Siemens AB

Beskrivning

Industry Sector

Siemens är världsledande leverantör av innovativa och hållbara produkter och lösningar för kunder inom industrin. Vi erbjuder helhetslösningar och standardprodukter för tillverknings- och processindustrin till helautomatiserade produktionslinjer, industriella mjukvaror, pålitlig expertis för utvalda branscher och teknologibaserad service. Allt för att öka företagens produktivitet, effektivitet och flexibilitet.

Adress
Siemens AB
Box 1275
Englundavägen 7
171 24  Solna
Stockholm
Sweden
Telefon
08-629 03 00
Fax
08-627 00 96
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.siemens.com
Kontaktperson
Hans Wretling
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Siemens vinner kontrakt i Sverige värt 800 miljoner
Ska leverera system till E4 Förbifart Stockholm, som med sina 2,1 mil, varav 1,8 mil i tunnlar, blir en av världens längsta vägtunnlar med separata tunnelrör.Siemens ska leverera..
Siemens och CaCharge samarbetar för snabb elbilsladdning
Ska öka takten i omställningen till en fossilfri fordonsflotta.Siemens och e-mobilityföretaget CaCharge inleder ett samarbete om snabbladdning av elbilar. Det ger fler..
Siemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard
– Siemens har de senaste 15 åren varit en av de leverantörer som levererat flest stamnätsstationer till Svenska Kraftnät, säger Erik Mårtensson, divisionschef för Energy..
CFO 4.0 - tillverkningsindustrins nya ekonomichef
Ny forskning från Siemens Financial Services har identifierat de nyckelkompetenser som den nya generationens ekonomichefer inom tillverkningsindustrin, även kallade “CFO 4.0”,..
Vartannat företag saknar digitaliseringsstrategi
Detta trots att åtta av tio anser att digitaliseringen är viktig för det egna företaget. Nästan varannan företagsledare inom industrin, energisektorn, transportsektorn..
Siemens miljardsatsar på startups i Sverige och Norden
Fokus ligger på att investera i entreprenörer och innovativa startups.   Siemens globala innovations- och investeringsbolag next47, med en miljard euro i..
Siemens visar det senaste inom atomationslösningar på Scanautomatic
Under Scanautomatic & Processteknik, som just nu pågår på Svenska Mässan i Göteborg, visade Siemens upp det senaste inom teknik, underhåll och support.Siemens satsar på..
Siemens i hamn med en av sina största leveranser till svenskt industriprojekt
Det var under 2013 som Siemens och Fortum Värme ingick ett avtal värt 250 miljoner kronor avseende levereranser av utrustning till Värtaverkets biokraftvärmeverk KVV8. Siemens..
Siemens inviger Sveriges första 3D-verkstad för serietillverkning av metallkomponenter
Siemens inviger Sveriges första 3D-verkstad för serietillverkning av metallkomponenter Siemens har invigt Sveriges första 3D-verkstad för serietillverkning av metallkomponenter genom en teknik som kallas för additiv tillverkning. Med denna..
Siemens får order på modernisering av Värtaverket
Siemens får order på modernisering av Värtaverket Siemens har fått en ny order från Fortum Värme. Ordern avser modernisering av Värmeverk 1 och 2 på Värtaverket i Stockholm och ordervärdet..
Siemens och Midroc: automation på nya nivåer
Siemens och Midroc: automation på nya nivåer Till den nya huvudnivån 1 365 meter under jord i LKAB-gruvan i Kiruna, som säkerställer malmtillgången i ytterligare 20 år och klassas som Sveriges..
Miljarder för Sverige att tjäna genom satsningar på industrin
Miljarder för Sverige att tjäna genom satsningar på industrin En ny rapport visar hur svensk BNP kan påverkas avsevärt genom utvecklingen av svensk industrisektor. Skillnaden mellan de scenarier som presenteras i rapporten visar..
Siemens: webinarier inom automation hösten 2015
Siemens: webinarier inom automation hösten 2015 Fördjupa dig inom olika teman och hör våra experter berätta mer om produktnyheter samt tips & tricks.  Passa på att under en kort tid..
Stororder till Siemens i Finspång säkrar långsiktig beläggning
Stororder till Siemens i Finspång säkrar långsiktig beläggning Siemens Industrial Turbomachinery AB med bas i Finspång har skrivit kontrakt på 18 gasturbiner av typen SGT-800 för leverans till Thailand. Samtliga ska..
Siemens bygger första eHighway i Sverige
Siemens bygger första eHighway i Sverige Siemens kommer installera luftledningar som möjliggör strömöverföring till hybridlastbilar i projektet Elväg-Gävle. Detta på uppdrag av..
Den globala tillverkningsindustrin kan minska sin elförbrukning avsevärt
Den globala tillverkningsindustrin kan minska sin elförbrukning avsevärt · Undersökning utförd av SFS bland världens topp-20 industriutrustningstillverkare · I de nordiska länderna överförbrukas..
Hon blir ny divisionschef på Power and Gas inom Siemens
Hon blir ny divisionschef på Power and Gas inom Siemens Elin Löfblad har utsetts till ny divisionschef på Power and Gas inom Siemens AB. Hon blir därmed ansvarig chef för divisionen samt direkt ansvarig för..
Hur säkert är ditt styrsystem mot attacker?
Hur säkert är ditt styrsystem mot attacker? Traditionellt sett har industriella styrsystem varit isolerade öar i verksamheten men idag blir dessa system allt mer integrerade med andra it-system. Integrationen har..
Siemens - ny laddteknik får elhybridbussar att rulla i Stockholm
Siemens - ny laddteknik får elhybridbussar att rulla i Stockholm Stockholms Lokaltrafik (SL) kommer från och med mitten av mars att trafikera sträckan mellan Ropsten och Karolinska Institutet med elhybridbussar. Siemens har..
Siemens får stororder från Metsä Board
Siemens får stororder från Metsä Board Siemens har fått order av Metsä Board gällande automations- och drivsystem till deras nya kartongmaskin till ett initialt värde på 45 MSEK. Med en..
Kapital som binds upp i investeringar begränsar tillväxten
Kapital som binds upp i investeringar begränsar tillväxten Ny studie från SFS visar att 6,2 miljarder euro är bundet i den svenska tillverkningsindustrin. Bundet kapital definieras som kapital som binds upp i maskiner och..
Siemens PLM-system Teamcenter nu som molnlösning
Siemens PLM-system Teamcenter nu som molnlösning Avalon Innovation lanserar Teamcenter som molnlösning, Teamcenter Cloud. Teamcenter, från Siemens PLM Software, är världens mest använda PLM-system..
Ny nordisk marknadschef på Siemens PLM Software
Ny nordisk marknadschef på Siemens PLM Software Jenny Huzell har utsetts till ny nordisk marknadschef på Siemens PLM Software. Hon kommer närmast från en tjänst i det egna bolaget Mediaviz, men jobbat i..
Siemens resultat för fiskala räkenskapsåret 2014
Siemens resultat för fiskala räkenskapsåret 2014 Siemens AG nådde sina mål för det fiskala året, som stängdes den 30 september 2014, tack vare ett starkt fjärde kvartal. Nettointäkterna..
Siemens NX 10 ger ökad designflexibilitet och upp till tre gånger högre produktivitet
Siemens NX 10 ger ökad designflexibilitet och upp till tre gånger högre produktivitet • Konceptuell designlösning i 2D hjälper till att förkorta konstruktionstiden • Gränssnitt som ger tillgång till NX när och var som..
Siemens på åttondeplats i Universums ranking över världens mest attraktiva arbetsgivare
Siemens på åttondeplats i Universums ranking över världens mest attraktiva arbetsgivare Siemens hamnar på en fin andraplats i årets ranking av världens mest attraktiva arbetsgivare (the World´s Most Attractive Employers) från employer..
Siemens bäst i klassen på hållbarhet enligt Dow Jones Sustainability Index
Siemens bäst i klassen på hållbarhet enligt Dow Jones Sustainability Index Siemens har för tredje året i rad utnämnts till det mest hållbara företaget i sin branschgrupp, innehållandes 350 industriföretag, i den..
Siemens leverantör av drivsystem, kraftförsörjning och automationsutrustning till Stora Enso-anläggning i Kina
Siemens leverantör av drivsystem, kraftförsörjning och automationsutrustning till Stora Enso-anläggning i Kina Siemens har blivit tilldelad en stororder till Stora Ensos nya produktionsanläggning för pappersmassa- och kartong i provinsen Guangxi i Kina. Stora Enso, med..
Öppet hus hos Siemens i Finspång lördag 13 september
Öppet hus hos Siemens i Finspång lördag 13 september Lördagen den 13 september öppnar Siemens turbinverksamhet i Finspång sina dörrar för allmänheten. Press är välkommen på besök..
Ny undersökning visar på ökat behov av tillgångsfinansiering för verktygsmaskin-bransch
Ny undersökning visar på ökat behov av  tillgångsfinansiering för verktygsmaskin-bransch     Undersökning utförd med de 80 största, globala verktygsmaskintillverkarna (Original Equipment Manufacturers, OEMs) De kunder som..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen