SMC Automation AB

SMC Automation AB

Beskrivning

SMC arbetar med industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter

SMC Corporation grundades 1959 i Tokyo och är idag ett internationellt erkänt varumärke inom industriell pneumatik. SMC bedriver sin verksamhet i samtliga världsdelar och försäljningsnätet omfattar fler än sjuttio länder. Det finns produktionsanläggningar i Japan, Kina, Singapore, Korea, Australien, USA, Canada, Tyskland, Italien och England. SMC omsätter mer än 25 miljarder kr och har fler än 15.000 anställda. I Sverige finns huvudkontoret i Stockholm men lokalkontor och återförsäljare finns i alla delar av landet.

SMC är idag störst i världen när det gäller försäljning, utveckling och tillverkning av pneumatikkomponenter. Lösningarna skräddarsys för varje enskild bransch. Specialtillverkning erbjuds om produkten inte redan finns, oavsett mängd som efterfrågas. 90% av all tillverkning sker i egen regi, vilket gör att man har full kontroll på hela produktionsprocessen. Det i sin tur leder till korta ledtider och snabb produktutveckling.

Ett av SMC:s främsta konkurrensmedel är att skapa mervärden till produkterna. Kompetenta säljare och tekniska rådgivare gör att man alltid hittar rätt komponent för varje enskild kund. SMC har en mycket engagerad personal och en mycket låg personalomsättning. Andra fördelar är det egna lagret och en omfattande teknisk support.

En av de stora satsningarna hos SMC är på Energy Saving. Många företag inom den svenska industrin använder i dag pneumatik i sin produktion. Ofta finns stora möjligheter till energioptimeringar som snabbt ger goda effekter både i plånbok och i miljön.
Mer om SMC:
www.smc.nu / order@smc.nu / 08-603 12 40

Adress
SMC Automation AB
Ekhagsv. 29-31
141 71  Segeltorp
Stockholm
Sweden
Telefon
08-603 12 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.smc.nuLinkedIn
Kontaktperson
Jimmy Nilsson
Telefon
08-603 12 07
Anställda
51 - 100
Omsättning

Specialistområden

Industriell automation, pneumatiska komponenter, energy saving, Utbildning, Auktoriserade återförsäljare, kundservice, teknisk support, lagerhub, produktion, branschkunskap och kvalitetscertifiering, CAD-kompetens.

Kunder

Idag är pneumatik en del av nästan alla industrisektorer, och efterfrågan på kostnadseffektiva automationslösningar ökar. Nämn en applikation – vi är säkra på att vi har lösningen.

Över hela världen har vi ständigt pågående projekt där vi engagerar våra specialister som arbetar tillsammans med de aktuella industrierna. Den kunskap vi fått från dessa industrier har hjälpt oss att utveckla och bättre förstå de automationskrav som finns i världen.

Fordonsindustri
Elektronikindustri
Läkemedelsindustrin
Livsmedelsindustri
Solenergi
Dryckesindustri
Printindustrin
Trä- och massaindustrin
Mineralbearbetning & Stenindustri

Maskiner

Luftberedning
Flödesreglerande ventiler
Riktningsventiler och proportional flödesventiler
Fältbussar
culindrar, vriddon och stötdämpare
Elektriska linjärenheter och elcylindrar
Gripdon och vakkuum
Tryck-, vakkum och flödesvakter
Armatur och slang
Utbildningar
Energy Saving

Verksamhetsområden

SMC Automation AB
SMC Automation AB
SMC Automation AB

Klicka på bilden för att förstora

SMC Automation AB
SMC Automation AB
SMC Automation AB

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Pneumatik
Automation-Processautomation
Automation-Robotar
Automation-Svetscell
Förpackningsutrustning-Övrigt
Industriförnödenheter-Givare
Industriförnödenheter-Industristötdämpare
Industriförnödenheter-Övriga industriförnödenheter
Industriförnödenheter-Pumpar
Industriförnödenheter-Vakuumgivare
Industriförnödenheter-Vakuumteknik
Industriförnödenheter-Ventiler
Materialhantering och Förvaring-Övrig Utrustning

Övrigt

Industri-Aerospace
Industri-Elektronik
Industri-Fordonsindustrin
Industri-Gruvindustri
Industri-Industrimaskiner
Industri-Läkemedelindustrin
Industri-Livsmedel
Industri-Marinindustrin
Industri-Medicinindustrin
Industri-Motorsport
Industri-Olje-,Kemisk- och Energiindustrin
Industri-Pumpindustrin
Industri-Transportindustrin
Kvalitetsäkring-ISO 9001
Kvalitetsäkring-UL Certifierad
Material-Aluminium
Material-Högtemperaturs Stål
Material-Järn
Material-Koppar
Material-Mässing
Material-Plast
Material-Rostfritt Stål

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Kompakt strypbackventil för trånga utrymmen
SMC lanserar en ny typ av kompakta strypbacksventiler anpassade för applikationer där utrymmet är begränsat. Kompakta cylindermontage och trånga utrymmen är inga..
Effektivare renblåsning av filter med ny ventil
Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.SMC lanserar en ny filterblåsventil med hög pulskraft, snabb responstid och..
Ny sugkopp från SMC
För hantering av livsmedelsförpackningar.SMC introducerar nya ZP3P-JT och breddar därmed sortimentet av sugkoppar. Serien är anpassad för..
Nya branschorganisation: Swedish Fluid Motion Association (SFMA)
Organisationen syftar till att stärka svensk industris konkurrenskraft, skapa en positiv image för branschen och verkar för en ökad kompetensutveckling.HPF (Hydraulik och..
Fortsatt ökad försäljning för SMC
Världens största tillverkare av tryckluftsdrivna automationskomponenter och system rapporterar en fortsatt ökad försäljning.SMC Corporation rapporterar en fortsatt ökad..
SMC på FORBES ”Global 2000-lista”
Det japanska automationsföretaget SMC, har listats i FORBES ”Global 2000” som ett av världens största företag.Den välrenommerade FORBES Global 2000-rankningen baseras..
Nytt namn: SMC Pneumatics blir SMC Automation
- Idag erbjuder vi våra kunder ett brett stöd inom automation och det nya namnet är en naturlig del i vår utveckling, säger vd Torbjörn Lundberg. SMC byter namn för att..
SMC visar lösningar inom Life Science och Energy Saving på Produktionsmässan
SMC visar lösningar inom Life Science och Energy Saving på Produktionsmässan I monter A:12 på Produktionsmässan 23-24 september, visar SMC sitt utbud inom området Life science samt våra energisparlösningar där du kan spara..
SMC visar lösningar inom Life Science och Energy Saving på Produktionsmässan
SMC visar lösningar inom Life Science och Energy Saving på Produktionsmässan I monter A:12 på Produktionsmässan 23-24 september, visar SMC sitt utbud inom området Life science samt våra energisparlösningar där du..
SMC: ny sugkopp ger bättre lyftförmåga
SMC: ny sugkopp ger bättre lyftförmåga SMC har tagit fram en ny konstruktion på sugkoppar som ger möjlighet att lyfta mer och ger en säkrare hantering av föremål, även i sidled och vid..
Ny vakuumteknik från SMC
Ny vakuumteknik från SMC SMC lanserar nu flera nyheter inom vakuum och erbjuder därmed ett heltäckande sortiment. Genom egen produktion av samtliga produkter garanteras högsta kvalitet..
SMC anställer säljare i norr
SMC anställer säljare i norr SMC Pneumatics anställer Tomas Ericson som säljare på region Norrland. Tomas som tidigare jobbat på SMC som säljare, är nu tillbaka hos SMC...
SMC expanderar i region norr och anställer regionchef
SMC expanderar i region norr och anställer regionchef SMC expanderar på Region norr och har anställt Niklas Sundén som Regionchef. Niklas kommer närmast från Taksmide AB där han arbetat med..
SMC expanderar och anställer ny regionchef till region Stockholm
SMC expanderar och anställer ny regionchef till region Stockholm SMC har nu anställt Marcus Mazetti som Regionchef för Stockholm. Marcus kommer närmast från Schunk Intec där han arbetade som regionchef. Marcus, hur..
SMC presenterar nästa generation cylindermonterade strypbackventiler
SMC presenterar nästa generation cylindermonterade strypbackventiler SMC erbjuder nu en helt ny typ av strypbackventil med skala. Skillnaden är den visuella skalan när du justerar flödet. Genom att se skalan när du justerar..
Högtflygande planer håller Modig Machine Tools kunder i luften
Högtflygande planer håller Modig Machine Tools kunder i luften I mer än 25 år har Modig Machine Tool förenklat och förbättrat produktionen för flygplanstillverkare över hela världen. Det..
Tryckluft står för tio procent av industrins elförbrukning - SMC
Tryckluft står för tio procent av industrins elförbrukning - SMC Du kanske inte tänker på som en första åtgärd att se över energiförbrukningen för tryckluft. Men sanningen är att ca 10% av..
SMCs nya förbättrade Vakuumteknik ger minskade driftskostnader
SMCs nya förbättrade Vakuumteknik ger minskade driftskostnader Det går åt energi att generera tryckluft - och energi kostar pengar. Med dagens krav så är det viktigt att hitta lösningar för att spara..
SMC på Industrimässorna i Malmö
SMC på Industrimässorna i Malmö Den 25- 26 mars 2015 bjuder SMC och Momentum in dig till ett besök i vår monter på Industrimässan i Malmö. På plats i monter A22 (vid scenen..
Ny försäljningschef på SMC
Ny försäljningschef på SMC Mikael Andersson har arbetat på SMC förut, men är nu tillbaka på en ny position som försäljningschef för den svenska säljorganisationen..
Allt om pneumatik - 2-dagars kurs
Allt om pneumatik - 2-dagars kurs Höj kompetensen och stärk konkurrenskraften inom ditt företag genom SMCs utildningar inom industriell automation. Under utbildningen får du som deltagare..
LE Servo för förbättring av din produktion
LE Servo för förbättring av din produktion Är det viktigt med hög kvalitet och ökad produktivitet så finns det ett komplement till pneumatik. För dig som behöver positionera så har vi..
Statisk elektricitet i produktionen kostar svensk industri miljonbelopp - åtgärdas lätt
Statisk elektricitet i produktionen kostar svensk industri miljonbelopp - åtgärdas lätt Statisk elektricitet är en kostnadsbov i produktionen hos många industrier, speciellt inom pack-, plast-, livsmedel- och läkemedelsindustrin...
Framtidens Industri - SMC på konferens hos Automation Småland
Framtidens Industri - SMC på konferens hos Automation Småland Gnosjöregionen presenterade utmaningarna för framtidens industri på en konferens i Gislaved. Självklart var SMC på plats för att träffa..
MEDICA 2014 hela världens mötesplats för Life Science
MEDICA 2014 hela världens mötesplats för Life Science Så var första dagen på världens största mötesplatser MEDICA och Compamed över. MEDICA är navet inom den medicinska handeln..
Ny på jobbet hos SMC!
Ny på jobbet hos SMC! En nygammal bekant dyker upp på SMC. Bianca Öhman har varit hos oss på SMC förut men är nu tillbaka på en ny position som Operations..
Ny på jobbet hos SMC!
Ny på jobbet hos SMC! Hos SMC pågår det en febril verksamhet. Det satsas mycket på olika typer av lösningar och nya produkter kommer från det innovativa kontoret i..
Energieffektivisering viktigt för industrin
Energieffektivisering viktigt för industrin I Europa 2020 målen för klimatförändring och hållbar energiförsörjning, är ..
Med SMC in i framtiden på framtidsmuseet i Dalarna
Med SMC in i framtiden på framtidsmuseet i Dalarna Förra veckan invigdes en ny teknikutställning på framtidsmuseet i Dalarna och på..
SMC visar sitt senaste utbud för medicinsk teknik och analys på MEDICA 2014
SMC visar sitt senaste utbud för medicinsk teknik och analys på MEDICA 2014 SMC Pneumatics Sverige kommer befinna sig på plats under årets stora mässa MEDICA 2014 i Düsseldorf. SMC visar där sitt senaste utbud av..
SMC satsar på återförsäljarledet
SMC satsar på återförsäljarledet Som ett led i SMCs satsning att skapa större tillgänglighet och snabbare leveranser tillträder nu Tommy Lindqvist tjänsten..
SMC vann besökarnas pris på Scanautomatic
SMC vann besökarnas pris på Scanautomatic Vid Scanautomatic & Processteknikmässan i Göteborg idag utsågs SMC till vinnare av publikens pris för bästa innovation. SMC vann priset för..
SMC’s nya tvåportsventiler ger stora kostnadsbesparingar
SMC’s nya tvåportsventiler ger stora kostnadsbesparingar I sitt nya sortiment av tvåportsventiler erbjuder nu SMC Pneumatics även ventiler i aluminium och plast för luftapplikationerna. Detta ger i sin tur..
SMC lanserar sin nya energieffektiva ZK2-serie
SMC lanserar sin nya energieffektiva ZK2-serie Som svar på en ökad efterfråga på förbättrad energieffektivitet har SMC, världens ledande leverantör av pneumatik, lanserat sin nya..
SMC Corporation redovisar ett rekordår
SMC Corporation redovisar ett rekordår SMC Corporation, världens ledande leverantör av pneumatik, rapporterar inför bolagsstämman i Tokyo den 26 juni en rekordförsäljning med 395 mdr JPY,..
SMC på Forbes lista över världens mest innovativa företag
SMC på Forbes lista över världens mest innovativa företag För att kvala in på listan över världens 100 mest innovativa företag krävs en omfattande satsning på utveckling av nya produkter och..
SMC Pneumatics Sweden AB i världstoppen
För andra året i rad rankar Forbes Magazine SMC Corporation bland de 100 mest innovativa globala företagen i världen! Publicerad under September 2012..
Ny stryp-backventil in-line-/slangmontage ersätter tidigare generation
Ny stryp-backventil in-line-/slangmontage ersätter tidigare generation Nya generationen stryp-backventil har vi baserat på önskemål från våra kunder och infört en del nyheter som väsentligt ökar..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen