Elastolan AB

Beskrivning

Välkommen till Elastolan

Elastolan grundades 1974 och dess direkta föregångare var en av de första företag som började tillverka polyuretanuretangummi i Sverige. Idag sysslar Elastolan även med arbeten i sprayad polyuretan/urea samt stora och små jobb inom vattenskärning.

Elastolan tillverkar kundspecifika industriprodukter i polyuretangummi. Några av våra produkter är valsar, formgods, omsbeläggningar samt lager och hjul. Vulkat polyuretangummi är samlingsnamnet för slitstarka, sega och elastiska material över hela det gummielastiska hårdhetsområdet och intar en särställning.

Den bärande idén för verksamheten är att ha största möjliga mångfald beträffade olika kvalitéer, hårdheter och praktiska tillämpningar samt i kundens tjänst finnas med från idé- och utvecklingsstadiet fram till prototyp och produktion.

Vi jobbar ständigt med utvecklingsarbetet för både användningsområden och tekniska tillämpningar av våra metoder, kvalitéer och efterbearbetning.

Elastolan har både konstruktion och tillverkning under samma tak vilket är en bidragande faktor till vår mångkunnighet inom polyuretangummitillverkning.

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Adress
Elastolan AB
Ängsvägen 1
815 41  Tierp
Uppsala
Sweden
Telefon
0293-120 00
Fax
0293-130 00
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.elastolan.se
Kontaktperson
Robin Nord
Telefon
0293-228 63
Anställda
10 - 30
Omsättning

Specialistområden

Polyuretangummi
Inom polymerkemin, som omfattar alla plaster, alla gummisorter, syntetfibrer och många lim- och färgtyper, finns en stor materialgrupp:

POLYURETANER
Inom polyuretankemin finns ett särfall: polyuretanelastomerer eller -elaster, kort och gott

URETANGUMMI
Inom gummiindustrin intar uretangummi också en särställning. Tillverkningen sker enligt andra kemiska principer och med annan teknisk utrustning än vid konventionell gummitillverkning. Resultatet är fler variationsmöjligheter i kemisk (polymer) uppbyggnad, ett bredare egenskapsspektrum och därmed flera tekniska tillämpningar för användaren än vad som är möjligt med någon annan gummisort.

Denna hemsida handlar om uretangummi, i första hand ett konstruktions- och slitmaterial för konstruktörer och professionella användare.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Plast & Gummi-Bearbetning
Plast & Gummi-Formsprutning
Plast & Gummi-Gjutning
Plast & Gummi-Ingjutning
Plast & Gummi-Prototypstillverkning
Plast & Gummi-Vulkning
Plåtbearbetning-Vattenskärning

Övrigt

Material-Plast

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen