Svenska Mässan AB

Beskrivning

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl.a. välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan är en ekonomiskt fristående stiftelse. Uppdraget är att främja näringslivets intressen. Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg.

Svenska Mässan äger och förvaltar ett fastighetsbestånd som omfattar 145 000 kvm. Lokalerna består av mässhallar, konferens- och kontorslokaler, restauranger samt hotellbyggnader.

Mäss- och kongressanläggningens unika läge - centralt i en av Nordens största städer - gör den speciellt attraktiv för att skapa och odla affärskontakter under mässor, kongresser och stora evenemang.

- See more at: http://www.svenskamassan.se/om-svenska-massan/#sthash.vRIycUfn.dpuf

Adress
Svenska Mässan AB
Besöksadress: Mässans Gata/Korsvägen
412 94  GÖTEBORG
Västra Götaland
Sweden
Telefon
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.svenskamassan.se
Kontaktperson
Pia Nyzell
Telefon
031-317 08 8083
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Specialistområden

Mässor

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Vem tar bästa beslutet – människan eller maskinen?
En verkligt het fråga just nu är om man kan automatisera helt och hållet – alltså låta tekniken fatta besluten.  Det säger Pär Bergstedt på..
Närmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknik
Arrangörerna är jättenöjda och så här tyckte utställarna och besökarna.I torsdags avslutades Scanautomatic och ProcessTeknik på Svenska Mässan i Göteborg. -Vi..
Nu öppnar dörrarna till Scanautomatic och Processteknik
När parallellmässorna Scanautomatic och ProcessTeknik genomförs 9–11 oktober är det som vanligt två genomarbetade och kunskapsspäckade mässor med ett tydligt fokus på..
Smart industri med ABB
Under mässan Scanautomatic & Processteknik kommer ABB att visa digitala lösningar för framtidens fabrik.Den 9-11 oktober är det åter dags för Scanautomatic &..
Digimania – ny framtidsarena på mässan Scanautomatic
Framtidsarenan Digimania är en av nyheterna och ett stort dragplåster under mässan Scanautomatic som arrangeras parallellt med ProcessTeknik, på Svenska mässan i Göteborg den..
Logistiksamarbete på ny nivå
Samarbetsavtalet mellan Logistik & Transport och tyska CeMAT har börjat bära frukt på allvar. Synergierna blev tydliga då CeMAT nyligen arrangerades i Hannover. – Det bidrar till..
Över 4 000 besökare på Underhåll under torsdagen
Några av dagen höjdpunkter...Dag 3 på Underhållsmässan Tack för en fantastiskt bra torsdag på Underhållsmässan! Vi inledde med en..
Skolbesök ska locka unga till industrin
På tisdag startar Underhållsmässan på Svenska Mässan. Ett hett ämne på mässan är den stora kompetensbrist som råder inom svensk industri idag. Därför bjuds ett antal..
Teknikorienterad mässa med fokus på digitalisering 13-16 mars
För första gången är mässan utsåld, säger affärsansvariga Anna Jarnö Underhållsmässan i Göteborg har länge betraktats som en viktig mässa för svensk..
Underhåll har aldrig varit så hett
– Allt fler inser underhållets betydelse för en konkurrenskraftig produktion, säger Anna Jarnö, affärsansvarig på Underhållsmässan. Smart, dataanalyserat underhåll är..
Från prototyp till reservdelar och serietillverkning
Länge har additiv tillverkning mest handlat om prototypframtagning, men nu har metoden slagit igenom inom fler användningsområden.Länge var 3d-skrivarteknik, eller additiv..
”Skyddsombuden behöver stöttas”
Ny seminariesatsning på Underhållsmässan i Göteborg den 14 mars.  Skyddsombuden, oavsett bransch, är en utsatt grupp. Hot, våld och trakasserier tillhör..
Högt bokningstryck på Underhållsmässan
Allt pekar på att fackmässan Underhåll 2018 blir den största på mycket länge. - Utvecklingskurvan har pekat uppåt de senaste åren och för 2018 har vi ett..
Fjärrstyrda förarlösa lastfordon på svenska vägar 2018?
Företaget Einride bildades för bara ett år sedan men håller redan på att rita om kartan rejält. I november driftas företagets första T-Pods.  Om drygt två år kommer 120..
Elbilsmarknaden kommer att explodera
Det menar tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson. Idag rullar 10 000 rena elbilar i Sverige.- Om tio till femton år kan vi ha en uppemot en miljon. Vi ser en explosion..
Tunga aktörer vill locka fler kvinnor till industrin
I dag öppnar mässorna Scanautomatic & ProcessTeknik och för fjärde gången återkommer ”teknisk tjejlunch” den 6 oktober. Hur lockar vi fler kvinnor till jobb inom industrin? Inom..
Vilken är Sveriges smartaste industri?
Svaret kommer i slutet av året då IVA utser den första vinnaren i tävlingen Smart industri. Nu kan du nominera företag.Den är en del av IVAs nya projekt med samma..
Regeringens plan för digitalisering
Som statssekreterare på Näringsdepartementet arbetar Eva Lindström med genomförandet av Smart industri, regeringens strategi för nyindustrialisering. Hon deltar vid Automation..
“Vi släppte loss energin och fördubblade omsättningen!”
Genom ett nytt arbetssätt nådde Nilsson Special Vehicles på kort tid enastående resultat: ledtider kapades, volym och vinst ökade kraftigt. - Vad vi gjorde var att sätta..
Den industriella digitaliseringen - ett paradigmskifte
Inte sedan den industriella revolutionen har vårt samhälle sett sådana genomgripande förändringar som nu. – Företagen behöver definitivt omdefiniera sin roll och sina..
Tunga talarprofiler kännetecknar årets Scanautomatic & ProcessTeknik
I år lyfts nivån på Scanautomatic & ProcessTeknik med flera tunga talarprofiler på plats. Bl a kan vi presentera Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv, entreprenören i den..
Automation Summit i Göteborg
Ny satsning för Sveriges industriella digitaliseringDen 4 oktober 2016 presenterar Svenska Mässan i Göteborg ett nytt forum för den industriella digitaliseringen...
Svenska Mässan: klart med Volvos vd
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på..
Publikrekord på Underhållsmässan
Publikrekord på Underhållsmässan 10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan, som avslutades i fredags. Det innebär en kraftig ökning..
Publikrekord på Underhållsmässan
Publikrekord på Underhållsmässan 10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan, som avslutades i fredags. Det innebär en kraftig ökning..
Glada utställare på Underhållsmässan
Glada utställare på Underhållsmässan Nu är den i full gång. Med 270 utställare och ca 10 000 förväntade besökare är Underhållsmässan i år större än..
Jättelik potential i digitala underhållssystem
Jättelik potential i digitala underhållssystem Nya forskningsrön visar den jättelika potentialen i moderna, digitala underhållssystem: - Uppemot en tredjedel av energiåtgången i produktionsfasen..
Underhållsmässan 2016: "Intresset är enormt!"
Underhållsmässan 2016: "Intresset är enormt!" Med tre månader kvar till mässtart har Underhåll 2016 redan passerat förra årets mässa i volym och antal utställare. Alla tunga aktörer..
Många som vill slå ett slag för Underhållsmässan i Gbg
Många som vill slå ett slag för Underhållsmässan i Gbg Besökarantalet på Underhållsmässan 2014 är till belåtenhet. Under onsdagen så registrerade sig 2 742 besökare på Svenska..
Underhållsmässan kör dig ända till dörren!
Underhållsmässan kör dig ända till dörren!   ..
Underhållsmässan en växande 30-åring
Underhållsmässan en växande 30-åring Underhållsmässan firar 30 år Växande mötesplats visar värdet av underhåll! Underhåll, Skandinaviens främsta..
Svenska Mässan storsatsar på industrivecka
Svenska Mässan storsatsar på industrivecka Industrifrågorna står i fokus sista veckan i maj, då Svenska Mässan för första gången arrangerar fyra parallella branschmässor. - En..
Se Mackmyras ”whiskytorn” på mässan
På årets Scanautomatic- och Processteknikmässa 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, kommer besökarna att få se en modell av den..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen