Svenska Mässan AB

Beskrivning

Svenska Mässan är idag en av Nordens effektivaste mötesplatser. Varje år kommer drygt en miljon besökare till Svenska Mässan för att delta i ett 30-tal mässor samt 100-tals små och stora konferenser och kongresser. Svenska Mässan äger och driver också Gothia Towers, ett av Nordens största hotell, samt en av Sveriges största restaurangverksamheter med bl.a. välrenommerade Heaven 23 och italienska Incontro.

Svenska Mässan är en ekonomiskt fristående stiftelse. Uppdraget är att främja näringslivets intressen. Svenska Mässan har tillsammans med dotterbolag drygt 600 anställda, en omsättning på cirka 900 Mkr och generar årligen runt 2,3 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg.

Svenska Mässan äger och förvaltar ett fastighetsbestånd som omfattar 145 000 kvm. Lokalerna består av mässhallar, konferens- och kontorslokaler, restauranger samt hotellbyggnader.

Mäss- och kongressanläggningens unika läge - centralt i en av Nordens största städer - gör den speciellt attraktiv för att skapa och odla affärskontakter under mässor, kongresser och stora evenemang.

- See more at: http://www.svenskamassan.se/om-svenska-massan/#sthash.vRIycUfn.dpuf

Adress
Svenska Mässan AB
Besöksadress: Mässans Gata/Korsvägen
412 94  GÖTEBORG
Västra Götaland
Sweden
Telefon
031-708 80 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.svenskamassan.se
Kontaktperson
Pia Nyzell
Telefon
031-317 08 8083
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Specialistområden

Mässor

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Underhållsmässan har stängt
Till följd av beskedet från Folkhälsomyndigheten på onsdagen, om att begränsa allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare, stänger Underhållsmässan i Göteborg två dagar..
Oplanerade stopp inom industrin i fokus på Underhållsmässan
De oplanerade driftstoppen ger förluster i mångmiljonklassen för svenska industriföretag varje år.  Idag finns det modern teknik för att snabbt hantera stoppen, men..
Nu öppnar Underhållsmässan - som planerat
Besökare som besökt riskområden för coronavirus de senaste två veckor ombeds stanna hemma. I övrigt finns beredskap på plats och mässan bjuder övriga besökare på fullspäckat..
20 industriarbetare skadar sig på jobbet - varje dag
Imorgon startar Underhållsmässan på Svenska Mässan i Göteborg – i år med stort fokus på ökad säkerhet inom industrin. I fjol rapporterades det in 5 651 olyckor som lett till..
Svenska Mässan tar upp kampen mot kompetensbristen i industrin
Lanserar nya konceptet Attraktiv Industri.Att industrin har en utmaning i att locka rätt arbetskraft har varit känt länge. Cirka 40 procent av de svenska..
Underhållsmässan i Göteborg fortsätter att växa
Den 10-13 mars öppnas dörrarna till norra Europas största mötesplats inom drift- och underhållsverksamhet. – Det här är den industrimässa hos oss som har..
Svenska Mässan satsar på Smart Industry
Satsar på ett Technology Cluster för att skapa ökad kompetens kring de gemensamma frågeställningar som industrin idag möter.Under 2018 firade Svenska Mässan 100 år som..
Svenska Mässan satsar på Smart Industry
Satsar på ett Technology Cluster för att skapa ökad kompetens kring de gemensamma frågeställningar som industrin idag möter.Under 2018 firade Svenska Mässan 100 år som..
Ännu smartare Underhåll 2020
Tillverkningsindustrin ser i allt högre grad hur viktigt underhåll är– Skyddsombudsdagarna parallellt med mässan - en nysatsning på kvinnor i syfte att få fler..
Ökad mångfald behövs för att klara kompetensförsörjningen
– Branschen måste få in fler tjejer och människor med olika bakgrund för att klara kompetensförsörjningen på sikt. Det säger Magnus Thulin på Ahlsell Sverige, som gör en..
Svensk framgång på Hannover Messe skapar nya samarbeten för Svenska Mässan
Samarbetet intensifieras och bland annat kommer Hannover Messe att delta med en paviljong på Scanautomatic 2020. Hannovermässan inleddes den 1 april med invigning av den..
Svenska Mässan tar plats på världsscenen i Hannover
Sverige är partnerland till årets Hannover Messe, världens största industrimässa och för Svenska Mässan är det dessutom startskottet för ett unikt strategiskt..
Logistik- och transportbranschen på plats i Göteborg
Allt tyder på att årets mässa, 5-7 november, blir något alldeles extra och intresset bland utställarna var stort redan i början av året.Den 5, 6 och 7 november kommer logistik-..
Närmare 10 000 besökte årets Scanautomatic och ProcessTeknik
Arrangörerna är jättenöjda och så här tyckte utställarna och besökarna.I torsdags avslutades Scanautomatic och ProcessTeknik på Svenska Mässan i Göteborg. -Vi..
Nu öppnar dörrarna till Scanautomatic och Processteknik
När parallellmässorna Scanautomatic och ProcessTeknik genomförs 9–11 oktober är det som vanligt två genomarbetade och kunskapsspäckade mässor med ett tydligt fokus på..
Teknikorienterad mässa med fokus på digitalisering 13-16 mars
För första gången är mässan utsåld, säger affärsansvariga Anna Jarnö Underhållsmässan i Göteborg har länge betraktats som en viktig mässa för svensk..
Från prototyp till reservdelar och serietillverkning
Länge har additiv tillverkning mest handlat om prototypframtagning, men nu har metoden slagit igenom inom fler användningsområden.Länge var 3d-skrivarteknik, eller additiv..
Fjärrstyrda förarlösa lastfordon på svenska vägar 2018?
Företaget Einride bildades för bara ett år sedan men håller redan på att rita om kartan rejält. I november driftas företagets första T-Pods.  Om drygt två år kommer 120..
Elbilsmarknaden kommer att explodera
Det menar tidigare Tesla-chefen Peter Carlsson. Idag rullar 10 000 rena elbilar i Sverige.- Om tio till femton år kan vi ha en uppemot en miljon. Vi ser en explosion..
Tunga aktörer vill locka fler kvinnor till industrin
I dag öppnar mässorna Scanautomatic & ProcessTeknik och för fjärde gången återkommer ”teknisk tjejlunch” den 6 oktober. Hur lockar vi fler kvinnor till jobb inom industrin? Inom..
Vilken är Sveriges smartaste industri?
Svaret kommer i slutet av året då IVA utser den första vinnaren i tävlingen Smart industri. Nu kan du nominera företag.Den är en del av IVAs nya projekt med samma..
Regeringens plan för digitalisering
Som statssekreterare på Näringsdepartementet arbetar Eva Lindström med genomförandet av Smart industri, regeringens strategi för nyindustrialisering. Hon deltar vid Automation..
“Vi släppte loss energin och fördubblade omsättningen!”
Genom ett nytt arbetssätt nådde Nilsson Special Vehicles på kort tid enastående resultat: ledtider kapades, volym och vinst ökade kraftigt. - Vad vi gjorde var att sätta..
Den industriella digitaliseringen - ett paradigmskifte
Inte sedan den industriella revolutionen har vårt samhälle sett sådana genomgripande förändringar som nu. – Företagen behöver definitivt omdefiniera sin roll och sina..
Tunga talarprofiler kännetecknar årets Scanautomatic & ProcessTeknik
I år lyfts nivån på Scanautomatic & ProcessTeknik med flera tunga talarprofiler på plats. Bl a kan vi presentera Leif Östling, ordförande Svenskt Näringsliv, entreprenören i den..
Automation Summit i Göteborg
Ny satsning för Sveriges industriella digitaliseringDen 4 oktober 2016 presenterar Svenska Mässan i Göteborg ett nytt forum för den industriella digitaliseringen...
Svenska Mässan: klart med Volvos vd
Nu är det klart att Martin Lundstedt, vd Volvo, deltar som Keynote Speaker under invigningen av konferensen i samband med mässan Logistik & Transport den 16-17 november på..
Publikrekord på Underhållsmässan
Publikrekord på Underhållsmässan 10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan, som avslutades i fredags. Det innebär en kraftig ökning..
Publikrekord på Underhållsmässan
Publikrekord på Underhållsmässan 10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan, som avslutades i fredags. Det innebär en kraftig ökning..
Glada utställare på Underhållsmässan
Glada utställare på Underhållsmässan Nu är den i full gång. Med 270 utställare och ca 10 000 förväntade besökare är Underhållsmässan i år större än..
Jättelik potential i digitala underhållssystem
Jättelik potential i digitala underhållssystem Nya forskningsrön visar den jättelika potentialen i moderna, digitala underhållssystem: - Uppemot en tredjedel av energiåtgången i produktionsfasen..
Underhållsmässan 2016: "Intresset är enormt!"
Underhållsmässan 2016: "Intresset är enormt!" Med tre månader kvar till mässtart har Underhåll 2016 redan passerat förra årets mässa i volym och antal utställare. Alla tunga aktörer..
Många som vill slå ett slag för Underhållsmässan i Gbg
Många som vill slå ett slag för Underhållsmässan i Gbg Besökarantalet på Underhållsmässan 2014 är till belåtenhet. Under onsdagen så registrerade sig 2 742 besökare på Svenska..
Underhållsmässan kör dig ända till dörren!
Underhållsmässan kör dig ända till dörren!   ..
Underhållsmässan en växande 30-åring
Underhållsmässan en växande 30-åring Underhållsmässan firar 30 år Växande mötesplats visar värdet av underhåll! Underhåll, Skandinaviens främsta..
Svenska Mässan storsatsar på industrivecka
Svenska Mässan storsatsar på industrivecka Industrifrågorna står i fokus sista veckan i maj, då Svenska Mässan för första gången arrangerar fyra parallella branschmässor. - En..
Se Mackmyras ”whiskytorn” på mässan
På årets Scanautomatic- och Processteknikmässa 9-11 oktober på Svenska Mässan i Göteborg, kommer besökarna att få se en modell av den..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen