Elmia AB

Elmia AB

Beskrivning

För industrin. Av Industrin.
Elmia Subcontractor är norra Europas ledande mässa för underleverantörer inom den tillverkande industrin och deras kunder - en äkta specialistmässa för produktutveckling och inköp.

Mässan arrangeras på Elmia i Jönköping. Här samlas årligen runt 1200 utställare från 30 länder och cirka 15 000 besökare. Sällan har du chans att på så kort tid träffa så många som är knutna till underleverantörsindustrin!

Att mässan är viktig är uppenbart. Här grundläggs varje år affärer för närmare 18 miljarder kronor!

I år firar Elmia Subcontractor 40 år.


Välkommen 10-13 november 2015!

Adress
Elmia AB
Box 6066
550 06  JÖNKÖPING
Jönköping
Sweden
Telefon
036-15 22 55
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.elmia.se/subcontractor
Kontaktperson
Karla Eklund
Telefon
036-15 22 61
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Event/Seminarier-Mässor

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

På måndag är det premiär för Elmiadalen
Måndagen den 29 juni klockan 09.00 drar Elmiadalen i gång sändningen.Elmiadalen sänds från Elmia i Jönköping den 29–30 juni. Två dagar med ett..
Nya datum för Elmia Produktionsmässor 2022
Den ekonomiska uppgörelsen är också klar.Elmia Produktionsmässor flyttas nu fram till den 10–13 maj 2022. Samtidigt har en ekonomisk överenskommelse slutits mellan..
Elmia Produktionsmässor ställs in
Efter regerings beslut idag gick det inte längre... Elmia meddelar i kväll på deras hemsida att Produktionsmässorna 2020 ställs in. Enligt informationen blir..
Full fart mot Elmia Produktionsmässor
Idag meddelar Elmia att mässprogrammet planeras fortgå enligt plan, trots coronaviruset. Det innebär att Elmia Produktionsmässor närmar sig. En stor nyhet i år är Take a..
Weland och Schunk bland Elmias bästa
Nu har Elmia utsett premiärvinnarna i nyinstiftade Elmia Spark Award, utställare som gjort något alldeles extra av sitt mässdeltagande. Weland, Schunk och Sydved – det är de..
FULLSATT på Robotkonferensen i Jönköping
Många hade tagit tillfället i akt att lära sig mer om trenderna inom tillverkningsindustrin och hur man kan automatisera sin egen verksamhet.På en fullsatt Robotkonferens..
Många konkreta exempel tar plats på årets Robotkonferens den 11-12 september
– Vi har satt samman två dagar som ger maximal nytta för små och medelstora företag, säger Björn Langbeck, industriell expert på Tillväxtverket. Hur ska små och..
11-12 september bjuder Elmia på goda automationsexempel
Besök Robotkonferensen i Jönköping och kom igång med ditt automationsprojekt.Robotkonferensen på Elmia ger dig goda exempel från industrin, blandat med konkreta tips om..
Tydlig generationsklyfta inom svensk tillverkningsindustri
Den äldre generationen menar att unga inte vill arbeta inom industrin. De unga anser att industrin inte erbjuder tillräckligt attraktiva arbetsuppgifter.   Senaste..
Globalt tech-företag vill boosta svensk produktutveckling
Själva idén är vad man kallar simuleringsdriven produktutveckling – från konceptdesign och hela vägen ut i produktionen. Innovation Intelligence är Altairs trademark. Som..
Hur ska små och medelstora företag i Sverige komma i gång med robotiseringen?
Svaret ges på Elmia i Jönköping under Robotkonferensen den 11–12 september. – Vi har satt samman två dagar som ger maximal nytta för små och medelstora..
Nya projektteamet på plats
För ett år sedan befäste Elmia Produktionsmässor sin plats som den viktigaste arenan för produktion inom tillverkande industri. Nu är siktet inställt på fyra dagar i maj 2020 och..
Hon får trainee-platsen som vd på Elmia
Hon har rekryterats genom initiativet Årets unga ledande kvinna. Helén Truong, 28 år, från Jönköping blir under tre månader i vår vd-trainee..
Elmia belönar framgångsrika utställare med nytt pris
Genom det nyinstiftade priset Exhibitor of the year Awards vill Elmia och Fairlink ta mässdeltagandet till nya höjder.   Nu ska de mest framgångsrika och kreativa..
Ny projektledare för Elmia Produktionsmässor
Han har en gedigen industribakgrund och kommer närmast från RISE SWECAST.Markus Börrisson är ny projektledare för fyra av mässorna inom Elmia..
SVMF och Elmia fortsätter samarbetet
Mässan Elmia Verktygsmaskiner har sedan starten 2016 arrangerats tillsammans med branschorganisationen SVMF. Nu förlänger de samarbetsavtalet.Samarbetet stärker det..
Klartecken för Elmias expansion
2021 väntas den nya utställningshallen på 10 000 kvadratmeter stå klar, en satsning om närmare en halv miljard kronor.På torsdagen gav kommunfullmäktige i..
Hon tar över ansvaret för Elmia Subcontractor
Elmia stärker ledningen med en rekrytering från Fordonskomponentgruppen. Elmia Subcontractor fortsätter stärka sin position som norra Europas ledande..
Elmia stärkte positionen som viktig affärsplats
Flera affärer, rekordmånga leads och ett högtryck på mässgolvet tack vare stärkt konjunktur. Så kan Elmia Produktionsmässor 2018 sammanfattas.På Elmia Produktionsmässor..
Affärer i fokus under Elmia Produktionsmässor
Svensk industri går för högtryck och står inför teknikskiften som kommer att förändra hela tillverkningsindustrin. Det var tydligt när Elmia Produktionsmässor bekräftade sin..
Så får du kvinnorna att stanna i industrin
Paneldebatt på Elmia Produktionsmässor. Här har du checklistan!Många kvinnor söker sig till industrin, men väljer att sluta sin anställning efter några..
Framtidens medarbetare inviger Elmia Produktionsmässor
Åttaåriga Rut är nästa generations medarbetare i en bransch som skriker efter ny kompetens. Elmia Produktionsmässor, 15–18 maj, invigs av roboten Pepper och..
Elmia bjuder på ett uppgraderat mässkoncept och toppar med 3D
Sex mässor bygger Industrimässorna i JönköpingNär Elmia den 15-18 maj arrangerar Industrimässorna i Jönköping är det ett kraftigt uppgraderat event som..
Automatiserad produktion viktigaste framtidsfaktorn för svensk industri
Automation och produktion är de områden där kompetenskraven kommer att vara störst i framtidenUtvecklingen inom svensk industri går fort nu. Enligt en ny rapport, Industry..
Mässorna i molnet
15-18 maj samlas Sveriges tunga produktionskompetens från sex branscher inom tillverkningsindustrin 15-18 maj samlas Sveriges tunga produktionskompetens från sex branscher..
Underleverantörers möjligheter i USA
Donald Trump drog USA ur frihandelsavtalet Trans-Pacific Partnership och vill förhandla om Nafta-avtalet. Men för europeiska underleverantörer kan handeln med USA inledningsvis..
Hon blir Elmias nya vd
I mars tillträder Lotta Frenssen som ska utveckla mässbolaget i Jönköping.   Lotta Frenssen, som blir ny vd för Elmia AB i Jönköping, får uppdraget..
Strid ström av besökare på Elmia Subontractor
Det blir inget rekordår men besökarna kom trots snöovädret i Stockholm. Det är sista dagen på Elmia idag och många av utställarna är nöjda med årets mässa trots färre..
Hög internationell klass på Elmia Automation
En internationell touch förgyllde årets Elmia Automation, som var den bästa i mässans historia. Det menar Joacim Lorentsson, ordförande i branschorganisationen SWIRA och säljchef..
Elmia Subcontractor arrangerar samlingsmonter för underleverantörer i Tyskland
Sveriges största industrievent gör gemensam sak med leverantörsindustrin för att stötta företagens internationalisering. I april 2017 är det premiär för samlingsmonter i Elmia..
Uppsägningar på Elmia
Uppsägningarna är ett led i bolagets besparingar för att nå ett bättre resultat. I förra veckan utsågs Lars Kindberg till tillförordnad vd.Det är nu klart att tio..
Elmia varslar
Samtidigt pågår arbetet med att tillsätta en ny vd. Runt 15 anställda beräknas få lämna Elmia AB i Jönköping. Företaget har anmält..
Miljonförluster för Elmia
Mässbolaget Elmia AB redovisar miljonförluster och ser över sina omkostnader. - Det kommer att innebära uppsägningar, säger företagets tillförordnade vd.Elmia AB ser över..
Elmias vd lämnar
Styrelsen i Elmia AB anser att det behövs ett annat ledarskap för att ta bolaget ur dagens situation till nästa nivå som ett av Nordens ledande mässföretag.Elmias styrelse och..
Investeringar för miljoner på Elmias nya succéarena för tillverkningsindustrin
Besökarrekord och affärer på plats. Investeringsplaner för 600 miljoner.Besökarrekord och affärer på plats genomsyrade Elmias arena för svensk..
Även svetsbranschen går in i ny digital tidsålder
Digitaliseringen intar svetsbranschen. Det märks tydligt på Elmia Svets och Fogningsteknik. – Det är inte rocket science, men förenklar oerhört för..
Allt fler företag positiva till automation - lönsamhet och nya affärsmöjligheter är drivande faktorer
Det visade de siffror som Anders Ekdahl, ordförande i tankesmedjan AutomaTHINK och vd för Sinf Svensk Industriförening, visade under första dagen av Elmia Automation. ”Det ser..
Digitalisering är den röda tråden genom de fyra industrimässorna på Elmia
Teknikens snabba utveckling och obegränsade möjligheter är ett primärt tema under de fyra industrimässor som inleddes under tisdagen på Elmia i Jönköping. Därför var det också..
Det ultimata industrimötet har startat
Idag öppnade den - den nya mötesplatsen för industrin. Fyra samverkande industrimässor under samma tak. Stämningen är förväntansfull och Svensk Verkstad rapporterar på plats hela..
Nöjda underleverantörer på Elmia Subcontractor
Nöjda underleverantörer på Elmia Subcontractor Jubileumsår på Elmia Subcontractor och 14 289 besökare, en minskning med 500 jämfört med förra året. Men underleverantörerna verkar..
Flexibilitet formar framtidens inköp
Flexibilitet formar framtidens inköp Flexibilitet i leverantörsleden, outsourcing/insourcing och vilken produktion som kommer att ”flytta hem”. Det var några av de ämnen som diskuterades..
Fyrtio år av affärsmöten - Elmia Subcontractor jubilerar
Fyrtio år av affärsmöten -  Elmia Subcontractor jubilerar Elma Subcontractor har sett den svenska underleverantörsbranschen växa och utvecklas under fyra decennier. I mässhallarna i Jönköping har otaliga..
Stålgigant till Elmia Subcontractor
Stålgigant till Elmia Subcontractor Tata Steel är en av världens största ståltillverkare och har kunder i Norden sedan många år tillbaka. Nu kommer den här stålgiganten..
Nytt samarbetsavtal för Elmia Industrimässor
Nytt samarbetsavtal för Elmia Industrimässor Elmia AB har tecknat avtal med Hydraulik- och Pneumatikföreningen (HPF) om samarbete kring Elmia Automation, Nordens ledande fackmässa för automation inom..
Elmia Subcontractor i samarbete med Hannover Messe
Elmia Subcontractor i samarbete med Hannover Messe Elmia Subcontractor och den tyska underleverantörsmässan Industrial Supply (Hannover Messe) har inlett ett samarbete med syftet att bredda underleverantörernas..
Elmia Subcontractor fyller 40 år
Elmia Subcontractor fyller 40 år I 40 år har Elmia Subcontractor stått värd som marknadsplats för den tillverkande industrin. Fyra decennier av teknisk utveckling, ovärderliga..
Elmia Subcontractor: Positiv stämning med affärer i fokus
Elmia Subcontractor: Positiv stämning med affärer i fokus Elmia Subcontractor 2014 har präglats av en positiv stämning i alla led och mängder av givande möten. Många betydande affärer har gjorts på..
Rysslands biljätte kommer till Elmia ”Vi når framgång med duktiga leverantörer”
Rysslands biljätte kommer till Elmia ”Vi når framgång med duktiga leverantörer” Den ryska biljätten AvtoVAZ är inne i en total förvandling. Den svenske inköpsdirektören Erik Barenthein är en av dem som leder arbetet. På..
Sveriges nya närings- och innovationsminister öppningstalar på Elmia Subcontractor
Sveriges nya närings- och innovationsminister öppningstalar på Elmia Subcontractor Sveriges nya närings- och innovationsminister Mikael Damberg, (S), öppningstalar på Elmia Subcontractor i Jönköping tisdagen den 11 november...
Tesla-team besöker Elmia Subcontractor: ”Vi letar ständigt leverantörer i världsklass”
Tesla-team besöker Elmia Subcontractor: ”Vi letar ständigt leverantörer i världsklass” Ett helt team från amerikanska elbilstillverkaren Tesla Motors kommer till Elmia Subcontractor nästa vecka. – Vi är förmodligen världens just..
Möt industrins framtid. Idag. – Välkommen till Elmia Subcontractor 11-14 november
Möt industrins framtid. Idag. – Välkommen till Elmia Subcontractor 11-14 november Den 11 november öppnar vi portarna till Elmia Subcontractor 2014, mässan som skapar industriell utveckling. Med sina mest innovativa lösningar laddar..
Innovationsguru med världsnyheter – tillbaka på Elmia Subcontractor
Innovationsguru med världsnyheter – tillbaka på Elmia Subcontractor En 3D-printer som kan skriva ut två material samtidigt, bioplast av krabbskal och printning i 4D. Innovationsgurun Dr. Sascha Peters är tillbaka med nya..
InnoDex på Elmia Subcontractor: Innovation, Inspiration, Interaktion
InnoDex på Elmia Subcontractor: Innovation, Inspiration, Interaktion Världsunika produkter, material och konstruktioner. Föreläsningar med toppnamn inom design och utveckling. Den senaste tekniken. Experter med handfasta..
Möten för 1 miljard EURO – Elmia Subcontractors matchmaking 10 år
Möten för 1 miljard EURO – Elmia Subcontractors matchmaking 10 år 1 500 företag från 34 länder matchas i 10 350 möten. Lägg därtill drygt 3 800 spontana möten och du har Subcontractor Connect...
Elmia Subcontractor lockar världsnamn
Elmia Subcontractor lockar världsnamn Huvudtalarna på Additive Manufacturing – State of the Industry, Elmia Subcontractors konferens om additiv tillverkning, är bokade. Några av..
Världens största inom 3D-printning till Elmia Subcontractor
Världens största inom 3D-printning till Elmia Subcontractor Terry Wohlers, världens främsta auktoritet inom 3D-printning och additiv tillverkning, kommer till Elmia Subcontractor i november. Han blir öppningstalare på..
Nyheter från Elmia Automation
Nyheter från Elmia Automation   ..
Elmia Subcontractor utvecklar branschen – mässkontakt blir internationellt EU-projekt
Elmia Subcontractor utvecklar branschen – mässkontakt blir internationellt EU-projekt Elmia Subcontractor utvecklar branschen – mässkontakt blir internationellt EU-projekt Sverige ska tillsammans med Tyskland och flera andra länder ta..
Teknik som skapar värde förändrar allt
Teknik som skapar värde förändrar allt ..
Robotiserad automation för träbearbetande industrier - Automatisk nytta i möbelriket
Robotiserad automation för träbearbetande industrier - Automatisk nytta i möbelriket Evert Johansson AB finns mitt i Sveriges möbelcentrum, Tibro. Det gör att vardagen kretsar mycket kring lösningar för träbearbetning och..
Utbildningen du inte har råd att avstå: Effektiv förhandling
Utbildningen du inte har råd att avstå: Effektiv förhandling En stor del av en framgångsrik verksamhet är förhandling och på Elmia läggs årligen grunden till affärer för miljardbelopp. Som ett..
Teknikkongress på Elmia i Jönköping
Teknikkongress på Elmia i Jönköping Välkommen till Forum för Drivkraft - Automation för svensk konkurrenskraft! Måndagen den 5 maj arrangerar Hydraulik och Pneumatikföreningen HPF en..
Svensk produktion i världsklass
Svensk produktion i världsklass Eva Wigren på Teknikföretagen är en av talarna på den återkommande teknikkongressen ”Forum för drivkraft”, som anordnas i..
Automation nyttigt för Europa
Automation nyttigt för Europa Automation får Europa att röra på sig I oktober samlades 1056 utställare och 36 967 besökare från över hundra..
Positivt Elmia Subcontractor
  ..
Giganter letar leverantörer på Elmia Subcontractor
Giganter letar leverantörer på Elmia Subcontractor Mercedes-Benz, Bombardier och Magna Steyr letar leverantörer på Elmia Subcontractor De tre tyska storföretagen kommer till Elmia Subcontractor som en del..
Framtidens industri i fokus på Elmia Subcontractor
Framtidens industri i fokus på Elmia Subcontractor Industrins framtid. Idag. – Pressinbjudan med utökat program Industrins skarpaste expertis. Kunskap, utveckling, innovation och en växande optimism..
SWIRAs robotkonferens - stort intresse för automation
SWIRAs robotkonferens - stort intresse för automation Rivstart för nya robotkonferensen på Elmia Premiären av SWIRAs robotkonferens på Elmia lockar över 170 deltagare från automations- och..
Äventyrare inviger Subcontractor InnoDex
Äventyrare inviger Subcontractor InnoDex Renata Chlumska inviger Subcontractor InnoDex Äventyraren Renata Chlumska invigningstalar på Elmia Subcontractors nya kunskaps- och innovationsarena..
Hållbar produktion på Elmia
Datum 2013-10-30 ..
Framtiden i fokus på årets Elmia Subcontractor
Framtiden i fokus på årets Elmia Subcontractor Industrins framtid. Idag. – Välkommen till Elmia Subcontractor Industrins skarpaste expertis. Kunskap, utveckling, innovation och en växande optimism..
Känd bildesigner till "Subcontractors-inspirationsarena"
Känd bildesigner till "Subcontractors-inspirationsarena" Svenska bildesignern Pontus Fontaeus kommer till Elmia Subcontractor och nya inspirationsarenan Subcontractor InnoDex. På scenen berättar han om..
Lättvikt lockar industrins tungviktare
Lättvikt lockar industrins tungviktare Industrins unika storsatsning på lättvikt visas på Elmia Subcontractor 35 underleverantörer, Volvo Car Group, FKG, Innovatum och akademier..
Innovationsguru med världsnyheter till Elmia Subcontractor
Innovationsguru med världsnyheter till Elmia Subcontractor Ett av världens tyngsta namn på material- och teknologiområdet, Dr. Sascha Peters, kommer till Elmia Subcontractor. På nya innovationsarenan Subcontractor..
Res till framtiden med Elmia Subcon.
Res till framtiden med Elmia Subcon. InnoDex på Elmia Subcontractor – unik satsning för innovation och produktutveckling Världsunika produkter, material och konstruktioner...
Elmia-mässa fullbokad ett år innan den arrangeras
Elmia-mässa fullbokad ett år innan den arrangeras Om knappt ett år arrangeras Elmia Svets och Fogningsteknik igen. Redan nu är mässan i det närmsta fullbokad. – Det här är bästa..
Elmia-mässa fullbokad ett år innan den arrangeras
Om knappt ett år arrangeras Elmia Svets och Fogningsteknik igen. Redan nu är mässan i det närmsta fullbokad. – Det här är bästa..
Skogsentreprenör uppfinner hjulet igen
Skogsentreprenör uppfinner hjulet igen Christer Lennartsson har uppfunnit hjulet igen. Det perfekta, får man kanske tillägga. Hans nya drivare ”The Beauty”, en kombinerad skördare och..
Underleverantörer i enkät om framtiden: Ger försiktig ”tummen upp”
Många svenska underleverantörer tycker sig se en ljusare framtid. Det visar Elmia Subcontractors lägeskoll med de utställande företagen. Dessutom visar..
Rekordstort intresse för Elmia Svets och Fogningsteknik 2014 – drygt 70 procent av mässytan redan bokad
Med ett drygt år kvar till mässan är intresset för Elmia Svets och Fogningsteknik redan mycket stort. Drygt 70 procent av monterytan är bokad och..
Lyckat samarbete mellan Elmia Automation och Robotdalen fortsätter
Mässan Elmia Automations långsiktiga samarbete med Robotdalen fortsätter genom matchmaking-arrangemanget Productivity Connect i Eskilstuna i april. Då..
Möt industrin på riktigt– på Elmia Subcontractor
6–9 november samlas återigen den svenska industrin på Elmia i Jönköping. Då slår portarna upp till årets Elmia..
Succémässor återkommer till Elmia - Elmia Automation och Elmia Svets och Fogningsteknik tillbaka 2014
Branschernas, besökarnas och utställarnas önskemål är uppfyllda. Vårens mässor blev en succé och nu är det klart att Elmia..
Äntligen en renodlad branschmässa för svetsning
– Mässan rönte direkt ett enormt intresse och blev fullbokad direkt. Det säger Lina Kåvestam, mässgeneral även för Svets och..
Elmia Automation ett mini-Automatica
Elmia Automation ett mini-Automatica Nu har vi tagit första steget mot något som kan bli riktigt bra! Lina Kåvestam, projektledare för Elmia Automation är nöjd med den nya form..
”Elmia Automation – en riktigt, riktigt bra mässa”
– En jättebra mässa. Rikigt, riktigt bra! – En helt annan nivå än tidigare! – Helt rätt form! Ja, omdömena om Elmia Automation..
Tack för en väl genomförd mässa!
Elmia Automation är avslutad och vi kan se tillbaka på fyra intensiva mässdagar. Vi hoppas att mässdeltagandet har utfallit till belåtenhet och att ni..
Stor framgång för Elmia Automation– unik automationsmässa visar vägen
De ledande företagen inom industriell automation på plats, robotar i drift, fokus på smarta lösningar för effektiv produktion, hög..
Över 50 robotar igång samtidigt
Över 50 robotar igång samtidigt Aldrig tidigare har en industrimässa i Sverige haft över 50 robotar i drift samlade på en och samma plats. Rekordet har satts under Elmias tre parallella..
AutomaThink: ökad automation – annars riskerar svensk industri att självdö
Svensk industri står inför ett vägskäl; antingen väljer vi att utvecklas till ett av de mest högteknologiska länderna i världen –..
Klar trend: Automation + IT!
– Den tydligaste trenden som jag ser idag inom automationsbranschen är den allt tydligare sammanlänkningen med IT. Det säger Håkan Brandt, VD..
SAG växer – tack vare tydligheten!
Svenska Automationsgruppen (SAG) växer snabbt i antal – men också i betydelse. Anledningen stavas tydlighet. – Vi är idag 116 medlemsföretag, en..
Segern i Yrkes-SM öppnade dörrar!
Den spännande semifinalen i Yrkes-SM i Mekatronik och Industrielektriker avgörs på mässgolvet under Elmia Automation 8-11 maj i Jönköping. Mitt..
Bosch Rexroth storsatsar på Elmia Automation!
Den världsledande leverantören av industriell automation och mobilhydraulik Bosch Rexroth satsar stort på sin medverkan på årets Elmia..
Robotar gör det omöjliga möjligt
Att utföra kvalificerat svetsarbete i tunnelrör som mäter 1,5 meter i diameter är inte bara svårt - det är snudd på omöjligt. Om man..
Speed dating för företag – premiär för nya matchmakingen Productivity Connect
Elmia öppnar nu nya dörrar för att underlätta för tillverkningsindustrin att stärka sin konkurrrenskraft genom ökad produktivitet. Matchmaking..
Elmia och iAutomation inleder strategiskt och långsiktigt samarbete med Robotdalen
Två av marknadens mest innovativa aktörer i arbetet för ökad automatisering i svensk tillverkningsindustri inleder samarbete. Robotdalen och iAutomation..
iAutomation till Elmia
- Svenska Automationsgruppen, SAG och Elmia tecknar långsiktigt samarbetsavtal Alliansen Svenska Automationsgruppen, SAG och Elmia har i dag tecknat ett avtal om ett nytt..
Underleverantörernas identitet skapad på Elmia
Mässarrangören Elmia firar 50 år – men fokus ligger på framtiden och fortsatt utveckling. Det säger vd Hans Standár med anledning av att..
Business as usual på Elmia Subcontractor
Business as usual på Elmia Subcontractor Den blir större i år. Trots att Elmia Subcontractor brukar utnyttja varenda kvadratmeter av mässanläggningen i Jönköping, lyckas Jonas Ekeroth och hans team, tack vare att Elmia..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen