Ford Motor Company AB

Beskrivning

Som aktör på den globala marknaden är det viktigt för oss att ha normer som både vi – och andra – kan mäta oss mot.

Vi kallar dem ”vår vision”, ”vår affärsidé” och ”våra värderingar”.

Vår vision: Att bli världens ledande leverantör av bilprodukter – och av service.

Vår affärsidé: Vi är en stor, global familj med ett stolt arv, som med passionerat engagemang arbetar för att erbjuda enastående produkter och service.

Våra värderingar: Vi gör det rätta för våra medarbetare, för miljön och för samhället, och framför allt för våra kunder.

Adress
Ford Motor Company AB
Rävebergsvägen
405 31  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-707 10 10
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ford.se
Kontaktperson
Ola Norberg
Telefon
031-325 17 79
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

PLAY: Ford använder drönare för höghöjdsinspektion i fabriken
Utöver säkerhetsaspekten innebär drönaren en tidbesparing från tidigare 12 timmar till 12 minuters inspektionstidTänk om en besvärlig men nödvändig..
Historisk milstolpe för Ford Mustang – 10 miljoner tillverkade
Ford har nått en historisk milstolpe med sin Ford Mustang. Den omåttligt populära modellen har nu tillverkats i 10 miljoner exemplar. Den 8 augusti rullade den historiska bilen,..
Ford lanserar unik teknik för att undvika potthål
Potthål gör inte bara bilresan obekväm. De kraftiga stötarna kan också orskaka skador på din bil. Nu lanserar Ford en helt ny teknik.   Vintern sliter hårt på..
Den mest innovativa, dynamiska och spännande Forden någonsin”
Fullpackad med avancerad förarassistansteknik och godbitar som automatisk parkering, wifi och trådlös mobilladdning. Ford Focus är Fords mest sålda modell i Sverige,..
Han är först i Skandinavien med nya superbilen Ford GT
I april 2016 ansökte över 6 500 bilentusiaster världen över om att få köpa superbilen. I veckan var det dags för en lycklig man att få ta emot nycklarna till Skandinaviens första..
PLAY: Bakfyllekostymen från Ford
Att köra rattfull är för de allra flesta helt oacceptabelt, men att köra bakfull betraktas ofta som mer okej. Med hjälp av en specialdesignad bakfyllekostym vill Ford få förare..
PLAY: ”Robutt” från Kuka är Fords nya testrumpa
Som sagt, monotona jobb får robotar gärna ta över. Robutts jobb är att provsitta bilsäten 25.000 gånger, se filmen.För att säkerställa kvaliteten på Fords..
Ford en av världens mest attraktiva arbetsgivare
Den världsledande Employer Branding-organisationen Universum rankar Ford som en av världens mest attraktiva arbetsgivare. Bland blivande ingenjörer klättrar Ford till tolfte..
Ford vill tillverka bilar av bambu
Bambu är starkt, flexibelt och framförallt förnybart, vilket är en viktig del inom Fords strävan efter reducerad miljöpåverkan i sin produktion.Ford har under de senaste..
7 av 10 unga svenskar ser fram emot självkörande bilar
Flest skeptiker till de förarlösa bilarna finns bland de över 61 år. Många unga svenskar är positiva till självkörande bilar, visar en ny undersökning..
Röststyrning i bilar - so yesterday
Nu utvecklar Ford empatiska bilar som ska kunna muntra upp dig eller ge dig goda råd. – Vi är på god väg att utveckla en empatisk bil som kan muntra upp dig..
Swajpa höger för dina drömmars blinddejt i en Ford Mustang
I Storbritannien har Ford och dejting-appen Tinder matchat ihop singlar för en blinddejt i ikoniska sportbilen Ford Mustang. Se hur det gick.Paren kopplades ihop efter att de..
Snabbaste Forden någonsin kommer till Sverige
Nu står det klart att superbilen Ford GT är den snabbaste serieproducerade Ford-bilen någonsin. Bilen uppmätte 347 km/h på kanadensiska Calabogie Motorsports Park. Ford GT gästar..
Ford lanserar ny teknik för smidigare kartnavigering – från Smartphone till pekskärm
Den nya tekniken gör det smidigt för förare att koppla appar, för exempelvis kartnavigering, via en telefon direkt till fordonets pekskärm. 2018 lanseras ny teknik till SYNC 3..
Undvik släktingarnas tjat under julhelgen med hjälp av ljudreducerande teknologi
I en undersökning gjord av Ford konstateras det att släktträffar under julen kan upplevas som stressande. Ford har dock en teori som kan lösa problemet, där ljudreducerande..
Fords nya väderfabrik garanterar en vit jul
I det nya testcentret i Köln, kan företaget till och med simulera en altitud på 5 200 meter som slår Mont Blanc, Västeuropas högsta berg. Titta in i..
ABB-roboten YuMi stod för underhållningen i Ford-fabriken
DJ Yumi spelade plattor med erkända DJ Yoda. Ford är en av de första biltillverkarna som satsar på ett nära samarbete mellan människor och robotar vid monteringsbanden. De kallas..
Det går troll i Fordfabriken
Fordanställda som placerar ut felaktiga komponenter på sina löpande band, som inkompletta rattar eller defekta motorkomponenter. Men det handlar inte om sabotage utan är tvärtom..
97-årige Lennart är världens äldsta Mustang-ägare
97-årige Lennart Ribring köpte i höst en ny Ford Mustang GT Fastback av Upplands Motor i Stockholm. Lennart blir därmed den äldsta Mustang-ägaren i världen att köpa Fords..
Kolfiberbyggda Superforden testas i vindtunnel
Kolfiberbyggda superbilen Ford GT förväntas vara ute på marknaden under slutet av 2016. Vid utvecklingen av modellen används en vindtunnel för att optimera bilens funktionella..
Nya Superforden till Sverige
Tilldelningen av kolfiberbyggda superbilen Ford GT är nu färdig och hela fyra bilar kommer skickas till Sverige. Ford Performance meddelar samtidigt att de förlänger..
Ford ska lansera rattlösa bilar senast 2021
Ford avslöjar nu planer på att inom fem år ha helt förarlösa bilar kommersiellt tillgängliga i stor skala. Bilarna kommer varken ha ratt eller pedaler. För att göra det möjligt..
Människor och robotar jobbar hand i hand – Ford lanserar ”Industry 4.0 Automation”
Ford är en av de första biltillverkarna som satsar på ett nära samarbete mellan människor och robotar vid tillverkningsfabrikernas monteringsband. Robotarna använder..
Amerikanska fotbollsspelare och petita kvinnor – så hittar Ford rätt storlek
1000 frivilliga testsittare från över 20 länder har hjälpt Ford i ett projekt som pågått i över två och ett halvt år.Ford har tagit hjälp av över 1000 testsittare i..
Chefsingenjören som hyllas vid Autocar Awards
– Jag får min energi från vårt tighta team. Vi har ett gäng helt galna killar och tjejer som gör allt för uppnå våra höga målsättningar, säger Tyrone Johnson. Ford Focus RS fick..
Ford satsar på tystare bilkupéer med patenterad vindtunnel
Att köra bil i en lugn och tyst miljö har blivit allt viktigare för många bilförare. Till sin hjälp har Ford tagit patent på en mobil vindtunnel som kan producera en..
Ford GT först med kolfiberhjul
Nya Ford GT blir först i branschen med att erbjuda nästa generations kolfiberhjul, något som lockar många kunder. Sedan modellsläppet i början av maj har Ford fått..
Ford ska bli världsledande inom bilindustrin och mobilitet
Miljardsatsar i mjukvaruföretag. Det redan etablerade samarbetet mellan Ford och San Francisco-baserade mjukvaruföretaget Pivotal utökas nu då Ford går in och..
Ford ritar om kartan för dieslar
Nu presenterar Ford sin nya tvåliters dieselmotor EcoBlue, den första i en ny rad av avancerade dieselmotorer från Ford som levererar oöverträffad bränsleekonomi, prestanda och..
Världens mest etiska biltillverkare
Den anrika biltillverkaren placerar sig för sjunde året i rad på den åtråvärda listan över företag som begär etisk praxis, främjar företagsmedborgarskap och utövar etiskt..
En självkörande Ford Fusion har klarat att köra i totalmörker på Fords testanläggning i Arizona i USA
Nu har en självkörande Ford Fusion klarat att köra runt på Fords testanläggning i totalt mörker, med hjälp av LiDAR-teknologi. Det betyder att bilen kan läsa av omgivningen även..
Ford överst bland världens gröna varumärken
Ford överst bland världens gröna varumärken Ford får platsen som nummer ett på Interbrands årliga lista "50 Best Global Green Brands" – världens femtio främsta gröna..
Ford presenterar den helt nya, smarta och rymliga Edge, Fords mest avancerade SUV som ska säljas i hela Europa 2015
Ford presenterar den helt nya, smarta och rymliga Edge, Fords mest avancerade SUV som ska säljas i hela Europa 2015 Ford presenterar helt nya Edge och bekräftar att den karismatiska, rymliga och smarta SUV:en kommer till Europa nästa år Den tekniskt avancerade..
ROBOT HJÄLPER FORDS TEKNIKER MED ”DEN RÄTTA KÄNSLAN”
Känslan av beröring är något mycket personligt och komplext – och därför svår att mäta. De som formger fordonsinteriörer har fått förlita sig på feedback från kunderna för att..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen