ProfilGruppen Extrusions AB

Beskrivning

Ett nischat aluminiumföretag
ProfilGruppen är ett svenskt bolag som marknadsför, utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Genom att leverera kloka lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vårt huvudkontor finns i småländska Åseda och det var här som verksamheten startades för 25 år sedan. Dessa år, och vår framtid, kännetecknas av kvalitetstänkande, effektivitet, kundfokus och inte minst av entreprenörskap. Idag har koncernen knappt 500 medarbetare och vi opererar främst på den Västeuropeiska marknaden.

Aluminium, framtidens material
Vi arbetar med ett av världens förnämsta material – aluminium. Aluminium, det tredje vanligaste ämnet i jordskorpan efter syre och kisel, har låg vikt, god styrka och bra hållfasthet. Det har utmärkt korrossionshärdighet, är lättbearbetat och konstruktionsvänligt. Därtill kommer den höga återvinningsfaktorn vilket ger en låg miljöpåverkan.

Förädlade produkter i fokus
Vi inriktar oss på att öka andelen förädlade produkter vilket möjliggör högre lönsamhet och en större avsättningsmarknad för bolaget. Förädlingen genomförs dels i egen regi, dels i ett nätverk av externa leverantörer. Produktionsanläggningarna för tillverkning och förädling av aluminiumprofiler är moderna, kostnadseffektiva och har hög produktivitet.

Positionerna flyttas fram på Europamarknaden
Vår huvudmarknad är Västeuropa och vi har målsättningen att växa mer än marknaden även de kommande åren. Det betyder att vi skall öka marknadsnärvaron. Vi har en god bas för organisk tillväxt – sedan börsintroduktionen 1997 har vi investerat drygt 450 Mkr i verksamheten. Samtidigt utvärderar vi företagsförvärv vilka kan stärka kärnaffären, både genom en ökad närhet till kunderna och genom en breddad produktmix.

Stabil och vinstgenererande verksamhet
ProfilGruppen är ett lönsamt bolag - det har varit vinstgivande alla år sedan grundandet 1981. Vår konjunkturkänslighet dämpas av att våra kunder finns i flera olika branscher och på olika marknader samt av att vår produktmix innehåller produkter med varierande förädlingsgrad.

Generös utdelningspolicy ger årliga utdelningar
Vårt övergripande mål är att ge aktieägarna en hög totalavkastning, dels genom aktieutdelning, dels genom värdestegring i aktien. Vår utdelningspolicy är att dela ut 40-50 procent av vinsten efter skatt räknat över en konjunkturcykel.

Adress
ProfilGruppen Extrusions AB
Box 36
Östra Industrivägen 1
364 21  Åseda
Kronoberg
Sweden
Telefon
0474-550 00
Fax
0474-711 28
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.profilgruppen.se
Kontaktperson
Anders Bengtsson
Telefon
0474-551 02
Anställda
201 - 500
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Gjutning-Stränggjutning
Plåtbearbetning-Svetsning
Ytbehandling-Anodisering
Ytbehandling-Elektrolytisk Behandling
Ytbehandling-Sprutlackering

Övrigt

Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

ProfilGruppens CFO slutar
Arbetet att hitta en ersättare har redan börjat. Enligt ett pressmeddelande idag så kommer ProfilGruppen-koncernens CFO sedan 2015, Ulrika Bergmo Sköld, att..
Profilgruppens nye vd snart på plats
Han tillträder den 7 oktober.I juli meddelades att ProfilGruppen AB utsett Fredrik Zöögling till vd och koncernchef. Fredrik Zöögling kommer att..
Lägre volymer än väntat för Profilgruppen
Resultatet backar i andra kvartalet.Profilgruppens intäkter i kvartalet ligger på oförändrad nivå jämfört med motsvarande period..
Han blir tillförordnad vd och koncernchef för Profilgruppen
ProfilGruppens nuvarande vd och koncernchef, Per Thorsell, lämnar den 17 augusti 2019.Som tidigare meddelats kommer att lämna ProfilGruppen för att gå vidare till..
Profilgruppen ökar igen
Nya investeringarna löper enligt plan.Aluminiumföretaget Profilgruppen ökar intäkterna i första kvartalet till 443,3 Mkr (408,2), vilket är upp 9 procent..
ProfilGruppens vd lämnar
Han har lett Profilgruppen genom en av bolagets mest expansiva faser.Profilgruppens vd och koncernchef, Per Thorsell, har beslutat sig för att lämna ProfilGruppen..
Profilgruppen: Bästa resultatet i bolagets historia
Gör stora investeringar i både produktionsutrustning och kompetens. Intäkterna för Profilgruppen uppgick under årets sista kvartal till 414,3 Mkr (367,2)...
Bygget av nya produktionsanläggningen i Åseda har inletts
Profilgruppen mångmiljonsatsning som beräknas stå klar 2019/2020 har påbörjats och aluminiumföretaget levererar samtidigt ett starkt tredje kvartal.Profilgruppens intäkter..
Produktionsanläggning i världsklass uppförs i Åseda
Profilgruppen investerar 315 miljoner kronor.ProfilGruppens styrelse har idag fattat beslut om investering i en ny presslinje för aluminiumprofiler i..
Historiskt år för Profilgruppen
Rörelseresultatet spränger 100-miljonersvallen.Aluminiumprofilföretaget Profilgruppen ökade intäkterna i fjärde kvartalet till 367,2 Mkr (306,8),..
Fortsatt lönsam tillväxt och beslut om ökad kapacitet
ProfilGruppens har tagit ett inriktningsbeslut om att investera i ny teknik och utökad kapacitet i anläggningen i ÅsedaProfilGruppens vd och koncernchef, Per Thorsell..
Ett historiskt kvartal för Profilgruppen
Bästa tredje kvartalet i bolagets historia och nya storordern borgar för framtiden. - Ett historiskt starkt tredje kvartal ligger bakom oss och det är roligt för hela..
Åsedaföretaget ska tillverka till IKEA för 350 miljoner
Den tidigare aviserade storaffären för Profilgruppens dotterbolag avser leveranser till möbelljätten IKEA.Igår informerade Profilgruppen om ett stort kontrakt som tecknats..
Mångmiljonorder till PG&WIP i Åseda
Den nya affären beräknas omsätta 350 miljoner kronor och kräver investeringar i ny produktionsutrustning i storleksordningen 50 miljoner kronor. ProfilGruppen fortsätter att..
Profilgruppen delårsrapport: Stabil inledning av 2016
”Året har börjat stabilt. Arbetet med att förbättra alla delar av verksamheten pågår med full kraft och vi ser att det ger resultat såväl i vår produktionseffektivitet som att vi..
Stororder till ProfilGruppen AB - Största någonsin
Stororder till ProfilGruppen AB - Största någonsin ProfilGruppen har tecknat avtal om sin största affär någonsin. Kunden är ny för ProfilGruppen och avtalet omfattar leveranser av..
Profilgruppen bokslutskommuniké: positiv resultatutveckling i kvartalet
Profilgruppen bokslutskommuniké: positiv resultatutveckling i kvartalet ”ProfilGruppen har haft en stabil utveckling under fjärde kvartalet med en ökad försäljningsvolym samt ett förbättrat resultat gentemot..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen