VOLKSWAGEN GROUP Sverige

Beskrivning

Vi är den svenska generalagenten för Volkswagen Personbilar, Skoda, Audi, SEAT, Volkswagen Transportbilar och Porsche.
Tillsammans med våra auktoriserade återförsäljare och servicepartners marknadsför vi varumärkena och deras produkter och tjänster i Sverige. Vi förvaltar och utvecklar en väl utspridd auktoriserad försäljnings- och eftermarknadsorganisation så att de levererar och efterlever tillverkarnas kvalitetskrav och garantier.

VOLKSWAGEN GROUP Sverige är medlem i BIL Sweden - den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar.

Dotterbolag till VOLKSWAGEN AG - Europas största bilproducent
Vi är stolta över att vara ett helägt dotterbolag till VOLKSWAGEN AG, som är Europas största bilproducent. Inom de kommande åren finns en investeringsplan som innefattar omkring 500 miljarder kronor till och med 2015. Detta som ett led strategin som ska göra Europas största biltillverkare störst i världen. Under 2012 levererade gruppen över nio miljoner fordon världen över och hade en marknadsandel på 12,8 procent.

Vårt dotterbolag Europcar
Dotterbolaget Europeisk Biluthyrning (Europcar), som har 130 uthyrningsstationer i Sverige, har sitt huvudkontor på Liljeholmen i Stockholm.

Adress
VOLKSWAGEN GROUP Sverige
Hantverksvägen 9
151 88  Södertälje
Stockholm
Sweden
Telefon
08-553 865 00
Fax
Hemsida
www.volkswagengroup.se
Kontaktperson
Kundtjänst Kundtjänst
Telefon
Anställda
Ospecificerat
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Övrigt

Nyheter

Uppstart i Volkswagen-fabrikerna i Tyskland igen
Produktionen har också återupptagits vid nästan alla Volkswagen-fabriker i Kina.Volkswagen-fabriken i Zwickau startar gradvis produktionen av elbilar. Produktionen av nya ID.3..
Volkswagen stöder sina 40 000 leverantörer
Ger instruktioner för skyddsåtgärder i produktionenI samband med att produktionen återupptas har Volkswagen-koncernen tagit fram åtgärder som garanterar maximalt..
Volkswagen återupptar produktionen den 20 april
Hälsoskyddsåtgärderna för de anställda är högst prioriterad.Volkswagen kommer gradvis att starta om produktionen vid anläggningarna i Zwickau (Tyskland) och Bratislava..
Flera bilföretag börjar tillverka medicinsk utrustning nu
Volkswagen producerar ansiktsskydd med 3D-skrivareVolkswagen-koncernen har startat produktion av visirhållare med 3D-skrivare som en del av ett gemensamt transnationellt..
Corona: Volkswagen frigör medicinskt utbildad personal med full lön
De ska i stället kunna utföra voluntärarbete i den offentliga sjukvården.Volkswagen AG frigör anställda med medicinska kvalifikationer för upp till 15 arbetsdagar..
Volkswagen höjer produktionsprognosen för elbilar
En miljon bilar ska nås redan 2023.   Märket Volkswagen ökar nu takten i sin elbilsoffensiv. En miljon producerade elbilar ska nås i slutet av 2023,..
PLAY: Volkswagen presenterar mobil laddrobot
En robot som sköter hela laddningsprocessen.Nu ger Volkswagen en inblick i en framtid där jakten efter laddstationer för elbilar är ett minne blott. Volkswagen..
Volkswagens elbilsoffensiv: Nu rullar första elektriska ID.3 av bandet
En fabrik ombyggd för produktion av elbilar och 8000 medarbetare som får erforderlig fortbildning för e-mobilitetseran. Volkswagen startar nu serietillverkningen av sin nya elbil..
1000 jobb skapas i Northvolts och Volkswagens joint venture
Pilotlinje för battericeller startad vid Volkswagen-koncernens Center of Excellence i Salzgitter   Volkswagen-koncernen satsar på utveckling, testning och..
Folkabubblan nu som elbil
Tillsammans med eClassics presenterar Volkswagen nu ett koncept för att elektrifiera historiska Folkabubblor.Den tekniska basen för konverteringen består av utprovade..
Klart: Northvolt bygger batterifabrik med VW i Tyskland
Fordonstillverkaren Volkswagen AG och batteritillverkaren Northvolt AB har ingått ett 50/50 samriskbolag för att bygga en fabrik i Tyskland för litiumjonbatterier...
Stort intresse i Sverige för Volkswagens nya elbil
Över 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3.Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har Volkswagen redan fått fler än 30 000..
Stort intresse i Sverige för Volkswagens nya elbil
Över 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3.Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har Volkswagen redan fått fler än 30 000..
Stort intresse i Sverige för Volkswagens nya elbil
Över 30 000 förbokningar av den nya elbilen ID.3.Strax före det att bilsalongen i Frankfurt öppnar sina portar har Volkswagen redan fått fler än 30 000..
Världspremiär för Porsche Taycan på tre kontinenter
Taycan länkar vårt arv till framtiden. Den för vidare vårt märkes framgångssagaPorsche presenterade idag inför publik sin första helt eldrivna sportbil vid en..
Historisk omställning när Volkswagen ska bli CO2-neutral
Med 300 miljarder kronor och 70 nya elbilsmodeller tänker biljätten ta elbilen från nischprodukt till volymprodukt. Volkswagen-gruppen står inför sin största..
Volkswagens T-Roc-familj väntar tillökning
Första crossover-cabrioleten i kompaktklassen.Volkswagen blåser nytt liv i SUV-segmentet. Världspremiären sker på bilsalongen i Frankfurt, 10-22..
Rekordmånga står i kö för Porsches nya elbil
Porsches Taycan blir en stor konkurrent till Tesla Tyska Porsche har fått hela 30 000 reservervationer för sina nya elbil Taycan. Detta redan en månad före..
Volkswagens nya flaggskepp
Världspremiär för Touareg V8 TDI.Vid den internationella bilsalongen i Genève, 5-17 mars 2019, premiärvisas nya Touareg V8 TDI. Volkswagens nya flaggskepp har en effekt..
Volkswagen siktar på nytt elbilsrekord på Nürburgring
Efter rekordet i backtävlingen Pikes Peak med eldrivna sportbilen ID. R, har Volkswagen nu siktet inställt på ett annat rekord till sommaren: varvrekordet för elbilar på..
Volkswagen satsar på koldioxidneutral tillverkning av elbilar
Om ungefär ett år startar produktionen av Volkswagens helt nya elbilsfamilj. Anläggningen omvandlas nu för att kunna tillverka elbilar med en helt neutral koldioxidbalans över..
Volkswagen-koncernen investerar 44 miljarder euro i framtiden
En stor satsning under fem år fram till 2023. Volkswagen-koncernen investerar stort i sin framtid. Under de närmaste fem åren till slutet av 2023 kommer företaget..
Volkswagen investerar 22,8 miljarder euro i produktionsanläggningar över hela världen
Ett väsentligt lyft för den största produkt- och teknikoffensiven i märkets historia.MÅ, NOV 20, 2017 14:40 CET Omkring 14 miljarder euro investeras i de tyska..
Reportage: VW Caddy monteras med en 3d-printad framvagn
Industriell 3D-printing kommer i framtiden att spela en nyckelroll för storskalig produktion. I det här samarbetsprojektet har man utvecklat en framvagn för att visa på..
Efter nationellt dieselforum i Tyskland: Volkswagen vill minska utsläppen av kväveoxider
- Genom att göra det mer attraktivt med inbyte, ger vi våra kunder större anledning till att byta till ett modernare, miljövänligare fordon som drivs av en förbränningsmotor..
Volkswagens världsunika bil gästar Almedalen
Volkswagen I.D. – så heter den nya folkliga elbilen som kommer att lanseras 2020. Nu visas den för första gången upp i Norden, när den kommer till politikerveckan i Almedalen den..
Volkswagen i kinesisk elbilsoffensiv
Ingår joint-venture med planer att leverera 1,5 miljoner elbilar år 2025. Volkswagen-koncernen och den kinesiska fordonstillverkaren JAC tecknar samarbetsavtal Det nya 50:50..
Volkswagen-koncernen tillkännager mångmiljardinvesteringar i miljövänlig teknik
Framtiden är elektrisk. Vi ska vara nr 1 i e-mobilitet år 2025 Volkswagen-koncernen satsar på att bli ledande inom e-mobilitet år 2025 Konventionella motorer ska bli..
Premiär för eldrivna Audi e-tron Sportback concept
På bilsalongen i Shanghai visas eldrivna Audi e-tron Sportback concept Serieproduktion 2019: den andra elbilen från Audi Kraftfull Audi coupé-design med quattro..
Volkswagen visar helt eldriven crossover i Shanghai
Inom en snar framtid kommer Volkswagen att lansera en ny serie av banbrytande elbilar med lång räckvidd.På bilsalongen i Shanghai, 19-29 april, ger Volkswagen en första..
Har du gjort ett bra bokslut...
Nya Porsche 911 GTS – snabb, bekväm och effektivPorsche utvidgar nu 911-serien med GTS-modellerna. Från och med mars 2017 kommer totalt fem varianter att finnas..
30.000 måste lämna Volkswagen
Neddragningen ingår i en sparplan som ska sänka de årliga kostnaderna med motsvarande 36 miljarder kronor. Den tyska biljätten Volkswagen ska i spåren av avgasskandalen..
Volkswagen genomför bilmustaschkampanj mot prostatacancer
- Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom och många av våra förare riskerar att drabbas. Därför vill vi dra vårt strå till stacken, säger PR-chefen Dan Andersson...
Volkswagen ökar i Sverige
Volkswagen ökar personbilsleveranserna och utvecklingen i Sverige är ännu bättre än totalmarknaden.På den svenska marknaden har Volkswagen Group Sverige hittills i år,..
Sveriges mest sålda bil - igen
Under augusti blev Volkswagen det mest registrerade bilmärket på svensk bilmarknad. Modellen Golf lade för andra månaden i rad beslag på förstaplatsen för nya bilar. Samtidigt..
Volkswagen får klartecken från tyska transportstyrelsen
Nu ska Volkswagen Polo och SEAT Ibiza åtgärdas.Den tyska transportstyrelsen (KBA) har godkänt de tekniska lösningarna för bilar med 1,2-liters EA189 TDI-motor...
Sydkorea stoppar Volkswagen
Sydkorea stoppar försäljningen av 32 bilmodeller från Volkswagen-gruppen och bötfäller biljätten med 17,8 miljarder won, motsvarande 138 miljoner kronor. Beslutet hänger..
Volkswagen överens om förlikning med USA
Volkswagen meddelar att företaget nu är överens om förlikning med amerikanska myndigheter, konsumenter och 44 amerikanska delstater angående TDI-dieselmotorfordon. Den..
Volkswagens nota: 127 miljarder
Volkswagens uppgörelse med nästan 500.000 dieselbilägare och statliga tillsynsmyndigheter värderas till mer än 15 miljarder amerikanska dollar, ungefär 127 miljarder kronor.Det..
Ytterligare 1,1 miljoner VW-fordon kan åtgärdas
Tyska transportstyrelsen KBA godkänner teknisk lösning för åtgärd av ytterligare cirka 1,1 miljoner fordon, varav 11 535 finns i Sverige. Sedan årsskiftet har KBA gett..
Först ut när Volkswagen nu börjar åtgärda bilar efter utsläppsskandalen
Volkswagen Personbilar börjar nu genomföra de tekniska åtgärderna på fordon med dieselmotortypen EA 189. Den första modellen som kunderna kommer att kunna boka in tid för är Golf..
Dieselfrågan sänker Volkswagen
Kostnaderna kopplade till dieselfrågan landade på 16,2 miljarder EUR för år 2015. Biltillverkaren redovisar en rörelseförlust om 4,1 miljarder EUR. De konsoliderade..
Volkswagen överens med amerikanska myndigheter om ersättning
En principöverenskommelse gällande ersättningen till de kunder som drabbats av dieselfrågan i USA har nåtts mellan Volkswagen-koncernen och det amerikanska justitiedepartementets..
Med nya Volkswagen Instant Test Drive kommer provkörningen till dig
Nu lanseras den svenskutvecklade tjänsten Volkswagen Instant Test Drive – ett världsunikt och helt nytt sätt att provköra bilar. För första gången någonsin kommer provkörningen..
Volkswagen gör digitalisering till ett huvudområde
Volkswagen gör digitalisering till ett huvudområde - Design och digitalisering bildar en enhet: tre nya "Volkswagen Group Future Centers" i Europa, Asien och Kalifornien. - Koncernchefen Matthias Müller: "Vi ska anpassa..
Beställ en Beetle Dune till sommaren
Beställ en Beetle Dune till sommaren En ny Volkswagen Beetle med offroad-design, högre markfrigång och nya lacker gör i sommar entré på den svenska marknaden. Beetle Dune är redan..
Volkswagen inleder de tekniska åtgärderna efter CO2-skandalen
Volkswagen inleder de tekniska åtgärderna efter CO2-skandalen I dyningarna av CO2-skandalen inleder nu Volkswagen genomförandet av den tekniska åtgärden för berörda dieselmodeller. Först ut är Volkswagen..
VW: Europa måste ta täten
VW: Europa måste ta täten Koncernchef Matthias Müller: Bilens framtid ska inte lämnas till Silicon Valley Närmare samarbete behövs mellan industri och beslutsfattare..
VW vill inte kompensera Europakunder lika mycket
VW vill inte kompensera Europakunder lika mycket Volkswagen anser inte att det finns anledning att kompensera kunder i Europa på samma sätt som konsumenter i USA. Det säger den tyska biltillverkaren efter..
Förundersökning om Volkswagen inledd
Förundersökning om Volkswagen inledd Chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption har i dag inlett förundersökning om grovt bedrägeri och brukande av osann urkund, grovt brott...
USA stämmer Volkswagen
USA stämmer Volkswagen Det amerikanska justitiedepartementet har stämt Volkswagen. Bötesbeloppet kan uppgå till 80 miljarder dollar.  Volkswagens vd Matthias..
VW stuvar om under vd
VW stuvar om under vd Funktioner under VD omstruktureras Matthias Müller: ”Snabbare beslutsprocess och ökad effektivitet” Volkswagen-koncernen blir mer..
Han blir ny utvecklingschef på Audi
Han blir ny utvecklingschef på Audi Matthias Müller, VD i Volkswagen-koncernen, har valts till ny styrelseordförande i AUDI AG. Samtidigt lämnar Dr. Ulrich Hackenberg uppdraget som utvecklingschef..
Världspremiär för Beetle Dune
Världspremiär för Beetle Dune En ny Beetle gör entré med offroad-design, högre markfrigång och nya lacker. På bilsalongen i Los Angeles presenteras Beetle Dune – både..
Volkswagenföljetongen: modellår 2016 och CO2-frågan
Volkswagenföljetongen: modellår 2016 och CO2-frågan Volkswagen-koncernen rapporterar nu att bilar av modellår 2016, som påverkats av CO2-frågan, har identifierats. I och med detta finns det nu klarhet om nya..
Volkswagen fortsätter klargöra: kan omfatta 800 000 bilar från koncernen
Volkswagen fortsätter klargöra: kan omfatta 800 000 bilar från koncernen - Matthias Müller: Obevekligt och omfattande klargörande är vårt enda alternativ - Cirka 800 000 bilar från koncernen kan vara påverkade -..
Minst 30 VW-chefer kände till fusket
Minst 30 VW-chefer kände till fusket Minst 30 chefer kände till fusket med Volkswagens dieselmotorer, uppger tyska Der Spiegel enligt SvD Näringsliv, med hänvisning till en rapport från en..
Strategiska beslut från Volkswagens ledning
Strategiska beslut från Volkswagens ledning Ett påskyndat införande av Volkswagens effektiviseringsprogram skapar utrymme för omorientering Strömlinjeformade processer skapar..
Leonardo DiCaprio gör film av VW-skandalen
Skådespelaren Leonardo DiCaprio är på väg att göra film av Volkswagen-skandalen, skriver The Hollywood Reporter.  Filmen kommer att baseras..
VW ber om ursäkt i en annons
VW ber om ursäkt i en annons "Vi vill reparera något som gått sönder: Ditt förtroende för oss."  Så inleds Volkswagens annons som publiceras på företagets..
Volkswagen-koncernens VD Matthias Müller: ”Vi ska ta oss igenom krisen”
Volkswagen-koncernens VD Matthias Müller: ”Vi ska ta oss igenom krisen” Koncernchefen vänder sig till de anställda Matthias Müller lovar att snabbt och outtröttligt skapa klarhet om utsläppsskandalen ”Vi..
Volkswagen AG tillkännager plan för att åtgärda dieselbilar med EA 189 EU5-motorer
Volkswagen AG tillkännager plan för att åtgärda dieselbilar med EA 189 EU5-motorer TI, SEP 29, 2015 19:31 CET Nya bilar med EU6-motorer som finns i dagens modellprogram omfattas inte Tekniska lösningar utvecklas och kommer att presenteras..
Matthias Müller ny VD för Volkswagen-koncernen
Matthias Müller ny VD för Volkswagen-koncernen Matthias Müller (62) har utsetts till ny koncernchef för Volkswagen AG med omedelbar effekt. Detta beslutades av Volkswagen AG:s styrelse i Wolfsburg idag. Müller..
Volkswagens vd avgår
Volkswagens vd avgår  (SIX) Volkswagens vd Martin Winterkorn avgår efter fuskskandalen kring avgastester.    "Det här är det enda sättet att..
EPA ökar insatserna efter Volkswagens utsläppsskandal
EPA ökar insatserna efter Volkswagens utsläppsskandal (SIX) Den amerikanska miljöskyddsmyndigheten EPA kommer nu att jobba ännu hårdare för att hitta ytterligare tillverkare som utsläppsmyglar,..
Volkswagen-koncernen lanserar 20 fler elbilar och laddhybrider till år 2020
Volkswagen-koncernen lanserar 20 fler elbilar och laddhybrider till år 2020 Koncernen har inte bara den bredaste elektriska fordonflottan, utan också den största uppkopplade fordonsflottan Kunderna ska dra nytta av automatiserad..
Världsrekordförsök: Från Sydafrika till Nordkap på tio dagar
Världsrekordförsök: Från Sydafrika till Nordkap på tio dagar Den 11 september gick startskottet för äventyraren och rekordjägaren Rainer Zietlows förmodligen största utmaning i karriären – på..
Volkswagen och Disney i nytt samarbete
Volkswagen och Disney i nytt samarbete Volkswagen och Disney gör gemensam sak när en ny bil och en ny animerad film har svensk premiär. Denna vecka startar lanseringen av Volkswagens sjusitsiga..
Ny marknadschef till Volkswagen
Ny marknadschef till Volkswagen Efter tre år på Volkswagen Personbilar lämnar Annika Stenlund rollen som marknadschef. Ny på posten blir Jeanette Asteborg som närmast kommer..
Framgångsrikt första halvår för Volkswagen AG
Framgångsrikt första halvår för Volkswagen AG Volkswagen-koncernen rapporterar ett framgångsrikt första halvår med kraftigt ökad omsättning till 108,8 miljarder euro (98,8 miljarder euro), och..
Svaga styrmedel hotar 2030-målen
Svaga styrmedel hotar 2030-målen På frågan om vilken miljöbil som är mest attraktiv är det vanligaste svaret dieselbil, enligt en undersökning där Volkswagen Group Sverige..
Volkswagen skapar holdingbolag för MANs och Scanias kommersiella fordonsmärken
Volkswagen skapar holdingbolag för MANs och Scanias kommersiella fordonsmärken Volkswagen skapar en integrerad grupp för kommersiella fordon och bygger därmed upp en struktur för affären kring lätta och tunga lastbilar och bussar...
Beetle-feber i New York
Beetle-feber i New York På bilsalongen i New York visar Volkswagen upp fyra nya versioner av bilikonen Beetle – två cabrioleter och två coupéer. Samtliga är..
Fortsatt tillväxt för Volkswagen-koncernen
Fortsatt tillväxt för Volkswagen-koncernen - Koncernchef Martin Winterkorn: ”Vårt mål för budgetåret 2015 är att koncernen ska fortsätta att växa vad gäller volym,..
Nya Passat Årets Bil 2015
Nya Passat Årets Bil 2015 Nya Passat har förärats med en av bilvärldens tyngsta utmärkelser. I eftermiddags stod det klart att det är Passat som utsetts till Årets Bil 2015...
Nya Volkswagen Touran - en tusenkonstnär för familjen
Nya Volkswagen Touran - en tusenkonstnär för familjen På bilsalongen i Genève (3-21 mars) presenterar Volkswagen en helt nyutvecklad generation av mångsidiga Touran. Den5- eller 7-sitsiga modellen erbjuder det..
Världspremiär för Golf Alltrack
Världspremiär för Golf Alltrack På bilsalongen i Paris har Volkswagen världspremiär av nya Golf Alltrack – en kombi-crossover för alla typer av vägar. Golf Alltrack är..
Volkswagen satsar på snabbladdning
Volkswagen satsar på snabbladdning Under 2014 installerar Volkswagens återförsäljare åtta snabbladdare i Sverige. Snabbladdarna – som följer EU:s standard med så kallad..

Products

products.qimtek.se

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen