Kemppi Sverige AB

Kemppi Sverige AB

Beskrivning

Kemppi- Vägvisare inom svetsteknologi. Kemppi är en världsledande tillverkare av bågsvetsningsutrustning och tillhandahåller lösningar för högproduktiv svetsning. Kemppi Group - Fakta och siffror: Total omsättning 120 miljoner euros per år Fabriker: två i Lahti-regionen, Finland och en i Chennai, Indien Egna kontor i 15 länder och export till 70 olika länder Ca 630 anställda Kemppi Oy är ett dotterbolag till Kemppi Group Oy.


Företaget förlitar sig fortfarande på de värden, som har styrt verksamheten från början: Företagsamhet och en tro på den egna förmågan ligger som grund för Kemppis framgång. Det har skapat förutsättningarna för det mod och risktagande som krävs i nya marknadssituationer.


Innovativiteten, nyfikenheten och fördomsfriheten i Kemppis verksamhet leder till ett kontinuerligt sökande efter nya utmaningar. Uppfinningsrikedom är att våga se saker ur nya perspektiv. Man skall inte vara rädd för att göra fel utan istället lära sig av sina misstag. Ärlighet är en naturlig sak för Kemppare. Du måste vara ärlig mot dig själv för att kunna vara ärlig mot andra. Ärlighet och pålitlighet går hand i hand – hos Kemppi håller man vad man lovar. Att respektera en individ innebär även att respektera olikheter. Bra beslut kan uppnås, när man lyssnar på och observerar olika åsikter. När vi accepterar andra och förstår deras motiv, är det lättare att samarbeta i en internationell affärsmiljö.


Under sin över sextioåriga historia har företaget bidragit med många innovationer till marknaden och fungerat som vägvisare både inom svetsteknologi och som utvecklare av produktiva svetslösningar. Även i framtiden kommer Kemppi att satsa på kontinuerlig forskning och produktutveckling, där man förutom på teknisk kvalitet även satsar på användbarhet och formgivning. Enligt sitt produktlöfte Arc Under Control kommer Kemppi även i fortsättningen att ha ljusbågen under kontroll och att erbjuda sina kunder ännu bättre helhetslösningar.


Kemppis världsomspännande affärsverksamhet leds från huvudkontoret i Lahtis, Finland. Förutom administration och försäljning finns i Okeroinen i Lahtis även en forsknings- och produktutvecklingsavdelning samt en modern produktionsenhet inklusive företagets nya elektronikfabrik som öppnades 2009. Kemppis organisation, med sammanlagt 630 säkrar en kontinuerlig produkttillgång och kvalitet samt en fungerande kundservice. Kemppi vill med egna kvalitetsprodukter och tjänster kunna garantera, att man kan glädjas över svetsarbetet både under arbetets gång och när man tittar på resultatet. Det är vad vårt kundlöfte The Joy of Welding står för.


Viktiga händelser under årens lopp 2010 Kemppi DataStore-konceptet har tilldelats priset Quality Innovation of the Year 2010, överlämnad av Finlands president Tarja Halonen. 2009 Kemppis FitWeld 300 och SuperSnake tilldelades hedersomnämnanden från den internationella tävlingsjuryn för designpriset red dot. 2006 Kemppis MinarcMig 180 Adaptive tilldelades det internationella red dot-priset inom industridesign. 2005 Jouko Kemppi, Kemppi Oy:s styrelseordförande valdes till årets affärsman i Finland 2005. 2004 Europas atomforskningsorganisation Cern beställde 200 specialströmkällor från Kempower till en ny LHC-partikelaccelerator. 2001 Kemppi fick ISO 14001 miljöce

Adress
Kemppi Sverige AB
Kung Hans väg 3
192 68  Sollentuna
Stockholm
Sweden
Telefon
08-590 783 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.kemppi.com/sv/
Kontaktperson
Ola Runnerstam
Telefon
Anställda
5 - 9
Omsättning
60,000

Specialistområden

MIG/MAG-svetsning, TIG-svetsning, MMA-svetsning, Svetsautomatisering, Svetshjälmar, Svetstillbehör, Svetsutbildning

Kunder

Det högteknologiska företaget Outotec har infört Kemppis ArcQuality system för kvalitetskontroll av svetsarbeten vid sin verkstad i Turula. Outotec planerar även att utvidga användningen av ArcQuality till övriga verksamheter. Platschefen Ilkka Hiltunen betonar att kvalitetskontrollen vid svetsning är en av de viktigare aktiviteterna i verkstadsarbetet.”Det är lättare att förbättra kvaliteten eftersom produktionen ligger i ens egna händer. ArcQuality är ett toppmodernt sätt att utföra kvalitetskontroll,” lovordar Hiltunen. Chefen för produktionsutvecklingen Kari Koistinen påpekar att kvalitet och produktivitet går hand i hand. Enligt Koistinen uppnås hög svetskvalitet genom att man säkerställer att företagets rutiner för kvalitetskontroll är i toppklass. ”Tillverkaren måste ge kunden den kvalitet som utlovats och det måste dessutom - på ett konkret sätt - kunna bevisas för denne liksom för den organisation som bedömer kvaliteten.”

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Andra tjänster-Konsultering
Plåtbearbetande Maskiner-Svetsutrustning

Övrigt

Industri-Industrimaskiner

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Nyhet - Kemppi Alfa och Beta e-serie svetshjälmar och andningsskydd
Kemppi stärker sitt sortiment av säkerhetsprodukter för svetsning med nya Alfa och Beta e-serie svetshjälmar och andningsskydd.De nya modellerna är certifierade enligt de..
Framtidens svetsning är här
Kemppi X8 MIG Welders mest kraftfulla strömkällor, nya X8 Power Source 600 och flerspänningsversionen (600 MV) ger extrem prestanda och precision upp till 600 A. Systemet har..
Kemppi förändrar synen på industriell svetsning
På Elmia Svets och Fogningsteknik lanserar svetsjätten Kemppi ett nytt koncept, som tar svetsning till 4.0. Ett helt nytt koncept för svetsströmkällor. Det..
PLAY: Vilka är framtidens svetsare?
Och vad kommer att svetsas? Se svetsföretaget Kemppis epos om framtiden.Läs mer
Kemppis nya vd: "Svetsning har inte den status den borde ha"
Kemppis nya vd: "Svetsning har inte den status den borde ha" Norrmannen som leder ett finskt företag i Sverige må vara helt färsk som vd för Kemppi Sverige, men i företaget är Erik Fusdahl sedan..
Peikko-gruppen inför Kemppis system för svetskvalitetssäkring i tre länder
Peikko-gruppen inför Kemppis system för svetskvalitetssäkring i tre länder Peikko-gruppen och Kemppi har kommit överens om att införa Kemppis kvalitetssäkringssystem ARC-system 3 för svetsning vid Peikkos tillverkningsenheter i..
Kemppis små svetsjättar ger framgång ännu en gång
Kemppis små svetsjättar ger framgång ännu en gång Nya Minarc Evo 180 innebär fortsatt framgång för de små svetsjättarna   Kemppi har uppgraderat utrustningen för den kraftfulla Minarc..
Kemppi håller kurs för kvalité
Kemppi håller kurs för kvalité Utveckla kvalitet, effektivitet och lönsamhet inom ramen..
Kemppi-FastMig X lämpar sig speciellt för rörsvetsning och industriella tillämpningar
Kemppi-FastMig X lämpar sig speciellt för rörsvetsning och industriella tillämpningar I Kemppis nya produktserie FastMig X erbjuder vi högt specialiserade svetslösningar och överlägsen svetskvalitet vid krävande industriellt bruk. Det..
Nyheter från Kemppi
Nyheter från Kemppi ..
Kemppi släpper ut Kemppi ARC System 3 och tillkännager förvärvet av Weldindustry AS
Kemppi släpper ut Kemppi ARC System 3 och  tillkännager förvärvet av Weldindustry AS Styrning av procedurer, kvalificeringar och utrustningsparker för svetsning leder till högre prestanda i svetsproduktionen, ökat rörelseresultat,..
Kvalitetssäkringsmetoder inom svetsningen används av alla Kemppis kunder från småföretag till internationella grupper
Kvalitetssäkringsmetoder inom svetsningen används  av alla Kemppis kunder från småföretag till internationella grupper Kavamet-Konepaja Oy, grundat år 1984, är ett finskt konstruktions- och teknikföretag i stålbranschen. Företaget tillverkar skräddarsydda..
Kemppis Universal WPS-paket för svetsning
Kemppis Universal WPS-paket för svetsning ..
Bärbar strömkälla från Kemppi
Bärbar strömkälla från Kemppi Kemppi introducerar Master S 400/500 − en bärbar strömkälla för tuffa applikationer Se video här!   Det finska internationella..
Kemppi kör F1
Kemppi kör F1 ..
Kemppi erbjuder utbildning...
Kemppi erbjuder utbildning... ..
Utveckla kvalitén - Kurs från Kemppi
Utveckla kvalitén - Kurs från Kemppi ..
Kurser från Kemppi
Kurser från Kemppi ..
Kemppi och ABB samarbetar om robotsvetssystem
Kemppi och ABB samarbetar om robotsvetssystem Kemppi och ABB Robotics har ett etablerat samarbete för utveckling av fullutrustade robotsvetspaket. Kemppi Oy är en Finsk leverantör av svetslösningar..
Kemppi ger kurs för ISO 3834
Kemppi ger kurs för ISO 3834 ..
Kemppi in i mobilen
Kemppi in i mobilen Den Logiska Utvecklingen: Kemppi tar svetsning till den mobila eran   För 30 år sedan stenlade Kemppi vägen för svetsningen genom att..
Nya standarder för svetsning
Nya standarder för svetsning Den första standard svetsprocedurspecifikationen för montagesvetsning Från 1 juli 2014 måste alla stålbyggnadskonstruktioner och..
Kemppi erbjuder kurser
Kemppi erbjuder kurser ..
Isbrytande innovationer av Kemppi på Essen-mässan
Isbrytande innovationer av Kemppi på Essen-mässan Kemppi på Essen Welding & Cutting Fair September 2013 ‘Isbrytande innovationer’ – det var Kemppi’s budskap för 2013 års..
Nytt från Kemppi
Nytt från Kemppi Kemppi lanserar FASTMIG X – en komplett lösning för svetsning av rör och plåtar Kemppi FastMig X är ett flerfunktionssystem för..
Isbrytande nyheter från Kemppi vid mässan i Essen
Isbrytande nyheter från Kemppi vid mässan i Essen Inom varje verksamhetsområde finns det företag som ligger i framkant och spelar en ledande roll vid utvecklingen av hela branschen. Inom svetsindustrin har Kemppi..
Kemppis nya friskluftshjälmar skyddar svetsaren inifrån och ut
Kemppis nya friskluftshjälmar skyddar svetsaren inifrån och ut Den finska tillverkaren av svetsutrustning, Kemppi Oy, har lanserat en ny familj av friskluftshjälmar, utformade för att ge nödvändigt skydd mot..
Kemppi utbildar i svetsmetoder/material och svetsprocedur/svetsarprövning
Kurs i Metoder/Material och Svetsprocedur/Svetsarprövning 9-10 april 2013     Innehåll Kemppi erbjuder nu en utbildning i svetsmetoder/material och..
Kemppi och Williams förnyar samarbetsavtalet
Kemppi och Williams förnyar samarbetsavtalet Torsdagen den 19 februari introducerade Williams sin nya bil där Kemppi's logga är placerad på frontvingens ändplåt. Williams F1 Team (Ticker: WGF1)..
Kemppis intäkter över 120 miljoner euro
Koncernintäkterna för den Finska leverantören av svetsindustrilösningar, Kemppi Oy, ökade under 2012 till att nå 121 miljoner euro (+10,4 %) och..
Kemppi SuperSnake™ svetsar sig igenom ett hangarfartygs flygdäck
Kemppi SuperSnake™ svetsar sig igenom ett hangarfartygs flygdäck Företaget Cammell Laird Shiprepairers and Shipbuilders Ltd i Birkenhead i England grundades 1824 och har en lång och stolt historia från floden Merseys..
Kurs i Metoder/Material och Svetsprocedur/Svetsarprövning 10-11 september 2012
Innehåll: Kemppi erbjuder nu en utbildning i svetsmetoder/material och svetsproce-dur/svetsarprövning. Dag 1 Deltagarna får kunskap om principerna för..
Kemppis nya FE Pistoler erbjuder längd, komfort och värde
Kemppi har lanserat ett nytt sortiment av luftkylda MIG/MAG svetspistoler, primärt inom stålsvetsning. Det nya utbudet av FE svetspistoler erbjuder en lätt vikt,..
Kemppi i samarbete med Williams F1 team
Kemppi i samarbete med Williams F1 team Kemppi har ingått ett sponsoravtal med Williams, ett av världens ledande F1 team. Strax efter att Kemppi och Williams hade meddelat sitt samarbetsavtal, tog Williams..
Utveckla kvalitet, effektivitet och lönsamhet inom ramen för ISO 3834
Många företag styr idag sin verksamhet utifrån någon av standarderna i ISO 3834-serien och flera företag står i begrepp att göra detta...
Nya Minarc Evo-produkter innebär fortsatt framgång för de små jättarna
Nya Minarc Evo-produkter innebär fortsatt framgång för de små jättarna Kemppi Oy, den finska internationella tillverkaren av svetsutrustning, har lanserat ett nytt sortiment Minarc Evo-utrustning för industriellt bruk. Sortimentet utgör en..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen