Torvalla Maskinkomponenter AB

Torvalla Maskinkomponenter AB

Beskrivning

Välkommen till Torvalla Maskinkomponenter!


Vi är ett företag som arbetar med maskinskydd av allehanda slag. Vi har allt från enkla standardbälgar till specialtillverkade stålteleskopskydd. Vår ambition är att ta fram rätt skydd till rätt pris.

Vi är nu även stolt återförsäljare för Automator "Din globala Märkpartner sedan 1940" och kan nu erbjuda ett stort utbud av märkmaskiner för permanentmärkning.

Automator


Under fliken märkmaskiner kan du läsa mer om de olika teknologierna.

Adress
Torvalla Maskinkomponenter AB
Hantverkarvägen 22
136 44  Handen
Stockholm
Sweden
Telefon
08-522 946 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.torvallamaskin.se
Kontaktperson
Ola Lagerholm
Telefon
Anställda
1 - 4
Omsättning

Specialistområden

Lasermärkningsmaskiner
Nålpräglingsmaskiner
Ritsningsmaskiner
Traditionella Märkningsmaskiner
Dragspelsbälgar
Teleskopskydd
Rullgardiner
Gummibälgar
Bälgar
Avstrykare
Lamellplattor

Maskiner

Nålpräglare, supportsvarv, fräs

Verksamhetsområden

Torvalla Maskinkomponenter AB
Torvalla Maskinkomponenter AB
Torvalla Maskinkomponenter AB

Klicka på bilden för att förstora

Torvalla Maskinkomponenter AB
Torvalla Maskinkomponenter AB
Torvalla Maskinkomponenter AB

Verksamhetsområden

Märkutrustning-Lasermärkningsystem
Märkutrustning-Övrig Märkutrustning
Märkutrustning-Präglingsmaskiner
Säkerhetsutrustning-Maskinskydd

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Det finns inga nyheter som är relaterade till den här profilen.

Produkter

 
Präglingsmaskiner  
Beskrivning: Punktmärkning på anodiserad aluminium, brännmetaller, papper, keramik, ebenholts, trä, metaller och legeringar, hårdplast, polykarbonat, silice, målat och glas. Markeringsområde 120x160mm. Bärbar sats med två ergonomiska handtag, en med startmarkeringsutlösaren. Justerbar dstandoff med 4 magneter Två tillgängliga, universella kontroller: AC500 pekskärm 7 "full valfri - grafik för att navigera lätt med bara en penn eller ett finger. AC250 kostnadseffektiv version AC500 / AC250 intuitiv programvara för att navigera från funktion till funktion för att skapa ditt märkningsmönster och förhandsvisningen Märkningsteknik: vibrerar för snabb och högkvalitativ markering och kontrollerad punkt för mycket definierad djupmarkering. Peens i 3dot, 6dot, 12dot, 18dot, 3xl punkt, 6xl punkt. 3vibro, 4vibro Finns i två modeller: pneumatisk luftdrift och fjäderåtergång eller full elektrisk.; Dimension: ; Kvantitet :
Präglingsmaskiner  
Beskrivning: Punktmärkningssystem. 50x90mm markeringsområde. Peen mode: pneumatisk, med fjäderåtergång och elestrisk med magnetventil. Markeringsversion: Dot-styrenhet för djupa och snabba markeringar eller vibrering för högkvalitativa och snabba markeringar. 6 olika standardpennor för punktstyrt läge. 2 olika standardben för vibro-läge. 1 elektrisk panna. 2 standardkontroller: AC500 pekskärm 7 "grafisk, färgad. Anslutningar Ethernet, RS232-485, USB, I / O. AC250 basversion, PC ansluten eller fristående upp till 8 jobb. Lättanvänd programvara flerspråkig, med öppna parametrar för installation. Serienummer, texter, grundläggande geometriska figurer, skift och datakoder i olika format, Teckensnitt TTF, punktfont 5x7 - 7x11 - 11x16, OCRA - OCRB, ladda upp / ladda ner fil, Dxf - Bmp importerbara filer, Query i txt och Csv, Datamatrix e QRcode, schemalagd underhåll, fjärrunderhåll, internt flashminne 64 MB. Automator standoff: robust modulär bas 400x315 mm, styv kolonn stand; Dimension: ; Kvantitet :
Präglingsmaskiner  
Beskrivning: Industriell märkningsmaskin. ADP5090 är vårt nummer ett försäljningsmärkehuvud. Den kompakta kubiska formen och den raffinerade konstruktionen gör det här märkhuvudet användbart för en mängd olika applikationer. Kan integreras eller hållas i handen. 50x90mm markeringsområde. För djupa och snabba markeringar eller vibrering för högkvalitativa och snabba markeringar. 6 olika standardpennor för punktläge. 2 olika standardben för vibro-läge. 1 elektrisk panna. Fungerar med antingen AC500 eller AC250 standardstyrenheter.; Dimension: ; Kvantitet :
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: Klass 1 laser system, för stora produktioner. Tillgängliga standardlaserkällor: aWaveTM för markering av de flesta materialen. IVO4 för märkning av metaller, anodiserade, målade ytor och lite plast osynlig. Intra för märkning av transparent plast. CO2 för märkning av organiska material och plast. Grön för märkning av plast. Software Genius är lätt att lära sig, flerspråkig, många laserparametrar för att uppfylla alla märkningsförfrågningar: Serienummer, texter - bågtext - med fullständig TTF-kompatibilitet, Grundläggande geometriska figurer, skift och datakoder i olika format, Streckkoder och 2D / Datamatrix. Dxf - wmf - plt - emf och Raster import. Anslutning via Ethernet. Struktur för stora produktioner med bred skjutdörr och inspektionsfönster för att kontrollera markeringsområdet utan att exponera operatören för någon laserrisk Laddar område 800x800mm standard. Kommandon och statussignaler ombord. Elektrisk Zeta med strimmel på 400 mm, drivs av programv; Dimension: ; Kvantitet :
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: Klass 1 laser system, benchtop modell. Tillgängliga standardlaserkällor: aWaveTM för markering av de flesta materialen. Detta är ett kostnadseffektivt lasersystem. IVO4 för märkning av legeringar och metaller, anodiserade, målade ytor och vissa plastmaterial som inte är transparenta. Intra för märkning av transparent plast. CO2 för märkning av organiska material och plast. Grön för märkning av plast. Software Genius lätt att lära sig, flerspråkig, många laserparametrar för att uppfylla alla märkningsförfrågningar: Serienummer, texter - bågtext - med fullständig TTF-kompatibilitet, Grundläggande geometriska figurer, skift och datakoder i olika format, Streckkoder och 2D / Datamatrix. Dxf - wmf - plt - emf och Raster import. Anslutning via Ethernet. Bechtop struktur med stort inspektionsfönster för att kontrollera markeringsområdet utan att exponera operatören för någon laserfara. Belastningsområde 340x340mm standard - olika åtgärder på begäran. Kommandofält ; Dimension: ; Kvantitet :
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: Kompaktklass ett hölje fyllt med funktioner. ARENA är elegant i form och funktion. Den här kompakta designen har en marmorös arbetsyta med funktioner som endast är tillgängliga i mycket större och dyrare system. Detta bänkstationssystem levereras som standard med: Automatiserad eller manuell dörr. Stort markeringsområde. T-Slot bas för enkel montering av armaturer. Stort inspektionsfönster. Finns med våra VIS, nanoVIS och FYBRA lasersystem. Har ett brett utbud av alternativ som: Rotationsaxel, Motordriven och programmerbar Z-axel, X / Y-tabell. Valfritt felsökningssystem.; Dimension: ; Kvantitet :
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: Minsta laser i världen! nanoVIS är en ny generation laserteknik! Standard tillgänglig laserkälla: aWave® för industriell märkning av de flesta material, med automatisk reglering av frekvens nanoVIS-märken upp till 20W. Det gör det möjligt att generera stora skalfördelar, låta nanoVIS ha hög prestanda, men att vara en lågkostnadslaser Programvaran nanoVIS lätt att lära sig, flerspråkig, många parametrar för att justera för bästa markeringsprestanda: Serienummer, texter - bågtexter - helt TTF-kompatibla, Grundläggande geometriska figurer, skiftkod, datum och tidskoder i olika format, Streckkoder, 2D och datamatrix lasermarkering Dxf - wmf - plt - emf och Raster import. Ethernetkommunikation. "allt i ett" - robust, kompakt och mångsidigt laserhuvud med perfekt integrerat. Galvanometrisk huvud. Laserkälla. Elektronik Extern strömförsörjning, multikraft.; Dimension: ; Kvantitet :
Perfekt för märkning av metaller, legeringar, plast och många andra material.
Lasermärkningsystem  
Beskrivning: FYBRA genererar en laserstråle med hög effekt från källa till huvud via en flexibel fiberkabel. Det innovativa huvudblocket och huvudet är konstruerade och optimerade för att fungera i en tung arbetsmiljö där vibrationer, störningar och damm är mycket vanliga. FYBRA är ett extremt bekvämt modulärt system: huvudkassen ställer källan och styrelsen med elektroniska delar i två olika separata områden. Galvanometrarna är uppsättningar, med linserna i huvudblocket. Laserfibrerna tillåter en avsevärd ökning av effekten utan att kompromissa med storleken på laserpunkten. Detta förpliktar ett bättre markeringsresultat vid högre krafter och en bättre effektivitet i systemet.; Dimension: ; Kvantitet :
Fybra är baserat på två olika mjukvaror: NanoSoftware (Standard) och Genius.
Maskinskydd  
Beskrivning: ; Dimension: ; Kvantitet :
Lamellmattor finns i flera olika modeller i stål eller aluminium. Tjocklekar från ca 3mm upp till ca 20 mm. De tjockare mattorna kan även användas för att täcka av öppningar i golv där de måste tåla att gå på.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Avstrykare på standarlängder eller profilerade enligt era önksmål.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Sydda, svetsade, varmformade, delbara. Möjligheterna är nästan obegränsade. Med dessa tillverkningsmetoder kan vi specialtillverka bälgar utan verktygskostnader. Många olika material för att klara de flesta skyddsbehov.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Gummibälgar i standardstorlekar eller specialanpassade. Vi har många dimensioner och material att välja bland. Hör av er till oss med önskade mått och antal så hjälper vi er att hitta den bästa lösningen.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Rullgardiner med industriduk eller lamellmatta beroende på vad den ska skydda mot. Rullgardiner tillverkas efter beställning med önskad bredd och längd. Normalt är de försedda med fjädermotor men kan även utrustas med t.ex. elmotordrift. Kontakta vår tekniska avdelning för hjälp med val av material och utformning.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Teleskopskydd i stål är valet när man behöver riktigt slitstarka skydd. Dessa tillverkas efter beställning och anpassas med olika typer av avstrykare för att passa i just er bearbetningsmiljö. På vår renoveringsavdelning lagar vi, och utför service på, gamla, slitna och trasiga skydd. Vill man serva sina skydd själv så har vi slitdelarna som behövs så som glidskor, avstrykare m.m.
Maskinskydd  
Märke: ; Typ: ; År:
Dragspelsbälgar tillverkas efter beställning i många olika material och former. Vi har många ritningar på bälgar till olika maskiner så som t.ex. Bystronic,Trumph m.m. Har vi inte färdiga ritningar så mäter vi upp den gamla bälgen och kan tillverka nya efter den.