SKF Sverige AB

Beskrivning

Om oss
SKF har varit en av världens ledande lagertillverkare sedan 1907. Vår styrka är att ständigt utveckla nya tekniker och sedan använda dem för att skapa produkter som ger våra kunder konkurrensfördelar. Vi gör detta genom att kombinera praktisk erfarenhet inom fler än 40 branscher med vår kunskap från SKFs teknikplattformar: lager och lagerenheter, tätningar, mekatronik, service och smörjsystem.
Ökad effektivitet, minskad energianvändning

SKFs teknikutveckling fokuserar på att minska miljöpåverkan som en produkt ger upphov till under sin livscykel, både vad gäller i den egna verksamheten och i våra kunders verksamhet. Produktportföljen SKF BeyondZero är det senaste exemplet på vad SKF kan erbjuda inom detta område.

Adress
SKF Sverige AB
von Utfallsgatan 4
415 50  Göteborg
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-337 10 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.skf.com
Kontaktperson
Kjell Martinsson
Telefon
031-337 28 41
Anställda
1,001 - 2,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Ny topp till SKF
En långvägare på SKF som kliver in i koncernledningen.SKF har utsett Thomas Fröst till ny medlem i koncernledningen från och med 1 september 2019. Thomas har sedan 2017..
SKF breddar inom smörj
Köper svensk startup som utvecklat en reningsprocess för industrismörjvätska och spillolja.SKF har förvärvat RecondOil Sweden AB, ett svenskt startup-bolag inom..
SKF investerar 450 miljoner kronor i tillverkning av spårkullager
Automatiserar flödet i italienska Bari och bygger en helt ny fabrik i Kina. Kullagerföretaget SKF investerar cirka 450 miljoner kronor för att öka..
SKF bekräftar stängning av fabrik
Stängningen är en del av en konsolidering av koncernens Aerospace-tillverkning i Europa.Den konsultationsprocess med lokala arbetstagarrepresentanter som inleddes i december 2018..
SKF byter ut finanschefen
Han har en stark affärsbakgrund och en starkare kompetens inom it och digitalisering, något som bedöms som viktigt. Niclas Rosenlew har utsetts till Senior Vice President och CFO..
Starkt resultat för SKF
Spår lägre efterfrågan. Kullagertillverkaren SKFs försäljning uppgick till 21,3 (20,6) miljarder kronor under årets första kvartal och den organiska..
SKF inviger fabrik i Kina
Investeringen, på ca 200 miljoner kronor, stärker SKFs konkurrenskraft inom industriella växellådor och fordonsindustrin i Kina.SKF har invigt sin nya fabrik som tillverkar..
SKF presenterar sina nya optiska sensorteknik vid årets Hannover-mässa
Teknologin kommer att demonstreras på den svenska paviljongen under HannovermässanI samband med årets industriella Hannover-mässa visar SKF sin nya optiska sensorteknik..
Tekniska gymnasiet där eleverna har jobberbjudanden redan före studenten
Och nästan alla i trean åker på utlandspraktik i nio veckor. Nu står SKF Tekniska gymnasium värd för EU-besök om yrkesutbildning.På SKF Tekniska Gymnasium har de flesta..
SKF inviger nytt kompetenscenter för digitalisering av industrin
Centret ska stötta svensk industri med nya digitala tjänster för att skynda på utvecklingen mot Industri 4.0. – Genom att samla olika kompetenser och använda ny teknologi..
SKF gör den största investeringen hittills i Hofors
Så ska kullagerjätten öka sin konkurrenskraft och kunna ta hem mer tillverkning till Hofors.SKF har beslutat att investera och uppgradera maskinparken vid anläggningen i..
Utmärkt år för SKF
21,2 miljarder i försäljning och organisk försäljningstillväxt på 5% för koncernen-2018 blev ett utmärkt år för SKF med rekordresultat och en avse­värt..
SKF flyttar huvudkontoret
Skapar en ny dynamisk arbetsplats i historisk miljöGöteborg, 2019-01-08: SKF har nu fått bygglov för att bygga om det gamla centrallagret på SKF:s..
SKF flyttar huvudkontoret
Skapar en ny dynamisk arbetsplats i historisk miljöGöteborg, 2019-01-08: SKF har nu fått bygglov för att bygga om det gamla centrallagret på SKF:s..
SKF flyttar huvudkontoret
Skapar en ny dynamisk arbetsplats i historisk miljöGöteborg, 2019-01-08: SKF har nu fått bygglov för att bygga om det gamla centrallagret på SKF:s..
SKF flyttar huvudkontoret
Skapar en ny dynamisk arbetsplats i historisk miljöGöteborg, 2019-01-08: SKF har nu fått bygglov för att bygga om det gamla centrallagret på SKF:s..
SKF stänger fabrik i Storbritannien
Konsoliderar aerospacetillverkningen i Europa.SKF konsoliderar sin Aerospace-tillverkning i Europa. Som ett resultat av konsolideringen avser koncernen att stänga sin fabrik..
SKF och Daimler når uppgörelse i legal tvist
Tvisten gällde krav på skadestånd till följd av EU-kommissionens beslut avseende överträdelser av den europeiska konkurrenslagen inom fordonslager.SKF och Daimler AG (Daimler)..
SKF fortsätter investera i automatisering av tillverkning
150 miljoner kronor investeras i automatisering av tillverkningKF’s kapitalmarknadsdag fokuserar på koncernens kunderbjudanden och finansiella mål; 150 miljoner kronor..
SKF konsoliderar tillverkning i Kina; investerar i ny fabrik
SKF investerar ca 200 miljoner kronor för att förbättra sin konkurrenskraft inom koniska rullager (TRB) i Kina.Investeringen innebär att en ny fabrik etableras i Changshan,..
SKF investerar 200 miljoner kronor
Uppgrader logistik- och remanufacturingverksamheten i franska St Cyr.Investeringen i logistikcentralen förbättrar servicenivåer och ledtider till kund genom att..
SKF tar mark
Självklart påverkar den generella uppgången inom industrin men också att vi vinner nya affärer hos både existerande som nya kunder, förklarar Rickard Grundmalm den ökande..
Rekordkvartal för SKF
Kullagerföretaget räknar till sitt bästa tredje kvartal någonsin.Kullagerföretaget SKF har lämnat sin delårsrapport för tredje kvartalet. ”Tredje kvartalet..
SKF leverererar online övervakningssystem till BillerudKorsnäs
Systemet gör det möjligt för servicetekniker att tidigt upptäcka avvikelser i anläggningen och sätta in rätt underhållsåtgärder.SKF leverererar den senaste generationen online..
SKF och Luleå tekniska universitet förnyar samarbetet
Det globala teknikföretaget SKF och Luleå tekniska universitet förlänger samarbetet inom området avancerad tillståndsövervakning. Det nya avtalet sträcker sig till år..
Sverull ElektroDynamo väljer SKF som huvudleverantör
För att stärka sin position på marknaden för tätningar utökar Sverull ElektroDynamo samarbetet och väljer SKF som huvudleverantör av industritätningar i Sverige. – Vi vill..
SKF och Hexatronic ingår partneravtal
Avtalet gäller industrialisering av fiberoptiska sensorsystem.SKF och Hexatronics helägda dotterbolag Proximion AB har ingått ett partnerskap för industrialisering..
SKF och PSA når uppgörelse i legal tvist
PSA inledde domstolsprocessen mot flera lagertillverkare, däribland AB SKF, i februari 2016.SKF och Peugeot S.A., med flera koncernbolag, (PSA) har nått en uppgörelse i..
Rekordstart för SKF
Alrik Danielson, Vd och koncernchef kommenterar...”Vi kan konstatera att 2018 fick en rekordstart. Försäljningen ökade organiskt med 7,5% till 20,6 miljarder..
I en digitaliserad produktionsmiljö får förebyggande underhåll en nyckelroll
SKFs underhållsspecialist Jonny Stieger: – Digitaliserat underhåll ställer nya krav på organisation och kompetens.Målsättningen är klar: SKF ska ha en produktion i..
180 studenter till SKF
Just nu pågår rekryteringen för fullt. Varje år tar SKF emot 150-180 högskole- och universitetsstudenter för en rad olika..
SKF: Ökad efterfrågan på nästan alla marknader
Försäljningen i Europa och Asien har ökat kraftigt, vilket beror på den generella uppgången i industriverksamheten och en stark fordonsmarknad. Alrik Danielson, vd och..
Hans Stråberg föreslås till ny ordförande i SKF
SKFs nuvarande styrelseordförande Leif Östling har meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman 2018.SKFs valberedning föreslår Hans Stråberg till ny..
SKF tecknar ramavtal med världens största stålföretag
Ska leverera lager, tätningar och analyser till stålverk i 14 länder. SKF och ArcelorMittal har undertecknat ett flerårigt ramavtal. Som en del av avtalet kommer SKF..
Industrinatten visar unga en ny bild av framtidens arbetsplats
Att ge ungdomar en aktuell bild av industrin som en spännande arbetsplats, är syftet med Industrinatten som nu sprider sig över Sverige. Torsdag den 30 november är det dags för..
Victoria van Camp, SKF: ”Vi behöver fler kvinnor”
Industrijobben ändrar karaktär när nya affärsmodeller växer fram i spåren av den ökade ”tjänstefieringen”. Det är jobb som många gånger passar kvinnor.– Har man väl..
SKF slår rekord i återvinning av restprodukter
SKF i Göteborg tillverkar över en miljon lager per år och återvinningen av slipmull slår nytt rekord. Över 95 procent av slipmullen återvinns till nytt..
Det rullar på för SKF
Ökar tillväxten och förbättrar marginalerna.Svenska kullagerjätten presenterade under tisdagen sin niomånadersrapport 2017. Tredje kvartalet kännetecknades av..
”Utan underhåll stannar Sverige!”
Det säger Alrik Danielson, vd och koncernchef för SKF, som gör en massiv satsning på Underhållsmässan 13–16 mars 2018. – Vi vill hjälpa svensk industri att bli mer..
SKF levererar till Deutsche Bahns nya generation persontåg
Persontåget ICE-4 blir ryggraden i Deutsche Bahns långdistansnät. Experter på lagerkonstruktion och integration från SKF har hjälpt Siemens och Bombardier att..
SKF möblerar om i koncernledningen
Förändringarna sker med omedelbar verkan. Kent Viitanen utses till President, Bearing Operations. Kent var tidigare Senior Vice President, Group People, Communication and..
SKF: försäljningen av smörjsystem ökar för femte året i rad
I takt med att allt fler industrier automatiserar maskiner och produktionsprocesser ökar efterfrågan på automatiska smörjsystem. Det är en investering som man snabbt kan räkna..
SKF och BMW når uppgörelse i legal tvist
Företagen har nått en uppgörelse som kan leda till fortsatt samarbeteGöteborg, 3 augusti 2017 SKF och BMW har nått en uppgörelse i parternas tvist som..
Stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal
SKF Halvårsrapport 2017Alrik Danielson, Vd och koncernchef: ”Under andra kvartalet hade vi en stark organisk tillväxt och en förbättrad rörelsemarginal...
Daimler stämmer SKF
Begär ersättning om minst 59 miljoner euro plus ränta.SKF har informerats om inledande av en domstolsprocess med krav på skadestånd från Daimler AG mot SKF GmbH,..
SKF först ut med världsunik anläggning
Nu har svenska kullagerjätten invigt Sven Wingquist Test Center - en satsning som kostat 40 miljoner euro.SKF har invigt det nybyggda testcentret Sven Wingquist Test Center i..
SKF gör miljardavyttring
Med förbehåll för myndighetsgodkännande förväntas affären slutföras under tredje kvartalet 2017.SKF har tecknat ett avtal, med förbehåll för..
Det rullar på för SKF
Nya investeringar och ökad efterfrågan gör att svenska kullagertillverkaren rekryterar, främst inom IT-området och lagertillverkningen.Nya investeringar och ökad..
SKF tecknar kontrakt med svenska gruvjätten
500 sensorer ska säkerställa driftsäkerheten hos identifierade objekt vid LKABs anläggningar i Luleå, Malmberget, Svappavaara, Kiruna och Narvik.SKF tillkännagav idag ett..
Honeywell och SKF lanserar pilotprojekt för förbättrad maskineffektivitet och tillförlitlighet
Målet är att skapa en digital standard.Honeywell Process Solutions och SKF har lanserat ett gemensamt pilotprojekt i syfte att utveckla lösningar inom Industrial Internet of..
Det snurrar på bra för SKF
Kullagerjätten ökar såväl tillväxten som rörelsemarginalen under första kvartalet.Alrik Danielson, Vd och koncernchef: ”Under det första kvartalet har vi konstaterat en..
Tillverkning i världsklass - se invigningsbilderna från nya SKF-fabriken i Göteborg
I förra veckan invigde lagerjätten en helt ny fullt automatiserad och digital produktionsprocess i Göteborg. Kostnad 190 miljoner.Svensk tillverkning i världsklass...
SKF inviger stor produktionssatsning i Göteborgsfabriken
Det är en fullt ut automatiserad digital produktionsprocess. - Ett helt unikt produktionsflöde för lagerbranschen, kommenterar Luc Graux tillverkningsdirektör för..
SKF satsar 45 miljoner på tillverkning i Malaysia
Kullagerjätten ska öka sin kapacitet för sfäriska rullager.SKF investerar 45 miljoner kronor för att öka sin kapacitet för sfäriska rullager i Nilai i ..
SKF levererar prestationsbaserat underhåll till Zinkgruvan Mining
Zinkgruvan Mining i Zinkgruvan har slutit ett prestationsbaserat avtal med SKF och Momentum Industrial AB för leverans av ett helhetskoncept av övervakningstjänster och..
SKF levererar tillståndskontroll till Boliden Mineral
Gäller kritiska kvarnar vid anrikningsverket G1A i Boliden.Serviceavtalet omfattar installation av SKF IMx och tillståndsövervakning på kritiska maskiner inom..
SKF gör sämre vinst än väntat
Kullagerjätten SKF redovisar en vinst före skatt på 1.376 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2016. Det kan jämföras med en vinst på 653 miljoner kronor motsvarande period 2015...
SKF investerar för 215 miljoner
Ökar kapacitet och produktivitet i Kina och Tyskland. SKF investerar 70 miljoner kronor för att utveckla rulltillverkning i Dalian, Kina. Investeringen kommer att..
SKF investerar 225 miljoner kronor
Lagertillverkaren uppgraderar sina distributionscenter.SKF investerar 225 miljoner kronor i uppgraderingen av sina distributionscenter i Europa och Indien. Investeringarna ger..
SKF i razzior mot återförsäljare av förfalskade lager i Kina
- Förfalskade produkter förknippas ofta med lyx- och konsumtionsvarumärken, men är även ett problem för industrikunder över hela världen, säger Tina Åström, Director, Group Brand..
SKF rekryterar 50 till Göteborg och Luleå
Storsatsar och bygger upp ett mjukvarucenter i Göteborg och Luleå för att utveckla nästa generations teknologi för tillståndsövervakning.Marknaden för produkter och..
BMW kräver SKF på skadestånd
Den tyska biltillverkaren BMW har inlett en domstolsprocess mot svenska SKF och andra lagertillverkare och kommer att kräva dem på skadestånd. "Storleken på ett..
SKF moderniserar för 150 miljoner
Det gäller tillverkningen av cylindriska rullager i Schweinfurt i Tyskland.SKF investerar 150 miljoner kronor för att modernisera tillverkningen av cylindriska rullager i..
SKF ökar resultatet
Kullagerbolaget redovisar delårsrapport för tredje kvartalet.Rörelseresultatet ökade till 2 191 (1 825) Mkr i tredje kvartalet, medan försäljningen minskade..
Kullagerbolaget SKF ökar resultatet
Rörelseresultatet ökade till 2 191 (1 825) Mkr i tredje kvartalet, medan försäljningen minskade något till 17,9 (18,3) miljarder kronor. Rörelsemarginalen låg på..
SKF och GE Oil & Gas tecknar samarbetsavtal
Ska utveckla magnetlagerapplikationer för olje- och gassektorn SKF och GE Oil & Gas har tecknat ett icke-exklusivt, licensbaserat samarbetsavtal i syfte att ytterligare..
Scania väljer SKF-teknik i nya lastbilarna
Scanias nya generation lastbilar är resultatet av mer än 10 års utveckling. SKF har utvecklat skräddarsydda lösningar och levererar flera typer av lager, tätningar och..
SKF halvårsrapport 2016
Alrik Danielson, vd och koncernchef: ”Försäljningen andra kvartalet uppgick till 18,4 miljarder. Den organiska försäljningen utvecklades enligt våra förväntningar, 4% högre än..
Ny strategi för tillväxt för SKF i Katrineholm
SKF storsatsar i produktionsanläggningen i Katrineholm och kör nu igång ny produktionsutrustning som mer än halverar genomloppshastigheten i produktionsflödet. Investeringen är..
SKF slutför annonserade avyttringar
SKF har slutfört de tidigare annonserade avyttringarna av sin fly-by-wire verksamhet till LORD Corporation och Kaydon velocity control till Stabilus. Den totala..
SKF får miljardorder av Rolls Royce
SKF ska leverera huvudaxellager till Rolls Royces gasturbinmotorer som bland annat används till flygplansfamiljen Airbus.En lång historia av samarbete fortsätter..
SKF konsoliderar i USA
SKF konsoliderar tillverkningsenheterna i Nordamerika. Som en del av processen kommer anläggningar i San Diego, Kalifornien, och Baltimore, Maryland, att..
SKF minskar den egna miljöpåverkan
SKF Solution Factory i Göteborg LEED certifierad enligt nivå GuldSKF i Sverige har tagit ytterligare steg att minska den egna verksamhetens miljöpåverkan. Den nybyggda..
Lisebergshjulet på plats inför sommarsäsongen 2016
Nu är Lisebergshjulet på sin plats igen efter några månader av planerat underhåll. Lisebergshjulet snurrar med ett sfäriskt rullningslager från SKF och klarar en kapacitet på 900..
Sjunkande resultat i svenska skolan får lagertillverkaren SKF att agera
Sjunkande skolresultat riskerar att ge stora konsekvenser för svensk konkurrenskraft. Nu inleder SKF ett skolsamarbete för att öka matteintresset bland svenska skolever.SKF..
Stororder till SKF från rysk godsvagnstillverkare
SKF förlänger kontrakt värt 100 miljoner kronor med ryskt järnvägstransportföretag.SKF har säkrat en ettårig kontraktsförlängning, värt ca 100 miljoner..
SKF lanserar ny logistiklösning för fordonsreservdelar
SKF lanserar ny logistiklösning för fordonsreservdelar SKF  öppnar ett nytt lager för att möta efterfrågan på marknaden och hjälpa lokala återförsäljare att ge kunderna bättre..
SKF får fortsatt förtroende från Valmet
SKF får fortsatt förtroende från Valmet SKF har undertecknat ett avtal som utökar sitt långsiktiga samarbete med Valmet. SKF ska leverera lager, enheter och smörjsystem till Valmet, den globala..
Inledande domstolsprocess mot SKF
Inledande domstolsprocess mot SKF SKF har informerats om inledande av en domstolsprocess med krav på skadestånd från Peugeot S.A. och flera koncernbolag (PSA) mot lagertillverkare, inklusive AB..
Bokslutsrapport SKF: engångsposter tynger
Bokslutsrapport SKF: engångsposter tynger ”Kundefterfrågan utvecklades som vi förväntat under kvartalet, med undantag för Nordamerika, där nedgången blev kraftigare än..
150 får lämna SKF
150 får lämna SKF Den 27 oktober varslade SKF i Sverige om uppsägning av 160 verkstadsanställda medarbetare som en konsekvens av minskade produktionsvolymer. Företagsledningen och..
SKF i avtal med en av Kinas största skeppsredare
SKF i avtal med en av Kinas största skeppsredare SKF fortsätter att expandera sin traditionella kundbas i Kina när man sluter avtal för komponenter till framdrivningsaxlar med en av landets största..
SKF magnetlager installeras i världens första undervattenssystem för gaskompression
SKF magnetlager installeras i världens första undervattenssystem för gaskompression SKF har levererat magnetlager för användning i världens första undervattenssystem för gaskompression, i gasfältet Åsgard, utanför norska..
SKF: Rullagren i världens största pariserhjul väger 8,8 ton
SKF: Rullagren i världens största pariserhjul väger 8,8 ton I världens största pariserhjul, i framtidens flygmotor och i otaliga tillverkningsmaskiner inom industrin. SKF:s hjullager är en viktig led i produkter och..
Verkstadsbolagen föll efter SKF-rapport
Verkstadsbolagen föll efter SKF-rapport Kullagerbolaget SKF redovisar ett resultat före skatt på 1.348 miljoner kronor för tredje kvartalet 2015. Analytikerna hade i snitt räknat med ett..
SKF rankas som ledare inom hållbarhet
SKF rankas som ledare inom hållbarhet SKF inkluderas i Dow Jones Sustainability World Index för 16:e året i rad Bild: SKF Göteborg, 18 september 2015: För 16:e året i rad har Dow..
SKF i sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet
SKF i sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet SKF i Sverige ingår ett sponsorsamarbete med Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté som ett led i satsningen till Paralympics i Rio..
SKF tecknar avtal för hjullagerenheter med MAN
SKF tecknar avtal för hjullagerenheter med MAN Avtalet stärker samarbetet mellan SKF och Volkswagen-koncernen Göteborg, 24 augusti 2015: SKF har tecknat ett treårigt avtal med MAN för leveranser av..
SKF avyttrar bolag
SKF avyttrar bolag SKF har slutfört avyttringen av Canfield Technologies Inc. till Gen Cap America, ett private equity-bolag baserat i Nashville, Tennessee. Canfield tillverkar..
SKF avyttrar bolag
SKF avyttrar bolag SKF har slutfört avyttringen av två bolag verksamma inom filtreringsindustrin, Purafil och Kaydon Custom Filtration, till Filtration Group Equity LLC, ett dotterbolag..
SKF skriver avtal med flygindustrin
SKF skriver avtal med flygindustrin SKF har tecknat ett långsiktigt avtal med United Technologies Corporation (UTC) för leverans av lager och komponenter för flygindustrin. Som en del av avtalet..
SKF: genombrott inom tillståndsbaserad teknologi
SKF: genombrott inom tillståndsbaserad teknologi SKF har slutit ett globalt serviceavtal med Floatel International AB att leverera tjänster inom tillståndsbaserat underhåll till företagets moderna flytande..
SKF tecknar avtal med statligt indonesiskt järnvägsbolag
SKF tecknar avtal med statligt indonesiskt järnvägsbolag SKF har tecknat ett treårigt avtal för leveranser av koniska rullagerenheter Göteborg, 21 maj 2015: SKF har tecknat ett treårigt avtal med PT. Kereta Api..
SKF levererar enheter för vibrationsmätning till OKG
SKF levererar enheter för vibrationsmätning till OKG SKF har levererat handhållna dataanalysenheter för vibrationsövervakning SKF Microlog till OKG, kärnkraftverket i Oskarshamn. SKF Microlog används av..
SKF slutför avyttring av Erin Engineering
SKF slutför avyttring av Erin Engineering SKF har slutfört avyttringen av Erin Engineering and Research, Inc. till Jensen Hughes, ett amerikanskt konsultbolag. Den totala köpeskillingen uppgår till cirka..
SKF delårsrapport: starkt kassaflöde från verksamheterna
SKF delårsrapport: starkt kassaflöde från verksamheterna Alrik Danielson, vd och koncernchef: ”Efterfrågan låg i linje med våra förväntningar med tillväxt på 1.4%, mätt i lokala..
SKF - nye CFO Christian Johansson tillträder 15 juni
SKF - nye CFO Christian Johansson tillträder 15 juni Christian Johansson kommer att tillträda sin roll som Senior Vice President och CFO av AB SKF den 15 juni 2015. På bilden Christian Johansson.  Bolagets..
SKF säkrar kontrakt med Honda
SKF säkrar kontrakt med Honda SKF har öppnat en hybridproduktionskanal i sin tillverkningsanläggning i Jakarta i Indonesien. Produktionskanalen kan producera två olika slags produkter:..
SKF visar de senaste lösningarna för turbomaskiner
SKF visar de senaste lösningarna för turbomaskiner SKF lanserar ett styrsystem E300V2 för magnetlager till turbomaskiner och visar fördelarna med sin aktiva magnetlagerteknik vid Hannovermässan..
SKF investerar 190 miljoner kronor i produktionskanaler i Göteborg
SKF investerar 190 miljoner kronor i produktionskanaler i Göteborg Investeringarna kombinerar den senaste maskintekniken med SKFs lösningar för tillståndsövervakning och mobilitet Göteborg, 17 april 2015: SKF..
SKF-app gör axeluppriktningen snabb, mångsidig och intuitiv
SKF-app gör axeluppriktningen snabb, mångsidig och intuitiv TKSA 51 är det första instrumentet utformat för intuitiv axeluppriktning med hjälp av surfplattor och mobiltelefoner. Appen gör att det går snabbt..
SKF bygger testcenter i Tyskland
SKF bygger testcenter i Tyskland Anläggningen blir den största i världen av sitt slag och bidrar till att uppfylla kunders specifika applikationsbehov i en rad branscher Göteborg, 16..
20 år med CARB – det första toroidrullagret på marknaden från SKF
20 år med CARB – det första toroidrullagret på marknaden från SKF Göteborg, 10 april 2015: När SKF introducerade CARB toroidrullager på marknaden 1995 var det ett historiskt viktigt genombrott inom lagerteknologin. CARB..
SKF inviger servicecenter i Kiruna
SKF inviger servicecenter i Kiruna SKF inviger SKF Solution Factory i Kiruna, för att ge den nordiska gruvindustrin tillgång till SKFs kompletta utbud av tjänster och lösningar för..
SKF-lager i nästa generations flygmotorer
SKF-lager i nästa generations flygmotorer SKF kommer att förse CFM International med lager till huvudaxlar och växellådor till motorprogrammet LEAP, nästa generations..
SKF tecknar avtal om hjullager till Volvos framtida bilmodeller
SKF tecknar avtal om hjullager till Volvos framtida bilmodeller SKF har undertecknat ett signifikant avtal med Volvo Cars för leverans av hjullagerenheter till deras framtida bilmodeller. Stephane Le-Mounier, President, Automotive..
Henrik Lange lämnar SKF för Gunnebo
Henrik Lange lämnar SKF för Gunnebo Henrik Lange lämnar sin post som Executive Vice President och CFO för AB SKF och blir VD för Gunnebo AB. Processen för att identifiera en efterträdare..
SKF varslar 200 tjänstemän
SKF varslar 200 tjänstemän SKF varslar 200 tjänstemän i Sverige om uppsägning 2015 januari 15, 13:30 CET Göteborg, 15 januari 2015: SKF varslar 200 tjänstemän om..
SKF får order om 150 miljoner på lagersatser till kinesisk vindkraft
SKF får order om 150 miljoner på lagersatser till kinesisk vindkraft ”Den här beställningen ökar vår marknadsandel för växellådor till vindkraftverk i Kina, ett land som utgör cirka 40 procent av..
SKF levererar system till Stora Ensos massabruk i Skutskär
SKF levererar system till Stora Ensos massabruk i Skutskär SKF har fått en order på att leverera system för tillståndskontroll till Stora Ensos massabruk i Skutskär. Leveransen omfattar installation på..
SKF levererar hjullagerlösningar till Mazda
SKF levererar hjullagerlösningar till Mazda SKF har påbörjat leveranser av hjullagerenheter med reducerad friktion till Mazda Motor Corporation. Den nylanserade Mazda2 som tillverkas i Mazdas nya fabrik i Mexiko..
SKF tar nästa steg i smartifiering av industrin
SKF tar nästa steg i smartifiering av industrin Investeringar för att öka användandet av smarta telefoner och surfplattor skapar ökat värde för kunder och bekräftar SKFs ställning..
SKF skapar ny organisationsstruktur
SKF skapar ny organisationsstruktur SKF slår samman sina två affärsområden för industrimarknaden, Strategic Industries och Regional Sales and Service. Förändringen kommer att..
SKF investerar i ny fabrik för smörjsystem i Tjeckien
SKF investerar i ny fabrik för smörjsystem i Tjeckien SKFs investering stödjer företagets växande affärsenhet för smörjsystem. Den nya anläggningen är den första inom koncernen som..
SKF levererar on-line övervakning av bergspel till LKAB:s gruvanläggning i Malmberget
SKF levererar on-line övervakning av bergspel till LKAB:s gruvanläggning i Malmberget Göteborg, den 17 november 2014: SKF har fått order av LKAB för övervakning av samtliga fem bergspel vid gruvan i Malmberget, Gällivare...
SKF utser Bernd Stephan till chef för Group Technology Development
SKF utser Bernd Stephan till chef för Group Technology Development Göteborg den 6 november, 2014: Bernd Stephan har utsetts till Senior Vice President, Group Technology Development. Bernd tillträder sin nya roll den 1 januari 2015..
Stephane Le-Mounier utsedd till ny chef för SKF Automotive
Stephane Le-Mounier utsedd till ny chef för SKF Automotive Göteborg den 27 oktober, 2014: Stephane Le-Mounier har utsetts till chef för affärsområdet SKF Automotive. Stephane tillträder sin nya roll den 1..
SKF investerar 220 Mkr i Kaydons tillverkningsenhet i Brasilien
SKF investerar 220 Mkr i Kaydons tillverkningsenhet i Brasilien Investeringen ger SKF möjlighet att dra fördel av den snabbt växande vindkraftsmarknaden i Brasilien   Göteborg, 13 oktober 2014: SKF investerar 220..
SKF tecknar avtal med Scania värt 360 Mkr
SKF tecknar avtal med Scania värt 360 Mkr Göteborg, 9 oktober 2014: SKF har tecknat två avtal med Scania, värda 360 Mkr, för leverans av hjullagerenheter och..
SKF stärker sitt serviceerbjudande genom två förvärv
SKF stärker sitt serviceerbjudande genom två förvärv Göteborg, 10 september 2014: SKF har förvärvat två företag som del av strategin att stärka sitt serviceerbjudande. Ett av dessa är GLOi,..
SKF utser Alrik Danielson till ny VD och koncernchef från den 1 januari 2015. Efterträder Tom Johnstone
SKF utser Alrik Danielson till ny VD och koncernchef från den 1 januari 2015. Efterträder Tom Johnstone Göteborg, 21, augusti 2014: SKF tillkännager i dag att Tom Johnstone beslutat lämna posten som VD och koncernchef för SKF den 1 januari 2015. Tom..
SKF etablerar Global Technical Center Americas och stärker sitt globala nätverk
SKF etablerar Global Technical Center Americas och stärker sitt globala nätverk SKF fortsätter att satsa på forskning och utveckling och på den nordamerikanska marknaden genom att investera i ett nytt globalt teknikcenter i USA. Centret..
SKF Halvårsrapport 2014
SKF Halvårsrapport 2014 Tom Johnstone, vd och koncernchef: ” Försäljningen utvecklades totalt sett enligt våra förväntningar och exklusive engångsposter hade vi..
SKF sponsrar Gothia Cups finalarena
SKF sponsrar Gothia Cups finalarena Göteborg, 8 juli 2014: SKF tillkännagav idag att man utökar sitt samarbete med Gothia Cup och därmed sponsrar årets finalarena på Heden...
SKF säkerställer långtidskontrakt värt 1,2 miljarder kronor
SKF säkerställer långtidskontrakt värt 1,2 miljarder kronor SKF säkerställer långtidskontrakt värt 1,2 miljarder kronor för Kaydon lager till vindkraftsindustrin i Nordamerika och..
SKF tillhandahåller Vendor Managed Inventory till sitt globala återförsäljarnätverk
SKF tillhandahåller Vendor Managed Inventory till sitt globala återförsäljarnätverk Högre servicenivåer, snabbare leveranser och högre kvalitet på lagerhantering   Göteborg, 15 maj 2014: SKF erbjuder ett Vendor Managed..
Årets leverantör 2013 utdelas av General Motors
Årets leverantör 2013 utdelas av General Motors SKF tilldelas priset Årets leverantör 2013 av General Motors SKF har för fjärde året i rad utsetts till Årets leverantör av..
SKF rullar mot ny storaffär med Hyundai
SKF rullar mot ny storaffär med Hyundai SKF tecknar avtal värt 370 miljoner kronor med Hyundai Motors Göteborg, 13 januari 2014: Hyundai Motors har utsett SKF till leverantör till ett värde..
SKF tecknar strategiskt samarbetsavtal med Sandvik Mining and Construction
SKF har undertecknat ett treårigt strategiskt samarbetsavtal med Sandvik Mining and Construction avsett att stärka förhållandet mellan de båda..
SKF säljer hållarefabriken i Göteborg till japanska NKC
SKF Sverige AB har ingått avtal om överlåtelse av hållaretillverkningen i Göteborg till den japanska komponenttillverkaren Nakanishi Metal Works CO.,..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen