Northvolt AB

Beskrivning

Med visionen om att bli Europas ledande tillverkare av litiumjonbatterier etablerar Northvolt Europas största batterifabrik i Skellefteå. Första spadtaget planeras till andra halvåret 2018 och första leverans från fabrik till kund planeras till 2021. Northvolt vänder sig primärt till tre kundgrupper: transportindustrin där inte minst behovet av bilbatterier är enormt, energisektorn där exempelvis vindkraftsparker kan jämna ut produktionstoppar genom att konkret ladda batterier, samt till industri- & konsumentsegmentet där de bedömer att allt som idag har en förbränningsmotor kommer bli elektriskt.

Adress
Northvolt AB
Gamla Brogatan 26
111 20  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.northvolt.com
Kontaktperson
Martin Anderlind
Telefon
Anställda
31 - 50
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Northvolt inleder samarbete med BMW
Bildar ett konsortium tillsammans med Umicore för fortsatt utveckling av en hållbar värdekedja för batterier för elektrifierade fordon i Europa.BMW-koncernen, Northvolt och..
Byggstart för batterifabiken i Skellefteå
Bygget inleddes under fredagen efter att Northvolt erhållit mark- och miljödomstolens godkännande.På torsdagen kom beskedet från mark- och miljödomstolen i..
Siemens investerar i Northvolt
Siemens och Northvolt har tillkännagett ett samarbete som även innebär att Siemens satsar 10 miljoner euro i Northvolt.   Siemens och Northvolt har tillkännagett..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen