Brovex Mekaniska Verkstad AB

Beskrivning

Brovex

Brovex är en komplett produktionspartner för företag som väljer att lägga ut sin tillverkning och fokusera på sin egen kärnverksamhet. Brovex har en bred produktionskompetens och är specialiserade inom skärande bearbetning, plåtbearbetning, pressgjutning och montering. Vi har ett nära samarbete med vårt systerföretag –
Unimet i Serbien. Ett välrenommerat företag med en lång framgångsrik verksamhet.

Brovex kundlöfte:

alltid leverera 100% kvalitet till rätt pris och i exakt rätt tid
klara små snabba akutinsatser och upp till stora tillverkningsuppdrag
Produktion

Verkstaden är utrustad med en flexibel och högteknologisk maskinpark. Produktionskapaciteten gör att vi alltid med kort varsel kan tillverka prototypserier, korta serier och "panikjobb" samt fullskalig serieproduktion. Våra kunder ska vara trygga i att Brovex alltid levererar rätt och i tid. I alla uppdrag använder vi oss av svenska komponentleverantörer och materialgrossister. Det ger en säker, jämn och hög kvalitet. Vi deltar även vid förfrågan i konstruktionssamverkan med kunden.

Montering

I mitten av 80-talet identifierade Brovex en ökande efterfrågan av monteringstjänster. Styrda av kundernas behov så uppfyllde Brovex detta. Det blev sedan ytterligare ett sätt att dra nytta av lågkostnadsläget i Serbien på Unimet. Resultatmässigt får faktiskt kunden en mycket bättre ekonomisk utväxling på ett rent montageuppdrag än ett uppdrag med maskinbearbetning.

Brovex är beläget i Lunda Industriområde - Spånga cirka 20 km nordväst om Stockholms centrum. Vi är 18 anställda och våra lokaler omfattar 2000 kvm som inrymmer verkstad, monteringsavdelning, lager och kontor. Omsättningen uppgick år 2008 till 105 mkr.

Historik

Gojko Kunovac, grundare till Brovex och Unimet kom till Sverige i mitten av 1960-talet. Efter ett par år som svarvare startade han eget med Brovex i Stockholm. Brovex såldes i mitten av sjuttiotalet och Gojko återvände till Jugoslavien. Där startade han omgående en liknande verksamhet i liten skala med nya företaget Unimet. President Tito avled 1980, ungefär samtidigt återvände Gojko till Sverige. Gojko köpte tillbaka Brovex som därmed fick ny vind i seglen. Material, verktyg och maskiner skickades till Unimet i Jugoslavien och tillbaka kom insatsvaror till svensk industri. Båda företagen växte snabbt. Kunderna i Sverige insåg snabbt fördelarna med konstellationen Brovex/Unimet. Kostnadsbilden var och är ofta 30% lägre än motsvarande svenska aktörer
.
Företagen har sedan dess utvecklats jämsides och Unimet, i nuvarande Serbien, är högteknologisk produktionsenhet med över 200 medarbetare och modern produktionsutrustning och effektiv monteringsavdelning.

Brovex har utvecklats på ett liknande sätt. 1997 tillkom Anders Winblad och Milojko Sarcevic som delägare för att säkerställa företagets fortsatta framåtskridande. Styrelsen utsåg 2009 Gojkos son Aleksandar som ny VD i bolaget.

Adress
Brovex Mekaniska Verkstad AB
Garpenbergsgatan 4
163 53  Spånga
Stockholm
Sweden
Telefon
08-36 21 27
Fax
08-760 40 83
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.brovex.se
Kontaktperson
Aleksandar Kunovac
Telefon
08-36 21 27
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Tjänster

Brovex kan i princip alltid producera det kunden efterfrågar. Här nedan redovisar vi de huvudtjänster som vi erbjuder. Men det lönar sig alltid att höra med oss, vi kommer alltid på en kostnadseffektiv lösning på våra kunders förfrågan.

CNC svarvning och fräsning.

Montering och test.

Logistik.

Pressgjutning och kokillgjutning av aluminium, zink och mässing.

Avancerad plåtbearbetning i CNC-styrd revolverstansmaskin.

Längdsvarvning med hög precision i CNC-automat.

Kuggbearbetning i olika former.

Alla typer av precisionsslipning.

Formsprutning av plast och gummidetaljer.

Elektrolytisk ytbehandling, pulverlackering och screentryck.

Tillverkning och montering av kretskort.

Koppartrådsprodukter och kablage.

Avancerad mätteknik.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plåtbearbetning-Bockning
Plåtbearbetning-Plåtbearbetning 6-15mm
Plåtbearbetning-Svetsning
Plåtbearbetning-Tunnplåtsbearbetning <6mm
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen