Tesla Stockholm AB

Beskrivning

Teslas målsättning är att påskynda världens övergång till hållbar energi.
Tesla grundades 2003 av en grupp ingenjörer som ville bevisa att man inte behövde kompromissa för att köra elektriskt – att elfordon kan vara bättre, snabbare och roligare att köra än bensinbilar. Idag bygger Tesla inte bara helt elektriska bilar utan även oändligt skalbara produkter för ren energialstring och -förvaring. Tesla anser att ju fortare världen slutar förlita sig på fossila bränslen och rör sig mot en framtid helt utan utsläpp, desto bättre.

Roadster, som lanserades 2008, presenterade Teslas banbrytande batteriteknik och elektriska drivlina. Från det utgångsläget konstruerade Tesla världens första helt elektriska premium-sedan någonsin från grunden – Model S – som har blivit den bästa bilen i sin klass i alla kategorier. Genom att kombinera säkerhet, prestanda och effektivitet har Model S ställt om världens förväntningar på en bil under 2000-talet med den längsta räckvidden av något elfordon, trådlösa programvaruuppdateringar som gör den bättre med tiden, och ett accelerationsrekord på 0–60 mph på 2,28 sekunder som uppmättes av Motor Trend. 2015 utökade Tesla sitt produktutbud med Model X, den säkraste, snabbaste och mest kapabla SUV:en i historien, som innehar 5 stjärnor i varje kategori av säkerhetsklassning från National Highway Traffic Safety Administration. I syfte att fullborda VD:n Elon Musks "hemliga plan" lanserade Tesla under 2016 Model 3, ett elfordon med lågt pris och stor produktionsvolym, som började tillverkas under 2017. Kort därefter avtäckte Tesla den säkraste och mest bekväma lastbilen någonsin – Tesla Semi – som är utformad för att spara minst 200 000 USD för ägarna enbart i bränslekostnader, räknat över en miljon miles.

Teslas fordon tillverkas i dess fabrik i Fremont, Kalifornien, där även en stor majoritet av bilarnas komponenter tillverkas. Då Tesla fortsätter att expandera sitt produktutbud är även Teslas produktionsplan att öka tillverkningen till 500 000 fordon per år 2018.

För att skapa ett helt ekosystem för hållbar energi tillverkar Tesla även en unik uppsättning energilösningar, Powerwall, Powerpack och Solar Roof, som gör det möjligt för husägare, företag och elproducenter att styra alstring, förvaring och förbrukning av förnybar energi. Som stöd för Teslas fordons- och energiprodukter finns Gigafactory 1 – en anläggning som är konstruerad för att minska kostnaderna avsevärt för battericeller och där man 2018 ska tillverka fler litiumjonbatterier per år än vad som tillverkades i hela världen under 2013. Genom att börja med battericellstillverkning inom företaget kan Tesla tillverka batterier i den volym som behövs för att uppfylla tillverkningsmålen, samtidigt som man skapar tusentals jobb.

Och detta är bara början. I och med att Tesla bygger sin mest överkomliga bil hittills fortsätter företaget att göra produkter mer tillgängliga och överkomliga för fler och fler människor, vilket i slutändan påskyndar införandet av rena transporter och ren energiproduktion. Elbilar, batterier och förnybar energiproduktion och -förvaring finns redan fristående från varandra men när de kombineras blir de ännu starkare – det är den framtid vi vill ha.

Adress
Tesla Stockholm AB
Stora Marknadsvägen 15
183 34  Täby
Stockholm
Sweden
Telefon
08-446 838 72
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.teslamotors.com/sv_SE/contact
Kontaktperson
Peter Bardenfleth-Hansen
Telefon
010 138 8910
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Skyldig: Teslas autopilot och Apple
Nu kommer haverirapporten från dödskraschen med en självkörande Tesla i Kalifornien 2018.Walter Huang omkom när hans självkörande Tesla kraschande in i ett..
Tesla återkallar 15.000 bilar
Rostangrepp riskerar påverka styrningen.Tesla återkallar 15 000 Model X i Nordamerika på grund av problem med servostyrningen. Det rapporterar Sky News. Företaget..
Stort intresse för Tesla Cybertruck
Många har redan förhandsbokat Teslas pickup som lanserade i november. Se sammandrag från lanseringen i Los Angeles.För två veckor sedan överraskade Teslas vd Elon..
Bilder på Teslas Gigafactory 3 i Shanghai
Den amerikanska biltillverkaren Tesla har släppt en drönarbild på Twitter.Den amerikanska biltillverkaren Tesla har släppt en drönarbild på Twitter på sitt..
Tesla rekryterar ledande bildesigner från Volvo
Bildesignern Ian Kettle på Volvo Cars har lämnat företaget för en ny tjänst på amerikanska elbilsbolaget Tesla.Det rapporterar Electrek som fått uppgifterna bekräftade,..
640 miljarder affären - Elon Musk vill köpa ut Tesla
En riktigt dyr affär, men som skulle ge större frihet enligt MuskI flera inlägg på Twitter berättade Elon Musk sina planer att göra Tesla privat och hur..
Elon Musk får sin drömorder
Teslas nya ellastbil Semi har ifrågasatts och blivit en stor snackis under hösten, men nu har elbilstillverkaren fått en rekordbeställning - från ett snacksföretag.I november..
Lyft för Tesla
Elbilstillverkaren ökade sina billeveranser med 69 procent under årets första kvartal jämfört med samma period 2016.Tesla nådde ett kvartalsrekord om 25 000 fordon. Det..
Tesla besöker Videum Science Park
Det blir en spännande dag med ny teknik i Videum Science Park under onsdagen den 7 september. Huvudattraktionen är att Tesla Motors kommer på besök och bjuder på såväl..
Solarcity tackar ja till Teslas bud
Framtidsplanen är att Tesla-bilar ska levereras med solpanelstak och integrerad batterilagring.Det uppger Dagens Industri. Affären har varit på gång ett tag men..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen