustrin
Glasindustri
Hygien & Livsmedelsindustri

Maskiner

Slungblästring med stålkulor
Slungblästring med stålkulor används främst för att avlägsna rost och glödskal. Det går också använda när vi vill ändra struktur på aluminium för att få en bra vidhäftning inför ytbehandlingen eller vid rensning av grader för mjuka och fina kanter.

Slungblästring med rostfria kulor
Slungblästring med rostfria stålkulor används för att få bort grader, missfärgningar och mörka svetsfogar på rostfria detaljer. Tekniken ger en mycket jämn, fin yta och används även inom inredningsindustrin för att få ge rostfria ytor en tilltalande matt yta.

Genomloppsblästring med glaskulor
På rostfria tvättmaskiner och tumlare designar vi fronterna med hjälp av special¬anpassade maskiner för att få fram en läcker yta. Genomloppsblästring med glaskulor hamrar ytan på ett mycket skonsamt sätt samtidigt som den skapar en blank lyster.

Glasblästring
I mars 2007 installerade vi en ny blästermaskin, troligtvis Sveriges största, som blästrar på glas – ett område som vi satsar på att utveckla. Med vår nya moderna glasbläster kan vi blästra och dekorera glas exakt enligt önskemål. Du kan få dina glas helblästrade, med ränder, prickar eller med företagets logotype. Det finns i princip inga begränsningar vilket mönster du kan få.

Blästring med aluminiumsilikat
Aluminiumsilikat är ett aggressivt material som används för korrosionsskydd eller rengöring innan ytbehandling. Aluminiumsilikat avlägsnar även rost, glödskal och andra svåra föroreningar och kan till viss del även användas för avgradning. På bilden ser du en produkt som efter härdningen hade mycket glödskal på sig och hur resultatet blev efter blästringen med aluminiumsilikat.

Blästring med stålkulor
Stålkulor används för att effektivt avverka glödskal, valshud, rost, färg eller för rensning, avgradning och rundning av vassa kanter på detaljerna. I våra moderna maskiner kan vi med stålkulor anpassa strukturen på ytan från rätt slät till grov.

Blästring med glaskulor
När vi blästrar med glaskulor så polerar och rengör vi ytan på detaljerna. Glaskulor ”hamrar” bort ytbeläggningar och plattar till mikroskopiska upphöjningar utan att i egentlig mening avverka något av materialet. Glaskuleblästring används när du vill ha en mycket jämn och fin yta inför t ex rengöring, gradning eller dekorering. Glaskulor fungerar utmärkt på rostfritt, glas, stål och aluminium.

Blästring med plast
Mycket känsliga och frästa detaljer med täta flänsar blästras med fördel med plastgranulat för att avlägsna föroreningar och få en matt yta. Den underliggande ytan påverkas normalt inte av blästringen med plast varför den passar för känsliga detaljer.

Blästring med rostfria kulor
Material i rostfritt och aluminium kan med fördel blästras med rostfria kulor som är ett milt avverkande och rengörande medel. Rostfria kulor används också för att få bort missfärgningar från svetsfogar, rensning och för att få mjuka kanter. Ytan blir jämn, fin och klarar höga renhetskrav.

Friblästring
När maskinell blästring inte är möjlig har vi även en box på 6 x 4 meter där vi kan friblästra. Friblästring kan ske med i princip alla blästermedel men vanligast förekommande är HS Garnet som är en mineralsand utan något metalliskt järn. Den är ett grovt rengörande och avverkande medel som kan användas vid all typ av blästring på alla olika material inklusive rostfritt.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Ytbehandling-Blästring
Ytbehandling-Trumling
Ytbehandling-Tvättning

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen