Maskin AB A. Fransson

Maskin AB A. Fransson

Beskrivning

MAF är ett fullserviceföretag inkl. kvalificerad service av maskiner och reservdelar, utbildning och finansiering. Dessutom har vi lager och utställning, både i Hölö och i Värnamo.

Vår filosofi är att samarbeta med våra kunder och de utomordentliga maskinbyggare som vi representerar. Vår mycket kvalificerade och hängivna servicepersonal har tillgång till de bästa hjälpmedlen och kan ofta göra nya maskiner ännu något bättre än när de lämnade fabriken.

Vår solida ekonomi är ytterligare en styrka. D&B har gett oss högsta kreditbetyg "AAA" senaste 22 åren. Det betyder trygghet för alla företagets intressenter.

Inställningen att alltid sträva efter att göra våra kunder nöjda är ingen modefluga hos oss utan har varit vägledande från starten 1964. Varje år mäter vi kundnöjdhet på åtta olika punkter och vi har varje år fått ett genomsnittsbetyg över 4.0 på en 5-gradig skala. Att våra kunder blir nöjda, kan utvecklas och växa tillsammans med oss är och har varit vår ledstjärna ända sedan starten.

Vi kan och vill leva upp till Era förväntningar!

Adress
Maskin AB A. Fransson
Hälleby 19
153 92  Hölö
Stockholm
Sweden
Telefon
08-554 309 30
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.maskinfransson.se
Kontaktperson
Henrik Fransson
Telefon
08-554 309 35
Anställda
10 - 30
Omsättning
58,000,000

Specialistområden

Skärteknik
CNC-svarvar
Karusellsvarvar
Vertikalsvarvar
Vertikala fleroperationsmaskiner
Horisontella fleroperationsmaskiner
Femaxliga fleroperationsmaskiner

Verksamhetsområden

Maskin AB A. Fransson
Maskin AB A. Fransson
Maskin AB A. Fransson

Klicka på bilden för att förstora

Maskin AB A. Fransson
Maskin AB A. Fransson
Maskin AB A. Fransson

Verksamhetsområden

Finansiering-Maskinfinansiering
Maskiner för Bearbetning-Arborrverk
Maskiner för Bearbetning-Borrmaskiner
Maskiner för Bearbetning-CNC Fräsar
Maskiner för Bearbetning-CNC Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Fräsar
Maskiner för Bearbetning-Gängmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Gnistmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Horisontella Flerop-maskiner
Maskiner för Bearbetning-Konventionella Svarvar
Maskiner för Bearbetning-Kuggbearbetningsmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Sågar och Kapmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Slipmaskiner
Maskiner för Bearbetning-Stångautomater
Maskiner för Bearbetning-Vertikala Flerop-maskiner
Plastmaskiner-Formsprutningsmaskiner
Underhåll-Balansering
Underhåll-Maskinunderhåll
Utbildning-Maskinoperatör

Övrigt

Industri-Industrimaskiner
Kvalitetsäkring-ISO 9001

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Järvsöföretaget investerar i utökad fräskapacitet och automation
Investerar i sin första robotcell.Hela cellen, som består av två fleroperationsmaskiner av märket Trident och en robotcell från Marab, levererades i november..
Ny säljare på MaskinFransson
Övertar distriktet södra Sverige.Gustav Lewinson har sedan den 1 oktober har börjat som ny area sales manager för distriktet södra Sverige hos MaskinFransson. Han..
Här tillhör MaskinFransson de regelbundna besökarna
Många av företagets maskiner kommer från regionen och huvuddelen av maskinsäljarens huvudmän finns representerade på Taipei International Machine Tool Show – TIMTOS.Taipei..
MaskinFransson ny agent för Hedelius
MaskinFransson ny agent för Hedelius Sedan den 1 mars 2016 är MaskinFransson ny agent för Hedelius. Hedelius, som ligger i Meppen i nordvästra Tyskland, är en välkänd tillverkare..
Norrköpings Verkstadstekniska investerar i robotlösning
Norrköpings Verkstadstekniska investerar i robotlösning MaskinFransson har levererat en MURATEC MT200G T2 till NVT i Norrköping. "När vi på NVT skulle modernisera vår maskinpark med en robot så tittade..
CMW i Valdemarsvik investerar igen
CMW i Valdemarsvik investerar igen När det var dags att skaffa en ny "Teach in svarv" föll valet på Harrison Alpha 1550XS från MaskinFransson. Maskinen är i produktion efter en väl..
MaskinFransson firar 50-år Välkomna!
MaskinFransson firar 50-år Välkomna! Välkomna till 50-årsjubileum med Öppet Hus i Hölö den 28 augusti 09.00-18.00 Ämne: 50..
Teknikcentrum i Gimo investerar i 3 st Quaser-maskiner för att utbilda framtidens CNC-operatörer
Teknikcentrum i Gimo investerar i 3 st Quaser-maskiner för att utbilda framtidens CNC-operatörer Teknikcentrum är ett Sandvik-ägt utbildningsföretag som utbildar såväl gymnasieelever som YH-studenter samt erbjuder anpassade kurser..
Gama Mekaniska Verkstad rustar för framtiden
Gama Mekaniska Verkstad rustar för framtiden GAMA Mekaniska Verkstad AB i Södertälje har under våren haft en ökad orderingång och har för att utöka sin kapacitet anställt Jovo..
RM Legotjänst investerar i ytterligare en Quaser för att möta den ökade efterfrågan
RM Legotjänst investerar i ytterligare en Quaser för att möta den ökade efterfrågan RM Legotjänst AB är en mekanisk verkstad som tillverkar detaljer i främst aluminium och rostfritt stål. Företaget är specialiserade på..
MaskinFranssons 50-årsjubileum med Öppet Hus i Hölö!
MaskinFranssons 50-årsjubileum med Öppet Hus i Hölö! Tid: Torsdagen den 28 augusti kl 09:00 - 18:00 MaskinFransson grundades 1964 av min farfar Arthur Fransson. Den första agenturen var den välkända engelska..
MaskinFransson levererar ny längdsvarv till Mekanvi
MaskinFransson levererar ny längdsvarv till Mekanvi Vi är glada att meddela att vi nyligen fick leverera och installera en Tsugami längdsvarv B0326-II till Mekanvi i Lundsbrunn! Maskinen har Fanuc 32i..
MaskinFransson visar maskinnyheter och automationslösningar på M.A.X
MaskinFransson visar maskinnyheter och automationslösningar på M.A.X ..
Maskin AB A. Fransson 50 år i branschen
Maskin AB A. Fransson 50 år i branschen I år fyller vi 50 år som företag och det kommer att synas även under MAX-mässan. Vi kommer att ha en monter (A02:21) på närmare..
Filmer och bilder från Maskin AB A. Fransson monter under MAX 2012
Filmer och bilder från Maskin AB A. Fransson monter under MAX 2012 Den 23-26 oktober 2012 ställde Maskin AB A. Fransson ut 5 maskiner i deras monter på MAX 2012.  Länkt till Film och bilder Maskinerna som visades var..
MaskinFransson visar 6 maskiner på Tekniska Mässan
MaskinFransson visar 6 maskiner på Tekniska Mässan Vi kommer att ha en monter på ca 160 m2 och vi kommer att visa följande 6 maskiner. Colchester-Harrison Alpha 1350XS, en Teach-in-svarv som kan köras med 4 olika..
MaskinFransson har ny hemsida
MaskinFransson har ny hemsida MaskinFransson har precis lanserat en ny hemsida med modernare gränssnitt, baserat på innehållshanteringssystemet Drupal som är en..
MaskinFransson har levererat 2 st Quaser MV154-L till Microprim i Eskilstuna
MaskinFransson har levererat 2 st Quaser MV154-L till Microprim i Eskilstuna Microprim är ett legoföretag i Eskilstuna med inriktning på skärande bearbetning och slipning. Kunderna finns från Malmö i söder till Luleå i norr. C:a 50 % av kunderna finns..
MaskinFransson har levererat ytterligare en Quaser till Hova Mekaniska
MaskinFransson har levererat ytterligare en Quaser till Hova Mekaniska Hova Mekaniska Verkstad AB är sedan 1985 ett familjeföretag som idag sysselsätter tretton personer. Företagets största kunder finns inom Offshore industrin men de bearbetar även..
MaskinFransson har levererat en You Ji karusellsvarv till Pani Mekaniska AB!
MaskinFransson har levererat en You Ji karusellsvarv till Pani Mekaniska AB! Pani Mekaniska AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson. Pani Mekaniska AB ägs och drivs av Niklas Johansson och Patrik Fredman i..
Trident Machinery ny agentur hos Maskin AB A. Fransson
Trident Machinery ny agentur hos Maskin AB A. Fransson Maskin AB A. Fransson har helt nyligen inlett ett samarbete Trident Machinery som tillverkar supersnabba kompakta maskiner för borrning, gängning och fräsning och till..
NYHETER PÅ EMO 2009
NYHETER PÅ EMO 2009 Quaser Quaser kommer att visa upp en ny vertikal flerop med 1200 x 600 mm bordsstorlek och rörelser 1020 x 610 x 610 mm. Modellen heter MV184 och hamnar storleksmässigt mellan..
You Ji karusellsvarv levererat till Höganäs Verkstad AB
You Ji karusellsvarv levererat till Höganäs Verkstad AB Höganäs Verkstad AB har investerat i en stor karusellsvarv. Bolaget fungerade under lång tid som centralverkstad åt Höganäs AB. 2005 såldes bolaget till Svenska Stålgruppen. Idag..
You Ji karusellsvarv levererad till Recotech AB!
You Ji karusellsvarv levererad till Recotech AB! Recotech AB har investerat i en stor karusellsvarv av märket You Ji från Maskin AB Fransson. Recotech AB, som bildades ur nedläggningen av Volvo Aero Support i Arboga, är ett..

Products

products.qimtek.se
 
Sågar och Kapmaskiner  
Märke: Cosen C3 Helautomatisk bandsåg; Typ: Helautomatisk bandsåg; Beskrivning:
Helautomatisk bandsåg. Lagerplats: Hölö Sågkapacitet runt: Ø360 mm Sågkapacitet fyrkant: 360 mm Sågkapacitet rektangulärt: 360x400 mm Sågband hastighet: 20-100 mm/min Sågband storlek: 4880 x 41 x 1.3 mm Programmerbar frammatning: 0 - 99999 mm Slagländ: 500 mm Maskinens nettovikt: 2500 kg Maskinens yttermått: 2800 x 2310 x 2015 mm NC-styrning ”Smart NC-100” för upp till 100 olika längder och antal. 7” Touch-skärm & Mitsubishi PLC-styrsystem Automatisk kompensering av sågspåret Automatisk sågbandsskyddsfunktion (Save-a-blade) efter färdig kapning Avläsning av bandhastighet och matningshastighet Full automatik redan på första kapningen Linjärstyrningar för materialmatning Snabb felsökningshjälp via styrsystemet Dubbla skruvstycken för stabil materialmatning Härdade backar för skruvstyckena Hydraulcylinder med full rörelse Delat främre skruvstycke Potentiometerstyrd sågbandshastighet (steglös) Automatisk höjdinställning och snabbframmatning till sågläge Kylvätskeutrustning med hög kapacitet inkl spolning av rengöringsborste och extra spolning Avkännare för materialslut. Avkännare för sågbandbrott Självsmörjande hårdmetallstyrning för sågbandet Justerbart bord för avkapade detaljer Anordning för enkelt byte av sågband Sågband M42 Bi-metall Verktygslåda med serviceverktyg Operatörshandbok Utförande enligt europeiska krav inkl CE-märkning Optioner: Hydraulisk Spåntransportör Tryckregulator för skruvstycke Buntkapningsanordning Vibrationsdämpare
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MV204CV; Typ: ; Beskrivning:
Mycket kraftfull vertikal flerop med Fanuc 31i. Lagerplats: Södertälje Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Spindeleffekt: 25 kW Max vridmoment: 159 Nm Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken Tryck spolning genom spindel: 20 bar Bärbar manuell pulsgenerator
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MV204CP; Typ: ; Beskrivning:
Mycket kraftfull vertikal flerop med Fanuc 31i. Lagerplats: Södertälje Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Spindeleffekt: 25 kW Max vridmoment: 159 Nm Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken Tryck spolning genom spindel: 20 bar Bärbar manuell pulsgenerator
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MV204CP; Typ: ; Beskrivning:
Mycket kraftfull vertikal flerop med Heidenhain iTNC530. 48ATC. Lagerplats: Värnamo Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Max spindeleffekt: 46.5 kW Max vridmoment: 222 Nm Antal verktygsplatser: 48 st Tryck spolning genom spindel: 20 bar Bärbar manuell pulsgenerator Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken Spåntransportör 2 invändiga spånskruvar Tank 600 liter
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MV184P; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull vertikal flerop, BT40 BigPlus, Heidenhain iTNC530, 4:e axel. Lagerplats: Värnamo Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Antal verktygsplatser: 30 Spolning genom spindel 20 bar Spåntransportör Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken 4:e axelpaket komplett inkl Detron GV-255HB och dubbdocka Handratt (remote MPG) Blum NT-A7 laser för verktygslängdsmätning Blum TC-50 spindelprob för mätning av arbetsstycke Automatisk smörjning av linjärstyrningar Nettovikt: 7390 kg (exkl rundbord)
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: ; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull vertikal flerop, BT40 BigPlus, Fanuc 31i, 4:e axel. Lagerplats: Hölö Styrsystem: Fanuc 31i Dialogprogrammering Manual Guide i Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Spolning genom spindel 20 bar Spåntransportör Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken 4:e axelpaket komplett inkl Detron GV-255HB och dubbdocka Handratt (remote MPG) Renishaw NC-4 laser för verktygslängdsmätning Renishaw OMP-40 spindelprob för mätning av arbetsstycke Automatisk smörjning av linjärstyrningar Nettovikt: 7390 kg (exkl rundbord)
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MV184P; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull vertikal flerop, BT40 BigPlus, Heidenhain iTNC530, 4:e axel. Lagerplats: Södertälje Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 12000 rpm Spolning genom spindel 20 bar Spåntransportör Kylvätskefilter (can filter) för bäddspolning och munstycken 4:e axelpaket komplett inkl Detron GV-255HB och dubbdocka Handratt (remote MPG) Renishaw NC-4 laser för verktygslängdsmätning Renishaw OMP40 spindelprob för mätning av arbetsstycke Automatisk smörjning av linjärstyrningar Nettovikt: 7390 kg (exkl rundbord)
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Quaser MF400C; Typ: 5-axlig fleroperationsmaskin; Beskrivning:
5-axlig flerop för 5-plansbearbetning. Lagerplats: Värnamo Spindelkona: BT40 BigPlus Max spindelvarvtal: 15000 rpm Max spindeleffekt: 21.9 kW Spolning genom spindel 20 bar Antal verktygsplatser: 48 Linjärskalor för X, Y, Z Skala för roterande axeln Skala för tiltande axeln Renishaw TS-27R prob för automatisk verktygslängdsmätning Spåntransportör Kylvätskefilter (Can filter) för munstycke och bäddspolning Maskinens nettovikt: 7600 kg
Vertikala Flerop-maskiner  
Märke: Trident TR-45L; Typ: ; Beskrivning:
Supersnabb flerop för borrning, gängning & fräsning i kompakt format. 20000 rpm. Lagerplats: Marab Spindelkona: BT30 Max spindelvarvtal: 20000 rpm Spindeloljekylare 21 ATC med servo Bäddspolning Vattenpistol Spåntransportör skraptyp 4:e axel med 170 mm bord komplett
Konventionella Svarvar  
Märke: Harrison Alpha 1460XS; Typ: Teach-in-svarv; Beskrivning:
Teach-in-svarv, dubbavstånd 1500 mm Inkommer snart, leverans från september 2016. Mycket användbar för enstyckstillverkning och kortare serier Fanuc styrsystem 0i-TD 10.4" färgskärm med "touch-manövrering" Totalt fyra körsätt inkl dialogprogrammering Manual Guide i Maskinens mått LxBxH: 3600x2000x1750 mm Nettovikt: 3430 kg
CNC Svarvar  
Märke: Tsugami B0326E-II; Typ: Längdsvarv; Beskrivning:
B0326-II är en mycket mångsidig längdsvarv som kan ta sig an komplexa uppgifter. Inkommer snart, leverans från oktober 2016. Stångdiameter: 8-32 mm Max detaljlängd: 320 mm Max varvtal huvudspindel: 8000 rpm Max varvtal subspindel: 8000 rpm Max varvtal roterande styrbussning: 8000 rpm Max varvtal verktygsspindel: 6000 rpm Antal verktygsplatser (std / max): 31 / 43 Mjukvara för automatisk programmering (B0 Abile) Längd x bredd x höjd: 2150 x 1280 x 1930 mm Nettovikt: 3500 kg
CNC Svarvar  
Märke: Tsugami M08SYE; Typ: ; Beskrivning:
Kompakt CNC-svarv med subspindel och Y-axel med 65 mm stångkapacitet. Leverans från oktober 2016. Fanuc styrsystem 0i-TD Dialogprogrammering Manual Guide i C-axel med broms för huvudspindeln C-axel med broms för subspindeln Y-axel: +- 50 mm 8" chuck för huvudspindel 6" chuck för subspindel Fotpedal för huvudspindel och subspindel Detaljfångare med detaljtransportör 12 stationers revolver - alla platser drivna 2 st drivna verktygshållare Verktygspaket med fasta hållare Tool setter Högtryckspump 20 bar med filter Spåntransportör Stånginterface RS232C-interface Spiralinterpolering Torque limit skip Maskinens längd utan spåntransportör: 2470 mm Maskinens djup: 1850 mm Maskinens höjd: 1930 mm Maskinens nettovikt: 5900 kg
CNC Svarvar  
Märke: Tsugami HS20M-5AX; Typ: Multifunktionssvarv; Beskrivning:
Multifunktionsmaskin med 5-axlig simultan styrning + B-axelspindel, 30000 rpm. Lagerplats: Värnamo Styrsystem: Fanuc 31i-B5 Max stångdiameter: 20 mm Max varvtal huvudspindel: 10000 rpm Max varvtal subspindel: 12000 rpm Max varvtal B-axelspindel: 30000 rpm Max varvtal drivna verktyg (back tool post 3 tools): 8000 rpm Antal verktygsplatser till B-axelspindel: 24 ATC Maskindimensioner BxDxH: 1650 x 1180 x 1670 mm Maskinvikt: 2700 kg Styrda axlar: X1, X2, Y1, Z1, Z2, B1, C1, C2 HS20M-5AX är en multifunktionsmaskin som kombinerar möjligheterna med en 20 mm längdsvarv med funktionaliteten i en vertikal flerop. Den 5-axliga simultana styrningen (C1, Z1, B1, X1 och Y1) och möjligheten att använda B-axelspindeln möjliggör körning av komplexa detaljer i en uppspänning. Den kraftfulla frässpindeln kan utföra vinkelbearbetning mot både huvudspindeln och subspindeln.
CNC Svarvar  
Märke: Takisawa Taiwan LA-250MH; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull cnc-svarv med drivna verktyg och dubbdocka Lagerplats: Hölö Styrsystem: Fanuc 0iTD Dialogprogrammering: Manual Guide i X-rörelse: 255 mm Z-rörelse: 800 mm Max varvtal huvudspindel: 3000 rpm Antal verktygsplatser: 12 (alla drivna) Max varvtal drivna verktyg: 4000 rpm Max effekt huvudspindel: 18.5 kW Max effekt drivna verktyg: 5.5 kW Tool setter Detaljfångare Spåntransportör Interface för stångutrustning 2 st drivna verktygshållare för X-axeln 2 st drivna verktygshållare för Z-axeln Maskinstorlek BxDxH: 2925 x 1815 x 1962mm Maskinvikt: 5000 kg
CNC Svarvar  
Märke: Hwacheon VT-950MC; Typ: Vertikalsvarv; Beskrivning:
Vertikalsvarv svarvdia 950 mm, svarvhöjd 850 mm, drivna verktyg. Lagerplats Värnamo. Styrsystem Fanuc 0i-TD Dialogprogrammering Manual Guide i 24" hydraulisk chuck och cylinder Max effekt spindelmotor: 37/45 kW Max vridmoment spindelmotot: 4569 Nm Antal verktygsplatser: 12 2 st raka drivna verktygshållare 2 st vinklade drivna verktygshållare Kylvätskepump 15 bar Luftblåsning Skärkraftsövervakning Kontroll av chucktryck med brytare Nettovikt 18500 kg
CNC Svarvar  
Märke: Takisawa TS-4000Y; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull cnc-svarv med Y-axel och dubbdocka. Lagerplats: Hölö Styrsystem: Fanuc 32iB Dialogprogrammering: Tiwap Max varvtal huvudspindel: 4200 rpm Dubbdocka Antal verktygsplatser: 12 (alla drivna) Max varvtal drivna verktyg: 6000 rpm Max effekt huvudspindel: 22 kW Max effekt drivna verktyg: 7.5 kW Interface för stångutrustning Detaljfångare 2 st drivna verktyghållare X-axeln 2 st drivna verktyghållare Z-axeln 10" 3-backschuck Kitagawa BB-210 Spåntransportör Maskinstorlek BxDxH: 3000 x 2150 x 2300 mm Maskinvikt: 6700 kg
CNC Svarvar  
Märke: Takisawa TS-4000YS; Typ: ; Beskrivning:
Kraftfull CNC-svarv med subspindel och Y-axel. Styrsystem: Fanuc 32iB Dialogprogrammering: Tiwap Skärkraftsövervakning Raku Raku X-rörelse: 267 mm Z-rörelse: 840 mm Y-rörelse: 120 mm (-50 ~ + 70) Max varvtal huvudspindel: 4200 rpm Max varvtal subspindel: 6000 rpm Antal verktygsplatser: 12 (alla drivna) Max varvtal drivna verktyg: 6000 rpm Max effekt huvudspindel: 22 kW Max effekt subspindel: 11 kW Max effekt drivna verktyg: 7.5 kW Interface för stångutrustning Robotinterface Detaljfångare 2 st drivna verktyghållare X-axeln 2 st drivna verktyghållare Z-axeln 10" 3-backschuck Kitagawa BB-210 6" 3-backschuck Kitagawa B-206 Luftblåsning genom subspindel Spåntransportör Maskinstorlek BxDxH: 3000 x 2150 x 300 mm Maskinvikt: 6700 kg