FKG - Fordonskomponentgruppen AB

Beskrivning

FKG, Fordonskomponentgruppen, är branschorganisationen för de Skandinaviska underleverantörerna till fordonsindustrin. I över 25 år har vi hjälpt våra idag drygt 370 medlemsföretag att utvecklas som leverantörer genom att aktivt arbeta som branschens språkrör gentemot industri, politiker, myndigheter och media. Vi jobbar också med att skapa mötesplatser, stärka relationer och möjligheter till tillväxt.

FKG är medlem av Clepa, den europeiska leverantörsorganisationen och använder detta nätverk för att odla kontakter och stärka leverantörernas ställning. Juridiskt sett är vi en ideell förening, som i sin tur äger ett aktiebolag där all verksamhet sker. Föreningsstämman utser styrelse i såväl förening som aktiebolag. Som i alla föreningar regleras verksamhet och medlemskap av föreningens stadgar.

Hos FKG får du hjälp med allt från juridik och analyser till att finna en partner för din verksamhet

Styrelse
Styrelseordförande i FKG är Per-Ewe Wendel, tidigare CEO Plastal Group
Telefon: 0706-34 67 63
E-post: pwendel@live.se

Styrelseledamöter är:
Christina Holgerson, VBG Group AB
Christer Cedervall, SKF AB
Jeanette Johansson, Consat AB
Hans-Jörgen Mörland, Kongsberg AS
Bert Andersson, ÅF Technology
Roger Berggren, Leax Group
Dan Persson, Autoliv Sverige
Adjungerad
Heikki Karsimus, Teknikföretagen Finland

Suppleant
Esko Hakamäki, Ruukki Oy

Samarbeten
FKG samarbetar hela tiden med olika föreningar, myndigheter och företag – allt för att skapa nytta för medlemmarna. Våra fem största samarbetspartners är R.E.C AB, Sveriges Bildelsgrossisters Förening SBF, Teknikföretagen i Finland, Norsk industri Norpart samt den stora europeiska leverantörsorganisationen Clepa.

Adress
FKG - Fordonskomponentgruppen AB
Lindholmspiren 3
417 56  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031 711 8901
Fax
031 711 8904
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.fkg.se
Kontaktperson
Fredrik Sidahl
Telefon
+46 (0)31 711 8901
Anställda
1 - 4
Omsättning

Kunder

Fordonsindustrin
Svensk fordonsindustri är en mycket viktig del av svenskt näringsliv. Den genererar en halv miljon arbetstillfällen varav cirka 110 000 är direkt sysselsatta. 71 000 av dem hittar vi i leverantörsleden vilket utgör nästan 30% av Sveriges verkstadsindustri.

Totalt beräknar man att den svenska fordonsindustrins export är värd 180 miljarder vilket motsvarar 12% av Sveriges totala export. Sett internationellt är Sverige också ett unikt land, som trots sin blygsamma storlek har tre fordonstillverkare som på många sätt är ledande, både inom tillverkning och utveckling – Scania, Volvo Lastvagnar och Volvo Personvagnar.

Drygt 350 underleverantörer inom fordonsindustrin representeras av den skandinaviska branschorganisationen FKG – Fordonskomponentgruppen.

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Paradigmskiften inom fordon och transport får stora konsekvenser på alla plan
På Stora Leverantörsdagen sätter Fordonskomponentgruppen blixtbelysning på scenarion för industriell omställning och behovet av samverkan för att skapa..
FKG och BIL Sweden agerar tillsammans för svensk automotivesindustri
FKG har tillsammans med BIL Sweden haft ett första dialogmöte med inbjudna riksdagsledamöter kring fordonsindustriella frågor samt svensk industri- och näringslivspolitik.Ny..
Fortsatt bra fart i leverantörsindustrin
Men tron på framtiden har avtagit något under de senaste tre åren. Detta enligt den senaste branschbarometern Vägvisaren i FKG:s regi.– Det är bra fart ute hos..
Ny Bella till Fordonskomponentgruppen
Hon tar över efter Gabriella Banehag som går vidare till Elmia Subcontractor.I januari började Gabriella Virdarson som koordinator på Fordonskomponentgruppen, FKG. Hon..
Fordonsindustrin lägger fram ”kravlista” för framtida regeringsbildare
I en debattartikel i Göteborgs-Posten efterfrågar branschorganisationen Fordonskomponentgruppen satsningar på svensk high tech-industri för att stärka konkurrenskraften.– Vad..
Oro för svenska underleverantörer när elbilsmarknaden växer
Den pågående omställningen till elbilar utgör ett hot för vissa underleverantörer, samtidigt som den öppnar för nya produkter och möjligheter. Många svenska..
70 procent av underleverantörerna har ökat omsättningen
Dock måste varje leverantör vara beredd på de kommande förändringarna inom fordonstillverkningen, menar FKGs vd Fredrik Sidahl, som listar några strategiska åtgärder.Det..
Fullt hus på Stora Leverantörsdagen i Göteborg
Fullt hus på Stora Leverantörsdagen i Göteborg Toppnamn gästade FKG:s - Fordonskomponentgruppen - Stora Leverantörsdagen som drog fullt hus på Lindholmen Conference Centre i Göteborg den 15 oktober...
Tillväxtverkets leverantörsprogram för ökad internationalisering av mindre företag
Tillväxtverkets leverantörsprogram för ökad internationalisering av mindre företag En ökad internationalisering av svenska små- och medelstora företag, SME, som är leverantörer till de svenska storföretagen, är en viktig del..
Det strategiska fordonsforskningsprogrammet, FFI, är en förebild för framtida FoU-satsningar
Det strategiska fordonsforskningsprogrammet, FFI, är en förebild för framtida FoU-satsningar Innovation är det nya svarta i den våg av nyindustrialisering som drar fram över västvärlden. Det är genom innovation som vi ska skapa framtida och..
FKG "Stora fördelar för kunder som samarbetar tidigt och nära med leverantörerna"
FKG "Stora fördelar för kunder som samarbetar tidigt och nära med leverantörerna" På IAA exemplifierar många svenska leverantörer, däribland Trelleborg Sealing Profiles, sin förmåga att nära och transparent samarbeta..
Kostnadseffektivitet och hög produktivitet bakom framgången för Skandinaviens största formblåsare
Kostnadseffektivitet och hög produktivitet bakom framgången för Skandinaviens största formblåsare Svenska leverantörsföretag kännetecknas av hög automationsgrad och välutvecklade, intelligenta industriprocesser. Det innebär hög..
Svensk innovationskraft bakom nytt koncept för produktutveckling
Svensk innovationskraft bakom nytt koncept för produktutveckling Det svenska lättviktsprojektet SåNätt är ett intressant exempel på nya former för samverkan och innovationskraft mellan leverantörer,..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen