KTH Kungliga Tekniska Högskolan

Beskrivning

Sveriges största tekniska universitet
KTH svarar för en tredjedel av Sveriges kapacitet av teknisk forskning och ingenjörsutbildning på högskolenivå. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område – från naturvetenskap till alla grenar inom tekniken samt arkitektur, industriell ekonomi och samhällsplanering.

Totalt finns vid KTH 13 400 studenter på grundnivå och avancerad nivå och nästan 1900 forskarstuderande. KTH har 4900 anställda.
KTH:s forskning

Forskningen bedrivs främst vid KTH:s skolor men även vid ett stort antal nationella och lokala kompetenscentra som är förlagda till KTH. KTH är också en ledande part i två av tre European Knowledge and Innovation Communities som inrättats av EU-organisationen EIT (European Institute of Innovation and Technology). Fem multidisciplinära forskningsplattformar har inrättats för att göra KTH än mer attraktiv som strategisk forskningspartner.

KTH har omfattande internationella forsknings- och utbildningsutbyten med universitet och högskolor, främst i Europa, USA, Australien men också i ökande grad med länder i Asien. KTH medverkar även aktivt i EU:s olika forskningsprogram. Samarbete bedrivs också med svenska och internationella biståndsorgan.

KTH finns på flera campus

KTH grundades 1827 och är sedan 1917 beläget i vackra och numera kulturminnesmärkta byggnader på Norra Djurgården i centrala Stockholm. Verksamhet är också förlagd till Roslagstull, där KTH tillsammans med Stockholms universitet bedriver utbildning och forskning inom bioteknologi och fysik vid AlbaNova. KTH har vidare verksamhet förlagd vid campus i Kista och i Stockholms södra region med verksamhet förlagd i Haninge, Flemingsberg och Södertälje.

Adress
KTH Kungliga Tekniska Högskolan
114 28  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
08-790 60 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.kth.se
Kontaktperson
Frans Palmert
Telefon
073-214 70 58
Anställda
2,001 - 5,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Corona Special: KTH utvecklar testmetod för Covid-19
Ett säkrare beslutsunderlag för att avgöra vilka personer som kan återgå till arbetetForskare på KTH har inlett utvecklingen av en effektiv så kallat serologisk metod..
En KTH-robot som tar lyror
I december varje år visar blivande KTH-ingenjörer upp hur de ser på framtiden i form av en rad fantasifulla studentprojekt. Denna gång är det dags för en robot som..
Teknik, musik och jämställdhet när KTH står värd för internationella Music Tech Fest
Musik- och teknikfestivalen Music Tech Fest (MTF) kommer till KTH 3–9 september. Under en vecka möts världsartister, studenter, forskare, kreatörer och innovatörer. Tillsammans..
Världsledande batteriforskare får KTH:s stora pris
”Energi är en ödesfråga för framtiden och genom Kristina Edströms gedigna forskning och kunskap har världen kommit avsevärt närmare en lösning.Det är kemiprofessorn och den..
Nu ska stålproduktion bli mindre hälsovådlig
Sandvik Coromant i samarbete med akademi för förbättringar inom stålindustrinNya stålsorter som är mer hållbara än dagens metallegeringar, både ur ett..
Har elvägar någon framtid?
Stefan Tongur är en av Sveriges främsta experter på området. I sin doktorsavhandling presenterar han två scenarier kring elvägens framtid. Stefan Tongur och har forskat om..
KTH-forskarnas båt ska bli självseglande
Efter ett års arbete är mekaniken på plats. Nu är det dags för nästa steg: Att ge båten artificiell intelligens. I drygt ett år har professor Jakob Kuttenkeuler..
KTH-duo förbättrar aluminium
De nyfunna kunskaperna ska leda till bättre skyddande ytskikt genom till exempel nya sätt att anodisera aluminium.Detta öppnar i sin tur för aluminium som håller..
Kvinnor i styrelser månar mer om miljön än män.
En nygjord studie vid KTH där 400 styrelsemedlemmar ingått visar att kvinnor ser klimatfrågan som mer angelägen än sina manliga kollegor. De företag som ingått i studien är från..
100 miljoner till undervattensrobotar
Forskare vid KTH har fått ett anslag om 100 miljoner kronor för att utveckla nästa generations undervattensrobotar. Industriella partners är SAAB, MMT Sweden, FMV och..
Nio kritiska trender för svensk industris överlevnad
I takt med att digitaliseringen ökar, ökar också behovet av ett förändrat synsätt på industriell tillverkning. Långsiktig konkurrenskraft finns inomräckhåll för alla..
Nya miljoner till produktionsteknisk forskning på Högskolan Väst
Nya miljoner till produktionsteknisk forskning på Högskolan VästVid additiv tillverkning omvandlas tredimensionella datorritningar till fysiska objekt. Forskningen på..
Ett steg närmare solenergi från Sahara
De centrala delarna av Sahara har över 4 300 soltimmar årligen, nära det maximalt möjliga vilket är 4 450 timmar. Därmed är platsen sedd ut ett solperspektiv ypperlig, och skulle..
KTH-forskare har lärt robotar prata med varandra
Att lära robotar kommunicera och samarbeta med varandra finns det flera skäl till. Den viktigaste anledningen är att fler robotar än en mer effektivt kan utföra en uppgift. Nu..
Stor robotkonferens i Stockholm
Den årliga och internationella robotkonferensen ICRA äger 2016 rum i Stockholm mellan den 16 och 21 maj. Världsledande robotforskare ska under dagarna fem presentera en rad olika..
KTH ska få Wikipedia att prata
KTH ska få Wikipedia att prata Wikispeech - det är projektet som ska få Wikipedia att börja prata. Nästan fyra miljoner kronor har KTH-forskare nu fått för att lära..
Så kan morgondagens stad se ut
Så kan morgondagens stad se ut KTH-forskaren Loove Broms och hans kollegor har utvecklat en rad utmanande designexperiment som vittnar om spännande visioner från morgondagens hållbara stad...
Ericsson gör KTH och Scania sällskap i forskningen om framtidens infrastruktur
Ericsson gör KTH och Scania sällskap i forskningen om framtidens infrastruktur ITRL, en förkortning av Integrated Transport Research Lab, är ett gemensamt initiativ mellan KTH och Scania där teknik som autonoma bussar, elvägar och..
Femtio procent av jobben borta om 20 år
Femtio procent av jobben borta om 20 år Enligt en studie från Stiftelsen för strategisk forskning som släpptes 2014 , kommer hälften av alla jobb idag att vara automatiserade om två..
Inom 5-6 år laddas bilen med elektrisk asfalt
Inom 5-6 år laddas bilen med elektrisk asfalt Arbetsnamnet är eRoad och enligt forskare på KTH ska de elektriska vägarna vara en realitet inom 5-6 år. Dagens elbilar kan köra begränsade..
KTH och Robyn arrangerar teknikfestival
KTH och Robyn arrangerar teknikfestival Det behövs fler tjejer inom teknik, det säger både politiker som företrädare från universitet och näringsliv. Samtidigt finns..
Nytt vindkraftscentrum vid KTH och Uppsala Universitet
Nytt vindkraftscentrum vid KTH och Uppsala Universitet KTH och Uppsala universitet bildar nu ett nytt centrum med inriktning mot vindkraft. Centret invigs torsdagen den 28 augusti. Standup for Wind kallas centret och tanken är..
De gör batterier av kolfiber
De gör batterier av kolfiber Hittills har batteriers främsta syfte varit att innehålla elektrisk energi. Nu ska det bli ändring på det. I ett stort samarbete har forskare vid bland..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen