Reportage

Hållande verktyg 4.0
Nu tar digitaliseringen ett grepp om hela industrin. Det är inte bara maskiner och verktyg som blir smarta. Verktygshållare är också..

De tre Operatörerna

Från stenhuggare till ytbehandlare
Från stenhuggare till ytbehandlare
Kaj Börjesson har gjort en brokig resa under sina år. Efter skolan gick han verkstadsmekanisk utbildning – men blev..

Vad tycker Inköparna

Smidigt verktyg!
Smidigt verktyg!
”Portalen var ett väldigt smidigt verktyg för att på bred front gå ut med RFQ. Våra senaste två..

Aktuella Nyheter

Han blir ny direktör för Bolidens affärsområde Gruvor
Efterträder Mikael Staffas som den 1 juni 2018 blir VD och koncernchef.Stefan Romedahl har utsetts till ny direktör för affärsområde Gruvor och han kommer också att ingå i Bolidens koncernledning. Stefan tillträder tjänsten under hösten 2018. Stefan..
Sen vår tynger Husqvarna
Den försenade trädgårdssäsongen har resulterat i lägre försäljning av företagets produkter.Husqvarnas nettoomsättning minskade till 12 303 Mkr (12 746) och rörelseresultatet landade på 1 373 Mkr (1 425).Det kyliga vädret har försenat trädgårdssäsongen i..
Sverige blir partnerland vid Hannovermässan 2019
I samband med en ceremoni den 24 april vid årets Hannovermässa där Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsminister deltog, blev det offentligt att Sverige kommer att vara partnerland vid Hannovermässan 2019.Hannovermässan är världens största industrimässa och en..
Sverige blir partnerland vid Hannovermässan 2019
Sveriges regering och industri ligger i framkant av den digitala omvandlingen av industrin, vilket linjerar väl med Hannovermässan som global mötesplats för Industri 4.0, menar Dr. Jochen Köckler, styrelseordförande i Deutsche Messe AG.Hannovermässan är världens största..
En bil som tilltalar dina sinnen
Nu lanseras Volvo S90 Ambience Concept - där ljud, doft och visuella inslag omdefinierar begreppet lyx i bilar.   Volvo Cars S90 Ambience Concept är branschens första sensoriska upplevelse. S90 Ambience Concept, som premiärvisas vid motormässan i Peking, är..
Volvo: Full rulle i orderingången
Fordonsjätten rapporterar ett starkt första kvartal.Under Q1 2018 ökade nettoomsättningen med 16% till 89,1 miljarder kronor (76,9). Både det justerade och rapporterade rörelseresultatet uppgick till 8.297 Mkr (6.834), motsvarande en rörelsemarginal på 9,3%..
Världens hårdaste stål belönas med innovationspris
Stålet som är det hårdaste och mest nötningståliga på marknaden har belönats med priset ”Årets Innovation” på Företagargalan i Uppsala. Det kräver varken smide eller skärande bearbetning för att bli en färdig produkt. Dessutom finns en stor frihet i utformningen av..
Innovativa företag har högre lönsamhet
– Ny, innovativ teknik ger tydliga avtryck på företagens ekonomi. Innovation ger högre resultatnivåer jämfört med företag som inte har samma innovationsförmåga.Sju av tio företag med unika produkter och tjänster har också god lönsamhet. Företag som är först ut..
800 kan mista jobbet hos Volvo Cars
IF Metall har informerat sina medlemmar. Fram till 2022 försvinner mellan 700 och 800 jobb i Olofström. Det informerade IF Metall sina medlemmar i Olofström på torsdagen, uppger BLT. Det är Volvos stora satsningar utomlands som kan slå mot tillverkningen i..

Jobb

Konstruktör till Alf Pettersson AB i Alingsås
Konstruktör till Alf Pettersson AB i..
Produktionschef sökes
Produktionschef sökes
Om företaget Krylbo Verkstäder..
Verkstadsarbetare inriktning svetsning
Verkstadsarbetare inriktning svetsning
  Vi söker en..
Teknisk säljare till Oerlikon Balzers Sandvik Coating
Teknisk säljare till Oerlikon Balzers Sandvik Coating
Oerlikon Balzers Sandvik Coating AB är..
Personal sökes: CNC fräsare inriktning CAM beredning
Personal sökes: CNC fräsare inriktning CAM beredning
Du kommer att arbeta på vår..

Till Salu

CNC Svarvar  
CNC Svarvar Märke: Tongtai
Typ: THL-620 L (M)
Beskrivning: Boxformad och kraftfull spindeldesign, vilket garanterar optimal tung kapningskapacitet. 45 ° snedbäddsdesign för att uppnå hög stabilitet, och möjliggör enkelt borttagning av chip. Spindeln är utrustad med ett vinkelkontaktkullager som kompletteras med rullager med dubbla rader, vilket ger enastående styvhet. Kan ordnas med C-axel och BMT-75-kraftturret för fräsning och borrkapacitet. Finns med Z-axel 1 200/2 000/3 000 mm.
CNC Svarvar  
CNC Svarvar Märke: Tongtai
Typ: TC-2500 [M]
Beskrivning: Strukturen är utformad med ändlig elementanalys, vilket förbättrar dynamisk styvhet och stabilitet. Hög effektivitet vridningsförmåga och C-axel design som uppfyllde bearbetningsbehovet fräsning och vridning. Servo-driven turret möjliggör snabb byte av verktyg, vilket minskar icke-skärningstid.
CNC Svarvar  
CNC Svarvar Märke: Tongtai
Typ: C5
Beskrivning: Liten kompakt gäng typ svarv, som kräver liten golvyta. Kan kompletteras med en automatiseringslösning för att minska icke-skärningstid. Olika gängstillbehör. Kan välja att använda mekaniska armar och lagringsmekanismer enligt det bearbetade arbetsstycket. Lämplig för massproducerande komponentdelar. Symmetrisk maskinkonstruktion för att minska värmeförskjutningen.
Handmätdon  
Handmätdon Beskrivning: ABSOLUTE Digimatic Solar Skjutmått. Serie 500.
Dimension: Solcellsdrivet SuperCaliper, miljövänligt tack vare avsaknaden av batteri. Kräver endast 60 Lux. Superkondensator försörjer vid temporärt svagare belysning. I SuperCaliper används inga komponenter som innehåller skadliga ämnen och är därmed kompatibelt med RoHS-direktiven. Med och utan datautgång. IP67
Kvantitet :
Transportutrustning  
Transportutrustning Märke: Soyer
Typ: UVR-300
År: