CTT Systems AB

Beskrivning

CTT Systems AB (publ) är ett teknikbolag som verkar inom flygbranschen. Företagets affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån.
CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal Drying™ system är valt för Boeings nya B787 och CTTs befuktare är option på Boeings B787 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen.

Adress
CTT Systems AB
Box 1042
Brukslagarv. 5
611 29  Nyköping
Södermanland
Sweden
Telefon
0155 20 59 00
Fax
0155 290884
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ctt.se
Kontaktperson
Gunnel Wadman
Telefon
0155-284410
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Satair A/S (publ) är en av världens ledande distributörer av fästelement (skruvar, nitar etc.) till flygplanstillverkarna och reservdelar för flygplansunderhåll

Kunder

Airbus, Boeing, Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Continental Airlines, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

CTT Systems avyttrar verksamheten i Gustavsberg
Ska fokusera på kärnverksamheten.Nyköpingsbaserade CTT SYSTEMS, som levererar fuktregleringssystem till flygplan, har tecknat avtal med ÅF Pöyry om att sälja..
CTT Systems får beställning från Boeing
Nu har CTT fått 93 beställningar till VIP-flygplan av typ Airbus ACJ och Boeing BBJ.CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr..
Inleder samarbete med Airbus Corporate Jets
Ska optimera luftfuktningssystem till ACJ320-familjen. En högre luftfuktighet på långdistansflygningar reducerar en rad problem som orsakas av torr luft.CTT Systems AB i..
Rejält resultatuppsving för CTT Systems
Men marknaden för avfuktare är utmanande efter, inte minst efter att Boeing plockat bort den som standardutrustning i Boeing 787.Nettoomsättningen ökade med 34 % till..
CTT dubblar resultatet
Höjer utdelningen.CTT Systems AB (publ) i Nyköping, som tillverkar flygplansutrustning, dubblar resultatet i fjärde kvartalet. Resultat efter skatt uppgick till..
VIP-order till CTT Systems
Det är Comlux Completion som beställer kabinbefuktningssystem från Nyköpingsföretaget.CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i..
Nyköpingsföretaget tappar försäljning
Det är flygplansjätten Boeing som beslutat ta bort företagets produkt som standardutrustning.CTT SYSTEMS AB har meddelat att Boeing tar bort avfuktningssystemet Zonal Drying™..
Snart 100 VIP-affärer till CTT Systems
91:a beställningen när Fokker beställer kabinbefuktningssystem till en ACJ319neo VIP flygplan.CTT SYSTEMS AB offentliggör härmed att Fokker Techniek BV lagt en order..
Ännu ett flygbolag väljer utrustning från CTT Systems
Specificerar alla sina Airbus A350-900 flygplan med bättre kabinklimat genom CTTs luftfuktare.CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr..
CTT får beställning på system till åtta Boeing 737-800
Värdet är på flera miljoner och kommer att installeras under 2018 och första kvartalet 2019CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr..
Affärer för miljoner till CTT Systems i Nyköping
Nu väljer även All Nippon Airways utrustning från den svenska tillverkaren av fuktregleringssystem för flygplan. CTT SYSTEMS AB meddelar att All Nippon Airways valt att..
Genombrottsaffär när flygbolaget Emirates väljer CTT Systems
Ska utrusta första klass och cockpit, en affär som kan uppgå till 50 miljoner.CTT Systems meddelar att Emirates har valt att utrusta sina Boeing 777X med luftfuktare i..
Prestigeaffär till CTT Systems
Nyköpingsföretaget ska utrusta Boeing och Airbus.CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör..
Miljonaffär till CTT Systems
Med ordern summerar Nyköpingsföretaget 86 beställningar till VIP-flygplan Airbus ACJ och Boeing BBJ.CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr..
Nyköpingsföretaget tar steget in i Business Class
Får order värd 25 miljoner.  CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör att ett anonymt..
CTT Systems ökar omsättningen
Höjer utdelningen.CTT Systems, som levererar fuktkontrollsystem, redovisar en ökad nettomsättning i kvartalet om 2 % till 63,9 MSEK (62,6), medan..
Ny Airbusorder till Nyköpingsföretaget: ska utrusta 15 plan
- Vår marknad växer i takt med att flygbolag opererar sina flottor effektivare, säger Peter Landquist.CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr..
CTT får beställningar till 8 Boeing 737
CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör beställningar av Zonal Drying™ till åtta Boeing 737-flygplan från..
Nyköpingsföretaget tar ytterligare Airbusaffär
Beställningen avser utrustning till 25 Airbusplan i Lufthansa-gruppen.CTT Systems AB är en ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i..
Rekordkvartal för CTT Systems i Nyköping
Den utökade produktionsytan i Nybro har hittills nyttjats för att klara produktionsvolymsökningen. Nu planerar man för serielveranser till Boeing. CTT Systems i Nyköping..
Miljonorder till Nyköping
Bolaget får sin första order på utrustning till nya Airbus-modellen A321Neo. CTT Systems AB är en ledande leverantör av produkter som reglerar luftfuktigheten i..
Ytterligare Boeing-order till Nyköping
Affären omfattar utrustning till 9 Boeing flygplan för turkiska Azur Aviation.CTT Systems AB ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i..
Nyköpingsföretaget ökar i kvartalet
Fastställer ny utdelningspolicy.   Nettoomsättningen ökade med 16 % till 73,1 MSEK (63,1) - i jämförbara valutor, en ökning med 15 %  ..
Boeing - en riktig dreamliner för Nyköpingsföretaget
Flygtekniksföretaget visar rekordsiffror för 2016 och spår fortsatta framgångar för 2017.FJÄRDE KVARTALET 2016   Nettoomsättningen ökade med 24 % till 62,6..
Boeing-order till CTT Systems
Ska leverera luftfuktarsystem till Boeing 777X. CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter för aktiv reglering och styrning av luftfuktigheten i flygplan,..
Order till CTT Systems: 16 stycken Boeing 737-800 ska utrustas
Nyköpingsföretagets första ryska kund som beställer anti-kondensationssystem.CTT Systems får Zonal Drying™ order till 16 Boeing 737-800 CTT Systems AB ledande..
CTT Systems får Airbusorder
Nyköpingsföretaget ska leverera kabinbefuktningssystem för 5 miljoner.CTT SYSTEMS AB, ledande leverantör av produkter för aktiv kontroll och styrning av luftfuktigheten..
Ytterligare Boeing-order till Nyköping
Transavia lägger order för 7 Boeing 737-800 flygplan.CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör..
Nya affärer till CTT Systems
Ska klimatutrusta åtta stycken Boeing flygplan.CTT Systems AB, ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, har offentliggjort en Zonal..
Rekordkvartal för CTT Systems
Bygger ut fabriken i Nybro.CTT Systems redovisar ett framgångsrikt kvartal med rejäl ökning av såväl omsättning och resultat som marginal...
CTT Systems: förhandlingar med easyJet avbrutna
CTT Systems: förhandlingar med easyJet avbrutna  CTT SYSTEMS (“CTT”), ledande leverantör av produkter för aktiv kontroll och styrning av luftfuktigheten i flygplan, meddelar härmed att easyJet..
CTT Systems levererar sitt åttonde kabinbefuktningssystem till AMAC Aerospace
CTT Systems levererar sitt åttonde kabinbefuktningssystem till AMAC Aerospace Schweiziska AMAC Aerospace beställer Cair™, som skall installeras under våren och sommaren 2015 i ett VIP A320 flygplan. ”Vi är mycket glada..
CTT Systems får CAIR™ order till ett VIP B777-200 flygplan
CTT Systems får CAIR™ order till ett VIP B777-200 flygplan CTT Systems AB har fått en Cair™ beställning från AMAC Aerospace, Schweiz. Systemet skall installeras hösten 2015 i ett VIP B777-200 flygplan. CTT..
CTT levererar anti-kondensationssystem till Boeing
CTT levererar anti-kondensationssystem till Boeing CTT SYSTEMS (“CTT”), marknadsledande av antikondensationssystem för den kommersiella flygplansmarknaden och den ledande leverantören av befuktningsprodukter..
CTT Systems AB får beställning från BaySys Technologies på CAIR™ system till ett VIP A340 flygplan
CTT Systems AB får beställning från BaySys Technologies på CAIR™ system till ett VIP A340 flygplan CTT Systems AB har erhållit en beställning på ett Cair™ System från BaySys Technologies, USA. Systemet skall installeras hösten/vintern 2008 på ett Airbus A340-200 VIP..
CTT Systems AB erhåller första ordern på ”initial provisioning” av reservdelar för Boeing B787 av Satair A/S, Danmark
CTT Systems AB erhåller första ordern på ”initial provisioning” av reservdelar för Boeing B787 av Satair A/S, Danmark CTT Systems AB har tecknat ett globalt distributionsavtal med Satair A/S, Danmark avseende eftermarknadssupport för CTTs Boeing B787 program. Satair har samtidigt beställt..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen