SAAB Avionics Systems Precision Components AB

Beskrivning

SAAB Precision Components AB är idag en väletablerad leverantör inom främst flyg - och försvarsindustri och erbjuder avancerad precisionsstyrd mekanisk bearbetning, inklusive ytbehandling av aluminium, stål och titan. Vi är idag 28 anställda och finns i Jönköping.

Vi arbetar med ett välutvecklat leverantörsnätverk och kan också via våra partners erbjuda en lång erfarenhet av att arbeta i andra material såsom SuperDuplex och Incolloy, samt alternativa processer såsom saltbadslödning av aluminiumlegeringar.

Våra kunders förmåga att leverera komplexa system under tuffa leverans- och kostnadskrav överlevnad är helt avgörande för vår framgång och för detta tillhandahåller vi som affärspartner en modern tillverkning som aktivt arbetar med korta ledtider och leveransprecision i världsklass.

Adress
SAAB Avionics Systems Precision Components AB
Box 1017
551 11  Jönköping
Jönköping
Sweden
Telefon
036 - 19 46 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.saabgroup.com
Kontaktperson
Per Jünke
Telefon
036-194 186
Anställda
10 - 30
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Materialteknik och provning-Mätning
Materialteknik och provning-Oförstörande provning/OFP
Skärande Bearbetning-Borrning
Skärande Bearbetning-CNC Fräsning
Skärande Bearbetning-CNC Svarvning
Skärande Bearbetning-Fleroperationsbearbetning
Skärande Bearbetning-Fräsning
Skärande Bearbetning-Gängning
Skärande Bearbetning-Hening
Skärande Bearbetning-Långhålsborrning
Skärande Bearbetning-Läppning
Skärande Bearbetning-Manuell Bearbetning
Skärande Bearbetning-Precisionsbearbetning
Skärande Bearbetning-Prototyptillverkning
Skärande Bearbetning-Sänkgnistning
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, CNC
Skärande Bearbetning-Skärande Bearbetning, Fleraxlig
Skärande Bearbetning-Slipning
Skärande Bearbetning-Svarvning
Skärande Bearbetning-Trådgnistning
Verktygstillverkning-Fixturer

Övrigt

Arbetssätt-Små serier (10-1000st)
Arbetssätt-Stycketillverkning (1-10st)
Kvalitetsäkring-ISO 9001
Material-Aluminium
Material-Brons
Material-Koppar
Material-Magnesium
Material-Mässing
Material-Övriga specialstål
Material-Rostfritt Stål
Material-Stål
Material-Titan
Material-Verktygstål

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Saab får order från IINTERPOL
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal med världens största internationella polisorganisation.Avtalet innebär att Saab ska leverera särskilt..
Ökad efterfrågan för Saab
Ökad oro i världen har gett ökad efterfrågan för försvars- och säkerhetsföretaget Saab, dock var orderingången i fjärde kvartalet lägre än väntat, kommenterar vd Hansk Buskhe i..
Miljardorder till Saab
Försvarsföretaget har tagit en stororder inom luftburen radar.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order inom luftburna radarsystem (AEW&C)...
Mångmiljonorder till Saab
Försvarsföretaget ska tillverka och leverera bärbara vapensystemet Carl-Gustaf.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal gällande produktion..
Saab tecknar avtal med Förenade Arabemiraten
Ordervärde 160 miljoner kronor.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett supportavtal med Förenade Arabemiraten gällande flygande..
Ny mångmiljonorder till Saab
Avser uppgradering av det så kallade IFF-systemet i Gripen C/D.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en beställning från Försvarets..
Boeing och Saab har genomfört den första T-X-flygningen
- Planet är välkonstruerat och har överlägsna flygegenskaper, kommenterade Boeing T-X chefstestpilot Steven Schmidt, som är den förste att flyga planet.Boeing och Saab har idag..
Ny FMV-order till Saab
Skapar jobb vid Saabs anläggningar i Linköping, Järfälla och Arboga.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från..
Nya flygplatsen i Sälen-Trysil väljer bort flygledartorn
Scandinavian Mountains Airport har tecknat avsiktsförklaring med Saab Digital Air Traffic Solutions om fjärrstyrd flygtrafikledning och blir först i världen med att välja bort..
Ny mångmiljonaffär till Saab
FMV beställer uppgraderingar av Gripen.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) avseende..
Ny affär till Saab
Beställningen kommer från litauiska försvarsmakten.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order på RBS 70-simulatorer från den litauiska..
Han tar över Saabs affärsområde Surveillance
Nuvarande affärsområdeschef Micael Johansson blir Saabs vice VD och ställföreträdande koncernchef.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har utsett Anders Carp till..
Carl-Gustaf order till Saab
Beställningen innebär Saabs fjärde kund på vapensystemet Carl-Gustaf sedan lanseringen i slutet av 2014. Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett..
Saab inviger Gripen-anläggning i Brasilien
Lanseringen av anläggningen lägger grunden för tekniköverföring och utveckling av stridsflygplanet för brasilianska flygvapnet.Försvars- och säkerhetsföretaget..
Nya affärer till Saab för 198 miljoner
Beställare är Försvarets Materielverk, FMV.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order på nya lasersimulatorer, uppgående till 95..
Saab får order från FMV
Ordervärdet uppgår till ca 119 miljoner kronor och systemet ska användas med det svenska flygvapnets Gripen E-flygplan.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab..
Saab utser ny vice vd
Försvars- och säkerhetsföretaget möblerar om i toppskiktet.Micael Johansson, idag affärsområdeschef för Surveillance, blir ny vice VD och..
Digitalisering och osäkerheten i omvärlden skapar marknadsmöjligheter för Saab
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för årets nio första månader.Saabs försäljningsintäkter under de första nio månaderna..
Luftfartsverket driftsätter Saabs WAM-system för övervakningen av Sverige
WAM-systemet tillhandahåller inledningsvis terminal- och ruttövervakning över Storstockholm och övriga landet kommer att rullas ut enligt plan under 2016-2017.Saabs WAM-system..
Saab tilldelas industrins jämställdhetspris
– Saabs arbete visar att det inte finns några genvägar när det gäller jämställdhet utan att det handlar om ett kontinuerligt arbete, konstaterar Marie Söderqvist, ordförande i..
Saab förvärvar danskt försvarsföretag
Förvärvet av NDI stärker Saabs position som marknadsledare inom obemannade undervattensfarkoster.Saab har förvärvat det danska marina försvarsföretaget Nordic..
Saab tecknar avtal med polska försvarsföretaget MESKO
Avser underhåll av polska marinens robotsystem.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett samarbetsavtal med det polska försvarsföretaget..
Saab får order på luftvärnssystem
Ordervärdet uppgår till cirka 378 miljoner kronor.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en order på RBS 70 NG VSHORAD (Very Short Range Air..
Saab får order från Lettland
Ordern är ett avrop på RBS 70-missiler.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har mottagit en beställning på RBS 70-missiler från Lettlands..
Nyetablerade Saab-bolaget får grönt ljus
Saab och Luftfartsverket har redan driftsatt världens första system för fjärrstyrd digital flygtrafikledning. Inom ett år kommer tre svenska flygplatser att..
Saab får mångmiljonorder från Australien
Ordervärdet uppgår till cirka MSEK 208.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal med det australiensiska försvaret om att uppgradera..
Försvarsorder till Saab
Avser fordonselektronik till stridsvagnen Leopard 2.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från tyska företaget..
Tysk order till Saab
Avser fordonselektronik till stridsvagnen Leopard 2.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från tyska företaget..
Saab får order från FMV
Ordervärde 122 miljoner kronor.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Försvarets Materielverk (FMV) på..
Saabs resultat hittills 2016
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab presenterar resultatet för januari-juni 2016. VD Håkan Buskhes kommentar:MarknadsutvecklingÖkad oro i världen påverkar..
SAAB och Luftfartsverket satsar på fjärrstyrd digital flygledning
Saab och LFV har tidigare driftsatt det första systemet i världen för fjärrstyrd digital flygtrafikledning i Örnsköldsvik-Sundsvall. Nu bildar de bolag tillsammans.Försvars-..
Saab får order från Swedavia
ON, JUN 22, 2016 08:00 CET Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har blivit utvalt av Swedavia, det statsägda företag som äger och driver Sveriges flygplatsinfrastruktur, att..
Saab levererar teknikutrustning för samhällsskydd
Tidiga varningar är en nyckelfaktor när det gäller samhällshot som bland annat kemiska och biologiska olyckor. I september inleder Saab leveranser till myndigheten för..
Saab får order inom flygburen övervakning
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order inom flygburen övervakning (AEW&C). Ordervärdet uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor. Leveranser kommer att ske under..
Stororder till Saab - flygburen övervakning
Ordervärdet uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor. Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en order inom flygburen övervakning (AEW&C)...
Nya Gripen E har landat - presenterades vid en ceremoni idag
Det nya stridsflygplanet bygger på tidigare Gripenversioners framgångsrika design och Saabs vd och koncernchef Håkan Buskhe utlovar ökad militär förmåga till en pressad..
Saab visar nya stridsflygplanet Gripen E
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab tar nu nästa steg i utvecklingen av stridsflygssystemet Gripen genom att den 18 maj presentera det första provflygplanet av nästa..
Saab får Airbus-order
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har undertecknat ett nytt avtal med Airbus för det så kallade A321 Airbus Cabin Flex-programmet. Avtalet innefattar konstruktion, utveckling..
Kanada-order till SAAB
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning från Lockheed Martin Canada för att leverera optroniska sensorer till kanadensiska marinens eldledningssystem Ceros..
Saab får order från FMV
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av Försvarets materielverk, FMV, om fortsatt helhetsåtagande för support och underhåll av Helikopter 15 för åren..
Saab delårsrapport: ökad vinst och omsättning
Försvarsindustrikoncernen Saab redovisar en vinst om 223 miljoner kronor för första kvartalet 2016, jämfört med 90 miljoner kronor motsvarande period ifjol.VD Håkan Buskhes..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen