Högskolan i Gävle

Beskrivning

Utbildning och forskning i naturskönt campus
Högskolan i Gävle har cirka 15 000 studenter och erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och påbyggnadsutbildningar. 500 kurser finns inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik.

Forskningsprofiler
Byggd miljö och Hälsofrämjande arbetsliv är Högskolans övergripande forskningsprofiler. Viktiga delar inom denna är Samhällsbyggnad, med inriktning mot hållbar byggd miljö, samt Belastningsskador, med syfte att förebygga arbetsrelaterade skador. Högskolan erhöll 2010 rätt att bedriva egen forskarutbildning inom profilområdet Byggd Miljö och 2012 erhöll Hälsofrämjande arbetsliv också den rätten.

Högskolan har ansökt om rätt att bedriva egen forskarutbildning inom tekniskt och humanistisk-samhällsvetenskapligt vetenskapsområde.

Adress
Högskolan i Gävle
801 76  Gävle
Gävleborg
Sweden
Telefon
026-64 85 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.hig.se
Kontaktperson
Per Blomqvist
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Så halverade Fagersta Stainless sjukskrivningarna
Avdelningen hade i flera år dragits med stora lönsamhetsproblem, hög sjukfrånvaro och dålig kvalitet.På Fagersta Stainless hade man beslutat sig för att satsa på..
Hälsosatsningar ökade Scanias produktion
Lean måste kopplas till hälsa och vad människor behöver för att arbetet ska kännas meningsfullt, menar lean-forskaren Bengt Halling.För att lyckas måste vi först..
Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
Under sommarlovets första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborg sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Ingenjörstrainee anordnas av Teknikerjakten..
Unik testrigg för kvalitetsstål invigs på Högskolan i Gävle
Ett trettiotal metallföretag ligger bakom den unika testriggen som ska vara en resurs för stora, små- och medelstora företag.- Den här testriggen är helt unik och..
Paradoxen om avslöjande vid utbyte av idéer
Paradoxen handlar om att för att lyckas med öppen innovation så måste man dela med sig och därmed avslöja sin idé, som då riskerar att bli stulen, säger Ioana Stefan, forskare i..
Gävle får forskarutbildning i industriell ekonomi och i elektroteknik
En statushöjning för hela lärosätet.- Detta är en mycket viktig pusselbit i ett större strategiskt arbete för vår utveckling framåt, säger Magnus..
Robotisering och allt-i-ett-paket vinner
Om man automatiserar och lägger till idén med ett allt-i-ett-paket kan man sänka sina kostnader och investeringarna skulle betala sig på en relativt kort tid, säger Chris..
Får 20 miljoner för att utveckla och förnya regionens industriföretag
Målet är att i samproduktion med industriföretagen utveckla spetskunskaper och industriella tillämpningar för framtiden.Forskningscentret CLIP vid Högskolan i Gävle..
Industrin flyttar hem produktionen till Sverige
Kraven på snabba leveranser, ansvar för miljön samt hög kompetens hos de anställda har gjort Sverige hett igen.- Nu gäller det att vi förstår att vi har en..
Industrin flyttar hem produktionen till Sverige
Kraven på snabba leveranser, ansvar för miljön samt hög kompetens hos de anställda har gjort Sverige hett igen.- Nu gäller det att vi förstår att vi har en..
Allf fler vill bli högskoleingenjör
Vid Högskolan i Gävle har de förstahandssökande till höstens högskoleingenjörsutbildningar ökat med 32 procent. - Vårt län behöver så väl sina..
Kundernas krav flyttar hem produktion igen
Produktion långt borta är svårt att kombinera med kunder som kräver sin vara direkt och dessutom unikt anpassad just till dem, säger Per Hilletofth, professor vid Högskolan i..
Bli ingenjör även om du saknar behörighet
Högskoleingenjören är het på marknaden. Nu öppnas möjligheten att läsa Tekniskt basår på hemmaplan, en ettårig utbildning som ger reserverad plats på någon av Högskolans i Gävles..
Sommarjobbet: Ingenjörstrainee på Högskolan i Gävle
Sommarlovet 2016 erbjuder Högskolan i samarbete med Teknikerjakten sommarjobb som ingenjörstrainee. Syftet är att väcka intresse för eknikutbildningar och visa möjligheterna med..
Högskolan i Gävle bevisar: tjejer kör mer ekonomiskt
Högskolan i Gävle bevisar: tjejer kör mer ekonomiskt Mikaela Larsson körde maskiningenjörernas Reborn till nytt Sverigerekord i Shell Eco-marathon, tävlingen som går ut på att utveckla och köra ett..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen