Sinf - Svensk Industriförening AB

Sinf - Svensk Industriförening AB

Beskrivning

Om Sinf
Sinf fungerar som ditt externa huvudkontor. Vi hjälper dig med arbetsrätt, affärsjuridik och affärsutveckling. Sedan 1941 har vi på Sinf tillsammans med våra kunder löst företags utmaningar. Det gör oss till en av Sveriges mest erfarna arbetsgivarorganisationer.


Oavsett om det gäller eget företagande, styrelsearbete, utvecklingsuppdrag, insikter i ledande branscher, tillgång till inflytelserikt kontaktnätverk eller kunskapssynergier så är Sinf din företagsresurs. Vår erfarenhet och breda kompetens kommer väl till pass när små-, medelstora och ägarledda företag vill ta nästa steg i sin tillväxtresa.


Vi strävar efter att vara en lösningsorienterad, flexibel och personlig arbetsgivarorganisation. 


Historien om Sinf - En av Sveriges anrikaste arbetsgivarorganisationer


Jönköping 1941 – Svensk Industriförening bildas-Precis som vårt namn antyder är den svenska industrin vårt DNA som arbetsgivarorganisation i Sverige. Sinf tar form år 1941 i Jönköping av en utbrytargrupp av fabrikörer som sökte ett mer fördelaktigt alternativ till den dåvarande Svenska Arbetsgivareföreningen, SAF. Det som vi idag kallar Svenskt Näringsliv.


Gav de mindre företagarna en röst- Skälen var flera. Inledningsvis ville man bryta sig loss från en sammanslutning som även innefattade de egna kunderna – det vill säga ett antal stora industriföretag. Fabrikörerna ansåg att inflytandet från dessa börsnoterade jättar skulle överskugga de mindre, medelstora och familjeägda företagen. 


Stopp på pengarullning-Ett annat skäl var att försäkra sig om att föreningens medel brukades på ett korrekt och effektivt sätt. 


Ledord – flexibilitet och frihet-Syftet med Sinf var att forma en arbetsgivarorganisation i Sverige som var bättre anpassad till de mindre företagens verklighet. En verklighet som kräver mer frihet och flexibilitet. Företagarna kunde nu själva välja avtal, hängavtal eller kollektivavtal, samt undvika arbetsmarknadskonflikter och i större utsträckning lösa akuta frågeställningar på lokal nivå. 


Branschtillväxt fram till 1970-talet-Svensk Industriförening fick snabbt fotfäste som en av de ledande arbetsgivarorganisationerna i Sverige. Från 50- till 70-talet är tillväxten av industriföretag som ingår i Sinf som störst. Branschorganisationer bestående av främst industrier med en smal tillverkningsinriktning, däribland tillverkare av ledstänger och regnkläder.


Under 1980-talet sker ett marknadsskifte. Tjänsteföretagen ökar i antal och medför att Sinf får fler medlemmar med varierande verksamheter och branschtillhörighet.


Det moderna Sinf-Svensk Industriförening blev år 2011 Sinf. Idag har vi lika delar tillverkande företag som tjänsteproducerande företag bland våra medlemmar. Vårt fokus är på affärer och effektiv rådgivning och stöd i frågor som rör arbetsrätt, affärsjuridik och affärsutveckling.


 


 


 

Adress
Sinf - Svensk Industriförening AB
Box 22307
Fleminggatan 7
104 22  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.sinf.se
Kontaktperson
Sanna Arnfjorden Wadström
Telefon
08-440 11 90
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Föreningar-Branschorganisationer

Övrigt

Nyheter

Sex missar i krispaketen som lägger krokben för småföretagen
Företag hör av sig och är besvikna över stödet till företagen där det mesta består av lån Många företag befinner sig i sin värsta kris någonsin och har nu..
Tvärnit för SME-företagen enligt Sinf
Just nu lever man på gammal orderstock och buffertar. Företagen inom industrin förbereder sig för permitteringar och räknar med att produktionen kommer att..
Vad gäller när en anställd vägrar använda skyddskläderna – och något händer?
Är det bara att skylla sig själv om något inträffar? Många blir förvånade när de får veta vad som gäller.Det är många som blir förvånade när jag under..
Svenska underleverantörer på efterkälken vid en Brexit
Merparten av de företag som har affärer med Storbritannien har inte agerat nämnvärt.Svenska underleverantörer ligger efter när det gäller att förbereda sig..
Underleverantörernas besked - konjunkturen viker inom sex månader
Det visar Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet 2019.Svenska underleverantörer är tydliga, lågkonjunkturen står för dörren.  57..
Konjunkturvändningen är nära
Sveriges underleverantörer upplever att högkonjunkturen snart är över. Det andra kvartalets Underleverantörsbarometer som idag presenteras av Svensk Industriförening..
Lågkonjunkturen skjuts på framtiden
För ett halvår sedan trodde underleverantörerna att lågkonjunkturen var på ingång. Nu har man ändrat uppfattning, men två bekymmer kvarstår.För ett halvår sedan..
Ny satsning tar hänsyn till klimatet i stålprojekt
Nu lanseras satsningen Grönt Stål som gör det möjligt för beställare och tillverkare inom stålindustrin att klimatkompensera sin stålanvändning. Detta görs genom..
Dold optimism hos underleverantörerna
För tre månader sedan spådde svenska underleverantörer att lågkonjunkturen skulle komma inom kort. Idag är tonen en något annan. Antalet företag som tror att..
Får mina anställda skriva vad de vill om mitt företag på Facebook?
Får man prata om sin arbetsgivares verksamhet och sin chef hur som helst på privata fester eller after works? Ja hur långt sträcker sig lojalitetsplikten egentligen?De flesta..
Vad är egentligen arbetsmiljö och varför ska vi bry oss?
Arbetsmiljö kräver kunskap, uppföljning och samarbete. Vanessa von Zweigbergk på SINF reder ut begreppen.Vi vill väl alla gå till jobbet utan att ha ont i magen? Vi..
Underleverantörerna spår nedgång 2019
Det råder en viss skepsis inför framtiden, enligt Underleverantörsbarometern från Sinf.Svenska underleverantörer förbereder sig för en konjunkturnedgång. Det..
Det största hotet mot underleverantörernas tillväxt
Det ser fortfarande ljust ut för Sveriges underleverantörer, men majoriteten är enig kring vad som är det största hotet mot tillväxten just nu. Orderingången för..
Generationsskiften - Ett akut problem
40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är äldre än 55 årHela 40 procent av Sveriges småföretag har en företagsledare som är..
Fortsatt högkonjunktur men hög tid att investera
Ett stort tryck kräver en modernare produktionspark för ytterligare expansion och fokus på att hitta effektivare automationslösningar, menar SINF som släpper..
Sinfs underleverantörsbarometer - Säljare sökes!
Fortsatt positiva tongångar, ett bra avslut på 2017 men brist på arbetskraft. Så kan man sammanfatta Underleverantörsbarometern som idag presenteras av Svensk..
Rekordår för svenska underleverantörer
Men en sak är alarmerande för de svenska underleverantörerna. Det framgår av Sinfs Underleverantörsbarometer som presenterades på onsdagen. Det råder en fortsatt positiv..
Brist på arbetskraft hotar tillväxten
Rekordmånga svenska underleverantörer vill nyanställa. Det finns emellertid ett problem; det saknas arbetskraft. Det visar Underleverantörsbarometern som presenteras av Svensk..
Har du svårt att hitta bra medarbetare?
SInfs Underleverantörsbarometer som gjordes för en tid sedan visade brist på arbetskraft. Hur attraktivt är ditt företag? Svårt att hitta medarbetare? För en tide sedna..
Entreprenörerna är industrins hjältar
Öka din konkurrenskraft – snabbare, billigare, bättre och helst innovativt. Enkla förutsättningar eller hur? Det är så som svenska underleverantörer inom industrin..
Kapitalbrist kan bli en bromskloss
Trots starka siffror från Sveriges underleverantörer, höjer Anders Ekdahl på Sinf ett varningens finger. Det går bra nu. Svenska underleverantörer redovisar ett..
Underleverantörer kräver lagändring
Det är en relativt sval Underleverantörsbarometer som presenteras av Svensk Industriförening Sinf på Elmia Subcontractor i Jönköping. Med ett rejält undantag – kravet på..
Svenska underleverantörer oroade trots rekordsiffror
Under andra kvartalet redovisade två av tre svenska underleverantörer en ökad omsättning - den största andelen på fem år. Trots rekordsiffrorna är förväntningarna emellertid..
Verkstadsentreprenör blir ny ordförande för Sinf
Sinfs fullmäktige har utsett Johan Andersson till ny ordförande i Svensk Industriförening Sinfs styrelse. Johan tar över posten efter Annicka Pärson som varit..
Brist på kompetent arbetskraft inom industrin
Brist på kompetent arbetskraft inom industrin Stabila svenska underleverantörer vill anställa personal – men upplever samtidigt en brist på kvalificerad arbetskraft. Så kan man sammanfatta..
Tyskland på jakt efter svenska underleverantörer
Tyskland på jakt efter svenska underleverantörer Den tyska industrin behöver stärka sin kompetens. Och man gör det gärna med hjälp av svenska underleverantörer. - Det är naturligtvis ett..
Industrin ser positivt på 2016 – nu kommer vändningen
Industrin ser positivt på 2016  – nu kommer vändningen Adjö till ett stormigt och svagt 2015. Nu välkomnar vi 2016 – det är då det vänder för svenska underleverantörer. Så kan man..
Långa betalningstider – ett ständigt problem för underleverantörerna
Långa betalningstider – ett ständigt problem för underleverantörerna En orolig börs, svårigheter att hitta utbildad arbetskraft och alltjämt stora problem med långa betalningstider. Det är sammanfattningen av..
Tunga branschorganisationer lanserar nollvision för förlorade industrijobb
Tunga branschorganisationer lanserar nollvision för förlorade industrijobb Stöd till ökad innovationskraft. Tillgång till statligt riskkapital för att utveckla små- och medelstora industriföretag. Det är två..
Allt fler investerar i automation och färre anställer - ökar kraven på regeringen
Allt fler investerar i automation och färre anställer - ökar kraven på regeringen Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste kvartalsmätning, Underleverantörsbarometern, på Elmia Polymer i Jönköping. Allt fler tror..
Optimism hos offensiva underleverantörer
Optimism hos offensiva underleverantörer - Rekordlåga räntor och rekordlågt oljepris är två positiva faktorer. Därtill en viss förhoppning om en bättre konjunktur. Något..
Rekordlåg ränta – nu väntar aktiva underleverantörer på boomen
Rekordlåg ränta – nu väntar aktiva underleverantörer på boomen Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste Underleverantörsbarometer; trots ett avvaktande konjunkturläge finns det ljuspunkter. Tyvärr har..
”Fortsatt starkt 2014 trots bristande industripolitik”
”Fortsatt starkt 2014 trots bristande industripolitik” Idag presenterar Svensk Industriförening Sinf sin senaste Underleverantörsbarometer på ELMIA Automation.  Sifforna visar att drygt hälften av..
Lågkonjunktur och trög start på 2013
Lågkonjunktur och trög start på 2013 - Nära hälften av företagen, 47 procent, hade minskad omsättning under årets första kvartal, men orderingången i andra kvartalet pekar..
Underleverantörerna: det vänder under 2013!
Idag presenterar Svensk industriförening Sinf sin senaste Underleverantörsbarometer och siffrorna tydliggör lågkonjunkturen. Krisen är inte över..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen