Ejderstedt & Fröding Metal Machine AB

Ejderstedt & Fröding Metal Machine AB

Beskrivning

Vi på Ejderstedts strävar efter att hitta den bästa maskinlösningen för Er bearbetning. Tillsammans med ledande leverantörer skapar vi förutsättningar för tillverkande företag att ligga i framkant.

Vår duktiga serviceorganisation står sedan redo att hjälpa, underhålla och underlätta ägandet av maskinen.

Ejderstedts är sedan 1993 etablerade i Tenhult, 12 km sydost om Jönköping.

Adress
Ejderstedt & Fröding Metal Machine AB
Box 43
Häljarydsvägen 2
560 27  Tenhult
Jönköping
Sweden
Telefon
036-18 60 50
Fax
036-18 81 87
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ejderstedts.com
Kontaktperson
Peter Fasth
Telefon
070-518 88 11
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Skärande bearbetning, lasermärkning, 3D-printning metall, additiv tillverkning metall.

Kunder

Våra kunder finns inom skärande bearbetning av: stål, aluminium, komposit, glas och sten.

Maskiner

Ejderstedts, perfection in cutting.
Wele, CNC bearbetning
Toyota-ägda Wele levererar över 60 modeller av CNC maskiner från konventionella fleroperationsmaskiner till de största portalmaskiner. Inom multifunktionsområdet, svarvning och fräsning, har Wele flera standardlösningar som levereras med 5-axlig bearbetningsteknik
Med egen R&D avdelningen utvecklas maskinerna inhouse vilket genom åren har skapat flera tekniska utmärkelser.

Bost Machine Tools, svarva för vertikal och horisontell bearbetning
Bost tillverkar svarvar för vertikal och horisontell bearbetning till områden som flyg-, energi-, försvar-, gruv-, tåg-, skepps- och olje & gasindustrin.
Tillverkningen är belägen i det nordöstra hörnet av Spanien, nämligen i Baskien. BOST har lång erfarenhet av tillverkning av stora maskiner och kunderna finns över hela världen. Genom den egen R&D, (BOSTEK) skräddarsyr BOST maskinerna efter kundernas önskemål och levererar nyckelfärdiga lösningar.
Deras vertikala svarvar kan levereras med svarvdiameter från 0,4 till 8m med ett eller två svarvhuvuden och med genialiska mätlösningar i maskinen som reducerar operationstiderna markant.

Sisma Lasermärkning och 3D-printning av metall. Additiv tillverkning
Sisma gör med hjälp av laserteknik maskinlösningar för att kunna märka, svetsa – och 3D printa i metall
Tekniken öppnar nya horisonter och möjliggör skapandet av prototyper och småserieproduktion.
LMF, Laser Metal Fusion, är en tillverkningsprocess som använder en 3D CAD-fil som en källa för digital information, och energi i form
av en högeffekts-laserstråle för att förverkliga 3-dimensionella metallföremål genom fusion av tunna skikt av metallpulver.
Ovannämnda maskiner är idag standardlösningar och hos Ejderstedts kan kunden komma och vi genomför tester för utvärdering.

SAMAG Werkzeugmaschinen , flerspindliga fleroprerationsmaskiner
Tyska SAMAG´s tillverkning bygger på flerspindliga horisontala bearbetningslösningar. De mångsidiga MZF maskinerna är de snabbaste maskinerna i sin klass och åstadkommer de svåraste bearbetningsuppgifter med en hög precision. Maskinerna levereras med 2-, 3- eller 4-spindlar och erbjuds med 4- eller 5-axligstyrning .
Tack vara smarta fixturlösningar kan alla 6 sidorna på en kub bearbetas till en optimala detaljkostnad. Samag är också specialist på tillverkning av långhålsmaskiner som går under beteckningen TFZ vilka haft stora framgångar inom bl.a. verktygstillverkning världen över.

FOM Industrie, tillverkar maskiner för profilbearbetning
Fom Industrie har i över 40 år tillverkat de bästa lösningarna för bearbetning av aluminium och PVC-profiler.
Alltifrån kap- och CNC-center, till helautomatiska bearbetningslinjer ryms i vårt utbud.

Ejderstedts Service
Ejderstedts egna och erfarna serviceteam installerar och underhåller samtliga av våra maskiner.
Vi tillhandahåller reservdelar och erbjuder alla maskiner med Ejderstedst Reality Support, ERS, för snabb och kostnadseffektiv support.
Med detta verktyg kan vi genom en app och enkel mobilteknik identifiera och ev åtgärda fel genom endast ett telefonsamtal bort.

Verksamhetsområden

Ejderstedt & Fröding Metal Machine AB

Klicka på bilden för att förstora

Ejderstedt & Fröding Metal Machine AB

Verksamhetsområden

Design / Utveckling-Rapid Prototyping
Märkutrustning-Gravyrmaskiner
Märkutrustning-Lasermärkningsystem
Märkutrustning-Övrig Märkutrustning
Maskiner för Bearbetning-CNC Fräsar
Maskiner för Bearbetning-CNC Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Horisontella Flerop-maskiner
Maskiner för Bearbetning-Konventionella Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Vertikala Flerop-maskiner
Plastmaskiner-3D Printer
Träbearbetningsmaskiner-Träbearbetningsmaskiner

Övrigt

Nyheter

Tre Wele SB-portalmaskiner sålda i norden
Tre Wele SB-portalmaskiner sålda i norden Weles portalmaskiner är ett signum för företaget där man bearbetar 5 sidor, 5-axlar, hög-hastighet och y-axel på 6m. Tekniken grundar sig..
Han blir ny säljare hos Ejderstedts
Kommer närmast från en annan maskinsäljare. Magnus Svärd börjar som säljare på Ejderstedts efter semestern den 6 augusti. Magnus har sin..
Ejdersteds - Wele vertikal CNC-fräs typ AQ 1465 för snabb leverans
Ejdersteds - Wele vertikal CNC-fräs typ AQ 1465 för snabb leverans Wele vertikala NC-fräs typ AQ 1465 linjärmaskin. För bearbetning i såväl stål som aluminium med gjutet stativ, bordsstorlek 1600x650mm, vertikala..
ARES/ANTARES är en av CMS storsäljare
ARES/ANTARES är en av CMS storsäljare Modellen präglas av: Brett utbud av storlekar. Axelrörelser från 2500x1500 till 6000x2600 mm Strot urval av elektrospindlar ( egentillverkade) från 12..
CMS presenterar innovativ horisontal fleroperationsmaskin typ IKON
CMS presenterar innovativ horisontal fleroperationsmaskin typ IKON CMS typ IKON  är en  maskin med 2 vertikala roterande bord och kan utrustas en eller två horisontella 5-axliga fräsenheter. Axelrörelse:..
Ejderstedts ställer ut på Elmia Verktygsmaskiner 2018
Besök företaget i monter B01:74.Vi kommer bl.a. bearbeta i stål och aluminium, lasermärka med automatisk orientering, demonstrera ur profilbearbetning sker effektivast,..
Hexagon parallellmätustrustning kortar ställtider
Bost Machine Tools Company har sin tillverkning av vertikala svarvar i den nordvästra delen av Spanien mellan Bilbao och San Sebastian. Området är känt för..
Wele integrerar Blum verktygsmätning som standard
Wele vertikala svarvar typ VTC.  Läs mer
SISMAS senaste maskin för lasermärkning av stora volymer
WH-64-P rymmer 64 paletter som kan laddas och återfyllas även under märkning för maximal produktivitet.  WH 64 är utrustad med SISMAS sofistikerade kamerasystem, som..
Ny CNC-styrd horisontell fleroperationsmaskin från Wele
Det senast tillskottet i produktprogrammet. Wele lanserar ny horisontell fleroperationsmaskin typ HMC, det senast tillskottet i produktprogrammet som består av..
Åsedaföretaget gör sin största investering
Ger färre handpåläggningar och tempon i produktionen.Åsedabaserade FT-produktion AB miljoninvesterar för att möta ökande orderingång. Maskininvesteringen..

Produkter

 
CNC Fräsar  
Märke: Wele; Typ: Portalmaskin typ SB; Beskrivning: Weles portalmaskiner är ett signum för företaget där man bearbetar kan 5 sidor, 5-axlar, hög-hastighet och y-axel på 6m. Tekniken grundar sig på tillverkningsmetoder med hög tillförlitlighet och väl processäkrade. • Den ”lilla” SB-seriens har en helgjuten kolumn med y-axel upp till 1600mm och x-axel till 4000mm. • Med 5-sidig bearbetning och indexerat huvud når kunden i stort sett alla positioner. • M-funktionen växlar huvudet från vertikalt till horisontal bearbetning automatiskt med chip to chip på 120 sek. • Enbart verktygsväxling tar endast 35 sek. • Weles universalhuvud indexeras i såväl C- som A-axeln. • Spindel avstånd från Z-linjär till spindelnos, endast 85mm.
Wele SB 216, 2120x1600*800mm, 22/26kW, Blum ZX, CTS 30bar,load 8.000kg, weigth 22.000kg.
CNC Fräsar  
Märke: Wele vertikal fleroperationsmaskin; Typ: AA & AQ; Beskrivning:
CNC Fräsar  
Märke: Wele vertikal fleroperationsmaskin; Typ: AQ 1465; Beskrivning:
Utrustad med: Spindelmotor uppdaterad fron 11/15 till 15/18,5kW Rulllager block i stället för kulorlager block Kylning genom spindeln med 20 bar pump, inkl filter Verktygsmagasin med 32 st verktyg Olj-och smörjseparator Spåntransportör CE-märkt 4-axel interface, för tilt eller rundbord Transormator 3x380/440V ATS system, luftkylning genm spindeln Vikt 8100kg Inkl. montage, utbildning och frakt
Horisontella Flerop-maskiner  
Märke: Wele; Typ: HMC; Beskrivning:
Wele horisontal fleroperationsmaskin HMC har stort arbetsmått: 750x900mm. Tack vara den gjuten konstruktion med inskavda maskinytor och vikt på 12 ton är HMC:en av det stabilaste maskinerna på marknaden. I priset ingår: installation, linjärskalor, Blum verktygs- och arbetstycksinmätning, kylning genom spindeln(20 bar), Spindel 18,5/22kW. Tveka inte kontakta oss för en offertförfrågan.