Mälardalens Högskola

Beskrivning

Välkommen till Automation Region

Automation Region är ett samarbetsprojekt med syfte att stärka och synliggöra vår världsledande automationsindustri och vårt stora automations- och produktionskunnande. Automation är en svensk framtidsbransch av stor betydelse för konkurrenskraften och för de stora frågorna runt resursanvändning, energi och miljö. Automation omfattar alla system runt mätning och styrning av tillverkningsprocesser där produktivitet, kvalitet, miljöstyrning och människans interaktion står i fokus. Detta är områden där svenska företag och högskolor har världsledande ställning och där samarbetet i Automation Region syftar till att ytterligare stärka vår position.

Automation Region arbetar med mötesplatser och kompetens, bland annat genom regelbundna frukostmöten med intressanta talare och mingel. Vi arrangerar workshops inom innovation för nya produkter och avknoppningar. Olika medlemmar bildar referensgrupper där verksamheten vidareutvecklas och naturligtvis har vi en styrelse med stark representation från företag och region. Tillsammans med våra medlemsföretag och partner genomför vi regelbundna möten och samarbeten inom kommunikation, affärsutveckling, innovation, kompetens och forskning.

Adress
Mälardalens Högskola
Box 883
Högskoleplan 1
721 23  Västerås
Västmanland
Sweden
Telefon
021-10 13 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.mdh.se
Kontaktperson
Mikael Klintberg
Telefon
021-107013
Anställda
51 - 100
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

34 miljoner till kunskapslyft inom svensk tillverkningsindustri
Den största satsningen i sitt slag i Sverige.Stiftelsen för kunskap och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) besöker den 11 juni Västerås för att..
Volvo Group sponsrar autonom solcellsbil
Med Volvo Group som huvudsponsor är MDH Solar Team på Mälardalens högskola i full gång med utvecklingen av en autonom solcellsdriven bil som ska tävla i Australien..
Storsatsning på uppdaterat civilingenjörsprogram
Det nya programmet riktar sig till personer som vill jobba med teknik men inte bli tekniska specialister, utan som vill kunna arbeta i gränslandet mellan olika områden.Till..
Tredje vågens Automation-Automation Region bjuder på frukostmöte
Tredje vågens Automation-Automation Region bjuder på frukostmöte ..
Automation Expo på Pfizer den 18 september
Automation Expo på Pfizer den 18 september ..
Automation Region bjuder på frukostmöte
Automation Region bjuder på frukostmöte ..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen