Reportage

Hur tillverkas en detalj som saknar ritning?
Frågan blir högaktuell när gamla slitna verktyg eller verktygsformar behöver bytas ut. -Det här ska bli smidesverktyget, säger Peter Zazis..

De tre Operatörerna

Från stenhuggare till ytbehandlare
Från stenhuggare till ytbehandlare
Kaj Börjesson har gjort en brokig resa under sina år. Efter skolan gick han verkstadsmekanisk utbildning – men blev..

Vad tycker Inköparna

Smidigt verktyg!
Smidigt verktyg!
”Portalen var ett väldigt smidigt verktyg för att på bred front gå ut med RFQ. Våra senaste två..

Aktuella Nyheter

Coor förlänger avtal med GKN Aerospace i Trollhättan
Årsvolym ca 110 miljoner kronor.Coor förlänger integrerat FM-avtal (IFM) med GKN Aerospace i Trollhättan. Avtalets årsvolym uppgår till ca 110 MSEK och förlängningen löper på 3+2 år. Det nya avtalet innebär att Coor ska koordinera, leverera..
Tilldelas Stora Leverantörspriset 2017
Priset delas ut av Fordonskomponentgruppen för förtjänstfulla insatser inom leverantörsbranschen för svensk fordonsindustri.Semcon och företagets vd Markus Granlund tilldelas Stora Leverantörspriset 2017. Priset ges till den individ eller organisation som gynnat utvecklingen av..
3D-printtillverkaren ökar förlusten
Arcam-koncernen fortsätter växa, men ännu är marknaden inte helt mogen.Arcam-koncernen, som tillverkar metallpulver och utrustning för additiv tillverkning, fortsätter att växa och under årets första nio månader var tillväxten 31%. Omsättningen för..
Stark rapport från Volvo
Ökar både försäljningen och rörelseresultatet.”Under det tredje kvartalet fortsatte både Volvokoncernens försäljning och lönsamhet att öka, med en särskilt stark utveckling i vår anläggningsmaskinsverksamhet. Kvartalet karaktäriserades också av..
Han blir Europachef för Gränges
Stärker organisationen i Finspång.Jörgen Abrahamsson, som varit tillförordnad Europachef för Gränges och VD för verksamheten i Finspång sedan maj 2017, blir nu permanent i rollen som President Europe. Vidare har Fredrik Spens rekryterats till rollen som Deputy..
Beskedet: Här ska Northvolt bygga batterifabriken
Northvolt har gjort sitt slutgiltiga val och kommer att satsa 4 miljarder i sin svenska batterifabrik fram till år 2023.Företaget Northvolt har valt Skellefteå som etableringsort för sin planerade batterifabrik. En forskningsverksamhet kommer att förläggas till..
Absolents vd har avlidit
Efter en kort tids sjukdom. Absolent Group ABs VD och koncernchef Tony Landh har efter en kort tids sjukdom avlidit. "Det var med stor sorg vi mottog detta tragiska besked och våra tankar går nu till Tonys familj och anhöriga" säger Mikael Ekdahl,..
Unga kvinnor mer tveksamma än män till högre teknisk utbildning
Tjejer är osäkra på vad utbildningen leder till samt oroar sig för svåra mattestudier.Enligt en ny undersökning är tjejer som går sista året på gymnasiet mer tveksamma till att välja högre teknisk utbildning än killar. Som skäl anges bland annat..
Saab och NTU Singapore inrättar gemensamt forskningscenter
Flygledning och undervattensrobotar är två viktiga områden för det nya forskningscentrat.Försvars- och säkerhetsföretaget Saab och Nanyang Technological University (NTU Singapore) – en av världens ledande forskningsintensiva institutioner – inrättar ett gemensamt..

Jobb

Produktionschef sökes
Produktionschef sökes
Om företaget Krylbo Verkstäder..
Verkstadsarbetare inriktning svetsning
Verkstadsarbetare inriktning svetsning
  Vi söker en..
Teknisk säljare till Oerlikon Balzers Sandvik Coating
Teknisk säljare till Oerlikon Balzers Sandvik Coating
Oerlikon Balzers Sandvik Coating AB är..
Personal sökes: CNC fräsare inriktning CAM beredning
Personal sökes: CNC fräsare inriktning CAM beredning
Du kommer att arbeta på vår..
Edströms söker Applikationstekniker - Jönköping
Edströms söker Applikationstekniker - Jönköping
Förstärkning till vårt..

Till Salu

Automatstansar  
Automatstansar Märke: ewn-maskiner
Typ:
År: 2017
Lasermärkningsystem  
Lasermärkningsystem Beskrivning: Minilase XL erbjuder en stor och öppen arbetsyta för maximal flexibilitet. MinilaseTM XL utrustad med en dörr som öppnar på 3 sidor och med hjälp av pneumatik. Med säkerhetsnyckel möjliggör den körning med dörren öppen (laserklass 4 kräver skyddsglasögon) för större märkobjekt. Kontakta LMI för med information.
Dimension:
Kvantitet :
Sågar och Kapmaskiner  
Sågar och Kapmaskiner Märke: FMB
Typ:
År:
Pallställ  
Pallställ Beskrivning: Grenställ med 7st korgar Totalt finns 4st Vi har också några dubbla till försäljning.
Dimension:
Kvantitet : 4
Valsmaskiner  
Valsmaskiner Märke: Faccin S.p.A Italien
Typ: HAV HEL
År: 2017