Sandvik AB

Beskrivning

Sandvik är en verkstadskoncern inom metallbearbetning,
materialteknik, gruv- och anläggningsindustri

Adress
Sandvik AB
Box 510
101 30  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
08 456 1100
Fax
Hemsida
www.sandvik.com
Kontaktperson
Olof Faxander
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Sandvik sänker lönerna för koncernledningen
Verkstadsjätten Sandvik meddelar på torsdagen en rad besparingsåtgärder för att stävja effekterna av coronaviruset.Sandvik-koncernen lämnade på torsdagen..
Sandvik får order värd 630 miljoner
Leveranserna planeras redan från andra halvåret 2020.Sandvik Materials Technology har säkrat stora order för högförädlade rör till energisegmentet...
Sandvik slutför avyttring
Kvarstår som minoritetsägare till Drilling and Completions, Varel.Sandvik har slutfört den tidigare aviserade avyttringen av Drilling and Completions (Varel), det vill..
Minskad orderingång för Sandvik
En rad aktiviteteter ska säkra lönsamheten. Sandviks intäkter uppgick till 26 583 (25 968) miljoner kronor i fjärde kvartalet. Rörelseresultat för samma..
Sandvik utvärderar ytterligare stängning av produktionsenhet
Anläggningen tillverkar runda verktyg för Walter.Sandvik Machining Solutions division Walter utvärderar en möjlig stängning av produktionsenheten för runda..
Sandvik slutför förvärv av rörtillverkare
Bolaget omsätter cirka 100 miljoner kronor och har 45 anställdaSandvik har slutfört det tidigare aviserade förvärvet av Summerill Tube Corporation, en..
Sandvik köper amerikanskt
Med det här förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande positionSandvik förvärvar Thermaltek Inc., en privatägd tillverkare av högtempererade ugnssystem och..
Sandvik förvärvar verktygstillverkare
Växer inom runda verktyg för flygindustrin.Walter, en division inom Sandvik Machining Solutions, har tecknat avtal om att förvärva det privatägda amerikanska..
Sandvik-koncernen gör två förvärv
Seco Tools köper verktygsföretag och Tube-divisionen utökas med en rörtillverkare.Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, har slutit avtal om att..
Då är Sandviks nye vd på plats
Stefan Widing tillträder den 1 februari 2020.Som tidigare meddelats är Stefan Widing utsedd till ny VD och koncernchef för Sandvik. Han tillträder den 1 februari..
Sandvik gör miljardavyttring
Kvarstår som minoritetsägare med plats i styrelsen.Sandvik har tecknat avtal om att avyttra majoriteten av Drilling and Completions (Varel), det vill säga den del av..
Klart med ny vd för Sandvik
Han efterträder Björn Rosengren som lämnar Sandvik den 1 februari 2020.Sandviks styrelse har utsett Stefan Widing till ny VD och koncernchef för Sandvik, med tillträde..
Sandvik: Minskad efterfrågan inom verkstads- och fordonsindustrin
Fortsatt stark marknad inom gruvor, olja och gas.Sandvik-koncernens intäkter i tredje kvartalet uppgick till 25 188 miljoner kronor och rörelseresultat uppgick till 2..
Sandvik får order värd 400 miljoner
Sandvik Materials Technology har säkrat en stor order för högförädlade rör till olje- och gasindustrin; OCTG-rör. Ordern bokades under det tredje kvartalet 2019 till ett..
Sandviks vd tar över ABB
Sent på söndagkvällen bekräftades uppgifterna om att Björn Rosengen kommer att lämna Sandvik för att tillträda vd-posten för ABB. Björn Rosengren, vd och koncernchef..
Sandvik rapport: Efterfrågan på en hög nivå - utmanad av en negativ ordertillväxt.
Historiskt hög nivå för kvartal två.VDs KOMMENTAR: – I det andra kvartalet var efterfrågan på en historiskt hög nivå. Kundaktiviteten inom gruvindustrin var..
Sandvik köper in sig i ledande företag inom additiv tillverkning
Företaget är en ledande leverantör av tjänster inom additiv tillverkning i metall och 3D-printade komponenter för krävande användningsområden.Sandvik har förvärvat en..
Sandvik höjer ribban
Nya långsiktiga mål och ökad förvärvstakt.Idag på kapitalmarknadsdagen i Tammerfors, Finland, har Björn Rosengren, VD och koncernchef för Sandvik och Tomas..
Sandvik överväger att börsnotera Sandvik Materials Technology
Styrelsen har beslutat initiera en intern separation av affärsområdet Sandvik Materials Technology och även undersöka möjligheterna för en börsnotering.Sandviks styrelse har..
PLAY: Hur Sandvik byggde världens första 3D-printade, okrossbara gitarr
Rockstjärnor har slagit sönder gitarrer i årtionden. Sandvik bestämde sig för att tillverka världens första okrossbara gitarr helt i metall och låta Yngwie Malmsteen testa..
Sandvik förvärvar amerikanskt bolag
Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.Sandvik förvärvar privatägda Newtrax, en leverantör av ledande teknologi för trådlösa..
Sandvik växer inom hårdmetallverktyg
Slutför förvärv av kinesisk verktygstillverkare.Sandvik har slutfört det tidigare aviserade förvärvet av OSK, en kinesisk tillverkare av solida runda..
Han lämnar Sandvik
Rekryteringen av hans efterträdare inleds nu.Lars Engström, chef för Sandvik Mining and Rock Technology, kommer att lämna Sandvik under 2019, efter att en..
Sandvik genomför förvärv
Företaget tillverkar lösningar för batteridrivna gruvfordon.Sandvik förvärvar privatägda Artisan Vehicle Systems, en tillverkare av batteridriven utrustning..
Sandvik tar affärer värda 1 miljard
Det är Sandvik Materials Technology som säkrat rörordrar.Sandvik Materials Technology har säkrat flera order på avancerade rör till olje- och gasindustrin till ett..
Sandvik toppar med ett rekordår
Höjer utdelningen.Verkstadsbolaget Sandvik redovisar ett rekordår för order, intäkter, justerat rörelseresultat och marginal samt kassaflöde...
Sandvik köper amerikansk verktygstillverkare
Specialiserad på verktyg till flygindustrin.Dormer Pramet, en division inom Sandvik Machining Solutions, har förvärvat Wetmore Tool & Engineering, en..
Sandvik köper verktygstillverkare
Köpet genomförs inom Seco Tools-familjen.Seco Tools, en division inom Sandvik Machining Solutions, har ingått avtal om att förvärva det kinesiska bolaget..
Sandvik får order från Hindustan Zinc
Blir ett av de mest heltäckande digitala projekten globalt inom gruvindustrin.Sandvik har säkrat en strategisk order på en omfattande digitalisering av Hindustan Zincs..
Sandvik tar gruvaffär i Indien
Blir ett av de mest heltäckande digitala projekten globalt inom gruvindustrin.Sandvik har säkrat en strategisk order på en omfattande digitalisering av Hindustan Zincs..
Sandvik överväger stängning av enhet
En stängning av produktionsenheten i franska Fondettes skulle generera en årlig besparing om 100 miljoner kronor. Sandvik Machining Solutions utvärderar ytterligare..
Sandvik ökar försäljningen
Dessutom rekordhög marginal för ett tredje kvartal.Sandviks orderingång uppgick i kvartalet till 24 192 (21 888) miljoner kronor. Intäkterna uppgick..
Sandvik landar affär värd en halv miljard
Leveranser inleds under fjärde kvartalet.Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology, en världsledande utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria..
Sandvik slutför avyttring av rostfri trådverksamhet
Köpare är familjeägda Zapp Group.Sandvik har slutfört den tidigare aviserade avyttringen av den rostfria trådverksamheten till tyska familjeägda Zapp..
Sandvik slutför förvärvet av Metrologic Group
Ett franskt mjukvaruföretag inom mätteknik som kommer att ingå i Sandvik Machining Solutions.I linje med vad som kommunicerades den 27 april 2018 har Sandvik slutfört..
Sandvik förvärvar en marknadsledare inom bergborrning
Samtidigt meddelar verkstadsföretaget att avyttringen av Hyperion har slutförts.Sandvik förvärvar privatägda Inrock, en ledande leverantör av bergborrverktyg..
Stororder till Sandvik
Ordervärde 500 miljoner.Sandviks affärsområde Sandvik Materials Technology, en världsledande utvecklare och tillverkare av avancerade rostfria stål och andra..
Sandvik avyttrar till Outokumpu
Verksamheten omsätter 1,6 miljarder.Sandvik avyttrar sin andel om 50 % i Fagersta Stainless, som tillverkar rostfri stång och tråd. Verksamheten samägs idag..
Sandvik avser förvärva Metrologic Group, ett mjukvarubolag inom mätteknik
Inriktningen är att bredda Sandvik Machining Solutions kunderbjudandeI linje med den strategiska inriktningen att bredda Sandvik Machining Solutions kunderbjudande inom digital..
Rekordresultat för Sandvik
Stärkt balansräkning ger utrymme att växa kärnaffären. Orderingången för första kvartalet uppgick till 25 419 (24 916) miljoner kronor. Intäkterna uppgick..
Sandvik investerar 200 miljoner i Sandviken
Ska stärka Sandviks ställning på marknaden för tillverkning av metallpulver och additiv tillverkning.Sandvik investerar omkring 200 miljoner kronor i en ny anläggning..
Sandvik levererar över förväntan
Stark utveckling inom alla affärsområden.Verkstadsbolaget Sandviks resultat före skatt blev 7.702 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2017. Analytikerna..
Sandvik gör miljardförsäljning
Avyttrar verktygsföretaget Hyperion.Sandvik har tecknat avtal om att avyttra Hyperion till USA-noterade investmentbolaget KKR till ett pris om 4 miljarder kronor. Hyperion..
Sandvik avyttrar med miljardvinst
Säljer till FAM som ägs av Wallenbergstiftelserna.Den 2 juni 2017 meddelade Sandvik att avtal slutits om att sälja Sandvik Process Systems till FAM AB. I linje med tidigare..
Sandvik slutför avyttring
Sandvik har i linje med tidigare kommunikation nu slutfört försäljningarna av Mining Systems verksamheter. Mining Systems transportbandsverksamhet, inklusive den närliggande..
Sandvik-topp lämnar för ny roll som koncernchef i förpackningsindustrin
Hon efterträds av en annan långvägare inom Sandvik-koncernen.Sandvik har utsett Göran Björkman till ny chef för affärsområdet Sandvik Materials..
Sandvik går ur projektaffären inom Mining Systems
Sandvik har tecknat ett avtal om att avyttra delar av Mining Systems till FLSmidth.Mining Systems konstruerar och installerar materialhanteringssystem. Under 2016 hade..
Sandvik genomför miljardförsäljning
Avyttringen är ett viktigt steg i Sandviks fokusering på sin kärnverksamhet.Sandvik har tecknat avtal om att avyttra Sandvik Process Systems till FAM AB, ägt av de tre..
Sandvik ett av företagen som drabbades av it-attacken
Räknar dock med att fullfölja sina kundåtaganden.Industrikoncernen Sandvik var ett av de företag som under fredagen drabbades av den den världsomfattande..
Ny affärsområdeschef för Sandvik Machining Solutions
Klas Forsström har utsett ny chef för Sandviks affärsområde Sandvik Machining Solutions och medlem av koncernledningen.Klas Forsström har utsetts till ny chef för..
Sandvik och Tekniska museet gör gemensam insats för teknikintresset
Tekniska Museet visar upp banbrytande historiska, nutida och framtida tekniska uppfinningar. Sandvik, med över 150 års erfarenhet av högteknologisk forskning och utveckling, har..
Sandvik rapporterar starkt kvartal
Verkstadskoncernen redovisar ett resultat före skatt om 2 860 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Motsvarande siffra föregående år var 266 miljoner kronor.– Vi hade ett starkt..
Sandvik ökar
Verkstadskoncernen redovisar ett resultat före skatt om 2 860 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Motsvarande siffra föregående år var 266 miljoner kronor.– Vi hade ett starkt..
Ingenjör för en dag
Sandvik satsar på unga youtubers för att öka kunskapen och intresset för teknik. Ett av resultaten är Antes vlogg Ingenjör för en dag, se hans film.Nu tar Sandvik hjälp av..
Sandvik: negativ organisk tillväxt
Dock levererar industrikoncernen vinsttillväxt och ökade marginaler i tredje kvartalet.– Jag är nöjd med utvecklingen under det tredje kvartalet, vilket var..
Sandvik rankas högt inom hållbarhet
Sandvik rankas högt i Dow Jones Sustainability Index 2016Sandvik AB är åter med i det prestigefyllda hållbarhetsindexet Dow Jones Sustainability Index. Endast de..
Sandvik sluter avtal om att avyttra sin Mining Systems-verksamhet
Sandvik har undertecknat ett avtal om att avyttra sin verksamhet Mining Systems – som i Sandviks finansiella rapportering redovisats som avvecklad verksamhet – till..
Sandvik förnyar krediter
Sandvik AB och Sandvik Treasury AB har slutit ett avtal om en garanterad kreditfacilitet om 9 miljarder SEK med en löptid på fem år, med möjlighet till förlängning upp till sju..
Sandvik varslar
I veckan varslades 70 tjänstemän inom affärsområden Mining och Construction. 35 av dem jobbar i Sandviken. Det uppger Gefle Dagblad. Varslet är kopplat till..
Omorganisation hos Sandvik
Sandvik konsoliderar till tre affärsområden och identifierar icke-strategiska verksamheter.Sandvik omorganiserar sina verksamheter inom affärsområdet Sandvik Venture,..
Sandvik går som väntat
– Trots att det första kvartalet 2016 kännetecknades av utmaningar på marknaderna så lyckades vi leverera ett resultat i linje med våra planer och förväntningar, kommenterar vd..
Sandvik bildar nytt affärsområde
Sandvik bildar nytt affärsområde Sandvik sammanfogar sina verksamheter Sandvik Mining och Sandvik Construction till ett affärsområde – Sandvik Mining and Rock Technology. Affärsmodellen..
Industrivärdens vd till Sandviks styrelse
Industrivärdens vd till Sandviks styrelse Valberedningen för Sandvik AB föreslår att bolagets nye vd Björn Rosengren och Helena Stjernholm, vd för bolagets storägare Industrivärden,..
Bokslutsrapport Sandvik: rekordhögt kassaflöde på utmanande marknad
Bokslutsrapport Sandvik: rekordhögt kassaflöde på utmanande marknad – År 2015 var ett händelserikt år där marknadsmiljön blev alltmer utmanande, men vi gjorde också framsteg i vårt arbete med att..
Sandvik gör ytterligare besparingar
Sandvik gör ytterligare besparingar Sandvik har identifierat ytterligare strukturella åtgärder för att förbättra effektiviteten, vilket kommer att generera besparingar om cirka 600..
Björn Rosengren tar över Sandvik
Björn Rosengren tar över Sandvik Sandvik bekräftar uppgifterna om Faxanders avgång i ett pressmeddelande. Björn Rosengren, idag koncernchef på Wärtsilä Corporation, tar över..
Sandvik bekräftar Faxanders avgång
Sandvik bekräftar Faxanders avgång Sandvik bekräftar till Gefle Dagblad att Olof Faxander fått sparken. – Ja, det stämmer, men vi har inga kommentarer kring det, säger Jessica Alm,..
Sandvik handelsstoppas efter rykten om att vd Olof Faxander sparkas
Sandvik handelsstoppas efter rykten om att vd Olof Faxander sparkas Enligt TV4 Ekonominyheterna får Olof Faxander sparken som vd för Sandvik. Uppgiften väntas bli officiell senare i veckan. Anledningar uppges vara missade..
Sandvik säkrar stororder för materialhantering i Sydafrika
Sandvik säkrar stororder för materialhantering i Sydafrika Sandvik Mining har tecknat kontrakt för leverans av ett materialhanteringssystem till Sydafrika. Kontraktsvärdet överstiger 600 miljoner kronor och bokades i det..
Hett ämne: Människan vs Robotarna
Hett ämne: Människan vs Robotarna Forskare målar upp dystopiska framtidsscenarion och media rapporterar om jobben som hotas. Robotsamhället är en nyhet för konsumenten men för industrin..
Johan Molin föreslås som ny ordförande i Sandvik
Johan Molin föreslås som ny ordförande i Sandvik Mot bakgrund av att Anders Nyrén meddelat Sandviks valberedning att han inte står till förfogande för omval som ordförande i Sandviks styrelse har..
Sandvik delårsrapport: effektiviseringar enligt plan
Sandvik delårsrapport: effektiviseringar enligt plan – I det första kvartalet ökade det justerade resultatet med 18 % jämfört med samma period föregående år, trots en något..
Sandvik stänger ytterligare tio enheter
Sandvik stänger ytterligare tio enheter Som tidigare annonserats under 2013 har Sandvik för avsikt att öka effektiviteten inom försörjningskedjan och minska antalet produktionsanläggningar..
Sandvik slutför affär
Sandvik slutför affär   Sandvik slutför förvärvet av Varel International Energy Services Inc.    Den 7 januari 2014 annonserade Sandvik en överenskommelse att..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen