Reportage

Art Deco när Volvo ställer ut PV36 på Techno Classica
Gustaf Larson, en av de två grundarna av Volvo Cars, körde PV36:an. Liksom många byggnader, tåg, båtar och hushållsapparater på 1930-talet är den..

De tre Operatörerna

Från stenhuggare till ytbehandlare
Från stenhuggare till ytbehandlare
Kaj Börjesson har gjort en brokig resa under sina år. Efter skolan gick han verkstadsmekanisk utbildning – men blev..

Vad tycker Inköparna

Smidigt verktyg!
Smidigt verktyg!
”Portalen var ett väldigt smidigt verktyg för att på bred front gå ut med RFQ. Våra senaste två..

Aktuella Nyheter

Tysk bilutvecklare lägger tillverkning i Trollhättan
Hundratals nya jobb till Trollhättan.Det står nu klart att den tyska bilutvecklaren Sono motors förlägger produktionen av den solcellsdrivna modellen Sion i Trollhättan. Det uppger SVT Väst. Thomas Hausch, chief operating officer på Sono Motors, säger i..
800 kg förfalskade kullager ska förstöras i Göteborg
Varorna upptäcktes i samband med en importkontroll i februari i år och skulle ha använts för tillverkning av maskiner i Sverige.Tullverket kommer idag att lämna cirka 800 kg förfalskade kullager till förstöring i Göteborg. Kartongerna var märkta med SKF:s logotyp, men..
Sandvik förvärvar amerikanskt bolag
Stärker erbjudandet inom trådlös uppkoppling i gruvor.Sandvik förvärvar privatägda Newtrax, en leverantör av ledande teknologi för trådlösa uppkopplingar avsedda för övervakning som skapar bättre förståelse kring gruvdrift under jord,..
SKF inviger fabrik i Kina
Investeringen, på ca 200 miljoner kronor, stärker SKFs konkurrenskraft inom industriella växellådor och fordonsindustrin i Kina.SKF har invigt sin nya fabrik som tillverkar koniska rullager (TRB) i Changshan, Kina.  Som ett resultat av investeringen konsolideras utveckling och tillverkning av..
Cell Impact samarbetar med stor japansk underleverantör till bilindustrin
Innefattar både utvecklingsprojekt av formningsteknologi och produktion av en mindre serie flödesplattor för utvärdering hos en ledande biltillverkare. Cell Impact AB (publ) har fått en utvecklings- och teknikvalideringsorder på 3,4 MSEK från Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) i..
Fortsatt bra fart i leverantörsindustrin
Men tron på framtiden har avtagit något under de senaste tre åren. Detta enligt den senaste branschbarometern Vägvisaren i FKG:s regi.– Det är bra fart ute hos leverantörerna men orderstocken minskar hos många. Säg att framförhållningen är inte lika god som..
ABB missar förväntningarna
Verkstadsjätten ABB tidigarelägger sin kvartalsrapport och meddelar samtidigt att bolagets vd avgår. Verkstadsföretaget ABB lämnade på onsdagmorgonen oväntat sin rapport för första kvartalet. Den var väntad den 2 maj. Samtidigt meddelar bolaget att styrelsen i..
Profilgruppen ökar igen
Nya investeringarna löper enligt plan.Aluminiumföretaget Profilgruppen ökar intäkterna i första kvartalet till 443,3 Mkr (408,2), vilket är upp 9 procent jämfört med föregående år. Rörelseresultatet uppgick till 35,6 Mkr (34,5) och..
Robotteknik i Vetlanda får ny ägare
Robottekniks grundare och vd säljer samtliga aktier, men kommer att fortsätta leda bolaget. KAMIC Group AB har förvärvat samtliga aktier i Robotteknik Automation Vetlanda AB. Säljare är bolagets grundare och VD Jussi Lehikoinen. Robotteknik Automation..

Jobb

Servicetekniker Maskin till Ursviken Technology
Servicetekniker Maskin till Ursviken Technology
Ursviken Technology AB utvecklar,..
Maskinsäljare / Account Manager till Ursviken Technology
Maskinsäljare / Account Manager till Ursviken Technology
Ursviken Technology AB utvecklar,..
Junior säljsupport till industri- & miljötekniska företaget Hansa Engineering
Motiveras du av att skapa relationer och hitta..
Junior säljsupport till industri- & miljötekniska företaget Hansa Engineering
Motiveras du av att skapa relationer och hitta..
ISCAR SVERIGE AB söker Teknikchef
ISCAR SVERIGE AB söker Teknikchef
ISCAR SVERIGE AB söker nya..

Till Salu

Containrar  
Containrar Märke: DENIOS
Typ: Miljöcontainer SC 2G 614.O
År:
Travers  
Travers Märke: KITO ERIKKILA
Typ: Lättprofiltravers enbalks
Beskrivning: Vår vanligaste travers för vikter lägre än 1500kg. KITO ERIKKILA enbalkstravers kan man transportera gods och utrustning över en stor yta. Våra enbalkstraverser finns i stål, aluminium eller en kombination av båda. Med traversbalken i aluminium minimerar man vikten på balken och förflyttningen blir smidigare. Transporterna med våra enbalks traverser är snabba, säkra och exakta över hela lokalytan. Flera av skenstorlekar finns även med inbyggd strömskena som tillval för att slippa alla nedhängande kablar.
Travers  
Travers Märke: KITO ERIKKILA
Typ: Portaltravers tvåbalks
Beskrivning: KITO ERIKKILA fristående portaltraverser är utvecklade för utrymmen där takkonstruktionen inte kan bära upp traversen last eller vid höga takhöjder. De golvmonterade portalerna möjliggör användning av en traverskranen som skall används i samma hallbyggnad. Våra tvåbalks portaltraverser finns i kapaciteter upp till 2000 kg i stål eller aluminium (1000 kg).
Lyftvagn  
Lyftvagn Beskrivning: LYFTVAGN - LYFTVAGNAR Vi erbjuder ett komplett modellprogram av lyftvagnar för flertalet användningsområden från LOGITRANS och SANTO LIFT. Lyftvagnar från PMH är driftsäkra, har låg ljudnivå och egenvikt samt är lätta att manövrera. LOGITRANS lyftvagn finns i ett större utbud av modeller som är manuella, drivna samt med elektrohydralisk lyft. Lyftvagnarna från LOGITRANS finns i målat, rostfritt samt ATEX utförande (Explosionsskyddade) med kapacitet upp till 3000 kg. SANTO LIFT är lämpade för lägre laster och ännu smidigare hantering upp till 400 kg och kan även erhållas i kundanpassade versioner. Det totala utbudet av lyftvagnar inkluderar gaffellyftvagnar, handtruckar, motorlyftvagnar, höglyftare, staplare, tiltvagnar, vågvagnar.
Dimension:
Kvantitet :
Pelarsvängkran  
Pelarsvängkran Märke:
Typ:
Beskrivning: PMH Pelarsvängkranar finns med manuell eller driven svängrörelse i flera olika modeller. Pelarsvängkranen förankras direkt i betonggolvet. PMH Pelarsvängkranar är ett effektivt och rationellt hjälpmedel för att öka lyftutrustningens arbetsområde. Svängkranarna finns i sex olika modeller och i olika kapaciteter.