YASKAWA Nordic AB

Beskrivning

Om oss
Vår drivkraft är att ge ditt företag en konkurrensfördel på lång sikt. Det är vårt engagemang för att få varje kund att lyckas, i kombination med våra innovativa, lättanvända och högkvalitativa lösningar, som har gjort oss till en global aktör och en framgångsrik leverantör över hela Europa.

Yaskawa Nordic AB är Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Yaskawa Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem, med över 300 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen.
Vi erbjuder robotlösningar för i stort sett alla branscher och användningsområden, bland annat bågsvetsning, montering, lackering, dispensering, skärning, materialhantering, paketering, palletering, gradning, polering och punktsvetsning
Yaskawa Nordic AB är certifierade enligt ?ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004.

Varför robotar?
Oavsett om du söker högre produktivitet, bättre produktkvalitet eller minskat avfall heter lösningen robotstyrd automation!

ROBOTAR ÖKAR KONKURRENSKRAFTEN
För att klara sig på dagens globaliserade marknad måste företag fokusera på totalkostnaderna i produktionskedjan, produkternas kvalitet, produktiviteten och leveranstiden. Just dessa faktorer gör robotar till en god investering.
Många företag idag upptäcker att omlokalisering av produktionen inte är lösningen för att klara konkurrensen från låglöneländer, eftersom den mer komplicerade produktionskedjan och logistikproblemen som snabbt uppstår kan uppväga kostnadsbesparingarna. Istället väljer de robotar för att öka produktiviteten och kvaliteten.
Snabbhet, repeterbarhet och noggrannhet är robotarnas tre viktigaste fördelar. Oavsett om det gäller bearbetning av delar, svetsning eller paketering av läkemedel gör robotar jobbet extremt snabbt och med en jämn, hög kvalitet. Det gör att de passar ypperligt för nästan alla uppgifter i produktionen.
ROBOTAR FÖRBÄTTRAR LÖNSAMHETEN
En investering i robotsystem betalar sig snabbt. Även en rak jämförelse med manuellt arbete för samma produktionsvolym visar att återbetalningsperioden för ett robotsystem bara är några få år. Räknar man in produktionsökningen som ett robotsystem normalt ger är den ännu kortare.
Robotar har även blivit mer överkomliga prismässigt, och ger inte bara ökat produktflöde, bättre kvalitet och större flexibilitet, utan kan också omplaceras enkelt om produktionsbehoven ändras.
ROBOTAR ÄR FLEXIBLA
Ett enda robotsystem kan användas för flerdelade arbeten som omfattar exempelvis skärning, svetsning och ytbearbetning, vilket bidrar till att minska den totala cykeltiden, förbättra kvaliteten och ge snabbare avkastning på investeringarna. Dessutom ger robotar andra fördelar gentemot traditionell tillverkningsautomation, som högre flexibilitet, snabbare omkoppling och ökat värde eftersom även andra funktioner utförs.
Med avancerad programvara kan robotar programmeras om offline, så att nya produkter kan börja tillverkas snabbare utan att den pågående produktionen avbryts.
ROBOTAR ARBETAR OAVBRUTET
Robotar arbetar dygnet runt. Robotceller kan göras mycket kompakta, vilket sparar arbetsutrymme. Robotar fungerar fullt ut även i extrema förhållanden som riskområden eller renrum. Robotar kan faktiskt minska driftskostnaderna avsevärt och samtidigt öka produktionen.

Vårt arbetssätt
MOTOMAN erbjuder specialanpassade robotsystem av högsta kvalitet som möter kundernas specifika krav. Alla system utvecklas, konstrueras och tillverkas av MOTOMAN, så att du bara behöver en enda leverantör för din robotlösning.

MOTOMAN har de resurser och kunskaper som krävs för att möta dina utmaningar. Vi erbjuder innovativa lösningar och tar fullt ansvar för utformning, tillverkning, tester och installation av specialanpassade robotsystem. Vårt mål är alltid att kunderna ska vara helt nöjda.

Adress
YASKAWA Nordic AB
Box 504
Verkstadsgatan 2
385 25  Torsås
Kalmar
Sweden
Telefon
0480-41 78 00
Fax
E-post
skicka e-post
Hemsida
www.motoman.se/
Kontaktperson
Katarina Ketzenius
Telefon
0730-79 89 32
Anställda
501 - 1,000
Omsättning

Verksamhetsområden

Verksamhetsområden

Automation-Automationssystem
Automation-Robotar

Övrigt

 

För att se kreditupplysningar från UC måste du vara inloggad. Logga in här


Nyheter

Rekordmånga ville se svenska robotfabriken i Torsås
Kanelbullarna tog slut när allmänheten gick man ur huse för att se japanska robotjättens 40-miljonserssatsning i Torsås. Det tog ungefär ett år från beslut till..
Invigning: Nytt centrum för kompetenshöjning
Här finns en gedigen maskinpark med ett fyrtiotal maskiner som speglar den moderna industrin.   Epic Innovation & Technology Center är resultatet av ett..
YASKAWA Nordic har tecknat samarbetsavtal med Unik Resurs
Så ska Yaskawa stärka sin organisation och fortsätta att växa.Yaskawa Nordic och Unik Resurs har nyligen tecknat ett samarbetsavtal för rekrytering av nya tjänster...
Yaskawa växer rejält i Sverige
En ökad efterfrågan på robot- och automationslösningar är anledningen. Den nya organisationen kommer göra det möjligt att möta den ökande efterfrågan..
Yaskawa utökar tillverkningen i Europa
De första Motomanrobotarna som helt och hållet tillverkas i Europa rullar av linan i slutet av 2018. Efter att ha påbörjat uppförandet av den första..
Kompakta stationer för robotsvetsning med snabb igångkörning
ArcWorld-serien är kompakta robotceller med allt som behövs för att snabbt komma igång med robotsvetsning, visas nu på Elmia Svets.Nu utökar Yaskawa ArcWorld-serien med en..
MotoMini från Yaskawa
Miniroboten som väcker intresse och vinner pris.   MotoMini är knappt 40 cm hög med en räckvidd på 35 cm, och väger bara lite drygt 7 kg. Det..
Designpris till Yaskawa
För fristående och kompakt PLC med hög prestanda.Utformad som en fristående PLC sticker den ut med sin moderna design, sin kompakta storlek, sin höga prestanda och..
Nya förutsättningar för självgående fabriker
YASKAWA Nordic ställer ut på Elmia Automation 15-18 maj.   Mingla med Yaskawas robotar och diskutera hur den nya tekniken kan skapa förutsättningar för..
Motomanroboten för samarbete överträffar kraven
Motomanroboten för samarbete, HC10, uppfyller och överträffar säkerhetskraven i maskindirektivet MOTOMAN-HC10 är en ”hybridrobot” med en räckvidd på 1,2 m och en..
Motomanroboten för samarbete överträffar kraven
Motomanroboten för samarbete, HC10, uppfyller och överträffar säkerhetskraven i maskindirektivet MOTOMAN-HC10 är en ”hybridrobot” med en räckvidd på 1,2 m och en..
Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotar
Den kompakta MPX1150 är särskilt utformad för att måla mindre arbetsstycken och den kraftfullare MPX2600 är speciellt lämplig för industriella..
Ny robot i GP-serien
En kompakt och flexibel hanteringsrobot med en nyttolast på 25 kg.   Enkel montering och underhåll och en snygg finish som underlättar vid drift och..
Yaskawa släpper två nya appar
Nu slipper du bära med dig en laptop, eller utskrivna manualer.   DriveWizard Mobile förenklar installation, övervakning och felsökning av GA700..
Yaskawa Nordic satsar på nytt affärsområde i Norden
Affärsområdet omfattar en komplett portfölj av automationsprodukter och automationslösningar.   Det här är ett naturlig led i Yaskawas strävan att erbjuda..
Byggstart för nya fabrikslokalerna i Torsås
40-miljonersatsningen beräknas stå klar redan nästa sommar.Yaskawa Electric Corporation i Japan har tidigare i år beslutat att bygga ut tillverkningsenheten i Torsås...
Byggstart för nya fabrikslokalerna i Torsås
40-miljonersatsningen beräknas stå klar redan nästa sommar.Yaskawa Electric Corporation i Japan har tidigare i år beslutat att bygga ut tillverkningsenheten i Torsås...
YASKAWA Nordic stärker sin närvaro i norra Sverige
Tecknar avtal med IRS AB i Umeå som blir en ”Yaskawa Service Partner”.   Yaskawa Nordic förstärker sin närvaro i norra Sverige med ytterligare kompetens,..
Hantering av flaskor – pålitligt, snabbt och flexibelt
Med MOTOMAN och AirGrip får man flaskhantering som klarar en snabb omställning.   På Drinktecmässan i München den 11-15 september presenterar Yaskawa det..
Rotbottillverkaren storsatsar i Torsås
Investerar 40 miljoner i utbyggd produktionsanläggning.   Den japanska koncernen Yaskawa har en ambitiös expansionsstrategi i Europa. Beslut om en strategisk..
Yaskawa investerar i ny robotfabrik för MOTOMAN-robotar i Europa
Tillväxten i den globala robotmarknaden gör att Yaskawa behöver utöka produktionskapaciteten.Utöver befintliga produktionsanläggningar i Japan och Kina, behövs..
Kunglig glans för Yaskawa Nordics industridoktorand
Steffen Landscheidt, industridoktorand på Yaskawa Nordic AB är utvald att delta i Young Researchers’ Challenge som arrangeras av Marcus Wallenberg Foundation den 10-13 oktober i..
Yaskawa Nordic firar 40 år!
Förra året firade det globala företaget Yaskawa Electric Corporation hundraårsjubileum med pompa och ståt världen över. I år firar torsåsföretaget Yaskawa Nordic AB, som är en..
Samarbetsavtal om stora robotar för plastindustrin
Samarbetsavtal om stora robotar för plastindustrin Ett samarbetsavtal har nyligen tecknats mellan Sepro Group och Yaskawa Europe om utveckling av marknaden för stora robotar. Sepro kommer att komplettera sitt produktprogram..

Produkter

Det finns inga artiklar som är relaterade till den här profilen