SSAB AB

Beskrivning

SSAB är ett högspecialiserat globalt stålföretag som verkar i nära samarbete med kunderna. SSAB utvecklar höghållfasta stål och tillhandahåller tjänster för bättre prestanda och utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

Företaget är en ledande producent på den globala marknaden för avancerade höghållfasta stål (AHSS) och seghärdade stål (Q&T), tunnplåt, grovplåt och rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSABs stål och tjänster bidrar till lägre vikt hos slutprodukten och ökar även produktens styrka och livslängd.

SSAB har ett kostnadseffektivt och flexibelt produktionssystem. SSABs produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA har en årlig produktionskapacitet av stål på cirka 8,8 miljoner ton. Företaget har också kapacitet att bearbeta och färdigställa olika stålprodukter i Kina och en rad andra länder. I Sverige och Finland sker produktionen i integrerade masugnsprocesser. I USA sker skrotbaserad produktion i elektriska ljusbågsugnar.

Adress
SSAB AB
Box 70
Klarabergsviadukten
101 21  Stockholm
Stockholm
Sweden
Telefon
08 45 45 700
Fax
08 45 45 725
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.ssab.com
Kontaktperson
Viktoria Karsberg
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Minskat resultat för SSAB
Vidtar åtgärder för att anpassa produktion och kostnader till minskad efterfrågan.Intäkterna för stålföretaget SSAB uppgick till 18 772 (20 017) Mkr i..
SSAB:s förhandlingar om permitteringar i Finland avslutade
Kapaciteten för stålproduktionen kommer att minska.Förra veckan inleddde SSAB fackliga förhandlingar gällande tillfälliga permitteringar inom sin finska..
SSAB:s förhandlingar om tillfälliga permitteringar i Finland avslutade
Kapaciteten för stålproduktionen kommer att minskaFörra veckan inleddde SSAB fackliga förhandlingar gällande tillfälliga permitteringar inom sin finska..
SSAB:s förhandlingar om tillfälliga permitteringar i Finland avslutade
Kapaciteten för stålproduktionen kommer att minskaFörra veckan inleddde SSAB fackliga förhandlingar gällande tillfälliga permitteringar inom sin finska..
SSAB ska spara en miljard kronor
Bland annat planeras Borlänge och Hämeenlinna att stängas ned under en vecka varje månad en tid framöver. Sänkta löner och regelbundna produktionsstopp.SSAB vidtar ett flertal..
SSAB inleder fackliga förhandlingar i Finland
Vill genomföra tillfälliga permitteringar till följd av svagare marknadsförutsättningar i spåren av Covid-19-pandemin.SSAB har beslutat att inleda fackliga förhandlingar..
Kromfritt från SSAB
Alla SSAB:s färgbelagda produkter är helt kromfria.SSAB har ett starkt fokus på miljö och hälsa. I alla SSABs produktionsanläggningar uppfyller miljön de..
SSAB anställer 1000 semestervikarier i Sverige
Semestervikarier är viktiga, inte bara för att hålla produktionen igång, de tillför även ny energi till bolaget, menar stålföretaget. – Semestervikarier är viktiga..
Swedish Steel Prize är inte bara en tävling utan en hyllning till gott ingenjörsskap
I november delade SSAB ut priset för tjugonde gången. Hur resonerar juryn bakom världens enda internationella tävling för framtidens stållösningar? Vi har träffat juryns..
Förlust för SSAB
Bygget av ett starkare SSAB med minskad konjunkturskänslighet pågår.SSABs försäljning minskdade till 16 973 (19 251) Mkr i fjärde kvartalet. Rörelseresultatet..
SSAB i forskningsprojekt om metallbearbetning i Finland
Huvudfokus är att förbättra produktionsprocesser för premiumprodukter.Det tvååriga forskningsprojektet inom metallbearbetning (AMET) sammanför två..
Finska strejker tynger SSAB
Varnar för mångmiljonsmäll i fjärde kvartalet.Strejkerna i Finland som organiserats av ett antal fackföreningar i samband med förhandlingar om nya kollektivavtal,..
SSAB ökar onlineutbudet
Satsar på heltäckande lösningar för verkstäder och tillgängliggör nu sitt produktsortiment av tillsatsmaterial för svetsning och maskinverktyg online.Detta matchande sortiment..
Shape Corp. vinner Swedish Steel Prize 2019
Vinner med sin banbrytande lösning för tillverkning av A-stolpe och tackräcken till bilindustrin. Implementeras hos Ford redan 2020.Vinnaren i det tjugonde Swedish Steel Prize..
SSAB först i världen med fossilfritt stål på marknaden
Ska erbjuda det första fossilfria stålet till marknaden redan 2026Stålkoncernen SSAB presenterar nu en plan för att bli först i världen med fossilfritt..
De är utnämnda till finalist i Swedish Steel Prize 2019
Nomineringen är deras unika tillverkningsprocess och lättviktslösning i bilarShape Corp. har nominerats till Swedish Steel Prize 2019 för sin unika tillverkningsprocess och..
Resultatfall för SSAB
Försvagad konjunktur och extrem marginalpress på den europeiska marknaden.Stålföretaget SSAB redovisar en försäljning för tredje kvartalet om 18 840 (19..
Svensk stålindustri pressad och SSAB låter personal gå ned i arbetstid
– Det finns framförallt två orosmoln, menar Mathias Ternell, handelspolitisk direktör vid Jernkontoret. Konjunkturkurvan för gruv- och stålindustrin i Sverige pekar..
Innovativ lättviktslösning för bilindustrin en av finalisterna i Swedish Steel Prize
Redo att implementeras av en stor biltillverkare under 2020. Läs mer om alla fyra finalisterna.En unik lättviktslösning för A-balkar och takrör med minimal..
200 miljoner till pilotanläggning för lagring av fossilfri vätgas i Luleå
Investeringen är en viktig byggsten för att förverkliga målet om en fossilfri järn- och ståltillverkning.SSAB, LKAB och Vattenfall, ägarna bakom HYBRIT-initiativet,..
Stena Stål blir certifierad Laser Partner till SSAB
SSAB Laser® är en unik produkt, speciellt framtagen för laserskärning. Nu utvidgas det europeiska nätverket då SSAB nyligen utsåg Stena Stål till certifierad..
Tillfälliga permitteringar hos SSAB
Rör den finska verksamheten.I slutet av augusti införde SSAB flexibilitetsåtgärder för att anpassa personalstyrkan och inledde då fackliga..
SSAB permitterar i Finland
Anledningen är minskade produktionsvolymer i den nordiska verksamheten.SSAB introducerar flexibilitetsåtgärder och inleder fackliga förhandlingar i sin finska..
SSAB packar trailen och åker på Road Show i Sverige
Ståljätten skippar mässan och åker i stället på turné för att hälsa på kunderna direkt.Vanligtvis brukar SSAB vara en av de tongivande utställarna på Elmia..
SSAB köper franska Abraservice
SSAB köper det franska bolaget Abraservice som omsatte 800 MSEK förra året och som passar som hand i handske för SSAB:s strategi att stanna i frontlinjen inom Q&T-stål samt..
Väsentlig resultatförbättring av SSAB Americas, nedgång för Europa
Osäkerhet i hur konjunkturen kommer att utvecklas framöver.Koncernchefens kommentar SSABs rörelseresultat för andra kvartalet 2019 uppgick till 1 316 Mkr, vilket var..
Dags att slåss om Swedish Steel Prize 2019
Nu har ansökningsperioden inletts för Swedish Steel Prize 2019, stålbranschens mest prestigefyllda utmärkelse, som i år firar 20-årsjubileum. Sista ansökningsdag är 15..
Taklagsfest på SSAB Tavastehus
Investeringen på cirka 300 miljoner kronor i SSABs rörvalsverk i Tavastehus har nu nått en milstolpe.I oktober meddelade SSAB Europe sin avsikt att modernisera..
HYBRIT prisas av Naturvårdsverket
Naturvårdsverket har tilldelat HYBRIT miljömålspriset för ”mod och tempo”. Initiativet, som startades av SSAB, LKAB och Vattenfall planerar att tillverka fossilfritt stål genom..
Ansökningsperioden för Swedish Steel Prize 2019 har inletts
Swedish Steel Prize är stålbranschens mest prestigefyllda utmärkelse, som i år firar 20-årsjubileum. Sista ansökningsdag är 15 augusti.Swedish Steel Prize lockar tävlande..
SSAB nära dubblar resultatet
Rekordresultat för både SSAB Special Steels och SSAB Americas.SSABs försäljning uppgick till 20 017 (17 388) Mkr och rörelseresultatet uppgick till 1 674 (916)..
SSAB-stål i världsrekordbro
Brospannet, som mäter 32,39 meter, har redan tagits in i Guinness World Records som ”the largest metal buried bridge span”.SSAB:s mångåriga kund, ViaCon i Polen, har..
Banbrytande trailerchassi från itailensk lastilstillverkare
Det italienska familjeföretaget har utmanat konventionerna och konstruerat en tipptrailer som kan ta 510 kg mer nyttolast och som sänker koldioxidutsläppen per..
SSAB Tavastehus tilldelas fordonsindustrins certifiering
Tillhandahåller premiumprodukter till kunder inom fordonsindustrin.Efter DNV GL:s revision av driften på SSAB Tavastehus har anläggningen erhållit IATF-..
Framtidens stål tillverkas fossilfritt
– Om vi ska nå klimatmålen och behålla en konkurrenskraftig position måste vi revolutionera hela stålframställningsprocessen och bli fossilfria. Det säger Jan Martinsson..
SSABs Docol®-stål i förarlösa robotbussen som klarar dåligt väder
Robotbussen börjar transportera passagerare i Esbo redan i april. Målet är att autonoma bussar ska bli en del av kollektivtrafiken i Finland under 2021.SSAB är en partner..
Nytt konstruktionsstål för lyft och avancerade konstruktioner
SSAB nya Strenx® 1100 Plus gör officiell debut på Bauma i München. Ägare av fordonsparker och lyftutrustning lever under en ständig press att effektivisera och..
Ökad säkerhet för underhållspersonal när SSAB Brahestad inför virtuell verklighet
I VR-modellen av bandvalsverkets stegbalksugn kan man markera säkra passager och speciella riskområden, så att personalen blir uppmärksam på dessa.Vid SSABs stålverk i..
Ruukki Construction förvärvar majoriteten i Piristeel Oy
Piristeel är Finlands ledande tillverkare av taksäkerhetsprodukter och takavvattningssystem.SSABs dotterbolag Ruukki Construction har kommit överens om att..
Starka varumärken viktiga för såväl SSAB som deras kunder
SSABs unika program för certifierade medlemmar, Hardox® In My Body och My Inner Strenx®, är de mest omfattande programmen i branschen. Hardox® In My Body har funnits..
Driftstopp för SSAB Europe
Reparation och underhåll belastar med 200 miljoner kronor.SSAB Europe kommer att genomföra reparationer och underhållsarbete vid en av de två masugnarna vid..
Varmvalsade höghållfasta stål med bättre kantduktilitet
SSABs Docol HE-stål har utvecklats för mycket krävande applikationer och produktionsförhållanden inom fordonsindustrin.SSAB presenterar Docol HE, ett nytt sortiment av varmvalsat..
SSAB förbättrar resultatet
Koncernchefens kommenterarSSABs rörelseresultat för fjärde kvartalet 2018 uppgick till 1 035 Mkr. Resultatet ökade med 192 Mkr, trots betydligt högre..
SSAB redo för fordonsindustrin
Investeringen om 370 miljoner står klar och gör ståljätten redo för ökade volymer till fordonsindustrin.Det var under 2016 som SSAB inledde investeringsprojektet vid..
SSAB lanserar höghållfast stål med enastående resultat
Nya Strenx 1100 Plus för enastående svetsnings- och bockningsresultat SSAB har lanserat det nya materialet Strenx® 1100 Plus, som är ett varmvalsat,..
SSAB lyfter efter investerarträff
En stark plåtmarknad i USA och för Specialstål är en av anledningarna”Den viktigaste punkten under SSAB:s investerarträff var att SSAB fortsätter att se en mycket..
Nu tar deras bolag över världens första distansledda flygtrafikledning
En milstolpe för Saab och LFV.Från 1 januari 2019 tar Saabs och LFVs gemensamma bolag Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) över ansvaret för..
Försäljning av Ruukki Constructions ryska verksamhet slutförd
Ryska konkurrensmyndigheten har godkänt affären.Det var i juli som SSAB ingick avtal om att sälja Ruukki Constructions verksamhet i Ryssland (OOO Ruukki Rus) till det ryska..
SSAB och Kemppi digitaliserar för snabbare svetsprocess
SSAB och svetsteknikföretaget Kemppi har i ett pilotprojekt framgångsrikt skickat materialcertifikat automatiskt från SSAB SmartSteels moln direkt till svetsutrustningen. SSAB..
Tibnor förvärvar ståldistributör
Verksamheten omsätter 1,8 miljarder.Det är ståldistributionsdelen från Sanistål, Danmarks näst största ståldistributör, som SSABs..
SSAB investerar 1 miljard inom seghärdat stål
SSAB Americas leder resultatligan i ståljätten och nu tänker SSAB öka produktionskapaciteten inom seghärdat stål i Alabama.Stålföretaget SSAB avger idag sin..
SSAB investerar 300 miljoner
Planen är att öka volymerna av premieprodukter. Samtidigt kommer rörverksamheten i Lappvik att avvecklas.SSAB Europe kommer att investera SEK 300 miljoner över en..
De vinner Swedish Steel Prize för sin överlägsna bakåttippande semitrailer
Deras produkt representerar en ny generation av trailer- och flaklösningar på världsmarknaden. Se bilderna.Mantella S.r.l., Italien, vinner Swedish Steel Prize för sitt..
Han vinner University Steel Prize 2018
Prisas för sin innovativa forskning om utmattningshållfastheten i skurna kanter i höghållfast stål.Sergi Parareda Oriol från Universitat Politècnica de Catalunya,..
Ett megatåg lastat med SSAB-stål
Rekordtungt och 690 meter långt.Finlands till massan största godståg började på valborgsmässoafton regelbundet trafikera sträckan..
Fortsatt resultatförbättring i stålkoncernen
Trots tillfälliga störningar i driften. Stålföretaget SSAB redovisar en omsättning om 17 388 (15 739) Mkr för första..
Satsar på världsunik pilotanläggning för fossilfritt stål i Sverige
SSABs, LKABs och Vattenfalls förstudie av fossilfritt stål ger grönt ljus. För första gången på 1000 år finns en möjlighet till teknikskifte och redan i vår planeras för en..
SSAB ökar försäljning och resultat
Styrelsen föreslår utdelning.SSABs rörelseresultat för helåret 2017 förbättrades med 2 625 Mkr och uppgick till 3 838 Mkr. Främsta anledningen till..
Vinsten rusar uppåt för SSAB
Svenska ståljätten ökar vinsten trots fem veckors stillestånd i Oxelösund. Målet är att nå branschledande lönsamhet, säger koncernchef Martin Lindqvist. Försäljningen..
SSAB lanserar skräddarsydda höghållfasta stål för bilindustrin
SSAB lanserar skräddarsydda höghållfasta stål för bilindustrin SSAB lanserar flera nya stålprodukter som innebär nya möjligheter för fordonsindustrin. José Puente Cabrero, chef för produktportfölj..
77 ansökningar till SSABs Swedish Steel Prize 2015
77 ansökningar till SSABs Swedish Steel Prize 2015 77 ansökningar från hela världen har inkommit till årets Swedish Steel Prize som i år delas ut av SSAB för 17:e året i rad. Swedish..
De tävlar om Swedish Steel Prize 2014
De tävlar om Swedish Steel Prize 2014 Nya och innovativa lösningar, hög kvalitet och ökad konkurrenskraft kännetecknar årets fyra finalister till Swedish Steel Prize. Vem som vinner..
Dags att ansöka till Swedish Steel Prize
Dags att ansöka till Swedish Steel Prize Swedish Steel Prize delas för 16:e gången ut till innovativa företag och konstruktioner inom höghållfasta stål. Priset syftar till att..
Europeiska kommissionen har godkänt samgåendet mellan SSAB och Rautaruukki
Europeiska kommissionen har godkänt samgåendet mellan SSAB och Rautaruukki Idag har SSAB AB (publ) (“SSAB”) erhållit erforderligt konkurrensgodkännande från Europeiska kommissionen för samgåendet mellan SSAB..
SSAB lanserar ny metod för att mäta materialslitage – positiva egenskaper hos Hardox 450
SSAB är först med att utveckla en metod som mäter materialslitage från grusflöden. Metoden har används i tester på Hardox 450 och resultatet..
Håkan Folin ny finansdirektör på SSAB
Håkan Folin ny finansdirektör på SSAB SSAB har utsett Håkan Folin till ny ekonomi- och finansdirektör. Han har tidigare innehaft en rad ledande befattningar i bolaget och tillträder som..
Höghållfast stål vinnare i alpin miljö
Höghållfast stål vinnare i alpin miljö Att befinna sig på en lodrätt isvägg skulle för de flesta förmodligen vara något av en mardröm. För andra är det ren..
Ultrahöghållfast stål ger lättare fordonsinredning
Ultrahöghållfast stål ger lättare fordonsinredning Modul-System har med stöd av SSABs Knowledge Service Center utvecklat en ultralätt fordonsinredning för servicebilar. Den ger både lägre kostnader och..
Större lastkapacitet med höghållfast stål
Större lastkapacitet med höghållfast stål Lägre vikt och högre slitstyrka är några av argumenten för FJ Lastvagnar AB:s nya tipper som presenteras på Elmia Lastbil den 22-25 augusti...
Nytta och nöje när SSAB bjuder in kunder
Nytta och nöje när SSAB bjuder in kunder Det blir två inspirerande dagar när SSAB arrangerar Nordiska Ståldagen för sjätte året i rad. I år hålls arrangemanget 18 – 19..
Finalister till Swedish Steel Prize 2011
Den 17 november är det dags för Swedish Steel Prize 2011. Fyra finalister är nominerade till priset för främsta konstruktion i höghållfasta..
Rekordmånga ansökningar till Swedish Steel Prize
Rekordmånga ansökningar till Swedish Steel Prize Antalet ansökningar till Swedish Steel Prize slår rekord. Över 60 kvalificerade ansökningar från 20-talet länder har lämnats in...
Hardox In My Body affärsframgång för kunder
Stålföretaget SSAB möter starkt växande intresse för affärskonceptet Hardox In My Body. Förutom leverans av höghållfast stål..
SSAB rullar ut SAP Business One globalt
Ståltillverkaren SSAB väljer att rulla ut SAP Business One på 15 platser runt om i världen och det fullständiga projektet planeras stå..
Ny flakprofil gynnar gruvindustrin
Ny flakprofil gynnar gruvindustrin En ny flakprofil i höghållfast slitstål har skapat ett dumperflak för gruvtransporter med väsentligt längre livslängd än tidigare...

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen